Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2402 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, לכאורה שאלה פשוטה, עדיף לתקן לבד ולחסוך את התייקרות הפרמיה

העניין הוא שהרכב הפוגע (נכנס ברכב שלי מאחור לאחר שעברתי נתיב, זה היה בפקק, מהירות 25~) כבר הפעיל את הביטוח שלו, תיקן ואמר שהתיקון עלה יותר מ20K.

לא ניכנס להאם זה הגיוני או לא, אני לא מכונאי ובעיני הנזק לא נראה חמור לשני הרכבים, את התיקון שלי העריכו פחות או יותר כמו ההשתתפות העצמית.

האם לתקן? או שברגע שהנהג השני הפעיל את הביטוח זה אומר שתביעה בדרך אלי ואז אין לי ברירה אלא להפעיל גם את הביטוח שלי

תודה מראש

פורסם

דבר ראשון, אם עדיין לא הודעת לחברת הביטוח שלך על התאונה, תעשה זאת מיד, עם כל הפרטים שיש לך ( רכב, נהג, פוליסת הביטוח של הפוגע, ). אני מקווה שלא יצאה ממך שום הודעה על האשמה בתאונה הזאת.

לא מדובר כאן בנזק רק לרכב שלך, לכן חשוב שחברת הביטוח שלך תדרוש מהפוגע לשאת בנזק על הרכב שלך. אני מניח שהצד השני יטען שאתה אשם, וכל העסק עלול להגיע לבית משפט.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אם הוא נכנס בך - הוא אמור להיות האשם ולשאת בנזק. עליך לתבוע את הביטוח שלו. אין צורך לתבוע את הביטוח שלך, והסוכן שלך אמור לעזור לך להתנהל מול חברת הביטוח של הפוגע.

(או שלא הבנתי את השאלה)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

תודה על התשובות,

vladclar

פניתי לביטוח והם רק אמרו שזו החלטה שלי אם להפעיל ולשלם השתתפות עצמית או לתקן לבד, מובן שלא יצאה ממני שום הודעה באשמה. גם אם חברת הביטוח שלי תדרוש מהפוגע לשאת בנזק, זה לא אומר בהכרח שאני צריך לשלם את ההשתתפות עצמית הזו ותירשם לי תאונה בביטוח?

zvit

אני יכול פשוט לתבוע את הביטוח שלו? הסוכן שלי הוא וובי והם לא ממהרים לעזור או לנדב פרטים... לא בטוח אם מחוסר רצון או יכולת

פורסם

אתה יכול לתבוע את חברת הביטוח שלו ישירות. להזמין שמאי שיעריך את הנזק ויוציא דו"ח מסודר. ועל בסיס זה לתבוע את חברת הביטוח של הפוגע, על עלות התיקון ושכר טרחת השמאי. אתה יכול לעשות את זה ישירות או דרך הסוכן שלך.

אגב לפוגע זה לא יעלה כלום כי הוא כבר שילם את ההשתתפות העצמית. ההבדל בין תביעה של חברת הביטוח שלך או המתנה על שחברת הביטוח של הפוגע תשלם - היא המימון של הוצאות התיקון עד שתקבל את הכסף מחברת הביטוח של הפוגע.

(שבמקרה שלך זניח לחלוטין ולא רלוונטי)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

אבל אתה יוצא מנקודת הנחה ש100% מהאשמה היא על הנהג האחר, ממה שאני רואה כמעט תמיד יש גם איזשהו מרכיב של 'אשם תורם' גם אם המקרה נראה פשוט ומובן. נניח ועשיתי את כל זה, העלויות הצטברו ובסוף (מי יודע כמה זמן זה ייקח) הוחלט ש80% עליו ו20% עלי, יצא שכרי בהפסדי לא?

פורסם

לא ברור איך התרחשה התאונה ומי אשם.

אם אתה אשם בתאונה, אתה יכול להיות סמוך ובטוח שיגישו נגד הביטוח שלך תביעת צד ג', ואז אתה כבר יכול לתבוע את המקיף שלך שכן זו תביעה אחת ולרוב ההשתתפות העצמית זהה בכל מקרה.

אם אינך אשם בתאונה, ברור שאין כל צורך להפעיל את המקיף ואתה תובע את עלות התיקון (עם דו"ח שמאי) מהפוגע.

פורסם
אבל אתה יוצא מנקודת הנחה ש100% מהאשמה היא על הנהג האחר, ממה שאני רואה כמעט תמיד יש גם איזשהו מרכיב של 'אשם תורם' גם אם המקרה נראה פשוט ומובן. נניח ועשיתי את כל זה, העלויות הצטברו ובסוף (מי יודע כמה זמן זה ייקח) הוחלט ש80% עליו ו20% עלי, יצא שכרי בהפסדי לא?

מניסיון בתאונות מהסוג שאתה מתאר זה נדיר.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

זו הנחה דיי מרחיקת לכת בהתחשב בנתונים הבאים:

* פות"ש הודעה שעבר נתיב

* התאונה התרחשה לאחר שעבר נתיב

עכשיו השאלה כמה התאונה נגרמה או לא נגרמה ממעבר הנתיב שלו

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אם חברת הביטוח של הפוגע לא הגישה תביעה לחברת הביטוח שלו - נראה לי שסיכויים טובים.

ואם יתבעו את הביטוח שלו הוא ממילא יצטרך לשלם השתתפות עצמית.

זאת אומרת שאיך שלא נסתכל על זה כדאי לו להגיש תביעה לחברת הביטוח של הפוגע.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

כמובן, ההשגה היחידה שלי הייתה רק בנושא חלוקת האשמה.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

טענת "אשם תורם" היא שיטה מקובלת על חברות הביטוח כדי להקטין את הסכומים שעליהן לשלם - הן דורשות השתתפות עצמית ומעלות את הפרמיה לשני הצדדים. אבל במקרים רבים מדובר ב"שיטת מצליח" ואתה יכול להתנגד לטענה.

האם יש לפוגע איזה בסיס לטענת "אשם תורם"? האם יש לך טענה לשלילת טענה זו - על ידי צורת הנזק או צילום דרך או, אפילו, הקלטה של הנהג הפוגע? צילום הנזק לשני הרכבים יוכל לתת רמז בעניין זה.

בכל מקרה - עדיף לך לתקן את הנזק כעת, כיון שתיקון מאוחר עלול להדחות על ידי הביטוח בתענה של נזק נוסף.

קרא היטב את שכתב zvit, ושים לב (ובמידת הצורך הער את תשומת ליבו של הפוגע) - אם הוא יאשר לביטוח לפצות אותך הוא לא יפסיד דבר - הוא כבר שילם התשתפות עצמית (הסתייגות - יש פוליסות בהן תשלום לצד ג' גדיל מעט את ההשתתפות העצמית) ובשנים הקרובות ישלם פרמיה מוגדלת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...