Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2344 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אולי בתעשיה הכבדה שאתה רגיל אליה זה המצב.

בהייטק הנושא הזה הוא טאבו. מאוד נדיר שמספרים יוצאים החוצה. אפילו כששני מפתחים שלא עובדים באותו אירגון מדברים, נדיר מאוד שמשהו מהם ינקוב במספר מדוייק. לרוב ידברו בסידרי גודל.

מאיפה הנחרצות? בסביבה הקרובה וכן ביותר רחוקה, החל מבוגרים טריים ועד כאלה עם 5-7 שנות ניסיון, מדברים גם מדברים.

לא רק על המספר הספציפי אלא גם על התנאים הנלווים, מניות וכו'.

ברור שלא הולכים במסדרון וצועקים את זה, אבל משווים כל הזמן.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אותי יותר מעצבן שכמעט באף מודעת דרושים לא רשום טווח שכר ובדרך כלל מנסים להפיל עובד בפח עם שאלת "ציפיות שכר".

כאילו די עם המשחקים המפגרים האלה של ילדים בגן תכתבו כמה אתם מוכנים לשלם בגין התפקיד הספיציפי אליו אתם מגייסים ותחסכו מעצמכם הרבה מאוד קורות חיים מיותרים.

זה מאותו מקום של "מחיר בפרטי".

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

במשחק הזה הם לא יכולים להפסיד, הם יודעים כמה הם מוכנים לשלם, אומר יותר ממה שהם מוכנים הם לא סוגרים, אומר פחות הם סוגרים ומרוויחים, יש סיכוי קטנטן שהוא יגיד בדיוק את המספר שהם מוכנים לשלם

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

בדיוק. לדעתי זו שיטה מלוכלכת לגייס עובדים.

סתם בשביל הקטע הסתכלתי לפני כמה זמן על מודעות דרושים בקנדה וליד כל מודע מצויין מהו טווח השכר למשרה המוצעת.

הכל שקוף ועל השולחן. take it or leave it.

פורסם

שקיפות בשכר, תוביל לכך שהמעסיק יאלץ ליישר קו ולשלם לכל העובדים שכר דומה, עד כדי הבדלים קטנים.

זה ישפר את המצב של העובדים הפחות טובים וירע את המצב של העובדים המצטיינים. זה גם יקשה על המעסיק לגייס עובדים "תותחים".

אשתי עו"ס בעירייה. השכר שם נגזר מהסכמי עבודה קיבוציים ומכל מיני תוספות משונות. כל אחת שם יודעת בדיוק מה מקבלת השניה וזה יוצר המון קנאה ומרמור, כשמישהי מקבלת תוספת מסויימת והאחרות לא. זה בטח לא תורם לאוירת עבודה טובה.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
אותי יותר מעצבן שכמעט באף מודעת דרושים לא רשום טווח שכר ובדרך כלל מנסים להפיל עובד בפח עם שאלת "ציפיות שכר".

כאילו די עם המשחקים המפגרים האלה של ילדים בגן תכתבו כמה אתם מוכנים לשלם בגין התפקיד הספיציפי אליו אתם מגייסים ותחסכו מעצמכם הרבה מאוד קורות חיים מיותרים.

אני תמיד שואל מה הציפיות לפני שאני אמר מספר מהסיבה הפשוטה שאני לא רוצה עובד שבא אליי כמ אין לו ברירה.

אם הפער לא גדול אז אין בעיה אבל אם אני חושב על 10 והוא חושב שהוא שווה 20 לא אקבל אותו גם ב 8.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
שקיפות בשכר, תוביל לכך שהמעסיק יאלץ ליישר קו ולשלם לכל העובדים שכר דומה, עד כדי הבדלים קטנים.

זה ישפר את המצב של העובדים הפחות טובים וירע את המצב של העובדים המצטיינים. זה גם יקשה על המעסיק לגייס עובדים "תותחים".

תיאוריה נחמדה, אבל בפרקטיקה המצב שונה. אני עובד כרגע באחת המדינות האלה שמספרות מראש על השכר, ולפני כן למדתי מנע"ס ומשאבי אנוש במדינה נוספת שכבר הצטרפה למאה ה-21 ופועלת בשיטות גיוס מודרניות במקום חשכת ימי הביניים הנפוצה בישראל.

לכל תפקיד שמגייסים אליו יש טווח תקציבי עם כמה מדרגות שכר, שמצד אחד מאפשרות לתגמל עובדים מסויימים יותר מאחרים (בגבולות ההגיון) ומאידך מונעת פערים גדולים מדי בגלל שאחד ה'תותחים' חבר של המנהל המגייס או סגר עסקה מתחת לשולחן. בסוף השנה בד"כ יש בונוסים, וגם הם מושפעים מהביצועים של אותו עובד לאורך התקופה. סה"כ הבסיס לקנאה מצטמצם, כולם יודעים למה אפשר לצפות, והחיים ללא סודות ותככים נעימים הרבה יותר.

אם אני חושב על 10 והוא חושב שהוא שווה 20 לא אקבל אותו גם ב 8.

אני מבין שבמקרה שלך זה כנראה פשוט נאמר מתוך הרגל, אבל כל עוד מעסיקים בארץ ימשיכו 'לקבל' אנשים במקום לשכור את שירותיהם שום דבר לא ישתנה. אף אחד פה לא עושה לאף אחד טובות, זו עסקה פשוטה בין שני אנשים שבה שירותים מקצועיים ניתנים תמורת כסף. המנטליות הזאת שבה צד אחד אמור להרגיש נתון לחסדיו של השני היא שורש כל רע.

פורסם

מזכיר לי סיפור

אני בעלים של עסק, העסק בתחום הקמנועות, ולפני כמה שנים היה לי עובד , עבד אצלי שנה אבל היה כמו בן בית, אחרי שנה רצה לעזור כי רצה להתקדם, עזב לעבוד בשטיפת רכב של רכבים יוקרתיים, אחרי כמה חודשים ראיתי אותו במקרה והוא סיפר לי שעבד בשטיפה יום אחד וברח משם, ושהוא מצטער שעזב אותי, אמרתי לו שחבל שלא התקשר אליי, הייתי מקבל אותו בשמחה בחזרה, אבל כמובן שלא היה לו נעים להתקשר אז הוא מצא עבודה אחרת בתחום הקמונעות.

לפעמים מקום טוב ומסודר עם בעל בית טוב שווה יותר מ1000-2000 שח שתצטרך לקבל השפלות בשביל זה .

Golf 1.6 DSG 2009

פורסם

אני כבר בגיל שהספקתי לעבור ולחוות כמה מקומות עבודה, ובאמת לפני כמה זמן עבדתי בעבודה עם אנשים טובים ומנהלת פשוט זהב. באמת. קשה לי להאמין שאי פעם יהיה לי מנהל/ת כזאת. אבל התפקיד לא אפשר לי להתפתח. אז בלב לא שלם, אחרי מחשבה, החלטתי למרות זאת לעזוב והייתה לי בראש המחשבה ש"אולי עשיתי טעות ויחסי אנוש טובים שווים יותר מתוספת של X כסף?"

ובאמת בתפקיד לאחריו היה מנהל מהגיהנום שגרם לי לברוח אחרי חודשיים.

אבל בתפקיד השלישי בסיפור, גם היו אחלה חבר'ה, וגם המנהל סבבה. לא סבבה כמו המנהלת הקודמת, אבל גם סבבה לגמרי.

אחרי זה, אני כבר הפסקתי להסתכל על דברים בצורה דיכוטומית. רוב האנשים נמצאים על הסקאלה המאוד רחבה בין דושבגים לבין מלאכים. ואולי לא תמיד תעבוד עם אנשים אלוהיים, אבל ברוב המקרים תעבוד עם אנשים שהם די סבבה, וכניראה שזה בסדר גמור.

פורסם

במבי, אני לא שוכר אותו אלא מקבל אותו לעבודה בדיוק כמו שהוא מקבל אותי כמעסיק. הוא לא עסק אלא בן אדם שהולך לבלות אצלי את רוב זמנו.

קבלה הכוונה לא לעשות טובה (לא אני עושה לו טובה ולא הוא לי) אלא הכנסה אליי הביתה וכשעובד זקוק לסיוע אני מחוייב מוסרית לסייע לו.

פורסם

דריש,

לא יודע במה אתה עוסק באותה מדינה, אבל אני מנחש שהמצב שם הוא לא דומה להייטק הישראלי, ב20 השנים האחרונות.

השוק הזה מוטה חזק לכיוון העובדים, ולחברות קשה לאייש תקנים, בעובדים מנוסים.

כמו שכתבתי, חברה שתשלם משכורות "הסתדרותיות", לא תהיה תחרותית ולא תוכל להביא טאלנטים מחברות אחרות.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

אפשר אגב משהו באמצע

בארהב לא מדברים על שכר (אולי עם חברים טובים וכו)

אבל יש רמות מוגדרות לעובדים וטווחים

מעסיק לא ישלם (בטק) מתחת כי העובד עשה פאשלה בציפיות שכר - כי הוא מבין שברגע שהעובד יבין - הוא יעזוב למקום הבא

ולהכשיר עובד לוקח זמן, כסף ו פרודוקטיביות של חצי שנה שתעלה יותר מסכום שדפקו אותו.

יש גם סטייטים שמחייבים לציין טווח שכר.

הביזנס שם לא שונה משמעותי ובגלל שזה טווח - זה יכול להכיל אנשים מצטיינים ובינוניים באותה רמה.

בקיצר שקיפות צריכה להיות יותר לכיוון הציפיות ולא בין העובדים. וכמובן שבתחום הזה בעיקר בחברות נסחרות - החל מרמה מסוימת חצי ואפילו יותר מההכנסות מתבטאות בבונוסים ומניות.

(לדוגמא - לאמזון יש מגבלה על השכר בסיס המקסימלי - 160 אלף בסיאטל לדוגמא. שכל מפתח מיד לבל מגיע אליה

מרוויח בקלות (ועוד מקבל עשרות אלפי דולרים במניות)

ועדיין 2-3 אמות מעל מקבלים את אותו שכר בסיס

פשוט פי כמה וכמה בסעיף מניות ובונוסים.

All that said העניין שבשוק בארץ יש עמימות לגבי בטווחי שכר זה אכן הזיה מוחלטת

והגעתי בתור מראיין - לדפוק את הראש בקיר כשאחרי שעברנו את כל שלבי הגיוס - רק אז התחילו לדבר על שכר וטווחים והסתבר שהציפיות לא בכיוון (הצדק או שלא)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

ליביו, אני לא מכיר את השוק בארה"ב, אז אני שואל, מה עושים במקרה שבו במשך כמה שנים השכר מזנק עקב מחסור בעובדים?

ברור שכדי לגייס עובדים חדשים, צריך להציע להם שכר תחרותי. האם גם מקפיצים את השכר של אלו שעובדים כמה שנים בחברה, והשכר ההתחלתי שלהם היה נמוך יותר?

או שיתנו לעובדים חדשים את אותו השכר של העובדים הותיקים ו"יפצו" אותם בחבילת מניות או מענק חתימה?

אגב, מניות RSU זה סוג של שכר (עם הגבלות שונות). אז לכאורה כולם מרוויחים את אותו טווח השכר, אבל למעשה עדיין יש דיפראנציאציה גדולה, רק מסווים את זה בשם אחר.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

ליביו, גם בארץ עם העמימות רוב המעסיקים שאני מכיר שואלים את ציפיות השכר של המועמד ואם הן נמוכות ממה שהם תכננו הם או שאומרים מה הם משלמים (יותר ממה שביקש) או שאחרי תקופת מבחן קצרה מעלים למה שתכננו.

פורסם

מדובר בצדיקים בסדום. הרוב ישמחו לחסוך כסף על עובד טוב שהוא underpaid. אם הוא יגלה את השווי האמיתי שלו אז יעלו לו את השכר ואם לא מה טוב.

• תוכן חדש...