Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המלצה לפטיפון חדש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2096 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם יש המלצה לפטיפון חדש בטווח של 1,200 ש"ח?

זו מתנה לאחיינית (לפני צבא) שהופתעה מכך שפרדי מרקורי נשמע נהדר בגרסת הויניל.

-

פורסם

אין שום מצב שפטיפון במחיר הזה (אם יש בכלל)נשמע יותר טוב משירות סטרימינג באיכות טובה. היתרון היחיד של וניל, מבחינת איכות, זה אם ההעברה לפורמט דיגיטאלי לא נעשתה מהמאסטר.

אבל אפילו והיה וטענת שוניל עדיף, אתה צריך להוציא לפחות אלפיים לפתרון ברמת כניסה. לקבל איכות טובה מוניל אתה צריך, קודם כל, הדפסה ברמה גבוהה (יענו, לא שומדבר שיוצר בארץ), פונו סטייג' משובח, מחט מעולה ושולחן שלא מזייף, ועל זה להוסיף הגנה מרעידות.

אם היא רוצה לשמוע טוב, שתקנה רמקולים טובים. פטיפון זה בזבוז.

• רעיון טוב! 2

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אתה צודק,

אולי ההתלהבות שלה נובעת לא מהאיכות, אלא מהחוויה שבהפעלת תקליט.

לראות תקליט מסתובב זה דבר שונה מלהפעיל ספוטיפי, וגם אם זה גימיק, אז בכיף.

הצעתי לה שנקנה לה במתנה dac  של קיימברידג' מג'יק מאה (1,250 ש"ח בארץ), אבל היא מעדיפה פטיפון.

ראיתי ביקורות על פטיפונים זולים שחורצים תקליטים, השאלה אם יש משהו סביר בטווח של 1,200 שח?

• רעיון טוב! 1

-

פורסם

הכי זולים שאני זוכר זה פרוג'קט, לחבילה שכוללת פונו ברמת כניסה.

https://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=591222

וכן, פטיפון זה מגניב.

לא מזמן מסרתי את שלי לאחר הרבה שנים, כי הכרתי בעובדה שאני לא אחזור אליו...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 53 דקות, BEEKER כתב:

הצעתי לה שנקנה לה במתנה dac  של קיימברידג' מג'יק מאה (1,250 ש"ח בארץ), אבל היא מעדיפה פטיפון.

פאקינג מילאניאלס...

• מצחיק 3
פורסם

אדם למברט עם queen נשמע הרבה יותר טוב ב flac ועם dac איכותי למחשב: עוד יותר. פשוט תשקיע גם באוזניות טובות (איירפודס לא נחשב).
שקול מנוי ב tidal יש שם קבצים באיכות סבירה+ : 320Kbps 24bit
לגבי הסיבובים : קנה לה איזה צלחת על מנוע. אין בזה כל קסם.

פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, Transporter כתב:

תחפש לה איזה טכניקס במצב טוב

בזמנו היה  סוס עבודה ואני בטוח שגם היו יש מקומות שמחזיקים כאלה

זו אמורה להיות מתנה,

לא נעים להביא לה פטיפון משומש.

דבר נוסף, אני אישית לא אוהב לקנות ציוד אודיו מיד2.

מספיק לרפרף על יד 2, ולראות שחלק גדול מהמוכרים מבקש מחיר שקרוב מאוד למחיר שהם קנו לפני שנים.

ברור שזו זכותם, אבל זה מרגיז,

אנשים פשוט מסרבים להבין שבמהלך השנים רוב המחירים ירדו בתחום האלקטרוניקה,

ואין מה לעשות פתית שלג מיוחד שכמותך,

המגבר והרמקולים שקנית במבצע 400$ בדיוטי פרי לפני עשור, לא שווים היום 1,400 שח,

ולכן צריך לעבור עשרות עמודים של מודעות לא הגיוניות.

דבר אחר זה האמינות של המוכרים,

אני מרגיש יותר בטוח לקנות באיביי מאשר באתר יד2 בארץ.

נפלתי לא מזמן עם רמקולים אנגליים של celestion שקניתי מיד2, והתברר שהם עברו תיקון בוודאות.

לא עליתי על זה בקניה והמוכר אמר שהכל בסדר, אבל כנראה שהמוכר דפק את הטויטרים, תיקן וישר רץ לפרסם.

אז אם זה לא מוצר ייחודי, מעדיף חדש מהחנות

עריכה אחרונה על ידי BEEKER

-

פורסם

לא תמצא פטפון סביר במחירים האלה בלי להזכיר פונו. גם Pro-Ject הכי זול

מתחיל ב - 1800 ש"ח. תוסיף  Phono Stage בינוני ומטה , עוד 450 ש"ח.

אני חובב פטפון עוד מילדות, נכון שעכשיו מכל מיני סיבות המערכת המושקעת שלי כולל הפטפון

עומדים כמו פיל לבן בבית לדאבוני, למרות שאני חובב מוזיקה מכור. ההנאה מפטפון לא נמדדת רק באיכות מקבילה

של מקורות אחרים, ומה יותר עדיף איכותית. גם עם בעתיד אבנה מערך שלם של מוזיקה ממקור מחשב/סטרימר

עדיין לא אוותר על פטפון, כנראה אשקיע בו יותר מאשר השקעתי עד כה.

בכל אופן לקנות פטפון זה נחמד ואופנתי היום, אפילו בסרטים חדשים משמיעים מוזיקה דרך פטפון בכל סצנה.

יפה וויזואלית , אך מי שמכיר את התחום יודע שמדובר על השקעה גבוהה, שיורדת לפרטים הכי קטנים על מנת לקבל

סאונד באיכות טובה. 

יש פטפונים פשוטים שנמכרים במחירים כאלה, אולי שווה לבדוק. (ראיתי באודיו קלאב אחד Audio-Technica)

למרות שהם מכוונים ל DJ זה יכול להיות נחמד להתחלה כי הרבה נמאס להם לאחר תקופה קצרה בגלל ההתעסקות.

לא הבנתי על לאיזה מגבר הפטפון יחובר? מה הרמקולים? 

פורסם
לפני כשעה, BEEKER כתב:

לא נעים להביא לה פטיפון משומש וינטאז׳.

תיקנתי לך.

(כמו שכתבו, כדי להרגיש ממש את ההבדל בין FLAC לויניל צריך מערכת איכותית מאד - בעיקר רמקולים)

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם (נערך)
לפני כשעה, yogev20 כתב:

לאיזה מגבר הפטפון יחובר? מה הרמקולים? 

כרגע יש לה בחדר רמקולים מאייבורי

https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=5779

הם יכולים להתחבר לפטיפון?

אם כן זה יהיה נהדר

אם זה לא מסתדר, אז אפשר להשאיל לה לבינתיים מגבר עם כניסת פונו,

גם ככה נשארו במשפחה כמה מגברים ותיקים מהתקופה שהייתי פחות נשוי, והשקעתי כסף רב במערכות,

(האפלר DH220, מרנץ אינגרייטד עתיק ואודיולאב).

זה המגבר של אודיולאב Audiolab 8000A,

אני חושב שזה יכול להתאים לה

SF8aPxFESgYEUdSpPhqPc3-970-80.jpg

אז עדיף שהיא תיהנה לבינתיים, מאשר שהמגבר ישכב בעטיפת נייר במחסן.  

אם צריך אז אפשר לשדך גם את הרמקולים שעבדו עם המגבר הזה עד לפני כמה שנים ( DM302 של B&W)

https://www.stereophile.com/standloudspeakers/542/index.html

לפני 53 דקות, borsood כתב:

כמו שכתבו, כדי להרגיש ממש את ההבדל בין FLAC לויניל צריך מערכת איכותית מאד - בעיקר רמקולים

אתה צודק, אבל זה מה שהיא רוצה כבר כמה חודשים,

זו לא קניה רציונלית וזה בסדר בתור מתנה,

גם אם רגע השיא של הפטיפון יסתכם בסטורי לצלילי Queen באינסטגרם,   

לפני כשעה, yogev20 כתב:

(ראיתי באודיו קלאב אחד Audio-Technica)

למרות שהם מכוונים ל DJ זה יכול להיות נחמד להתחלה כי הרבה נמאס להם לאחר תקופה קצרה בגלל ההתעסקות.

מה זה אומר פטיפן מכוון לDJ?

עריכה אחרונה על ידי BEEKER

-

• חברי המעגל הראשון
פורסם

המלצה שלי כמו שאמרו קודם, אבל אם אין ברירה וחייבים חדש- יש חברות סיניות לא רעות במחיר הזה, דגם אחד די מוצלח שיצא לי לשמוע - voxoa t50, יש עוד בסגנון אבל זה דורש מחקר וכנראה מה שהיה זמין לפני שנה לא זמין היום (בכל זאת סינים). רובם באים עם ראש audio technica שיכול לרמז שהפטיפון הוא לא זבל טהור.

מה לא לקנות- פטיפונים שנראים וינטאג' (כל המזוודות למיניהם, קרוסלי וכולי), לא לקנות מותגי מדבקה (עדיף כבר סיני על פני דנון נניח באותו מחיר), לא לקנות עם אופציית usb וגם לא להתפתות למגבר פנימי (עדיף למצוא מגבר ישן עם פונו על פני החרא שבדרך כלל בא בילט אין)

ואם לא רוצים להסתבך עם מחקר על איזה סיני הכי vfm כרגע, אז נראה לי שהפטיפון הכי זול של פרוג'קט יספק את הסחורה וגם נמצא בטווח המחירים שלך, אז מדובר בהימור די בטוח.

• רעיון טוב! 1
פורסם

BEEKER פטפון DJ בנוי בצורה יותר מסיבית לעבודה מאומצת על חשבון איכות

אולם כך או כך גם פטפון ביתי במחירים כאלה רחוק מלספק חובב מוזיקה, בטח לא אודיופיל (אבל לא על זה הדיון)

מכוון שמדובר על בחורה צעירה שרוצה להתנסות בעולם האנלוגי, זו יכולה להיות אפשרות טובה.

אבל כל תהליך בניית המערכת לקוי, רמקולים למחשב, אין הגברה/פונו.

אודיולאב Audiolab 8000A יכול בהחלט להוות נקודת פתיחה טובה, בשילוב רמקולים אחרים. (בטח לא למחשב)

אגב, תקליטים טובים יש?  לא שבורים/שרוטים/עקומים שאספו בחצר. 

• תוכן חדש...