Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1965 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

400-600 ק"מ. נתתי טווח די גדול כי זה תלוי בדגם, אופי הנהיגה, תוואי הנהיגה (עירוני / בינעירוני) ואפילו מזג אוויר ולחץ אוויר בצמיגים.

• אהבתי 1
לפני כשעה, SlowRide כתב:

לא אכפת לי שמעלים כל הזמן את מחיר הדלק כי אני תמיד מתדלק ב100 שקל 🙂

פורסם

זה אוטו לא חסכוני . היה לי אותו בליסינג בשנת 2010 למשך שנה וראיתי 1 ל 13 כאשר כמעט הכל בינעירוני כביש שש.

בשימוש מעורב עם עיר ופקקים יהיה סביב 1 ל 11.

מה תוואי הנסיעות שלך ? אני מניח שתקציבך נמוך אם את קונה שנת 2008 לכן חשוב יותר רכב אמין , שמור ומטופל 

פורסם

1 ל13 באוטומט בשנים האלו זה די חסכוני.

צריך לזכור שסך הכל מדובר על דור רכבים שבקטגוריה הזאת כל הרכבים הם עם גיר 4 הילוכים (חוץ מהפולו משנת 2008 ומעלה).

רוצה חסכוני באמת תקנה ידני או תשדרג את התקציב שלך לשנים מתקדמות יותר.

פורסם

אני מקבל 1 ל13 כמעט קבוע בפיאסטה שלי שעם אותו הגיר והשלדה שלך רק מנוע 1.4 בבערך אותו הספק. הנסיעות שלי עם 80% בין עירוניות ובעומס קל-בינוני.

פורסם

הרכב לא חסכוני בתנועה עירונית עקב כיול מצערת מאד אגרסיבי, מחוץ לעיר המצב סביל (כמו שנכתב). בתנועה עירונית צפופה 1:10 יהיה הנורמה.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם (נערך)

התקציב שלי זה 19 20 אלף .. אני בתכלס מחפשת שלא באמת יאכל מלא אבל יותר חשוב באמת האמינות של הרכב

ואני נוסעת רגיל חלק לא דופקת גזים לא דופקת בלמים נוסעת רגוע בדרך 

חשבתי גם על i20 או סקודה פאביה אבל הבנתי שהם לא כאלה שונות ממאזדה 2 בדלק

עריכה אחרונה על ידי לעולם לא תדעו
פורסם

כמו שאמרתי מקודם, ב20 אלף את לא תמצאי רכב אוטומטי יותר חסכוני מ13-14 קילומטר לליטר בתנאים אידיאלים.

בתקציב הזה כל האוטומטים הם כנראה 4 הילוכים וזה מסרס את המנוע ומדפיע על צריכת הדלק.

רוצה חסכוני ואמין יותר? ידני זאת התשובה.

אגב בנוסף למאזדה ולi20 שהם אחלה אופציות תבדקי גם על הפיאסטה היא התאומה של המאזדה בשלדה ובגיר וטיפה יותר חסכונית ומאובזרת, והרבה יותר בטיחותית מהדגם בסיס של המאזדה.

פורסם

מאזדה 2 שנת 2013 עם הרגל המאוד עדינה של אישתי, מקבלים בקושי 1:11.

מכונית אמינה, אבל חסכונית היא לא.

פורסם (נערך)

רגל עדינה זה לא מספיק יש עוד הרבה דברים.

אני נוהג מאוד חסכוני אבל מאוד מהר ועוקף לא מעט ובכל זאת דואג לעשות דברים נכון.

דברים כמו לתת לאוטו להתגלגל לפני רמזור, לא לתת גז אם עוד שנייה אני אצטרך לבלום, מרים את הגז לרגע קטן בסלד מסוים כדי לתת לאוטו לעלות הילוך מוקדם.

אני גם לפעמים מגזים וחושב על דברים כמו להיות מאחורי משאית כדי שיהיה לי פחות גרר (רק אם היא נוסעת במהירות נורמלית) או לקחת את הנתיב שלתוך הסיבוב כי הוא הקצר יותר ופחות כוח G.

איזשהו משהו חדש שהתחלתי לעשות (אחרי שהתקנתי לפני שבועיים😅) זה בנסיעות בכביש ארוך וישר להפעיל קרוז קונטרול שיודע לנהל את הגז בצורה יותר חסכונית ממה שאני יכול עם הרגל.

אני מוציא צריכת דלק של 13 קילומטר לליטר ואפילו 14 לפעמים (אני מודד מהמשאבה לא מהמחשב דרך) ואנשים אחרים באוטו שלי מגיעים ל11-12 באותם תנאי הדרך ואתר "אוטו" נתן לרכב שלי צריכת דלק מעשית של 10.8 לעומת יצרן 14.2.

הדברים האלו מצטברים לזה שאם אני מתדלק 4 פעמים בחודש ההפרש בין 11 ל13 יכול להגיע ל¾ טנק שנחסך שזה מעל 100 שקל בחודש בנוסף לזה שהשחיקה של האוטו היא פחות (החלפות של רפידות ודיסקים בעיקר).

עריכה אחרונה על ידי Shab00
פורסם

פאביה מהשנתונים האלו (2008-2009) תגיע עם מנוע 1.6 אטמוספרי וגיר אוטומטי פלנטרי 6 הילוכים.

הגיר יתרום לצריכת דלק עדיפה על פניי רוב המתחרות מאותה תקופה, אבל מצד שני המנוע שגדול יותר מהמנועים שיש לרוב המתחרות, כנראה יפגע בצריכה.

בסופו של דבר, יותר חשוב לדעת כמה את נוסעת בשנה. למי שנוסע בשנה 20-30 אלף ק"מ, צריכת הדלק כן חשובה. למי שנוסע 5000-6000 ק"מ בשנה - פחות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

כפי שרשום בחתימתך- לעולם לא נדע אם הפוסטים שפתחת רציניים או לא.

אני יכול לזכור פוסט על אופל קורסה, רנו קליאו, פיאט פונטו ושברולט אביאו.

למה לא לרכז הכל בפוסט אחד:

דוגמא-

יש לי תקציב x

מחפשת אוטו קטן, אמין חסכוני וכו וכו.

לא יותר פשוט מאשר לפתוח כל כמה ימים שאלה על רכב כלשהו?

• רעיון טוב! 1

סלע

• תוכן חדש...