Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2259 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן

התחלתי לשטוף את האוטו והסתבכתי קצת עם דילולים

במקציף הרגשתי קצת יותר מים מסבון

ובדלי הרגשתי עוד יותר ככה

לא הבנתי את הדילולים

שנגיד אומרים 1:16 מה זה אומר

ובמידה ויש לי קיבולת יותר קטנה  מה החישוב המתמטי שעושים

רשום לי על הסבון 1oz על כל 5 גלון

המקציף שלי קטן מאוד

קיבולת של 340 מל

ואני משתמש בדלי 10 ליטר

אם מישהו יכול לעזור אשמח

פורסם

1oz זה אומר 30 מ"ל בערך.

בד"כ ששמים סבון במקציף אני שם סביב 50-100 מ"ל לליטר.

דילול של 5 גלון זה כנראה לדלי של 20 ליטר לשטיפה רגילה ולא להקצפה, שזה נשמע יותר הגיוני.

אם המקציף שלך הוא 340 מל הייתי שם בערך 30-50 מ"ל סבון.

לא מכיר מקציפים כאלו קטנים, אתה בטוח שזה לא ה"מסבן" שמגיע עם המכונת שטיפה? זה שלא עושה קצף בכלל אלא מים עם קצת סבון?

Opel Adam S 2017

פורסם
לפני 22 שעות, רויחן כתב:

כן זה זה

בקרוב אקנה גלוריה 

אז אל תבזבז על זה סבון בכלל, חבל.

קח 2 דליים, אחד עם מים וטיפה סבון, השני עם מים ודילול סבון לשטיפה, תעבוד בשיטה של 2 הדליים ותנקה את הרכב בצורה יעילה יותר מהמבזבז סבון הזה שמגיע עם המכונה. באמת מוצר מיותר אני גם זרקתי את שלי, לא עושה שום דבר.

Opel Adam S 2017

פורסם

למה כולם פתאום צריכים את המקציף סבון במקום השטיפה הישנה והטובה? זה עוזר במשהו?

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

הסבונים היעודים שבדלי, הכפפה המייחודית ושלל האביזרים והשיטות כבר לא מגנים על הצבע? לי זה נראה יפה אבל לא רואה סיבה להשתמש בזה

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

צריך להבין שאת הנזקים הכי גדולים אנחנו עושים על ידי שטיפה לא נכונה , בלי להזכיר מכונות שטיפה שאינן רלוונטיות כי הן מחוץ למשחק.

כלומר, המטרה שלנו היא למנוע למינימום חיכוך עם הצבע, כי בכל שטיפה אפילו לפי הכללים (שני דליים וסבון איכותי) יש מגע ישיר בין הלכה לכפפה שיוצרת כמעין נייר שופין עדין בפעולת השטיפה, כי תמיד יישארו מעט שאריות חול/לכלוך על הצבע. 

כאן נכנס המקציף שמונע למינימום התעסקות עם הצבע. זה לא תמיד מוריד את כל הלכלוך במיוחד עם הוא קשה, אך בתור פעולה ראשונית זה דבר מומלץ.

אולם לדעתי מי שמקפיד על תחזוקה קבוע כל שבוע מינימום, ונוהג לפי הכללים, יכול לתחזק את הרכב גם ללא מקציף. מעבר לזה שחייבים חנייה מקורה עבור זה , מה שאין לכולם.

פורסם

לדעתי, מקציף ידני\ מקציף גרניק זה שלב חובה.

הקצף מרכך ומפרק את הלכלוך.

ריכוך הלכלוך עלי ידי קצף + שטיפה לאחר מכן עם מכשיר בלחץ, מוריד חלק נכבד מאוד מהלכלוך.

השטיפה מפה עם דליים וסבון יותר קלה ומהירה עם מינימום "נזק".

ואם על הרכב יש הגנה טובה וחזקה, בכלל כל התהליך השטיפה של הרכב זורם בקלילות.

פורסם

ועוד משהו חשוב.    המקציף הוא אחלה צעצוע למבוגרים.

לא יודע למה, אבל זה מאוד מהנה להקציף את הרכב. 

בידני זה מייגע אבל שימוש במקציף של מכונת השטיפה זה כיף טהור.

אפילו התנדבתי להקציף את החלנות של הבית מבחוץ עבור נקיון פסח 😉

S60 Rdesign

• תוכן חדש...