Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2256 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם אתה חושב ששיחה לא תעזור, אז חוקית אין לך שום דבר מה לעשות.

הצעתי תהיה כזאת, תחנה עם הרכב/ים  שלך בכל הזדמנות שפנוי, בדיוק על קו החניה שלו ובכך לאפשר לעוד דייר לחנות. 

תדבר עם שכנים אחרים שיש לך אתם קשר טוב,  לעשות בדיוק כמוך בכל הזדמנות, הרי הוא לא העמיד את הרכב שלו שם לצמיתות או שאני טועה? 

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אין מה לעשות. זו אפילו לא חניית כחל"ב ; ניתן לקוות שהטויוטה היברידית ובשלב כלשהו תשפוך את הסוללה ותבלה מס' ימים במוסך, כך שפות"ש או אחד מהשכנים יוכל לחנות שם במקום.

אצלי בבניין (מרכז ת"א) יש זוג שכנים שבאופן חולני ושיטתי נמצאים ב standby (בשעות היום, וגם הערב המאוחרות) וממתינים לרגע בו תתפנה חניה (כחל"ב) מול הכניסה לבניין. ברגע שזה קורה, האישה או הגבר תופסים אותה בגופם עד שאחד מהשניים יביא את הרכב ויחנה אותו מול הכניסה לבניין. גם אם קרה והרכב חונה כמה עשרות מטרים בהמשך הרחוב, ברגע שחניה מול הכניסה לבניין מתפנה, הם עפים עליה.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, zaf כתב:

מכיר את הנושא מקרוב, אבל שונה במעט. יש לי חנייה לרכב אחד, אבל ברשותי יותר מאחד. לכן בדרך כלל אחד מכלי הרכב חונה במקביל לגדר הבית. 

בכל מצב נתון יכולים לחנות יותר מכלי רכב אחד לאורך הגדר, אבל בשום מקום לא נאמר שחייבים לאפשר חניה של יותר מרכב אחד. כך שבפועל כל מי שחונה ברחוב בו אני גר הם אך ורק דיירי הבתים ברחוב (גם לא אורחיהם) כל אחד לאורך גדר ביתו. זה מצב לא נוח ואולי לא הוגן לאחרים. אבל מקובל למדי, עד כדי שיש הסכמה בין דיירי הרחוב שלא להחנות כלי רכב שאינם של דיירי אותו הבית לאורך גדרות שכנים. חלק מהשכנים שמו שלט שאומר "חניה לדיירי הבית" שאין בו כל פסול, ומרבית האורחים מכבדים את השלט (לא כתוב בלבד או כל מגבלה העשויה לרמוז למשהו לא חוקי כמו רכב חונה יגרר, הוא ניסיון לקבוע שזו חנייה פרטית) . 

לפני שנים חניתי במקביל לגדר הבית ורכב זר חנה מאחורי, רכב שלישי של השכן הצמוד חנה אף הוא בצמוד לגדר שלו(השכן) כך שהאורח לא יכול היה לצאת מן החניה בקלות , מכיוון שלא היה לי מושג מי בעלי הרכב והוא הגיע וחנה בשעות היום, כשהגעתי וחניתי לא יחסתי לזה חשיבות אלא שבאותו הלילה טסתי לנסיעת עבודה למשך שבוע.  כשחזרתי שמעתי מהשכן את הסיפור על מה שאירע אחר כך. בקצרה הוזמנה משטרה, מכיוון שהוא חשב שזכותו לפגוע ברכב של השכן (שהגיע אחרי שאני כבר לא הייתי בבית) והתוצאה הייתה שאותו אורח עוכב בתחנת המשטרה. 

מוסר השכל: עזוב וחנה במקום אחר, ליד ביתך שלך. (אגב ישנם שכנים ברחוב שלי שמשאירים נגרר חונה על מנת לתפוס את המקום הפנוי)

החלק מהרחוב סומנו חלקים (קוביות) שמטרתם לסמן שטח אסור לחניה על מנת שלא לחסום שער או יציאה מחצר.  (באישור העירייה) 

מענין, עוד יותר מענין שזה נראה לך תקין והגיוני. אז לא, זה לא, זה אפילו לא חוקי לארגן מין תמרור פרטי שכזה ולחשוב שאם תוכנו אינו חד משמעי, זה בסדר. חנית רחוב היא חניה ציבורית, וכל עוד אין בה הסדרי חניה מגבילים של רשות מוסמכת, רשות מקומית לרוב, כל אחד יכול לחנות בה, אפילו כאלו שלא גרים שם, מוזר ככל שזה נשמע. 

עריכה אחרונה על ידי רועי5
פורסם (נערך)

@yorng עד שמישהו יפול על הבלוקים שלווישבור רגל. אז הוא יאלץ למכור את הבית כדי לשלם פיצויים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בחיי שכל סיפורי החנייה האלו עושה כזה סטרס לבנאדם, עד כדי כך  שעדיף במכוון לגור במקום  בלי בעיות חנייה ואפילו לשקול לעבור דירה, אם אתה גר כבר במקום כזה. 

בזמנו גרתי במקום עם חנייה גבולית ובעיייתית ועם קומץ שכנים שחושבים שהרחוב אמור להיקרא על שמם (מספיק שכן בודד כזה כדי לגרום למועקה), רק שעברתי למקום אחר ללא בעיות חנייה, הבנתי כמה זה העסיק אותי, העיק עלי, גרם לי להרגשה לא נוחה וסטרס כללי, שלא הסתכם רק לדקות של מציאת מקום חניה, אלא מלווה אותך כל הזמן ברקע.

לא חוזר לגור במקום עם חנייה בעייתית, גם אם זאת דירה בירושה או זכייה בתוכנית ראליטי...

• רעיון טוב! 2
פורסם

שוב, חניה חוקית לפני/אחרי כניסה לחצרים, הנה כשהרכב חייב להשאיר 1 מ'(אבן שפה אחת) מהפתח לפחות.

אני לא מצליח לראות מרחק מתאים בנסיבות אלו.

כדי לבדוק את חוקיות האדום-לבן, יש לפנות אל מחלקת ההנדסה/תעבורה של הרשות המקומית ולבקש ת.ע.צ(תעודת עובד ציבור).

הוצאת תעודה זו(=מסמך) כרוכה בתשלום של כ-100 ש"ח.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

תחשוב מצד שני, שום דבר לא מסומן, אני לא מכיר את המקום, אבל זה נירא כמו רחוב קתן, ואין שום סיבה לתת מקום לחנות לרכב שלא שייך לשכן. יום אחד, תמצא שריטה (או יותר גרוע), ומי השם?

פורסם

שאלת תם, מה הבעיה שהוא חונה מול ביתו שלו, האם יש בעיה בחניה מול ביתך שלך ( הוא אולי ראוי לתואר שהוענק לו) או שבעל הרב עושה כך כשהוא חונה באותו הרחוב גם שלא מול ביתו שלו?

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
  • אני במקומך הייתי מניח לזה. אנשים במדינת ישראל מתו בדקירה/ירי בגלל וויכוחים על מקום חנייה.
  • אם אתה מסרב להניח לזה, תפנה לעירייה, תבקש שיסמנו את מקומות החנייה, וישימו תמרור 627 בתחילת הרחוב.
  • הישראלי הממוצע רוצה ואוהב להחנות את רכבו מול השער של הוילה או מתחת לחלון של חדר השינה. לא מאשים אותו במקרה הזה.
  • אני מצטרף ל @danniel וממליץ לכל אחד שמחזיק רכב להכניס את החנייה (מספר חניות/מיקום/נגישות) כאחד מהשיקולים העיקריים בבחירת מקום מגורים.
פורסם (נערך)
לפני 2 שעות, רועי5 כתב:

מענין, עוד יותר מענין שזה נראה לך תקין והגיוני. אז לא, זה לא, זה אפילו לא חוקי לארגן מין תמרור פרטי שכזה ולחשוב שאם תוכנו אינו חד משמעי, זה בסדר. חנית רחוב היא חניה ציבורית, וכל עוד אין בה הסדרי חניה מגבילים של רשות מוסמכת, רשות מקומית לרוב, כל אחד יכול לחנות בה, אפילו כאלו שלא גרים שם, מוזר ככל שזה נשמע. 

אמנם אתה צודק,אבל במציאות חיינו, אורח לרגע לא תמיד חונה באופן שמתחשב באחרים, ובעיקר בדיירי הרחוב. לא מעטים מיקרים ש"אורחים" חנו כשהגיע בעלי הבית ואלו לא יכלו לחנות באופן ראוי כי אותו אורח לא בדיוק התחשב וחנה כך שלא ניתן לחנות בצמוד, בדיוק אותו מקרה שמתאר פות"ש. רק שהרכב המפריע הוא של "אורח" ולא בעלי הבית. זה מעגל אין סופי.

מאבקי חנייה הם אחד הנושאים הנפוצים בכל העולם. ישנם מקומות ששם הנושא מוסדר באחרים הכל פתוח לפרשנות. 

עריכה אחרונה על ידי zaf

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם (נערך)

אני גם מאוד סובל מהבעיה הזו.

אני גר ברחוב בו רק בתים פרטיים, הבית הראשון ברחוב עם 4 חניות פרטיות, לפניו יש 2 חניות ואחריו מתחילות כל החניות של הרחוב...

בד"כ הם מחנים את הרכב הנוסף שלהם ברחוב אבל במרחק של 2-3 מטר מתחילת החניה שלהם, כך יוצא שהם תופסים 2 חניות, כי הם לא משאירים מספיק מקום מלפניהם או מאחוריםה לרכב נוסף להכנס.

במקרה הזה, זה נעשה לדעתי בתמימות, מאחר ואנשים מגיעים בד"כ כשאין מצוקת חניה, מחנים ויוצאים מהרכב, בלי להסתכל שיש להם עוד 2 מטר.

לפעמים אני חוזר הביתה בסוף היום ולמצוא חניה לרכב באורך של כמעט 5 מטר זה חתיכת קאדר ברחוב כזה.

אז יצא לי להשאיר פתק למישהו שהחנה בצורה כזו מרגיזה, והשאיר 2.5-3 מטרים ריקים לפני הX של החניה שלנו (למרות שזה לא נראה בתמונה ואפשר לטעון שהיה שם רכב קטן לפני - לא היה, אני יודע שהוא החנה שם בצורה כזו כששתי החניות היו ריקות).
האמת שמאז אותו רכב לא החנה יותר ככה... הבעיה שיש יותר מדי כאלו ברחוב, הסיכוי שכל אחד 'יצמד' לתחילת או לסוף החניה... לצערי קלוש.

image.png

עריכה אחרונה על ידי EliC25
פורסם (נערך)

זה גם שיקול בבחירת רכב. 

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

@EliC25 אתה גר באזור המרכז? באמת לא ברור לי איך אפשר להסתדר עם רכב בגודל כמו של המגנטיס במקומות שהם לא פריפריות עם מרחבים של חנייה (כמו איפה שההורים שלי גרים)

אישית כל עוד אין ילדים וכל עוד אני גר במרכז אני לא אקנה רכב שעובר את ה 4.30.

מבחינתי רכב בגודל מתאים לחנייה + אזור מגורים עם חנייה פנוייה הם פרמטרים הכרחיים עבורי ואכן הרכב הנוכחי והרחוב שאני גר בו ברמת גן אכן עומדים בשני תנאים אלו. לא משנה באיזו שעה אני מגיע הביתה, תמיד יש לי רוטינת חנייה קבועה שכולה לוקחת 2-3 דקות נסיעה שבסופה גם בתסריט הכי גרוע שבו כל החניות הקרובות נתפסו אני חונה במרחק של 7-8 דקות הליכה בסוף הרוטינה.

אני אפילו לא טורח לסטות מהרוטינה ולחפש איזו חנייה פנוייה ברחובות מקבילים (שככל הנראה תפוסים אם החניות הקרובות שלי תפוסות), חלק מהעקרון שלי זה לא לסטות מהרוטינה כדי לא להוסיף שום תסכול פוטנציאלי גם אם זה אומר שוויתרתי על חנייה קרובה יותר מבלי לשים לב, אני מעדיף את הרוטינה הקבועה הזו שבסופה מובטחת לי חנייה במאה אחוז גם אם היא מחייבת קצת הליכה מאשר להתברבר עם חיפושי חנייה ולהוסיף לחיפוש אפילו עוד 5-10 דקות נסיעה. זה ממש עומס מנטלי ומציק להכנס לכל הטירוף הזה של ציד חניות יומיומי.

לא מבין איך יש אנשים שחיים עם זה על בסיס יומיומי שהם יכולים גם לחפש חנייה עשרים דקות ואף יותר מזה בכל יום.

במקומות העמוסים בתל אביב כמו אזור נורדאו זה בכלל טירלול, אנשים יכולים לעמוד מול המחסום של החניון עשרות דקות בתקווה שאיזה אומלל יצא משם כדי שהם יוכלו לחנות ולעלות כבר הביתה אחרי יום ארוך. מבחינתי זה חוסר שפיות ולא הייתי נשאר בתנאים כאלו בשום מצב. או שעוזב את הדירה או ש(פחות סביר) נפטר מהרכב.

פורסם
לפני 1 דקה, Doron_Z כתב:

אתה גר באזור המרכז? באמת לא ברור לי איך אפשר להסתדר עם רכב בגודל כמו של המגנטיס במקומות שהם לא פריפריות עם מרחבים של חנייה (כמו איפה שההורים שלי גרים)

אני גר באיזור השרון, יש לנו חניות ו'מצוקת' החניה שדיברתי עליה היא בעיקר כשמגיעים בסוף היום הביתה, ואז מקסימום אני אחנה ברחוב ליד או בסוף הרחוב, מרחק של לא יותר מ3 דקות הליכה מהבית. 

בד"כ ב95 אחוז מהמקרים יש לי חניה ממש צמוד לכניסה לבית.

אבל הייתה תקופה שעבדתי בתל אביב, לא הייתי מוצא חניות בכחול לבן ופשוט התחלתי להחנות בחניון דרך קבע. יותר מאוחר העבירו אותי למקום אחר בתל אביב והחלטתי שעדיף להגיע בתחב"צ. לשמחתי הקורונה השביתה את המקום עבודה הזה וחזרתי לעבודה הקודמת שלי ליד הבית, שם אני מחנה בחניה פרטית ושלום על ישראל.

בלי קשר לזה, כמות הפעמים שראיתי חניות פנויות אבל מתחת ל4.5 מטר ולא היה שום סיכוי שאכנס אליהן, היא גבוהה ללא ספק.

הזכרת לי מקרה שקרה לי בתל אביב, ונכנסתי על הקשקש ברחוב צפוף:

*אף צרפתיה לא נפגע במהלך הצילומים

20171008_112409.jpg

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

מזכיר לי שלפני כשנה הייתי בארוחה משפחתית עם המשפחה המורחבת של החברה, בגבעון החדשה, לא בדיוק אזור של מצוקת חניה.

כשהגעתי לשם (פעם ראשונה בחיי) נכנסתי אל הרחוב וחניתי את רכבי צמוד לבית השכנים, כשיצאתי הם בדיוק הגיעו ואמרו לי שכל החניות לאורך הגדר הן פרטיות שלהם.

היה מדובר על 3 חניות, ששאלתי האם הם פרטיות שלהם (בטאבו) הם התחילו לגמגם, אבל בגלל שאני אורח באזור וממש לא רציתי להתחיל את בואי עם ריב עם השכנים, הזזתי את הרכב כמו ילד טוב.

בארוחה עצמה עלתה השאלה, והם הסבירו לי שברחוב שלהם כל דייר פשוט השתלט על החניות שמול ביתו. - לא חוקי ולא הגיוני, אבל זה המצב ונראה שכל השכנים מקבלים אותו באהבה. הזוי. 

עריכה אחרונה על ידי Niro Levy

• תוכן חדש...