Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב שני עד 30K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1979 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אשמח לכיוונים לדגמי רכבים מומלצים עבורי :

מדובר ברכב שני למשפחה ( הראשי קיה פורטה ) אשר ישמש אותי בעיקר לנסיעות לעבודה  ( 20 ק"מ לכיוון בין עירוני ) וייתכן שמידי פעם פיזור ילדים (2 כסאות בטיחות + טיולון )

נוסע כ 800 ק"מ בחודש ( ~10K בשנה )

נושאים חשובים לי :

א. לא קטן מידי ולא גדול מידי (סופר מיני )

ב. בטיחות

ג. שנתון 2014 - 2015 לפחות

ד. בטיחות וחסכון בדלק

ה. נראות 

האמת שהנטייה הראשונה שלי הייתה קיה ריו האצ'בק אבל כמעט ואין כאלה.. אז חשבתי על ספייס סטאר ..

אשמח לדעתכם.

פורסם

ידני מתאים?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• ספונסר פורום
פורסם

הייתי מציע קודם כל להפסיק לחשוב על ספייס סטאר... פשוט רכב גרוע, בסיסי מאד, זול במובן הרע של המילה...

מכל מה שכתבת, רצוי אולי רכב טיפה גדול יותר מסופר מיני (בגלל הבטיחות/הילדים), מה דעתך לחשוב על משהו בסגנון של 308 או C4

דוקא בגלל המכה במחיר שהן סופגות כעת, עם נושא הריקול של שרשרת התיזמון?

מצאתי כבר כמה אקזמפלרים אפילו מתחת ל-35,000 ש"ח, במצב מצויין - כולם לאחר החלפת הרצועה האמורה! - ומעבר לכך מדובר ברכבים עם ערך אדיר לכסף: לא גדולים מידי (אפילו 308SW הסופר-ורסטילי ארוך רק ב-23 ס"מ מההאצ'באק), נעימים מאד בנהיגה, התנהגות כביש ונוחות ברמה גבוהה, בטיחותיים, עם גיר פלנטארי 6 הילוכים יפני שלא עושה בעיות מיוחדות. לדעתי, הכניסה עם הערך הטוב ביותר כרגע לעולם הקומפקטיות. ואנחנו אכן מדברים על 2015.

כמובן שיש פה שרשור ים שלמים על נושא האמינות/הבעלות על צרפתיות וכו', כמובן שיש שיאמרו שזה "לא לבעלי לב חלש", אבל אני יכול להעיד (גם מה-308 של בני) שהאוטו פשוט מוצלח ואמין גם אחרי 120,000 ק"מ, ובתחזוקה נכונה יכול להעניק הרבה יותר מהסופר-מיני הכי טובה שתמצא (וריו האצ' אכן בחירה ראויה מהדגם עם 6 הילוכים - הבעיה למצא כזו בתקציבך).

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

פורסם
לפני כשעה, yulianx כתב:

ידני מתאים?

פחות.. גם כי הציר שאני נוסע בו מאוד פקוק וזה מאוד לא נוח וגם כי יכול להיות מצב שאישתי תצטרך את הרכב והיא לא תסתדר עם ידני

לפני כשעה, oriu כתב:

הייתי מציע קודם כל להפסיק לחשוב על ספייס סטאר... פשוט רכב גרוע, בסיסי מאד, זול במובן הרע של המילה...

מכל מה שכתבת, רצוי אולי רכב טיפה גדול יותר מסופר מיני (בגלל הבטיחות/הילדים), מה דעתך לחשוב על משהו בסגנון של 308 או C4

דוקא בגלל המכה במחיר שהן סופגות כעת, עם נושא הריקול של שרשרת התיזמון?

מצאתי כבר כמה אקזמפלרים אפילו מתחת ל-35,000 ש"ח, במצב מצויין - כולם לאחר החלפת הרצועה האמורה! - ומעבר לכך מדובר ברכבים עם ערך אדיר לכסף: לא גדולים מידי (אפילו 308SW הסופר-ורסטילי ארוך רק ב-23 ס"מ מההאצ'באק), נעימים מאד בנהיגה, התנהגות כביש ונוחות ברמה גבוהה, בטיחותיים, עם גיר פלנטארי 6 הילוכים יפני שלא עושה בעיות מיוחדות. לדעתי, הכניסה עם הערך הטוב ביותר כרגע לעולם הקומפקטיות. ואנחנו אכן מדברים על 2015.

כמובן שיש פה שרשור ים שלמים על נושא האמינות/הבעלות על צרפתיות וכו', כמובן שיש שיאמרו שזה "לא לבעלי לב חלש", אבל אני יכול להעיד (גם מה-308 של בני) שהאוטו פשוט מוצלח ואמין גם אחרי 120,000 ק"מ, ובתחזוקה נכונה יכול להעניק הרבה יותר מהסופר-מיני הכי טובה שתמצא (וריו האצ' אכן בחירה ראויה מהדגם עם 6 הילוכים - הבעיה למצא כזו בתקציבך).

אני מאוד חושש מצרפתיות ( למרות היותי צרפתי במקור :)  )  במיוחד לאור זה שלא מדובר ברכב חדש אלא ברכב שיהיה עם פז"מ שמתחיל בעיות - לכן מעדיף רכבים "פופולאריים" בשוק שמוסכים עובדים איתם הרבה וחלפים זמינים מאוד  ( קיה  - יונאי  וכו'  ) 

פורסם

יש מעט קיה ריו האצ'בק, אבל המון יונדאי I20, שזה בעקרון רכב זהה מכנית.
בגדול, מתאים לדרישות שלכם, לא יקר לאחזקה ואמין.
חסכון בדלק לא הצד החזק, אבל הוא לא צפוי לנסוע הרבה.

• אהבתי 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

לנו יש ספייס סטאר, אמינה מאוד, איתנו כבר 6 שנים ו120 אלף ק״מ ללא בעיות.

חסכונית במיוחד בבין עירוני.

מאחור מרווחת לקטגוריה כך ששני מושבי בטיחות לא יהיו בעיה, אך זה גם תלוי בגבוה שלך (הזזת כיסא אחורה).

תא מטען יכול להתאים לטיולון אבל גם תלוי איזה.

מוזמן לקרוא סיכום שנתי שלי:

ספייס סטאר

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• ספונסר פורום
פורסם
לפני 4 דקות, Pini_Sb כתב:

אני מאוד חושש מצרפתיות ( למרות היותי צרפתי במקור :)  )  במיוחד לאור זה שלא מדובר ברכב חדש אלא ברכב שיהיה עם פז"מ שמתחיל בעיות - לכן מעדיף רכבים "פופולאריים" בשוק שמוסכים עובדים איתם הרבה וחלפים זמינים מאוד

זה בסדר, אמרתי שזה לא לבעלי לב חלש...😉

אני תמיד מתאים את המלצתי לקונה.

הנוסחא ב_PSA הנ"ל פשוטה:

- ק"מ נמוך ככל שניתן (מקס' 100,000, ומצאתי כבר רכבים עם חצי מזה)

- היסטוריית ביטוח נקייה (כמו בכל רכב אחר) - רצוי ממוכר פרטי, אבל דע שלובינסקי טרייד מוכרים שילוב יוצא דופן בענף הליסינג, של מכוניות ליסינג שכן היו מבוטחות בביטוח מקיף ועל כן ניתן לוודא היסטוריה כאמור (מה שלא אפשרי ברוב המכריע של רכבי ליסינג, ופוסל אותם מבחינתי).

- היסטוריית טיפול במוסכי הרשת, כך שלא תהיינה הפתעות (ג כאן - לובינסקי טרייד מציעים שקיפות גם ברכבי הליסינג שלהם).

- כאמור, לדאוג להחלפה של רצועת התיזמון במנועי ה-1.2 טורבו, שהיא אכן נקודת חולשה ידועה. אני מכיר אישית כמה מוסכים בצפון ובמרכז,     שממש לא עושים עניין מההחלפה הזו במסגרת קריאה לתיקון שהיבואן הבין כבר שלא יוכל להתחמק ממנה.

אם זה נשמע כמו יותר מידי עבור רכב זול ומאד מהנה - אז וודאי שיש חלופות מהמזרח שלפחות על פניו מציעות יותר שקט נפשי, גם אם הן פשוט מכוניות יותר בסיסיות ופחות מהנות בשביל אותו הכסף.

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

פורסם
לפני שעתיים, oriu כתב:

- ק"מ נמוך ככל שניתן (מקס' 100,000, ומצאתי כבר רכבים עם חצי מזה)

אני מאוד מצטער, אבל קילומטראז' נמוך לא מבטיח שקט נפשי ולא מבטיח אמינות גבוהה יותר.

מעבר לזה, אני כן חושב שההמלצה על 308\C4 עם מנוע 1.2 טורבו במקום.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• ספונסר פורום
פורסם
אני מאוד מצטער, אבל קילומטראז' נמוך לא מבטיח שקט נפשי ולא מבטיח אמינות גבוהה יותר.

מעבר לזה, אני כן חושב שההמלצה על 308\C4 עם מנוע 1.2 טורבו במקום.
אז מה אתה מציע, להתעלם מהנסועה של כל רכב שמחפשים?
אני מחפש מכוניות עד בערך 100,000 לא כי זה מבטיח אמינות בפני עצמו, אלא בגלל שק''מ גבוה מבטיח בלאי גבוה ללא ספק.
אם נניח שמכלולים ראשיים כיום בנויים לסביבות 200,000 ק''מ (הכללה גסה), אז ודאי שלקנות רכב שנסע 160000 יקרב את הקץ.

לרכב שנסע מעט יש לפחות את הפוטנציאל להיות אמין - ואת זה אני מחפש ובודק.

אינני מחפש להיות זה שיוכיח לכולם שניתן "לסחוב" מנוע טורבו מודרני קטן גם לכיוון 250,000 ק''מ.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

פורסם

אני לא אומר להתעלם, אבל יש לי תחושה שאנשים שמים על זה יותר מדי דגש.

זה לא תמיד בריא, קילומטראז' נמוך יכול להיות ברכב שנסע הרבה בעיר, מנוע שלא הגיע לטמפרטורת עבודה, גיר שעובד קשה יותר וכו'.

יכול להיות גם קילומטראז' נמוך בעקבות בן אדם שנוסע פעם בשבוע נסיעה בינעירונית ארוכה, זה כבר סיפור אחר, אבל אין לך באמת דרך לדעת איך נסעו ברכב.

מעבר לזה שכדאי לשים לב שיש גם אנשים שמטפלים לפי קילומטראז' ולא לפי הגדרת היצרן (שהיא לרוב 15\20 אלף ק"מ או שנה, המוקדם מביניהם), שזה גם לא בדיוק בריא לרכב. אז יש סיכוי למצוא רכב עם קילומטראז' נמוך שהיה אמור לעבור 5-6 טיפולים ובפועל עבר 2-3.

• רעיון טוב! 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

מסכים עם דור במיוחד בימינו שיש רכבים שאנשים נוסעים איתם לעבודה וחזרה בבין עירוני ויש רכבים שעומדים בפקקים של גוש דן כול היום ועובדים פי 10 יותר קשה.
ראיתי רכבים עם מעל ל100 אלף קילומטר שהיו שמורים הרבה יותר מרכבים שעברו 50 אלף קילומטר גם חיצונית וגם מכאנית.

אני אישית לוקח את טוואי הנסיעה ומכפיל אותו בקילומטראז טוואי נסיעה בין עירוני מייצג אצלי את הספרה 1 , טוואי נסיעה עירוני קל ומשולב זה 2 וטוואי נסיעה עירוני כבד (ערים פקוקות וכו..) זה 3 מניסיוני האישי זה עובד יופי ומשקף את מצב הרכב לרוב אני אעדיף רכב שנסע בעיקר בין עירוני כי בגלל הקילומטראז הגבוהה אני יכול לקבל רכב במחיר נמוך אבל פחות שחוק מכאנית.

לנושא השרשור C4 יותר מרווחת בשורה האחורית מ308 וגם יותר זולה אבל התקציב הוא מאוד גבולי לC4 לכן קשה לי להאמין שתמצאו אחת התקציבכם (תקף גם ל308) אז הייתי מתמקד בהמלצה של יוליאון ומחפש I20 או קיה ריו רכבים פשוטים אמינים ומרווחים להפליא לסופרמיני.

ספייסטאר לדעתי מאוד קטנה לשימושים שלכם בכול זאת זאת מיני מוגדלת שנמצאת בין קטגוריית המיני לסופרמיני וקיה ריו או I20 הן סוםרמיני מוגדלות שנמצאות בין קטגוריית הסופרמיני למשפחתית לכן לשימושים שלכם הן לדעתי יתאימו הרבה יותר טוב.

@ORIU אין דבר כזה "מכלולים ראשיים בנויים לעבוד 200,000 ק"מ" אורך חיי המכלולים תלוי בעומסים ובחיים שהם עוברים אני זוכר שפעם ראיתי רכב שעבר 70,000 ק"מ בתל אביב הגיר היה דופק, המנוע מעשן ולאחר שיפוץ, המטלים נוזלים בקיצור לא היה משהוא אחד ברכב שהיה תקין מצד שני יש לי חבר שרכב סקודה אוקטביה 1.2 TSI עם 200,000 ק"מ מתושב קיבוץ הרכב עבר רק שיפוץ גיר פעם אחת והחלפה של שרשרת טיימינג מעבר לכך הכל היה מקורי ותקין.

עריכה אחרונה על ידי Gavrik
  • ספונסר פורום
פורסם
אני לא אומר להתעלם, אבל יש לי תחושה שאנשים שמים על זה יותר מדי דגש.
זה לא תמיד בריא, קילומטראז' נמוך יכול להיות ברכב שנסע הרבה בעיר, מנוע שלא הגיע לטמפרטורת עבודה, גיר שעובד קשה יותר וכו'.
יכול להיות גם קילומטראז' נמוך בעקבות בן אדם שנוסע פעם בשבוע נסיעה בינעירונית ארוכה, זה כבר סיפור אחר, אבל אין לך באמת דרך לדעת איך נסעו ברכב.

מעבר לזה שכדאי לשים לב שיש גם אנשים שמטפלים לפי קילומטראז' ולא לפי הגדרת היצרן (שהיא לרוב 15\20 אלף ק"מ או שנה, המוקדם מביניהם), שזה גם לא בדיוק בריא לרכב. אז יש סיכוי למצוא רכב עם קילומטראז' נמוך שהיה אמור לעבור 5-6 טיפולים ובפועל עבר 2-3.
הכל נכון, ועם זאת השורה התחתונה היא שהרכב עם ק''מ נמוך שתוחזק כהלכה עדיף על כזה שתוחזק גם כן אבל עם עשרות אלפי ק''מ נסועה יותר.
לא ניכנס לדיון נוסף על מה עדיף, רק אומר שמבחינתי (ולדעתי רבים) עדיף רכב מתוחזק ישן יותר ועם ק''מ נמוך מאשר חדש יותר עם נסועה גבוהה. הכל בכפוף לבדיקות, כמובן.

מסכים עם דור במיוחד בימינו שיש רכבים שאנשים נוסעים איתם לעבודה וחזרה בבין עירוני ויש רכבים שעומדים בפקקים של גוש דן כול היום ועובדים פי 10 יותר קשה.
ראיתי רכבים עם מעל ל100 אלף קילומטר שהיו שמורים הרבה יותר מרכבים שעברו 50 אלף קילומטר גם חיצונית וגם מכאנית.

אני אישית לוקח את טוואי הנסיעה ומכפיל אותו בקילומטראז טוואי נסיעה בין עירוני מייצג אצלי את הספרה 1 , טוואי נסיעה עירוני קל ומשולב זה 2 וטוואי נסיעה עירוני כבד (ערים פקוקות וכו..) זה 3 מניסיוני האישי זה עובד יופי ומשקף את מצב הרכב לרוב אני אעדיף רכב שנסע בעיקר בין עירוני כי בגלל הקילומטראז הגבוהה אני יכול לקבל רכב במחיר נמוך אבל פחות שחוק מכאנית.

לנושא השרשור C4 יותר מרווחת בשורה האחורית מ308 וגם יותר זולה אבל התקציב הוא מאוד גבולי לC4 לכן קשה לי להאמין שתמצאו אחת התקציבכם (תקף גם ל308) אז הייתי מתמקד בהמלצה של יוליאון ומחפש I20 או קיה ריו רכבים פשוטים אמינים ומרווחים להפליא לסופרמיני.

ספייסטאר לדעתי מאוד קטנה לשימושים שלכם בכול זאת זאת מיני מוגדלת שנמצאת בין קטגוריית המיני לסופרמיני וקיה ריו או I20 הן סוםרמיני מוגדלות שנמצאות בין קטגוריית הסופרמיני למשפחתית לכן לשימושים שלכם הן לדעתי יתאימו הרבה יותר טוב.

@ORIU אין דבר כזה "מכלולים ראשיים בנויים לעבוד 200,000 ק"מ" אורך חיי המכלולים תלוי בעומסים ובחיים שהם עוברים אני זוכר שפעם ראיתי רכב שעבר 70,000 ק"מ בתל אביב הגיר היה דופק, המנוע מעשן ולאחר שיפוץ, המטלים נוזלים בקיצור לא היה משהוא אחד ברכב שהיה תקין מצד שני יש לי חבר שרכב סקודה אוקטביה 1.2 TSI עם 200,000 ק"מ מתושב קיבוץ הרכב עבר רק שיפוץ גיר פעם אחת והחלפה של שרשרת טיימינג מעבר לכך הכל היה מקורי ותקין.
אכן, ולכן כתבתי שזה ההכללה גסה.
כשיצרן מתכנן מכלולים ברכב, זה לפי "שימוש ממוצע של נהג ממוצע" , וכמובן שאופי הנסועה וכן אופי הנהג משפיעים המון על אורך חיי המכלולים.
משיחות שיצא לי לנהל עם אנשי מקצוע כולל גרמנים מקונצרן VW, הרי שהמספר 200 נחשב היום לכזה שהבעלים הממוצע לעיל אמור לקבל מרכב חדש שקנה.
בטח שנסועה "חנוקה" בעיר גורמת לבלאי גבוה פי כמה מנסיעות בינעירוניות, הכל ידוע, וגם ניתן להוסיף לכאן את האויר הנקי יותר בצפון אירופה לעומת האבק שלנו שגורם לשחיקה מהירה יותר במנוע אם לא מחליפים מספיק פילטר אויר, ועוד מיני משתנים למכביר שישפיעו.
בגרמניה למשל ניתן למצוא בשוק המשומשות המוני רכבים שנמכרים (עם היסטוריית טיפולים מלאה...) עם מעל 300,000 ק''מ כדבר שבשגרה - הכל כאמור תלוי בנסועה,. בנהג ובתחזוקה.

• תוכן חדש...