Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2307 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מזדה 3 משנת 2007 (דצמבר אם זה משנה..).

מתפקדת יופי, אבל עכשיו לקראת טסט 2 בעיות:

1. הפנסים הקדמיים בעיתיים- מבחינת הפלסטיקה שלהם- בעיית מאזדות ידועה.

2. נדלקה מנורה של צ'ק אינג'ין. במוסך אמרו שזה עניין של זיהום אויר- כנראה חיישן אלפא.

3. 2 מהחלונות מג'עג'עים קצת. איש מקצוע אמר שזה בעיה במנוע.

כרגע הם עוד מתפקדים ופשוט נמנעים מלהפעיל אותם (זה לא לטסט אבל אם יש דרך טובה לפתור זה יעזור.....)

שאלתי- איך הכי פשוט וזול לפתור את הבעיות הנ"ל?

תקציב מצומצם מאד למרבה הצער.

לכן אם יש פתרונות כמו תוסף לזיהום אויר או לדוגמא לקנות מוצרים באיביי וכאלה

זה יכול לעזור מאד...

אשמח לעזרתכם!!

פורסם

הכי זול זה בשטחים, ואני לא ציני.

לגבי 1. יש בארץ בחלקי חילוף מוכרים ערכה שאתה יכול להשתמש בעצמך שמנקה את הפנס ונראה יותר טוב, וזה עובר טסט מניסיון.

2. תחפש במגרשי גרוטאות, או חנויות חלקי חילוף פרטיים.

פורסם

לגבי הפנסים - לאחרונה בצעתי ליטוש לניסאן נוט

ב70 שקל במבצע באוטו דיפו.לדעתי שווה לנסות.

לגבי נורת צ'ק אנגין - ידוע לך קוד התקלה ?

פורסם

לגבי בעיות 1 ו-3.

בתור בעלים לשעבר של הרכב אני יכול לאמר שכשאני הלכתי לעשות טסט אז במכונים שמכבדים את עצמם ולא מחפשים להכשיל (לא שחייבים לי משהו אבל נחמד מצידם) היו מרססים ספריי על הפנסים, זה היה מחזיק לכמה דק' של הבדיקה ולאחר מכן חוזר לאותו מצב בדיוק (מדהים שעד שהייתי יוצא מהמשרד עם רישיון חדש ומדבקה הפנסים כבר חזרו לעכירותם).

כמו שהציעו לך- ערכות מוכנות לעבודה עצמית, או שאתה יכול ללכת לשטיפת רכב שאתה סומך עליה ולבצע ניקוי פנסים. אני ביצעתי 2 פנסים במאה ש"ח אם אני לא טועה.

לגבי בעיה 3- גם היא בעיה ידועה. יש פה אשכול שפתח מזמן מישהו עם תמונות והכל, השתמשתי בו בעצמי כשתיקנתי 2 חלונות.

https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?600368-%D7%A4%D7%A8%D7%95%D7%99%D7%A7%D7%98-%D7%9E%D7%A6%D7%95%D7%9C%D7%9D-%D7%A9%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%A5-%D7%9E%D7%A0%D7%95%D7%A2%D7%99-%D7%97%D7%9C%D7%95%D7%A0%D7%95%D7%AA-%D7%9E%D7%90%D7%96%D7%93%D7%94-3-04-09/page2&highlight=%D7%97%D7%9C%D7%95%D7%9F

יפה לראות שזה עוד אשכול חי חח. קח בחשבון שמדובר בעבודה לא קלה, ביצעתי אותה בעצמי פעמיים כאמור ואם אתה מקפיד לפרק הכל כמו שצריך ולא להחזיר את דיפון הדלת בצורה עקומה זה יכול לקחת קצת זמן (לקח לי שעתיים עבודה כולל גירוז כמו שצריך במנוע וכו).

פורסם
הערכות לעבודה עצמית באמת עושות את העבודה? איפה ובכמה קונים אותם? פעם רצה ברשת המלצה לעשות את זה עם משחת שיניים. האמנם?

יש המון ערכות, ניתן למצוא במקומות כמו אוטו דיפו וכל מיני חנויות לחלקי חילוף למיניהן.

את המשחת שיניים ניסיתי בצירוף של 2 רמות נייר שיוף שונות ולא קיבלתי תוצאה יפה... זנחתי את זה די מהר והלכתי לשטיפה שהייתי שוטף שם את האוטו ועשיתי אצלם ניקוי פנסים. השקיעו ברכב 20 דק' עבודה בערך כולל ניקוי ראשוני של לכלוכים, מריחת חומר מלטש ואז מעבר עדין עם מלטשת (שלי אישית אין) ככה שהיישום של החומר הרבה יותר יעיל ומקצועי.

פורסם

תודה רבה לכם.

לגבי החיישן ביררנו שוב וזה חיישן למדא קדמי.

הציעו לנו משומש מפירוק ב230 עם אחריות ל3 חודשים

או לא מקורי חדש ב530

או מקורי באיזה 800 900.

יש משהו יותר טוב?

(זה רק חיישן בלי עלות העבודה...)

פורסם

עצור הכל.

דבר ראשון, אכן בלבול ביוונית.

החיישן נקרא חיישן למבדה(LAMBDA), ובשביל לא להסתבך עם שפות שאיננו דוברים - חיישן חמצן (או O2).

הוא יושב באגזוז ותפקידו לנטר את גזי הפליטה ועל ידי כך מחשב המנוע יודע אם תערובת הדלק שנשרפת במנוע (דלק וחמצן) נכונה, כאשר החיישן מגיע לסוף חייו ומתחיל לזייף התערובת לא תהיה נכונה והרכב יצרוך יותר דלק ויזהם (ולכן לא יעבור טסט).

להחליף את החיישן לא מסובך, הוא מוברג אל תוך האגזוז ביציאה מהמנוע, אפשר למצוא מק"ט, להזמין באיביי ולהחליף לבד, אל תקנה משומש.

*עשיתי חיפוש זריז ואני חושב שזה החלק, צריך לוודא אבל.

פנסים: עזוב אותך מהערכות היוקרתיות האלה, אפשר לעשות את זה לבד בעלות זניחה של כמה שקלים, קח סרטון: https://www.youtube.com/watch?v=UEJbKLZ7RmM.

חלונות: אם יש ידיים טובות, אפשר לפתור את התקלה בעלות של 30 ש"ח לחלון.

הייתה לי פעם מאזדה 3 עם בעיה דומה - מה שקורה הוא שהמנוע החשמלי של החלון מסובב גלגל שיניים מפלסטיק, והפלסטיק עם השנים נשבר. צריך לפרק את דיפון הדלת (למישהו מנוסה זה לוקח 5 דקות, למישהו לא מנוסה שיודע מה מפרקים - 15), לפרק את המכלול של המנוע ולפתוח אותו ואז להחליף שם את גלגל השיניים.

שוב, זה מיועד לאנשים עם ידיים טובות כי יש קליפסים שאפשר לשבור. אני מניח שחשמלאי רכב יקח 300-400 ש"ח לדלת על עבודה כזאת, הם לרוב מחליפים את כל היחידה של המנוע עם הגג"ש באחד משופץ (לי היא לקחה בזמנו כשעה וזאת הייתה הפעם הראשונה שעשיתי את זה).

אם אתה בקטע של DIY ורוצה ללמוד - ומאיזור חיפה אני יכול לסייע בכיף ולהסביר ולהכווין, אם אתה רחוק יותר - יש בפייסבוק קבוצה בשם 'תשאלו כנופצון', אבל שוב - זה מיועד למי שרוצה לעשות לבד ולקבל הדרכה והכוונה, לא מי שמחפש שיעשו לו.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

תודה גדולה על התשובה הארוכה המועילה והמושקעת! לגבי החיישן הבעיה היא שאני בלי טסט לא יכול לחכות למשהו שיגיע באיביי :-(

לגבי הנושא של החלון זה נראה אש. הנייר שיוף זה נייר שיוף סטנדרטי ?(שואל כי פה בארץ הניירות חומים איפה שאני מכיר).

ומישהו יודע איך הספריי נקרא כאן? או איך מוצאים אותו?

הטובות!! ממש תודה לך וגם לכולם על העצות

• תוכן חדש...