Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2037 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תודה על התגובה המפורטת
לא מבין למה ייצרו קרוס ככה שהם יודעים לחתוך רק את הלמעלה ? מה העניין שלא יחתכו כבר גם את הlpf?
אני לא מוצא את האופציה לחיתוך במערכת ואני די בטוח שהמערכת היא זאת שמעפנה, חיברתי רמקולים נוספים (קוואקסיאלי) וגם הם לא נשמעים טוב

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

החיתוך למעלה הוא lpf 

אתה כנראה מתכוון לחיתוך של תדרי הבאס שהוא hpf.

החברה לא בנתה חיתוך של hpf למידבאס של קומפוננט כדי להשאיר גמישות ללקוח.

הקומפוננט מיועד לעבוד ברכבים שונים ובתנאים שונים.

יש מערכות בהן אין סאבוופר, לכן עדיף לתת למידבאס לנגן את כל התדרים full range גם אם הרמקול לא מפיק אותם בצורה טובה.

לעומת זאת  יש אפשרות לחתוך חלק מהתדרים הנמוכים ע"י פילטר HPF והוא ניתן לשינוי על ידי היחידת ראש hu, או מגבר או dsp.

תדר החיתוך בפילטר hpf יכול להיקבע שרירותית על ידי המאזין או המתקין,

או להיקבע על ידי שימוש בנתוני רמקול (נתוני ts) שכוללים תדר fs וכן מהלך מקסימלי של הממברנה Xlim או Xmax.

כך שחייבים להשאיר גמישות למאזין לקבוע את התדר בעצמו ולא לקבוע נקודת חיתוך בין מיד לטויטר (כפי שעשו בקרוסאובר)

דבר נוסף, אם חיברת רמקול קואקסיאלי וגם הוא נשמע רע, אז כדאי לשקול לפנות למתקין מקצועי.

יכול להיות שיש בעיה בחיווט (לדוגמה קצר בין חיווט רמקול לגוף), או בעיה ביחידת ראש.

כדי לבדוק את זה תצטרך רב מודד כדי לבדוק רציפות והתנגדויות של חיווט (גם לפני קרוס וגם אחריו)

בהצלחה

-

פורסם

תודה כן התכוונתי hpf
מכירים מתקין מקצועי בירושלים?
אני יכול גם לחבר את המגבר ולבדוק דרכו אבל עדיין לא ענו לי אם זה יעזור (אם המגבר מושפע רציני מהרדיו דיסק או לא)

פורסם

התקדמות
חיברתי את המגבר וטבעת עץ.
יש שיפור ניכר. (לשלוח סרטון?)
אפילו אפשר להגיד שעכשיו הצליל נחמד+
אבל עדיין לא ממש עפתי על הצליל. ויש הבדל גדול בין שירים רגילים ששמתי לבין השיר הזה :

הבאסים שלא נשמעים טוב מתחילים בשניה 0:52

מישהו רוצה לבדוק במערכת שלו את השיר אולי יש בעיה בשיר הזה דווקא?

2.
אני רוצה לשפר עוד את הסאונד, מה הדבר הראשון שכדאי לי להחליף/להוסיף? רדיו דיסק בבירור?

פורסם
לפני 16 שעות, יהונתן שלמה כתב:

התקדמות
חיברתי את המגבר וטבעת עץ.
יש שיפור ניכר. (לשלוח סרטון?)
אפילו אפשר להגיד שעכשיו הצליל נחמד+
אבל עדיין לא ממש עפתי על הצליל. ויש הבדל גדול בין שירים רגילים ששמתי לבין השיר הזה :

לדעתי היחידת ראש לא תשנה לך הרבה כשאתה מחובר עם מגבר בתקציבים האלה ו רמקול קומפוננט חדש וטוב יותר ישנה לך את חוויה השמיעה 
איזה רכב יש לך ? יש רכבים שצריך להיזהר עם גודל הרמקול שלא יגע בחלון כשהוא יורד 

גילוי נאות אני עובד בתחום האודיו לרכב . 
בעל עסק להתקנה ומכירת ציוד אודיו לרכב סאונד קלאב 

https://www.facebook.com/Soundclubgarage

פורסם

מדובר בפיאט פונטו
אולי איטום הדלתות אולי רדיו דיסק, יכול להיות שאשים את הקומפוננט הזה מאחורה בכלל כי קניתי קוואקסיאלי נחמד שצריך לבדוק איך נשמע שהוא כניראה יהיה מקדימה + 6 על 9 שאשים מאחורה יהיה נחמד,
העניין שאין כבר מספיק ערוצים על המגבר גם לאחורי ו6 על 9 אז אולי כן רדיו דיסק שיגביר את האחוריים.
(6 על 9 יש בבית )

פורסם

תשמע בדרך כלל למי ש חסר תקציב אני ממליץ על מגבר 4 ערוצים קומפוננט קדמי חזק ו סאב כי 6/9 לא יורדים מספיק נמוך כמו סאב וזה מורגש 

פורסם

אתה מנגן מוזיקה למכשיר ומשם יוצא RCA למגבר קנווד הם בסדר בדגמים הנמוכים למי שלא מחפש אולפן באוטו ,

עכשיו חבל לקנות עוד רדיו ועדיין להישאר עם אותו רמקול שאתה פחות אוהב את הסאונד שלו 

לדעתי עדיף שתשקיע בקומפוננט טוב ואיכותי יותר אני אישית נותן אופציה לשמוע למי שמתעניין

• תוכן חדש...