Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1989 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי!

עדיין חושבים על שידרוג הרכב הקיים, כיום זוג+1 (כנראה שנגדל מתישהו).

יש לנו אופציה לרכוש את הרכב הנ"ל (נהג יחיד שאנחנו מכירים, 60K ק"מ) במחיר של כ 3K מתחת למחירון יד2 ובדיוק אחרי טיפול גדול והחלפת צמיגים.
התכנון הוא להחזיק את הרכב ל4 שנים.

קראתי פה בפורום כמה שרשורים על תיבת ההילוכים הרובוטות הבעיתית ובכלל ראיתי משפטים כמו "אם אתה מחפש אמינות אז לא אוקטביה".

וכן אמינות בהחלט מעניין אותי. כמו שכתבתי בשרשור אחר - מבחינתי כמה שפחות מוסך יותר טוב (בעצם מי שלא חושב ככה שירים את היד :) )

מה אומרים פה המומחים? האם השם הרע שיצא לאוקטביה מוצדק?
כדאי לי להתרחק מהעסקה הזו?

פורסם

בעיקרון מדובר במכונית משפחתית מצויינת.

המנוע הספציפי אמין ואני לא מכיר תקלות סדרתיות. הגיר נחשב נקודת התורפה אבל בעיקרון התקלות במוח הגיר הן דיי היסטוריה. המצמדים הם רכיב מתבלה והבלאי תלוי בסגנון הנהיגה ובתוואי. תוואי עירוני עם מעבר תכוף בין הילוכים מאיץ את הבלאי, כך גם נהיגה אגרסיבית.

במהלך 2018 נוספה למפרט בקרת שיוט אדפטיבית, בדוק אם היא קיימת בדגם בו אתה מעוניין.

פורסם

גם אם הוא ילמד איך נוסעים עם הגיר הזה כשהוא ילה בפקקים הוא מקצר את חיי הגיר,

הקלאצ'ים שם זה נושא רגיש ללא קשר לסגנון הנהיגה והאם הרעידות הקטנות בתחילת הנסיעה מפריעות לו.

פורסם

אני לא חושב שצריך ללמוד משהו מיוחד, אני מכיר המון אנשים שנוסעים ברכבים האלה, רובם עברו מרכב אוטומטי רגיל, לרובם אין מושג מה זה גיר רובוטי כפול מצמדים ולא נתקלתי בשום קטסטרופה.

אם לא נוהגים בתוואי פקוק במיוחד אז אין לזה משקל בשיקולים, הקלאצ'ים כבר לא כאלה רגישים ורכב תקין לא רועד בתחילת הנסיעה.

פורסם

אוקטביה רכב משפחתי מעולה- לפחות רמה אחת מעל המתחרות הישירות (ברשותי  1.4 שנת 2018 סטיישן- 150כ"ס.

רכב איכותי מאוד, חזק ואפילו חסכוני בייחס לגודלו.

למען הגילוי הנאות זאת כבר הסקודה השלישית שלי (2 פאביות 2012 ו 2015 שבזכותן התאהבתי בעולן ה TSI/DSG ובכלל בשימושיות של סקודה).

לגבי אמינות הגיר- אז בפאביה הראשונה (2012) הייתה לי תקלה במכאטרוניקס- הוחלף ללא עלות כי הרכב היה באחריות (5 שנים או עד 150 אלף ק"מ).

בפאביה 2015 (החזקתי כ 3 שנים- ללא תקלות- רק טיפולים שוטפים), אני סבור שהתקלה עם ה DSG כבר לא קיימת מאז 2015/2016.

ממליץ מאוד. מה שכן אני פדנט- מטפל רק במוסך מרכזי, לא זול- אבל ברכבים האלה חשוב לטפל במקום שמכיר אותם טוב ולפי הספר.

בהצלחה!

פורסם (נערך)

אני מחזיק באוקטביה 2014 שהייתה שייכת לחברת ליסינג לפני הרכישה של אבי ב2017 ופעם אחת לא נתקלנו בבעיות גיר, יש ביסוס מאחורי הסטיגמה של גיר dsg כי ידוע שהוא לא מצטיין באמינות, אבל שוב הכל עניין של איך שאתה נוהג ואיפה אתה נוהג.

עריכה אחרונה על ידי גיא123
פורסם

אם הנהיגה בעיקר בעיר אז אולי עדיף להמנע מהאוקטביה, לפי הבנתי החל מ2018 מספר התקלות במטכרוניקס פחתה משמעותית ולפחות לפי אנשים כאן בפורום מדובר בכמעט קונצנזוס, אחד מאחראי הפורום הטכני העלה בעבר פרט מידע שאומר שהם הרחיקו את המטכרוניקס מאיזה אזור חם בגיר ובכך סגרו את פינת התקלות בגיר המדובר, אבל זה לא אומר שה2018 הזו שאתם רוצים לקנות לא יוצרה בכלל בתחילת 2017 ואז התיקון לא רלוונטי לגביה.

בכל מקרה כשקונים רכב עם תיבה רובוטית צריכים להבין שהחלפת קלאצים בהחלט תהיה בשלב מסויים אבל זה לא תקלה, לא מדובר ברכב אוטומטי פלנטרי אלא יש להתייחס אליו כמו שקונים מוכונית ידנית ואז מבינים שכבו ברכב ידני מחליפים מדי פעם קלאצ כך גם יהיה בגיר הרובוטי, ככול שעובר הזמן עלות החלפת הקלאצים יורדת ומדובר למעשה בתיבת ההילוכים הפופולרית ביותר בישראל עם הרבה ידע שנצבר בתיקונים שלה ובהחלפות המצמדים.

פורסם (נערך)

צריך לזכור שכיום זאת תיבה מאוד פופולרית, למעשה מרבית רכבי קונצרן פולקסווגן- סיאט/סקודה/פולקסווגן כמובן/אודי - משתמשים בה.

אחרי שמתרגלים לנהיגה על ה DSG (בעיקר לחספוס בזחילה/תחילת תנועה) מגלים את היתרונות שלה- תיבה סופר מהירה מבחינת העברות הילוכים (מאפשר עקיפות מהירות ובטוחות יותר כמובן גם בסיוע מגדש הטורבו), וגם מסייעת לחיסכון בדלק.

כדאי ללמוד איך נוהגים איתה בפקקים ויש המלצות באינטרנט לגבי זה.

עריכה אחרונה על ידי Yaniv75
הוספת תוכן לגבי עקיפה
  • תוכן חדש...