Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2425 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

גם אני התייחסתי לפתיחת הדלת כהסתייגות מהתפקוד הבטיחות הטוב של היאריס משאר הבחינות.

הדלתות אמורות לא להפתח, הרי פתיחת הדלת עלולה לגרום להשלכות נוסע מתוכו, במיוחד אם הנוסע אינו חגור כראוי. נושא אי חגירה או חגירה לא נכונה הוא תופעה כלל עולמית.

אין ספק שגורם התאונה הוא הסטיה של הפיקנטו לנתיב שמימינו. אבל אין לי ספק שנהגת היאריס היתה יכולה למנוע את התאונה, מאו לגרום לה להיות פחות חמורה, אם היתה ערנית.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

עושה רושם שנהג הפיקנטו בדיוק עבר על ההודעות בוואצאפ.

לחילופין, אם מדובר בנהגת, אז לנהגות יש קטע מוזר משום מה - כשהן עוברות נתיב הן מאיטות. נתקלתי בזה פעמים רבות.

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם

חד משמעית דלת לא אמורה להיפתח בתאונה. דלת שנפתחה זה כשל מערכת בטיחות. מעניין לבדוק בכמה יחידות יאריס נפתחה דלת בזמן תאונה.

פורסם

שני הנהגים/גות אשמים בתאונה במידה שווה ואם כבר, היאריס היא זו שיכולה הייתה, בקלות רבה, למנוע את התאונה. הפיקנטו מבצע עבירת תנועה, ואם מתעקשים - גם הנהגת של היאריס. כמו שכתבו לפני, היא נוהגת בחוסר מודעות טוטאלי לסביבה ולא נקטה בשום תמרון - לא בלימה ולא התחמקות, ממשהו שיכולה הייתה לראות בנקל (רכב בצבע בולט נכנס לה לנתיב). מקרים כאלה קורים לכל אחד מאתנו כל יום, לא כל אחד מאתנו מגיע לחדשות ועושה מעצמו מסכן. היכולת להימנע מהתאונה הייתה בידיים שלה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

לעניות דעתי, הסבתא אשמה פעמיים

1. לא הבחינה ברכב שסוטה לכיוונה, כנראה שלא התרכזה בכביש.

2. לא הייתה מרוכזת בכביש כשיש לה נכדה בכיסא האחורי, שזה חמור שבעתיים.

נהג הפיקנטו כמובן לא צדיק, אבל זה לא שהוא חתך בפראות 2 נתיבים כי לא הספיק ליציאה אלא סתם גלישה איטית בהיסח הדעת שבכלל לא ברור אם הוא רוצה להשתלב או בדיוק בדק סטטוס בפייסבוק

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

כפי שכתבתי גם בשרשור צילומי DVR בבית משפט נהג הפיקנטו ייצא אשם, היא תקבל אשם תורם קטן אם בכלל.

וזה לא מוריד מזה שהיא יכלה להקטין מאוד משמעותית את חומרת התאונה אם לא למנוע אותה, והיא נהגת מסוכנת לסביבתה.

ובכל זאת היא קצת עדיפה על נהג הפיקנטו שהוא מסוכן בהרבה לסביבתו, עובדתית הוא גרם לתאונה עם התהפכות.

בסופו של עניין יש כאן שניים שבעולם אידיאלי שניהם לא צריכים להחזיק ברשיון נהיגה.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

נהג הפיקנטו כמובן לא צדיק, אבל זה לא שהוא חתך בפראות 2 נתיבים כי לא הספיק ליציאה אלא סתם גלישה איטית בהיסח הדעת שבכלל לא ברור אם הוא רוצה להשתלב או בדיוק בדק סטטוס בפייסבוק

מה זה לא צדיק ? הוא תכל'ס הגורם לתאונה.

הסתכלתי לא מעט פעמים בסרטון, זה שהפיקנטו גולשת ימינה בנונשלנט זה ברור - אבל הבעיה היא לא רק בגלישה עצמה.

בנקודה מסויימת היא פשוט מאיטה בצורה דיי חדה - וכל עניין אומדן המרחק-מהירות הוא קשה מאוד לחלק מהאנשים.

את ההאטה מרגישים ממש אם משווים את המהירות של הרכב שצילם את כל האירוע הזה לפינקטו האדומה. בהתחלה רואים שקצב ההתקדמות אליה הוא איטי יחסית, אבל מנקודה מסויימת הפינקטו "כאילו נעצרת" והרכב המצלם פשוט מגיע אליה במהירות.

אני דיי משוכנע ששני הנהגים היו מוסחי דעת, אבל מספיק שעניין הבלימה לא היה מתקיים - אני מהמר שזה לא היה מגיע להתהפכות. פשוט בגלל שהפרשי המהירות בין המכוניות הפך להיות קריטי (מכונית כמעט עומדת במקום מול מכונית שנוסעת 80-90 קמ"ש) אז הרכב הלבן התהפך.

הרבה תאונות נמנעות אודות עירנות מוגברת של נהגים על הכביש - וזה עובר על סדר היום כאילו לא קרה כלום (אותם נהגים שהם פצצה מתקתקת על הכביש ממשיכים להשתמש בו כאילו לא קרה כלום, שוב - הודות לעירנות מוגברת של נהגים אחרים ש"החליקו" להם את העבירות המסוכנות שלהם).

במקרה הזה, נהג הפינקטו האדומה (שהוא הפצצה המתקתקת בסיפור הזה) לא יצא מזה, כי התנאי של נהגים עם עירנות מוגברת לא התקיים כאן ולא הציל אותו.

זה בסדר, אתה יכול לומר שגם הסבתא היא הפצצה המתקתקת בסיפור - ואני מסכים. אבל במקרה הזה הסבתא היא האשמה התורמת ולא האשמה העיקרית.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק כאילו קראת את מה שכתבתי בשרשור השני 8)

והסבתא היא פצצה מתקתקת, פשוט כזו שעוד לא התפוצצה (כלומר גרמה לתאונה)

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

מה אתם מבלבלים ת'מח, תסתכלו בשניות האחרונות של הסירטון ותבואו אחכ ותגידו לי מי זאת הפצצה בסירטון.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

העבריין

הסיבה היחידה שאתה מרגיש בנוח להאשים אותה בתאונה זה שהיה לו מזל והיא לא הייתה 10 מטר קדימה יותר ואז הייתה בדיוק לצידו כשהוא התחיל לסטות.

הרי המיקום שלה כשהוא מתחיל לגלוש הוא אופטימלי, היא נמצאת בתוך המראה הימנית שלו, אבל מכיוון שהוא לא טרח לבדוק את המראה, התוצאה לא הייתה שונה אם היא הייתה כמה מטרים קדימה.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

מי שקשה לו עם אומדן מהירות-מרחק לא צריך לעלות על ההגה. זה שהפיקנטו עבריין לא מנקה את נהגת היאריס. היה לה המון זמן ומרחק למנוע את התאונה, והיא לא עשתה את זה.

Sent from my SM-A530F using Tapatalk

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

תיאורטית אתה צודק, ואני מסכים איתך.

מעשית הכביש מלא בכאלה.

ועדיין משפטית אפשר להאשים אותה באשם תורם לתאונה ולא באשמה לתאונה. הבדל קריטי.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
מי שקשה לו עם אומדן מהירות-מרחק לא צריך לעלות על ההגה.

Sent from my SM-A530F using Tapatalk

תיאוריה לחוד ומציאות לחוד. ללמוד לנהוג זה לא בדיוק כמו ללמוד לקרוא (לדעתי האישית: נהגים טובים הם לא רק נהגים שיודעים את כל החוקים ונוהגים by the book, אלא כאלה שיש להם כישרון לתפעל את המכונה הזו בצורה מיטבית ובו זמנית לקרוא מצבים ולנהוג לפי החוק ולכבד את הזולת על הכביש). לא כולם יודעים לעשות את זה באותה הרמה, ולא משנה שהם עברו טסט ויש להם רישיון נהיגה.

אני חושב שאפשר לסכם שמדובר בתאונה של 2 פצצות מתקתקות שהפעם לא שיחק להן המזל...

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...