Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2110 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אז התכנון שלי הוא בעצם לקנות רכב עם מנוע קטן (1.0/1.2) למטרות עירונית שישמש אותי לנסיעה של פלוס מינוס 1500 ק''מ בחודש בתוך העיר פרופר (לא מתכנן להוציא את האוטו מחוץ לעיר גם לא לקילומטר).  

הפואנטה היא שאני די דל באמצעים וקנייה של רכב חדש לא עולה על הדעת. 

חשבתי להביא רכב יד שנייה צעיר יחסית (2014 ומעלה), זול וחסכוני (פיקנטו, i10, אייגו ודומיהם) עם קילומטראז' של מקסימום 150 אלף. 

עכשיו שאלתי היא - במידה ואשמור על הרכב במידה המקסימלית מבחינת טיפולים, נסיעה בטוחה וכו', הקילומטראז' היחסית גבוה שבו הרכב נקנה וטווח הנסיעה שאני מתכנן לעשות איתו בחודש אך ורק בעיר, מורידים את הסיכוי שהוא יחיה לעוד זמן ארוך יחסית? 

האם הבלאי שצפוי לרכב הזה יהיה גבוה מדי עד כדי כך שיוריד מהכדאיות של לקנות רכב כזה?

תודה לכם 😘

עריכה אחרונה על ידי iwillhaveacarsomeday
פורסם

קודם כל לקנות רכב קטן וחסכוני משנת 2014 זה מצוין, ועדיף שתמצא אחד עם כמה שפחות ק"מ.
150 אלף לרכב בן 5-6 זה המוןןןן וגם אם טיפלו בו טוב (במידה וזה מיד פרטית ולא ליסינג) זה פחות מומלץ, יש הרבה רכבים כאלו עם ק"מ הרבה יותר נמוך ועליהם תתמקד.
וכשהרכב אצלך, תשתדל לשמור עליו, לעשות טיפולים בזמן, במיוחד כאשר הנסיעות שלך הולכות להיות לרוב עירוניות דבר שמגדיל את הבלאי של הרכב, ומבחינת כדאיות אין פה שאלה של כן או לא, כל רכב שתקנה גדול כקטן, זה תלוי איך שמרו עליו, כמה ק"מ הוא עשה ואיך טיפלו בו.
ההיצע גדול בשוק, עדיף לחפש רכב מיד פרטית ועם ק"מ עד 100 אלף לרכבים מהשנתונים שציינת.

Current: Cupra Formentor 2022 1.5T (150HP) DSG7

Previous: VW Polo V 2012 1.4L (85HP) Manual Gear ---> VW Golf VII 2013 1.4T (122HP) DSG7 ---> VW Golf VII 2015 1.4T (150HP) DSG7 ---> Seat Ateca 2019 1.4T (150HP) DSG7

פורסם

אייגו/C1 /107 מגיעות עם גיר רובוטי חד מצמד שבנסיעה בעיר לא נוח לכל אחד.

לגבי פיקנטו/I10 הן דומות אך מעט שונות ועדיף מנוע 1200 לפחות בקיה.

תתחיל מלהגדיר תקציב ולבדוק חלופות- אולי בכלל למשל סוזוקי סוויפט אפילו משנתון נמוך יותר עדיפה על כל אלו.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

אין מישהו בעולם שיכול לחזות האם האוטו יתקלקל לך או לא. כל הרכבים שציינת סה"כ סבירים והייתי מתמקד בעיקר בקוריאניות או יפניות מבחינת אמינות.

אתה כן יכול לנסות לצמצם בעיות ע"י חיפוש של רכב עם ק"מ מופחת ושטופל כראוי גם אם תרד עוד שנה או שנתיים אחורה.

פורסם
לפני 15 שעות, iwillhaveacarsomeday כתב:

עכשיו שאלתי היא - במידה ואשמור על הרכב במידה המקסימלית מבחינת טיפולים, נסיעה בטוחה וכו', הקילומטראז' היחסית גבוה שבו הרכב נקנה וטווח הנסיעה שאני מתכנן לעשות איתו בחודש אך ורק בעיר, מורידים את הסיכוי שהוא יחיה לעוד זמן ארוך יחסית? 

האם הבלאי שצפוי לרכב הזה יהיה גבוה מדי עד כדי כך שיוריד מהכדאיות של לקנות רכב כזה?

אם תשמור על הרכב כמו שצריך (טיפולים בזמן עם חומרים איכותיים) ואין לו "מחלות" (דברים שידועים בכך שהם כושלים/נשברים), כל רכב יוכל להמשיך לשמש אותך גם עד יומך האחרון. רוב הסיכויים גם שכל עוד יש חלפים זמינים, לא לקנות רכב חדש יותר יהיה הדבר הזול יותר לעשות.
לרדת לרמת המספרים תכלס בכל הנוגע לכדאיות תחזוקה זה כבר עניין הרבה יותר מסובך. צריך לחשב כמה אתה מוציא על הרכב הנוכחי (כולל הכל. דלק, ביטוח, תיקונים, ירידת ערך, זמן וכו') לעומת כמה תוציא על רכב חדש יותר (שוב, כולל הכל. תחזוקה קצת קשה לצפות, אבל תיקונים גדולים, צריכת דלק, ביטוח, אפשר לחפש ולמצוא).

• אהבתי 1

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם

השאלה מהי תוחלת החיים של רכב היא רחבה ומסובכת, איזה רכב, איך טופל, איך ננהג וכו וכו...

בגדול אתה רוצה מכונית מיני חסכונית וזה מצויין, ממליץ לך להתמקד ברכב עם כמה שפחות קילומטראז ועם היסטוריית טיפולים מסודרת במוסכים מורשים ומיד פרטית ולא רכב עם היסטוריית ליסינג או חברת השכרה.

תתמקד במנוע אטמוספרי וגיר ידני או אוטומטי פלנטרי לנוכח אופי הנסיעות העירוני שלך ותתרחק מכלים בעלי גיר רובוטי שנוטה לבלאי מוגבר בנסיעות נטו עירוניות.

ממליץ לך לחפש קיה פיקנטו מנוע 1200 או שברולט ספארק 1.4 משנתון כמה שיותר מתקדם שנכנס לך בתקציב.

• אהבתי 1
פורסם

נשות צרפת פתחו במחאה.
טויוטה אייגו היית לוקח? כי היא זהה לפיג'ו 107 וסיטרואן C1 ברמת הבורג.
ניסאן היית לוקח? כי הן חולקות חלק עצום מהמערכות עם רנו.

פיקנטו 1.0 ידנית היא פתרון זול ואמין.
לגבי ק"מ - רכבים עד 200,000 ק"מ לא מתחילים להתיישן אפילו, אבל רכבים קטנים בק"מ גבוה זו טעות - רבים מהם משמשים רכב שני ונוסעים בעיר, אין סיבה לקנות אחד שנסע יותר מ15,000 בשנה.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
לפני 10 דקות, shellcase כתב:

אבל רכבים קטנים בק"מ גבוה זו טעות - רבים מהם משמשים רכב שני ונוסעים בעיר

רכב שני שנוסע בעיר היה מגיע לכזו נסועה בכל כך קצת זמן?

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אם זה לא היה ברור, הכוונה שלי היא שבגלל שחלק גדול מהרכבים נוסעים בעיר ומשמשים רכב שני, ניתן למצוא רבים שהק"מ שלהם נמוך יותר מ150,000 ק"מ, אני מצאתי כזה מ2006, אז מ2014?

• רעיון טוב! 1

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

הבעיה של הרוב המוחלט של מכוניות עם ק"מ גבוה היא בכך שהן מתמלאות בחלפים תחליפים גרועים או משופצים. גם הפילטרים תחליפיים, ברקסים והכל. 

ב 150 אלף ק"מ סביר להניח שכבר מותקנים משולשים טורקיים או סיניים, תושבות מנוע תחליפיות, אולי גם בולמים סיניים, ברגע שהרכב לא מטופל יותר במוסך מורשה יבואן הדיפולט ברוב המקרים זה החלקים האלו.

אין שום בעיה לקנות רכב שמטופל נכון בחלפים טובים עם 150.000 ק"מ אבל מכוניות כאלה נדירות ביותר. 

לכן ההמלצה שלי היא חד משמעית לקנות רכב יותר ישן עם ק"מ יותר נמוך בו רוב החלקים עדיין מקוריים ולא הוחלפו במשהו תחליפי. 

• מעניין 1

פורסם

עוד אוסיף, לנסיעות בעיר 100% אל תקנה רכב עם גיר רובוטי, הבלאי של הקלאץ' יהיה גבוה והנסיעה לא נעימה. 

תקנה אוטו עם גיר אוטומטי רגיל, במקום פיקנטו 2014 עם 150.000 ק"מ תקנה באותו מחיר פיקנטו 2012 פרטית עם 80-90 אלף ק"מ (או כל רכב אחר, פיקנטו זה רק לדוגמא). תקבל רכב יותר רענן עם חצי בלאי מהראשון ואם תטפל בו טוב, הוא ישרת אותך עוד שנים. 

ועוד משהו, תעדיף מנוע 1.2 על 1.0, מכוניות מיני 1.0 עם גיר אוטומטי לא סוחבות גם בעיר, הנסיעה די מבאסת.

פורסם

"למזלך" כול ענייני חישוב רכב עובדים באחוזים, ולא בשקלים. 

זאת אומרת בתקציב שלך- 40 אלף, ההבדל בין רכב שעבר 150 אלף או רכב שעבר נגיד 70-80 אלף, יתבטא בסביב ה-10 אחוז שזה 4 אלף שקל. 

המהדרין עוד יגידו לך שההפרש של ה-4 אלף האלה יתקזז במכירה עתידית(בוודאות תוכל בעתיד למכור רכב עם 120 אלף קילומטר ב-3-4 אלף יותר ממה שרכב שעבר 180-190 אלף) 

לכן, עם הנתונים הללו, לא רואה שום סיבה בעולם בטווח המחיר הזה אפילו לשקול רכב שעבר 150 אלף. 

פורסם

בפועל מורידים יותר מ 10% על רכב עם ק"מ משמעותית גבוה מהממוצע ולכן עדיף לרדת שנה - שנתיים במודל ולקנות את אותו הרכב בדיוק (בהנחה שלא היה שינוי דגם) עם חצי קילומטרז'.

• תוכן חדש...