Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2294 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני צריך לשלם על איזה כנס מהעבודה בפולין והם חיים שם בתקופת האבן ומוכנים לקבל רק העברה בנקאית.

מישהו יודע איך זה עובד ומה סדר הגודל של העמלות ?

בפרטים של ההעברה של הכנס יש גם מספר IBAN וגם מספר swift code. מה מהם צריך?

מה סדר הגודל של העמלות שהבנקים יגבו על העברה כזאת של 50 יורו?

עריכה אחרונה על ידי bobi
פורסם

פנה לבנק שלך או לאפליקציה\אתר שלו. מה שחשוב הוא להקפיד מאד על העתקה מדוייקת של מספר ה-IBAN, אפס חסר או עודף יגרום לכסף להעלם בנבכי הביטים. העמלה כנראה תהיה משמעותית, אבל איני יודע לחשב אותה. אני מניח שזו עמלת המינימום של המערכת.

אם אני לא טועה צריך את שני המספרים, אבל האמת היא שסה"כ ביצעתי את הפעולה פעמיים שלוש במהלך השנים, ועשיתי זאת מול פקיד הבנק.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
5 minutes ago, bobi said:

חזרו אלי מהבנק ואמרו שלוקחים 15 דולר על כל סכום עד 200 דולר.

זה סביר, או שחיטה?

סביר מאוד , 
ראיתי גם עמלות מינימום של 25$ 
לא מומלץ לבצע העברה בנקאית בסכומים כאלו , עדיף לשלם באשראי או פייפאל אם אפשר. 

גם לצד השני (גם לו יש עמלות על העברה בדרך כלל ) 

וקח בחשבון , חדשות כל מי שחוזר מחול , צריך להכנס לבידוד שבועיים. 

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם (נערך)

אין ברירה כנראה שאוניברסיטאות בפולין עדיין חיות בתקופת האבן והם לא שמעו על כרטיסי אשראי ובטח שלא על פייפל.

טראמפ אמר שהוירוס יעבור עד הקיץ, כמו כל המחלות של החורף. ?

עריכה אחרונה על ידי bobi
פורסם

כואב הלב לעשות העברה בנקאית בסכום כזה, אבל אין ברירה במקרה שלך, בנוסף גם שירותי העברת כספים כמו Transferwise לצערי חסומים ע"י חברות האשראי הישראליות.

אם החשבון שלך מתנהל בבנק נורמלי, אתה יכול לבצע את ההעברה דרך האתר/אפליקציה. אתה תצטרך את שני המספרים, IBAN למעשה מכיל את המידע שבקוד ה-SWIFT.

שים לב שאתה צריך לשלם עמלה פעמיים, בצד שלך וגם בצד של המקבל. באתר/אפליקציה תישאל לגבי כך, בחר את האפשרות המתאימה.

חזיר דיזל

פורסם

בגדול - זו ממש אופטימיות לחשוב שתוכל לעשות את זה מהאפליקציה אלא אם חתמת טופס בסניף שמאפשר מסחר ותשלומים בינלאומיים.

וגם אז - חובה לשים לב מה ממלאים כדי שבנוסף לעמלות לא יגבה גם מיסוי בטעות במהלך תשלום כזה.

סה״כ העברה כזו עולה 15$ בצד הישראלי + שער חליפין לא מדהים  + עמלה על קבלת התשלום שתלויה בסוג ההעברה (iban זול יותר , במקרה של swift יקר יותר)

בתור אחד שעשה לא מעט העברות כאלו:

עד 1000 דולר / יורו - עדיף למצא כל פתרון אחר.

צ׳ק בינלאומי , פייפאל , תשלום באשראי , לבקש ממקומי לשלם ושתעביר לו - באמת - כל פתרון אחר.

מעל 1000 דולר / יורו אפשר לשקול - ולקחת בחשבון שתצטרך קצת פינגפונג עם הבנק בפעם הראשונה כדי שיבינו למה / למי וכו.

בלאומי אני כבר וויתרתי על כל דרך של לעשות את זה אונליין - ואני פשוט מעביר להם טופס העברת כספים לחו״ל במייל / פקס לבנקאי שלי.

כל דבר אחר לוקח יותר זמן.

זה + טלפון אישור מוודא שזה קורה באותו יום עסקים.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)

בשירות לקוחות של הבנק אמרו לי שאפשר שאפשר לעשות את זה דרך האתר.

בכל מקרה יש גבול לכמה אני מוכן לתזז בשביל לחסוך לעבודה כמה עשרות שקלים. יעלה כמה שיעלה ואני אקבל החזר מהעבודה.

עריכה אחרונה על ידי bobi
פורסם

אל תיקח סיכון וגש לסניף.

דפוק אבל ככה זה, משום מה מוסדות לימוד (גם בארץ) נוטים להיות בתחתית בכל הקשור לאמצעי תשלום. אם אין לך איזה חבר פולני שייגש לשם אישית עם סטיפה של שטרות, זה מה שיש.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

בד"כ בסכומים כאלה אין בעיה לבקש טובה מאחד האקספאטים בפורום שמחזיק חשבון אירופאי, העברות בנקאיות זה עניין של דקות בודדות היום. אבל אם בענייני עבודה עסקינן, העבודה יכולה לשלם קצת אקסטרא ולהנות מ-paper trail מלא במקרה הצורך.

לגבי תקופת האבן... גם ישראל לא בדיוק מצטיינת בתחום. נסה להעביר כסף אפילו בין החשבונות הפרטיים שלך בחו"ל ובארץ ותראה איזה גיהנום יעשו לך וכמה יגבו. שנה שעברה החלפנו את הסובארו של אמא דריש במשהו קצת יותר מודרני, והכסף היה צריך להגיע מהחשבון שלי בספרד. מזל שהמוכר היה חבר פורום שלא בחל באמצעים, הלך לסניף והעמיד את הפקידות שם בשלשות עד שהסכום שוחרר, אבל גם להגיע לשלב הזה לקח לנו שבועיים וכמה איטרציות, ולא עזרו שום מסמכים ושכנועים והסברים שבסה"כ מדובר בעסקה כשרה בין שני אזרחים שומרי חוק, שאחד מהם פשוט במקרה גר בחו"ל כרגע. המערכת הבנקאית בארץ עדיין חיה בסרט שכל ישראלי שמחזיק קצת כסף במדינה אחרת הוא קרימינל מלבין הון, כמו בשנות השבעים.

פורסם
לפני 33 דקות, Derish כתב:

העברות בנקאיות זה עניין של דקות בודדות היום

ובאירופה זה בלי עמלות. כמו כול הפפר פיי/ביטים/פייבוקס וכאלה.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

מעבר לכל מה שנאמרשים לב שבהעברות לחו"ל יש עמלות שלך ויש עמלות בצד המקבל. אם אתה לא רוצה שיתזזו אותך בגלל שקיבלו פחות 15$ סמן באפליקציה שגם העמלות בצד המקבל יחולו עליך (אלה עמלטת של הבנקים שם ולאשל בעל החשבון המקבל).

אל תפחד מאובדן הכסף בגלל טעות של אפס כי אם אין התאמה בין המספרים לבין שם החשבון ההעברה לא תתבצע ותקבל שגיאה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
לפני 2 שעות, Derish כתב:

בד"כ בסכומים כאלה אין בעיה לבקש טובה מאחד האקספאטים בפורום שמחזיק חשבון אירופאי, העברות בנקאיות זה עניין של דקות בודדות היום. אבל אם בענייני עבודה עסקינן, העבודה יכולה לשלם קצת אקסטרא ולהנות מ-paper trail מלא במקרה הצורך.

לגבי תקופת האבן... גם ישראל לא בדיוק מצטיינת בתחום. נסה להעביר כסף אפילו בין החשבונות הפרטיים שלך בחו"ל ובארץ ותראה איזה גיהנום יעשו לך וכמה יגבו. שנה שעברה החלפנו את הסובארו של אמא דריש במשהו קצת יותר מודרני, והכסף היה צריך להגיע מהחשבון שלי בספרד. מזל שהמוכר היה חבר פורום שלא בחל באמצעים, הלך לסניף והעמיד את הפקידות שם בשלשות עד שהסכום שוחרר, אבל גם להגיע לשלב הזה לקח לנו שבועיים וכמה איטרציות, ולא עזרו שום מסמכים ושכנועים והסברים שבסה"כ מדובר בעסקה כשרה בין שני אזרחים שומרי חוק, שאחד מהם פשוט במקרה גר בחו"ל כרגע. המערכת הבנקאית בארץ עדיין חיה בסרט שכל ישראלי שמחזיק קצת כסף במדינה אחרת הוא קרימינל מלבין הון, כמו בשנות השבעים.

דריש, את התלונות האלה עליך להפנות לנשיא ארה"ב. בעשור האחרון ארה"ב מובילה מהלך נגד הלננת הון, שמסבך כל העברת כספים. שאל את בעלי החשבונות הממוספרים בשווייץ ואת הבנקים המנהלים חשבונות אלה.

הבנקים הישראליים (וגם הרשויות) מיישרים קו עם הסטנדרד הזה, גם אם זה גורם לך לחוש שישראל מפגרת. לא, אלה לא הבנקים, זו המלחמה בהלבנת הון.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 3 שעות, Derish כתב:

המערכת הבנקאית בארץ עדיין חיה בסרט שכל ישראלי הוא קרימינל מלבין הון

תיקנתי לך. בלי קשר לקיומו של מטבע חוץ בחשבון.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אני מעביר כל חודש כסף דרך TransferWise לאחד המתכנתים שלי שמשום מה בחר לגור בפולין.

שלח ה"פ ואשמח לעזור.

No worries 8)

• תוכן חדש...