Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2220 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

מתעניין ברכב הנ"ל ומעוניין להביא מלוח יד2. אשמח לקבל מידע אודות מרווחי טיפולים ופירוט לגביהם, טיימינג, על מה לשים דגש, איזה שמן מנוע הוא צורך ע"פ מה שכתוב בספר וכו...'

תודה

פורסם

טיפול סטנדרטי פעם  שנה או 15000 קמ.

לפחות במנועי 1600 יש שרשרת תזמון ולא רצועה.

בדגם הישן לפחות היתה רצועת אביזרים אחת.

החסרוו,עד 2012 הגיר היה אוטומט עם 4 הילוכים.

יש חהחליף שמן גיר אוטומטי פים ה 3 שנים או 45000 קמ

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם (נערך)
לפני 8 שעות, colauti 9 כתב:

טיפול סטנדרטי פעם  שנה או 15000 קמ.

לפחות במנועי 1600 יש שרשרת תזמון ולא רצועה.

בדגם הישן לפחות היתה רצועת אביזרים אחת.

החסרוו,עד 2012 הגיר היה אוטומט עם 4 הילוכים.

יש חהחליף שמן גיר אוטומטי פים ה 3 שנים או 45000 קמ

ממה שאני קורא, עד 2012 הרכב היה עם רצועה והחלפה הייתה 90,000 / 5 שנים, עם השרשרת זה 135,000 / 9 שנים.

אבל גם אני קורא שרק לדיזל יש שרשרת ולבנזין יש רצועה.

מה נכון?

בנוסף מה ההבדל בין הI30 לבין הI30CW? באינטרנט כתוב שלCW יש יותר מקום, השאלה מבחינת האם יש להם אותם חלקים, או שהIW הוא בפני עצמו? מצאתי אתר עם קטלוג של חלקים לרכב, כתוב שכול הIW נגמר הייצור ב2012. למה אי אפשר למצוא שום מידע רשמי לגבי זה???

תודה

עריכה אחרונה על ידי Muchacho88
פורסם

יש לי כזה רכב I30CW 2014

רכשתי מאלבר בחודש 8/2017 עם 66000 קמ

היום יש לרכב 87000

תקלות שהיו אצלי ב 3 שנים האחרנות

קופלינג הגה-תוקן ללא עלות

מסרק הגה- 1500 ש"ח כולל מעמ מורשה יונדאי חדש מקורי

מפסק חלון נוסע פעמיים התקלקל הוזמן מאיביי עלות 70 ש"ח לאחד משומש

מפסק חלונות ראשי הלך קפוט- 2 מפסקים כבר לא עבדו תוקן פעמיים פעם שלישי הוחלף מקורי יונדאי שופ 700 ש"ח

חלון נהג נפל- נשבר חלק-300 ש"ח תיקון

כפתור דלת תא מטען התפרק- 210  ש"ח מקורי יונדאי שופ

בוכנות תא מטען נחלשו- זוג איטלקי 140 ש"ח

הרכב לא חסכוני בדלק.

לי זה לא משנה גםם כהה לא נוסעים הרבה.

הרכב נוח יש המון מקום.

חלקים שלו יחסית זולים וניתן למצוא בקלות

פורסם
לפני 35 דקות, Muchacho88 כתב:

בנוסף מה ההבדל בין הI30 לבין הI30CW?

תודה

ה-i30 הרגיל הוא סדאן (...רגיל)

ה-i30cw הוא פשוט סטיישן, לכן יותר גדול...

ויש גם גרסת ביניים - i30n.

יונדאי סונטה 2000 | פורד מונדאו 2010 | מיצובישי גרנדיס 2005 | שברולט אפלנדר 2007

בתאריך 1.8.2021 בשעה 17:55, m3x7r3m3 כתב:

איך יודעים שפוליטיקאי משקר? השפתיים שלו זזות

פורסם
לפני 15 דקות, דני 9999 כתב:

יש לי כזה רכב I30CW 2014

רכשתי מאלבר בחודש 8/2017 עם 66000 קמ

היום יש לרכב 87000

תקלות שהיו אצלי ב 3 שנים האחרנות

קופלינג הגה-תוקן ללא עלות

מסרק הגה- 1500 ש"ח כולל מעמ מורשה יונדאי חדש מקורי

מפסק חלון נוסע פעמיים התקלקל הוזמן מאיביי עלות 70 ש"ח לאחד משומש

מפסק חלונות ראשי הלך קפוט- 2 מפסקים כבר לא עבדו תוקן פעמיים פעם שלישי הוחלף מקורי יונדאי שופ 700 ש"ח

חלון נהג נפל- נשבר חלק-300 ש"ח תיקון

כפתור דלת תא מטען התפרק- 210  ש"ח מקורי יונדאי שופ

בוכנות תא מטען נחלשו- זוג איטלקי 140 ש"ח

הרכב לא חסכוני בדלק.

לי זה לא משנה גםם כהה לא נוסעים הרבה.

הרכב נוח יש המון מקום.

חלקים שלו יחסית זולים וניתן למצוא בקלות

תודה על המידע

לפני 4 דקות, Avi135 כתב:

בלוח ביד 2 הכול מעורבב.

אני לא מבין כמעט כלום במכוניות. איפה אפשר לקרוא בפירוט על ההבדל בין הדגמים? גם באנגלית, אבל אני אשכרה לא מצליח למצוא כלום.

פורסם (נערך)
לפני 27 דקות, Avi135 כתב:

לא ממש

i25 ו- i35 זה סדאן, i30 זה האצ'בק ו-i30CW זה סטיישן.

i30n זה הגרסה הספורטיבית.

עריכה אחרונה על ידי tza
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 43 דקות, tza כתב:

לא ממש

i25 ו- i35 זה סדאן, i30 זה האצ'בק ו-i30CW זה סטיישן.

i30n זה הגרסה הספורטיבית.

מה ההבדלים בין הi30 לבין הCW?

אני מבין שהCW יותר ארוך, השאלה כמה ארוך, אפשר בשניהם לקפל את הכיסאות קדימה, כמה ס"מ הבדל זה נותן והאם זה ההבדל היחיד?

בנוסף ביד 2 הסינון הוא לפי שמות, Inspire, premium, supreme, dynamic... מה ההבדלים..

עריכה אחרונה על ידי Muchacho88
פורסם

היו לי 2 I30 סטיישן, שתיהן 2013, אחת מהעבודה שעברתי עליה 150 אלף קילומטר- אפס תקלות !!! טיפול כל 15000 וסע לשלום.

השניה קניתי יד 2 משלמה סיקסט, רכב עם עבר ליסינג נהג יחיד, קניתי עם 84000 ק"מ ומכרתי לפני כמה חודשים עם 158000 ק"מ. תקלה יחידה גומיה מתחת לדוושת בלם בעלות של 58 שקל במוסך החברה.

במילים אחרות סה"כ מצטבר של 300000 קילומטר עם הרכבים ואפס תקלות ! הרכב הכי אמין שהיה לי.

עלות טיפול במוסך היבואן בסביבות 750 שקל, והרכבי וצא אחרי 3 שעות, בלמים קדימה קצת יקר ולקחו לי 2000 שקל לרפידות ודיסקים וזה כל מה שהרכב עבר, למנועי 1.6L יש שרשרת טיימינג אז אין מה לגעת.

בגדול הרכב לא הכי מרווח בקטגוריה (אוקטביה יותר מרווח) אבל מספיק גדול ל3 ילדים בגילאים בין 0-11 ליום יום פלוס ירידה לאילת עם מזוודות לכולם, עגלה ושתי בימבות ויש מקום בבגאז.

לא הכי נוחה (מגאן אסטייט יותר נוח) מכולם אבל בהחלט מקום נעים להיות בו בנסיעות ארוכות.

לא הכי חזקה מכולם (פורד פוקוס יותר חזקה) אבל לא חסר לה שום כוח ביציאה מרמזור, בעליות לירושלים או לדימונה מאילת עם מזגן ורכב מפוצץ, לא הכי שקטה מכולם אבל בהחלט לא מפריע לשוטט במהירויות תלת ספרתיות בלי להרים את הקול ולצעוק באוטו.

בסך הכול קניה בטוחה וסולידית שתיתן לך כמעט את הכול מכל העולמות ובעיקר ראש שקט לנושא אמינות ועלויות תיקונים.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 5 שעות, Muchacho88 כתב:

מה ההבדלים בין הi30 לבין הCW?

אני מבין שהCW יותר ארוך, השאלה כמה ארוך, אפשר בשניהם לקפל את הכיסאות קדימה, כמה ס"מ הבדל זה נותן והאם זה ההבדל היחיד?

בנוסף ביד 2 הסינון הוא לפי שמות, Inspire, premium, supreme, dynamic... מה ההבדלים..

הcw (סטיישן) ארוכה במעל30 סנטימטר וזה הרבה, הן חולקות בסיס גלגלים אבל הבגאז הרבה יותר גדול. בשתיהן הכסאות מתקפלים לרצפה שטוחה אבל לסטיישן מתחת לרצפה יש תאים מסודרים ויפים לציוד.

הסטיישן הגיע בגרסת גימור אחת nspire עם חישוקי פלדה וטסות וללא גג שמש וללא בקרת שיוט.

אני ישנתי בסטיישן במילואים בבגאז בכיף בליל חורף קר ברמת הגולן ואם הייתי קונה שוב זאת היתה רק סטיישן שלקחה 5 נפשות לאילת עם 4 מזוודות 2 בימבות ועגלת תינוק עם מקום ספייר.

פורסם
לפני 1 שעה, Roycohen1979 כתב:

הcw (סטיישן) ארוכה במעל30 סנטימטר וזה הרבה, הן חולקות בסיס גלגלים אבל הבגאז הרבה יותר גדול. בשתיהן הכסאות מתקפלים לרצפה שטוחה אבל לסטיישן מתחת לרצפה יש תאים מסודרים ויפים לציוד.

הסטיישן הגיע בגרסת גימור אחת nspire עם חישוקי פלדה וטסות וללא גג שמש וללא בקרת שיוט.

אני ישנתי בסטיישן במילואים בבגאז בכיף בליל חורף קר ברמת הגולן ואם הייתי קונה שוב זאת היתה רק סטיישן שלקחה 5 נפשות לאילת עם 4 מזוודות 2 בימבות ועגלת תינוק עם מקום ספייר.

תודה רבה על התגובה, רק 2 שאלות:

1. התכוונת לInspire נכון? (כתבת עם n :) )

2. בלוח ביד 2 של הI30CW (יש שתיים, הI30 הרגילה וI30CW), יש מכוניות שבתג מאחורה כתוב CW ויש כאלה שרק עם I30. השאלה האם הלוח שם מעורבב וI30 זה I30, או בקיצור לחפש כאלה שרק כתוב עליהם CW בתג מאחורה כי אני לא ממש יודע איך להבדיל בינהם.

תודה

פורסם
לפני 1 שעה, Muchacho88 כתב:

תודה רבה על התגובה, רק 2 שאלות:

1. התכוונת לInspire נכון? (כתבת עם n :) )

2. בלוח ביד 2 של הI30CW (יש שתיים, הI30 הרגילה וI30CW), יש מכוניות שבתג מאחורה כתוב CW ויש כאלה שרק עם I30. השאלה האם הלוח שם מעורבב וI30 זה I30, או בקיצור לחפש כאלה שרק כתוב עליהם CW בתג מאחורה כי אני לא ממש יודע איך להבדיל בינהם.

תודה

1) כן התכוונתי לinspire

2) זאת שאלה מצויינת, אני לא יודע למה הם מתכוונים בלוח יד 2, אני כן יכול להגיד לך שב2013 התחלף הדגם לחדש יותר, ההבדל הוא מנוע חזק ומודרני יותר וגיר 6 הילוכים פלנטרי טיפטרוניק ולא 5 הילוכים כבעבר, גם הצורה שונה לגמרי ומדובר בדגם אחר לחלוטין ולא במתיחת פנים, הבגאז דווקא התכווץ בכמה סנטימטרים לטובת מרחב פנים משופר אבל הוא עדיין עצום מימדים ויכול לספק בקלות משפחה מרובת טיולים ואמא חובבת מזוודות.

בדגם שעד 2012 היה כתוב מאחור cw, בדגם של 2013 הופיע רק I30 בלי צמד האותיות.

אגב בתחילת 2013 עד הרכבים שיצאו בחודש מאי\ יוני לא הייתה מערכת מולטימדיה אלא סוג של רדיו מקורי ללא מסע מגע אלא משהו קטן ומאכזב, רק לאחר חודש יוני הגיעו דגמים עם מולטימדיה בסיסית בהתקנה מקומית תומכת בעברית, חלקם אגב החזיקו שנים ספורות ולא מן הנמנע שחלק גדול מהרכבים היום כבר עם מערכות מולטימדיה תחליפיות, אני גם את שלי החלפתי מעט לאחר שקניתי את האוטו בגלל בעיות במסך מגע והופתעתי לגלות שההתקנה המקומית כללה חיבורי חוטים עם איזולירבנד וגם בו הם חסכו מאוד.

המערכת החדשה שהתקנתי NIPON 7 שדרגה לי את החיים ובהחלט שווה להשקיע בה כסף.

הרמקולים המקוריים היו לא נוראיים וכללו 4 רמקולים בדלתות ושני טוויטרים (מפתיע אבל אצלי באסטרה טורבו החדשה לא התקינו הקמצנים רמקולים מאחור וגם הם רמקולים של שקל ורבע אחרי מע"מ)

פורסם
לפני 1 שעה, Roycohen1979 כתב:

2) זאת שאלה מצויינת, אני לא יודע למה הם מתכוונים בלוח יד 2, אני כן יכול להגיד לך שב2013 התחלף הדגם לחדש יותר, ההבדל הוא מנוע חזק ומודרני יותר וגיר 6 הילוכים פלנטרי טיפטרוניק ולא 5 הילוכים כבעבר, גם הצורה שונה לגמרי ומדובר בדגם אחר לחלוטין ולא במתיחת פנים, הבגאז דווקא התכווץ בכמה סנטימטרים לטובת מרחב פנים משופר אבל הוא עדיין עצום מימדים ויכול לספק בקלות משפחה מרובת טיולים ואמא חובבת מזוודות.

רק תיקון קטן: הדגם הישן היה עד 2011 והגיר היה אוט' 4 הילוכים.  ב-2012 זה כבר הדגם החדש.

• תוכן חדש...