Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2037 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

כדאי לבדוק שוב את החיווט והקוטביות כפי שהמליץ @איציק נ.

אפשר לבדוק עם סוללה או עם מכשיר ייעודי שגם יודע לעשות סויפ תדרים בין 5,000-70 הרץ

https://www.amazon.com/PAC-TL-PTG2-Generator-Speaker-Polarity/dp/B0072LHMME

עריכה אחרונה על ידי BEEKER

-

פורסם

אנסה להחליף את הקוטביות מהמערכת לקרוס.
זה היחידי שאולי טעיתי,
מישהו מירושלים יכול לעזור לי בכיוון המערכת?
או דרך הפורום חלק מהפונקציות כאן לא כל כך הבנתי

Sent from my iPhone using Tapatalk
פורסם

בגדול אני רואה שלא מדובר במערכת מקורית של הרכב אלא ב HeadUnit של KENWOOD.
אישית אני לא אוהב את הצליל של יחידות הראש שלהם, ולפחות בגיזרה שלך (מכשיר עם דיסק, שנחשב כיום לכלי מיושן) היה לי ניסיון עם מכשירים דומים שלהם באותה קטגוריה - וזה לא היה "זה" (מה שכן, המגברים הדיגיטליים שלהם נחשבים לחיה רעה ! ).

בשביל לנצל היטב את המיד-באס בקומפוננט, אתה חייב מגבר. אני מדבר מניסיון של "אחד שאוהב לשמוע מוזיקה סבבה באוטו" ולא "אודיופיל" מדופלם. ההבדלים הם משמעותיים ביותר (עבדתי עם MOREL בסדרת הכניסה - שנים על גבי שנים - ללא מגבר. חשבתי שאני בטופ שלהם. כשחיברתי אותם  למגבר - הם כאילו נולדו מחדש. עולם אחר).

בעניין הקוטביות:
גם אני נהנה לחשוב שאני מאוד דייקן ופדנט ואוהב להקפיד על הדברים הקטנים - אבל בפעם האחרונה (לפני 3 חודשים) שלקחתי על עצמי להשתעשע עם סוללה קטנה ולבדוק את הקוטביות של הרמקולים באוטו שלי (סתם אחרי שצפיתי באיזה סירטון על זה), בשביל לוודא שדייקתי בחיבורים, גיליתי שאחד מהם חובר הפוך.... (כנראה בדלת עצמה, כי החיווט המקורי מאוד בעייתי בגוונים שלו - ויש הבדלים בין דלת L ל R).
בקיצור, הבדיקה עם הסוללה זה כלי מצויין לבדיקה סופית בשביל לוודא שלא נעשתה טעות בתום לב בחיבורים. לדעתי זה חובה לביצוע.

איציק

• רעיון טוב! 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

שלום
לעניין הקוטביות ברמקול, מדוע לבדוק עם סוללה אם כבר רשום עליו + ו -?
הספק נמצא בכבלים שמגיעים מהמערכת עצמה ..
בכל מקרה בדקתי ובין הרמקול לקרוס, החיבורים במקום.
מהמערכת לקרוס מכיוון שאני לא יודע מה מגיע פלוס ומה מינוס. ניסיתי פעם אחת ככה ופעם שניה ככה, כלום לא השתנה.
להלן הצילום לבקשתם:

בנוסף, אם אשים מגבר, כמה הצליל עדיין מושפע מהרדיו דיסק? כלומר אם אשים מגבר (איכותי) והבעיה תמשיך , האם זה עדיין יכול להיות בגלל הרדיו דיסק?

פורסם
לפני שעתיים, יהונתן שלמה כתב:

ניסיתי פעם אחת ככה ופעם שניה ככה, כלום לא השתנה

כדאי לבדוק חיווט עם מד רציפות

ואת הקוטביות של הרמקול כדאי לבדוק עם סוללה.

זה שאתה מחליף קוטביות ולא שומע הבדל? זה לא דבר טוב,

אולי כדאי לפנות למתקין

-

פורסם (נערך)
לפני 13 שעות, yogev20 כתב:

גם לי את hertz hsk 165 מקדימה, עובד על מגבר, ממש מאכזב. ( סאונד ללא פירוט, מיד באס לוקה בחסר, צליל לא טבעי)

לא יודע על מה אתה מדבר לי יש את אותו סט רק קוואסיאלי(הטוויטר בתוך הרמקול, לא קומפוננט),

עד היום אני מאוהב ברמקול הזה באס עשיר מפורט מדויק המון טוויטר המון עוצמה פשוט רמקול מצוין, ושמעתי המון רמקולים.

בעצם היה נמכר השבוע.

חלק מהעניין זה התקנה,

הוספתי FAST RING ובוצע איטום בסיסי זה הכל.

עריכה אחרונה על ידי kalmangar

-KIA RIO 2014 HATCHBACK-

HU: Mosconi Amas-96k Optical Out-> DSP: Helix Pro MK2 -> Amp: Zapco Z-150.6 AP

Front: Scanspeak 16W/4531G06 + Hybrid Audio X3-CP + Hybrid Audio X1

Sub: 2x UnderSeat JL-AUDIO ACP108LG-W3v3

פורסם (נערך)
לפני 22 שעות, יהונתן שלמה כתב:

5.הטוויטר לא מחובר לקרוס רק הוופר מחובר, יש טוויטר אורגינל של הרכב כרגע לא יודע אם זה כזה משנה.

מ.ש.ל

אגב, לא ראיתי את המידבאסים, אבל הקרוס מקורי (נרכש ממני כמשומש). 

עריכה אחרונה על ידי srool
  • אהבתי 2

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם
לפני 7 שעות, srool כתב:

מ.ש.ל

אגב, לא ראיתי את המידבאסים, אבל הקרוס מקורי (נרכש ממני כמשומש). 

סרול איך החיבור של הטוויטר משפיע על העבודה של הוופר?

כי מה שנשמע רע פה זה הוופר. 

לא שאני אומר שהוופר בעייתי (לדעתי זאת לא הסיבה לסאונד הזה), אבל לא מבין כיצד חיבור הטוויטר מסביר את הבעיה.

פורסם
לפני 50 דקות, Ooga כתב:

לא שאני אומר שהוופר בעייתי (לדעתי זאת לא הסיבה לסאונד הזה), אבל לא מבין כיצד חיבור הטוויטר מסביר את הבעיה.

הוופר מנגן כרגע תדרים שאתה לא יודע ונחתך כרגע על ידי קרוסאובר מקורי של מערת או יותר גרוע לא נחתך בכלל.

בנוסף טוויטר מקורי? סיריסאלי?

תתתקין את הקוממפונט כמו שצריך ואחכ תבוא בשאלות למה לא שומעים טוב...

כל עוד הסט תקין ומקורי הוא סט טוב.

-KIA RIO 2014 HATCHBACK-

HU: Mosconi Amas-96k Optical Out-> DSP: Helix Pro MK2 -> Amp: Zapco Z-150.6 AP

Front: Scanspeak 16W/4531G06 + Hybrid Audio X3-CP + Hybrid Audio X1

Sub: 2x UnderSeat JL-AUDIO ACP108LG-W3v3

פורסם
בתאריך 7.12.2020 בשעה 01:17, יהונתן שלמה כתב:

שלום, קניתי קומפוננט של הרץ, ביחד עם הקרוסים שמחוברים מאחורי הדלת,

יונתן, לא קנית קומפוננט, קנית מידבאס, הוא חלק מהקומפוננט והוא מנגן רק חלק מהסאונד. 

היצרן מכר את הסט הזה ביחד עם טוויטר שאמור לנגן את הטווח הגבוה של המוזיקה, החל מ 3-4kHz ועד 20kHz.

לפני 23 שעות, AUDIO KING כתב:

זה יכול להיות נורמלי בנסיבות העניין.

ראשית תחתוך אותו ב 80HZ  HPF דרך הרדיודיסק ,כי אם אתה עובד איתו פול-ריינג יש מצב שהוא ישמע כך.

שנית אתה צריך מגבר ומקור יותר טוב לבאס כמו סאב או רמקולים 6X9.

AUDIO KING, הקינג, הצביע פה כבר בעמוד הראשון על הבעיות החשובות ביותר.

לחתוך קומפוננט מלמטה (או ליישם HPF, מסנן מעביר גבוהים עבור המידבאס) זה א-ב.

אני משער שלרוב האנשים יצא לשמוע סט רמקולים לא חתוך, לא מוגבר ע"י מגבר חיצוני, עובד על הר"ד ונשמע מעוות מאוד. 

רק עניין אחד- הוא לא עובד פה פול ריינג', פול ריינג' אולי יהיה שיפור קל לעומת המצב הקיים. חיתוך עליון (LPF) למידבאס נועד להגביל את המידבאס כדי לתת מקום לטוויטר לעשות את העבודה. פה, ללא קרוס אולי היה קצת יותר מיד/גבוהים.

לפני 15 שעות, יהונתן שלמה כתב:

אנסה להחליף את הקוטביות מהמערכת לקרוס.
זה היחידי שאולי טעיתי,
מישהו מירושלים יכול לעזור לי בכיוון המערכת?
או דרך הפורום חלק מהפונקציות כאן לא כל כך הבנתי

יונתן- בכל הכיוונים פה לא שמתי לב שעברת על HPF. כל התדרים שעברת שם זה center frequency של האקולייזר ולא חיתוך.

אולי לא שמתי לב, תחפש HPF.

לפני 8 שעות, kalmangar כתב:

קאמבאק?

מקווה שלא. 

הפורום הוא משאבה של זמן שאין לי 😕 

לפני 8 שעות, יהונתן שלמה כתב:

מה הכוונה מ.ש.ל?

מה שצריך להוכיח. 

לפני 47 דקות, Ooga כתב:

אנחנו שומעים מוזיקה, לא רכיבים, אי אפשר לחבר חצי סט ולהגיד לא שומעים טוב (אפשר לעשות את זה אם אתה יותר מנוסה, ויודע איך נשמע מידבאס לבדו, יודע למה לצפות, מבין קצת בהפרדת צלילים, ברעש ודיסטורשן וכו).

כשיהיה סט שלם מחובר- תהיה תמונת צליל כלשהי, משהו שיהיה קרוב איכשהו למה שיונתן שומע בפלטפורמות סאונד אחרות.,עכשיו פשוט זה לא נשמע טוב, לא נשמע דומה למה שהוא רגיל אליו.

כשהוא יהיה שם- תהיה לו נקודה להשוואה. 

כל זה מתווסף לכל מה שאמרו פה, התקנה, כיוונים, הגברה וכו, אם כי אף פרמטר לדעתי לא קריטי כמו העובדה שאין טוויטר (או אין טוויטר ששייך לסט או לפחות מחובר לסט ויוצר איתו ביחד מוזיקה), אולי למעט ה HPF שיכול להיות גורם ישיר לבעיית הבאס שלא נשמע טוב ופשוט הורס את כל חוויית השמיעה.

• אהבתי 1
  • מעניין 1

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

לפני שעה, kalmangar כתב:

הוופר מנגן כרגע תדרים שאתה לא יודע ונחתך כרגע על ידי קרוסאובר מקורי של מערת או יותר גרוע לא נחתך בכלל.

הוופר נחתך על ידי הקרוס שלו, לפחות לפי מה שפות"ש אמר.

לגבי נשמע או לא נשמע טוב - לא התייחסתי לסאונד הכללי אלא לחרחור הזה של הוופר בנמוכים. נשמע לא טוב. אולי חיתוך ב 60 או 80 יעזור פה, ואולי זאת לא הבעיה.

יש מצב שהוא מותקן לא כמו שצריך על הדלת.

• תוכן חדש...