Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2114 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

הפעם הכנתי סרטון הדרכה בעברית כיצד להחליף את רפידות הבלמים ברכב.

הסרט מפורט ומאוד בסיסי עבור אנשים שרוצים לבצע בפעם הראשונה החלפת רפידות בלמים.

אשמח לשמוע על איזה עוד טיפולים אתם מעוניינים שאעשה סרטונים ואל תתביישו לפרגן בקטנה ותרשמו כמנויים לערוץ ותנו לייק לסרטון ואפשר גם לפרגן ממש ולשתף את הסרטון.

https://youtu.be/j8d6asoYb6M

• מעניין 2
פורסם

כל הכבוד על הכוונה הטובה, אבל קבל עצה ידידותית ותוסיף דיסקליימר לסרטון ולשרשור.
אני אישית לא חושב שכדאי שמישהו ייגע פעם ראשונה בבלמים (או בכל מכלול בטיחות) ללא פיקוח של מישהו שמכיר ויודע.

פורסם

כמה הערות:

1. לבדוק את המצב של  דיסק בלם, גובה המדרגה ומצב שטח העבודה.

2. לבדוק את מצב מובילי הקליפר, האם זזים חופשי ואם לא, לבצע פירוק, ניקוי וגירוז.

3. לפני החזרת הבוכנה לבדוק את מפלס נוזל הבלמים ואם קרוב למקסימום לשאוב קצת כי בהחזרת  הבוכנה המפלס עולה ואם היה גבוה, הנוזל יגלוש החוצה. גם בסיום העבודה לבדוק את המפלס שוב. 

4. כשאומרים בסרטון שצריך לנקות את הקליפר, אז באמת לנקות אותו עם ספיירי ניקוי בלמים ומברשת פלדה ולא רק בכאילו.

5. כשאורמים שאפשר להרשות לא להשתמש במפתח מומנט, זה לא מקצועי. מי שאין לו ניסון ורגש, במיוחד חייב להשתמש במפתח מומנט. 

חוץ מהנקודות האלו סרטון יפה ומסביר הייטב, רק הייתי מצמצם את האורך. 23 דקות זה ארוך מידי. 

עוד טיפ, גם אם אתה מעדיף לעבוד בלי כפפות, כשאתה מצלם ומעלה שים כפפות במשך כל העבודה. ככה זה נראה יותר מקצועי. אפשר גם לארגן את הכלי היעודי להחזרת הבוכנה, הוא לא עולה יקר. גם זה יראה הרבה יותר מקצועי. 

פורסם

סרטון מדהים!!! אבל אני חושב שדבר כזה חייבים מישהו שיש לי ניסיון וידע בכל זאת בין המערכות הכי חשובות ברכב...

למשל בחיים לא הייתי מבצע עבודה כזאת בלי מכונאי לידי בפעם הראשונה

פורסם

סרטון יפה מאוד נהנתי. 

אני העזתי פעם ראשונה להחליף רפידות קדמיות בקורולה 06 שלי לאחר צפייה בסרטוני הדרכה ביוטיוב. 

לגבי כלי שמחזיר את הבוכנה פנימה הכנתי כזה בעצמי מהרפידות הישנות ובורג עם אום. 

בכל מקרה שמכניסים את הבוכנה פנימה צריך לפתוח את פתח המילוי של נוזל הבלמים. 

עוד טיפ: שעשיתי רק בצד אחד זה לפתוח את הניפל ניקוז אויר מהמערכת ואז שמכניסים את הבוכנה פנימה זה מוציא ממנה את הנוזל הבלמים הישן והשחור, בצד השני קיבלתי רגליים קרות ולא עשיתי את זה. 

לגבי המובילים אם מחליטים לגרז אז רק עם גריז סיליקון כדי לא לפגוע בגומיות. 

אחרי חצי שנה שתיתי "מיץ אומץ" והחלטתי להחליף רפידות וצלחות אחוריות. 

להפתעתי גיליתי שבתוך הצלחות האחוריות מסתתר מנגנון בלימה תוף שהוא למעשה בלם חניה, צריך לקחת בחשבון הפתעות כאלה כי להתעסק עם בלם תוף זה הרבה יותר קשה. 

למזלי ברכב שלי המצב שלו היה טוב ולא דרש החלפה. 

הפרוייקט הבא שלי זה להחליף פילטר מזגן במונדיאו, בקורולה זה היה ממש קל, במונדיאו זה דורש פרוק דוושת הגז. 

• תוכן חדש...