Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2401 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
עצוב לחלוטין אבל כניראה שהוא היה צריך לפנות לגורמים הנכונים כבר מההתחלה שניתקל בסירוב לתיקון או השתהות. לאנשים אין כוח ורצון חהתעסק עם בירוקרטיה ולכן בהרבה מיקרים ניכנעים למישחקים של המורשים.

הוא נלחם וחזק, אבל הם ניסו להתנער כל הכח עד שהוא נצח.

פורסם
אני חייב לציין שאני לא מבין את הגישה הזאת... אתה מציג את זה כ"רק" 200-300 שקל תוספת, "יאללה, כולה 250 שקל", אבל זו דרך ישראלית טיפוסית (שמרמזת גם איך משקי בית פה מתנהלים) שהיא עקומה לחלוטין.

מה ההבדל באחוזים צריכה להיות השאלה הנכונה. ניקח את האמצע של שני המקרים שנתת (למרות ששנינו יודעים שזה ממש לא ככה), 650 לעומת 900, מדובר על הבדל של 40%! לשלם על אותו הדבר (בדיוק אותו הדבר...) 40% יותר, סתם ככה, לא סיבה הגיונית, הוא דבר לגיטימי?

האם כשאתה רואה משהו שאתה יודע שעולה 10 שקל ומוכרים לך אותו ב20 שקל, אתה אומר "Meh, כולה עוד עשר שקל" או שאתה מבין שמנסים לעקוץ אותך במחיר שהוא פי 200%?

יאללה נזרום איתך ונחשב אחוזים מההוצאה.

רכשתי קורולה חדשה ב 2015 - המחיר 130 אלף ש"ח , על הכביש עוד כמה אפלים... נתעלם.

עברו 4 שנים ו 80 אלף ק"מ.

אחזקת האוטו (בגדול - לא מדויק).

נתחיל מהגדול אך הקטן .

ירידת ערך - 50 אלף (כנראה הייתי מת שמישהו יקנה קורולה של 4 שנים ב 80 אלף)

דלק - 40 אלף ש"ח (כן .. הרכב אוכל חצי שקל לק"מ)

ביטוחים - 4 שנים - 16 אלף (אלף חובה + 3 למקיף)

אגרת רישוי - 7 בערך (לא זוכר מדוייק)

טיפולים - עד 80 אלף היו צריכים להיות 5... 3 קטנים ו 2 גדולים..

קטן עולה 800 ש"ח וגדול נניח 1200 (לא מכניס החלפת בלמים ושמן גיר)

בקיצור עוד 5.

עלות אחזקה של קורולה חדשה ל 4 שנים ו 80 אלף ק"מ - 118 אלף ש"ח (כולל דלק).

בטיפול עצמאי או במוסך מורשה משרד התחבורה אפשר לחסוך לכל היותר 5,000 ש"ח מתוך ה 118 אלף..

זאת הסיבה שמרכזי שירות של היבואנים עמוסים ויכולים לגבות כמה שהם רוצים...

פורסם

יש נתונים לא רלוונטיים לאינדיקציה. רק עלויות הטיפולים זה רלוונטי למה שרוצה לדעת פותח השירשור. ירידת ערך זה ברור מהרגע שקיבלת מפתח. דלק זה עלויות אבל שוב אין לזה מרכיב בטיפול מחוץ למוסך מורשה וגם במורשה.

פורסם

אני לא בטוח שזה נכון. פותח השירשור מתחיל במשפט "יש לי רכב עדיין באחריות יצרן"

ולכן אני מניח שמדובר במישהו שקנה רכב חדש ממספר סיבות, יתכן שאחת מהן היא שקט נפשי ל 3 או 5 שנים.

לבוא ולבחון את עליות הטיפול נקודתית, רק לפי הטיפול עצמו מבלי להתייחס למה שקורה מסביב?

Yoj אמר לבחון באחוזים... אז מי שמחזיק רכב חדש , עולה לו יותר מ 2000 ש"ח בחודש הרכב .. אז 400 ש"ח שנתי זה לא מהותי.

מי שקונה רכב ב 30,000 ש"ח ונוסע איתו 5,000 ק"מ בשנה..

אז זה כבר משמעותי ה 400 ש"ח תוספות עלות שנתית ..

פורסם

האם כשאתה רואה משהו שאתה יודע שעולה 10 שקל ומוכרים לך אותו ב20 שקל, אתה אומר "Meh, כולה עוד עשר שקל" או שאתה מבין שמנסים לעקוץ אותך במחיר שהוא פי 200%?

לפעמים השיקול הוא לא רק עניין כלכלי נטו, אלא גם גורמים שונים מסביב (למשל: תוך כמה זמן אני צריך את המוצר או העבודה - וכד').

המחשבה שכל הזמן מנסים לעקוץ אותך היא לא נכונה, ישנם מקומות מסויימים שבגלל אילוצים שזר לא יבין, לא יכולים למכור לך את אותו המוצר במחיר זהה למקום אחר (שהוא הכי זול).

אם אני רוצה לקנות עכשיו קולה זירו 1.5 ל' קרה ובחנות ליד הבית זה עולה לי 10 שח - אבל ברמי לוי, 3.5 קילומטרים מהבית, אקנה את אותה הקולה ב 6.90 או אפילו פחות. נראה לך שאני נוסע לקנות קולה ברמי לוי ? יורד למטה למכולת הקרובה וקונה. גם חסכתי דלק, וגם חסכתי זמן. בסופו של דבר אם תרד לרזולוציות של דלק וכד' - הרווחתי גם זמן וגם כסף (גם לנסוע באוטו עולה כסף, ולא רק דלק) למרות שכביכול "שילמתי יותר".

חוץ מזה שלתמוך בעסקים קטנים זה לא דבר רע, אין להם את הכח שיש לטייקונים הגדולים מהרשתות ואם על הדרך אתה עושה כמה מצוות וחוסך לעצמך גם זמן וכסף, אז למה לא ?

פעם היתה נאמנות ואחווה גם לעסקים, הבעיה שהיום כל אחד שמנסים למכור לו משהו באגורה וחצי יותר - חושב שרוצים לדפוק אותו או לעקוץ אותו...

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפעמים השיקול הוא לא רק עניין כלכלי נטו, אלא גם גורמים שונים מסביב (למשל: תוך כמה זמן אני צריך את המוצר או העבודה - וכד').

לא רלוונטי. הדוגמא שניתנה היא כלכלית גרידא, כל מיני משתנים כגון זמן עבודה יכולים לשחק לשני הכיוונים. וכשמם כן הם, משתנים. לכן הנקודות הרעות, לדוגמא זמן עבודה ארוך, פאקים בטיפול, ואין סוף מקרים שונים ומגוונים יכולים להתרחש גם ביבואן מורשה.

יתר ההודעה...

לא הבנתי איך נכנסו פה פתאום שיקולי מרחק... הדוגמא שניתנה היא לשתי פעולות זהות לחלוטין, אחד תחת מוסך בעל מדבקה של מוסך יבואן מורשה (ששווה כקליפת השום במקרים רבים) והשני מוסך מורשה משרד תחבורה, לא יבואן, זה הכל. אף אחד לא אמר שמוסך לא יבואן יש אחד בארץ שנמצא באילת בעוד שיבואן מורשה יש בכל פינה בארץ... אם כבר, ההפוך הוא הנכון.

I'm all for לתמוך בעסקים הקטנים, שאגב, במקרה פה מוסכי הלא יבואן הם העסק הקטן לעומת מוסכי היבואן המסואבים. יתרה מכך, גם אם חוזרים אחורה קצת בשרשרת, הרי שאת החלקים רוב הסיכויים שהלקוח קונה מעסק קטן שעוסק במכירת חלפים ולא מהיבואן, אז לא ירדתי לסוף דעתך...

האחווה והנאמנות בין עסקים ללקוחות כפי שאתה מתאר שהייתה בעבר נבעה מבורות, ולא רק בארץ, בכל העולם. עכשיו בעולם גלובלי שבו הכל במרחק הקלקה האדם הפשוט נחשף בקלות למה ערכם האמיתי של דברים ולפערים שבהם נמכרים לו בארץ.

בשורה התחתונה, כל הטיעונים האלה של "צריך לשלם חשמל ושכירות ושכר לעובדים וכו", את הישראלי הדושבאג המודרני לא ממש מעניינים אלא רק כמה הוא מוציא מהכיס בסופו של יום.

(שהם אגב טיעונים לגיטימים לחלוטין ושורש הבעיה פה, כמו בכל דבר כאן, היא המדינה שאוכלת יושביה. צאו ושרפו צמיגים ברחובות, אני אתמוך).

*יודע שאין צורך לצטט תגובה אחרונה, פשוט רציתי להפריד בין שתי הפסקאות.

• תוכן חדש...