Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2332 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

לאחרונה נמאס לי מהתחבורה הציבורית והגעתי למסקנה שהגיע הזמן לקנות רכב.

אשמח להמלצות רלוונטיות, שכן נהייתי מבולבל מקריאה בפורום ובאינטרנט:

-תקציב של עד 30,000.

-נסיעות קצרות באמצע שבוע לרוב, פעמיים שלוש בשבוע נסיעה קצת יותר ארוכה (100 ק"מ~)

-עדיפות לאוטומט, מוכן לשקול ידני אם כי אני קצת מפחד שאתחרט על זה, ובכל מקרה מעדיף לא רובוטי חד מצמדי.

- שיוכל לסחוב את העליות לירושלים.

-חסכוני יחסית.

יצא לי להסתכל קצת על i10 של שנתונים 2013 בערך, אבל נראה שאין הרבה היצע בתקציב.

אשמח לקבל המלצות לדגמים מומלצים וכל המלצה אחרת שיש לכם.

תודה מראש.

Sent from my BLA-L09 using Tapatalk

פורסם

אם אתה מחפש מיני הייתי שוקל ספייס סטאר אשר תהיה חסכונית מאוד, מאובזרת ומרווחת ביחס למיני.

אם צריכת דלק פחות חשובה עקב נסועה נמוכה הייתי שוקל את היונדאי i10 אך עם מנוע 1.2.

היונדאי שקטה יותר ועם מושבים תומכים יותר, גם הסלון משלוב שני צבעים נעים יותר.

Sent from my iPad using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
אם אתה מחפש מיני הייתי שוקל ספייס סטאר אשר תהיה חסכונית מאוד, מאובזרת ומרווחת ביחס למיני.

אם צריכת דלק פחות חשובה עקב נסועה נמוכה הייתי שוקל את היונדאי i10 אך עם מנוע 1.2.

היונדאי שקטה יותר ועם מושבים תומכים יותר, גם הסלון משלוב שני צבעים נעים יותר.

היי, תודה רבה על המענה!

לגבי הספייסטאר, יצא לי לחפש קצת, נראה שהשנתונים שבתקציב הם 2013-2015 ולרוב הרכבים הם עם 80,000 ק"מ במקרה הטוב.

עד כמה צריך להיות מושפע מהפרטים האלה?

יצא לי לקרוא בפורום שבסוף ק"מ, שנתון ויד הם לא קריטיים אלא רק המצב של הרכב, אבל קשה לנתק את המחשבה שרכב שעבר יותר כנראה יראה יותר מוסך.

לגבי הi10, מתחיל לחשוב שעד 30,000 כבר לא אצליח למצוא משהו במצב סביר, אלא אם אלך על שנתונים יחסית נמוכים.

Sent from my BLA-L09 using Tapatalk

פורסם

רכב זה לא רק ״המצב״ שלו אלא שיקלול מספר פרמטרים.

80 אלף זה לא ק״מ גבוה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

I10 חלשה מאוד, מספיק שתיסע עם עוד נוסע ויהיה לרכב מאוד קשה לטפס לירושלים, תיבת הילוכים אוטומט 4 הילוכים לא תורמת לחיסכון בדלק.

הספייס סטאר עדיפה על היונדאי בחיסכון בדלק, באבזור ובביצועים.

החסרונות של הספייס זה שהיא רועשת מאוד ורועדת, לא נוחה במיוחד, מרגישה זולה ונותנת תחושה של חוסר יציבות.

אם לא מפריע לך ידני, הייתי שוקל איביזה ידנית 1200tsi, יש לי חבר שמבצע נסיעות דומות ומאוד מרוצה, כבר שנתיים עם האיביזה בלי תקלות.

הרכב חסכוני ומספק ביצועים טובים, החיסרון שלא איכותי במיוחד ונוחות סבירה.

אם אתה חושש מהטורבו ב1200, הייתי שוקל את ה1400, ה-1400 מספק מבחינת ביצועים ודלק.

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם

אתה תצטרך לנתק את המחשבה שרכב שנסע יותר בהכרח יראה יותר מוסך.

יש הרבה פרמטרים שיכולים להשפיע:

1. אופי הנהיגה על הרכב. למשל נהג אחד שמשתולל על מנוע קר לעומת נהג אחר שלא משתולל בכלל ונוהג מאוד רגוע עד שהמנוע מגיע לטמפטורת עבודה.

2. אופי הנסיעות. נהג אחד שנוסע הרבה בעיר לעומת נהג אחר שנוסע בעיקר מחוץ לעיר. הבלאי מחוץ לעיר קטן משמעותית.

3. טיפולים - אם בכלל בוצעו בזמן ובאיזה חלקים השתמשו. האם ביצעו טיפולים בזמן ודאגו להשתמש בשמן איכותי או שביצעו טיפולים מתי שבא ושמו שמן שלא מתאים לרכב בכלל?

בטוח יש עוד סיבות, אלו 3 סיבות מרכזיות לדעתי שיכולות להשפיע על מצב הרכב, לא פחות מק"מ.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...