Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מנוע מפוח [מיני מרכזי]

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2439 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לכל חובבי המזגנים שלום.

מנוע המפוח הפנימי הלך לעולמו

לא הצלחתי למצוא מנוע זהה מכנית ולכן נשלח לתיקון

על המנוע מדבקה (מצ"ב) עם מהירות סיבוב מינימאלית של 870 RPM (הגיוני)

לאחר התיקון המנוע מסתובב לדעתי הרבה יותר לאט.

הוחלף קבל... לא עזר.

המשפץ טוען שהמנוע מסתובב במהירות הנכונה וצורך את הזרם המצופה.

איך אפשר למדוד את מהירות הסיבוב של המנוע?

מצ"ב סרטון

כל עצה תעזור.

תודהIMG_8094.jpg

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

בס"ד

יש סוג של טכומטר שיכול למדוד את הסיבובים של המנוע. 0bfef4c94e1fc844edd4c513535d99e9.jpg

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

פורסם

אם אתה מאזור המרכז אני יכול להשאיל לך טכומטר אופטי. פשוט מאד למדידה. מה שכן נכון למדוד את מהירות הסיבוב כשהמנוע מורכב ועושה את עבודתו תחת עומס (מזיז אוויר).

פורסם

תודה על ההצעה ... אני מאזור חיוג קו המשווה.

ביקשתי ממי שתיקן לבצע מדידה מסודרת ושישבור את הראש איך.

הוא מתעקש שצריכת הזרם תקינה משמע המנוע תקין.

אני מתעקש שבלי עומס הוא מסתובב מאוד לאט.

אני מחכה לבדיקה שלו...

Sent from my iPhone using Tapatalk

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

לא הבנתי מאיפה אתה.

אם מאזור המרכז אז יש לי טכומטר אופטי - מחייב מדבקה על הציר או על אחת מכנפי המפוח.

פתרון הרבה יותר אלגנטי הוא להשתמש באנלייזר למדידת רעידות ואז ניתן למדוד את הסל"ד ע"י הצמדות לקופסת המאייד, חיצונית. תמיד יהיה חוסר איזון מסוים וקל מאד לגלות את התדר היסודי של הסיבוב.

אל תנסה לקנות כזה, זה ציוד יקר. אבל אם תשחד אותי, יש לי כזה.

יוסי

פורסם

הוא מסינגפור.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

יוסי, תודה על הצעת העזרה.

טכנית... זה מזגן תדיראן, שהותקן ע"ג תשתית ניידת ניידת ע"מ לאפשר לנו עבודה במקומות קטנים לא ממוזגים.

אחרי שהמנוע נשרף, לא מצאתי מנוע דומה עם התאמה מכנית (מצ"ב תמונות).

זאת הסיבה ששלחנו את המנוע לתיקון.

לאחר הרכבת המנוע, הוא פשוט מסתובב מאוד לאט ולא יוצא אויר קר או אוויר בכלל (המעבה קר)

גם כשהחזרנו את המנוע לטכנאי והוא חיבר אותו ישירות למתח עושה הרושם שהוא מאוד איטי

הטכנאי מתעקש שכל עוד הזרם תקין המנוע תקין וזה בנאדם סיני וסינים הם... עם מאוד "מיוחד"!

כרגע אני די תקוע מלבד למצוא מנוע חדש זהה מכנית - מישהו מכיר?

IMG_2960.jpgIMG_8095.jpg

פורסם

בהנחה שאין טעות בחיבור המנוע למתח ולקבל הייתי מנסה להגדיל את הקבל, נניח ב-50%. זה אמור לייצר הסט פזה מוגדל וגם להגביר את הזרם בסליל העזר. במצבך גם אם סליל העזר יקדים להשרף זה לא חשוב כי כרגע אתה בכלל תקוע. בדרך כלל ישנן 3 מהירויות עבודה. גם המכסימלית לא עוזרת?

אינך יכול לאלתר משהו? כל עוד המאיץ התופי יושב כראוי על ציר המנוע שתשיג, כל השאר פתיר. אפילו לחתוך את פחי המאייד עם דיסק ולאלתר חיבור של המנוע לפחים. אחר כך חשוב לאטום סביב המנוע אבל את זה אפשר לעשות בעזרת ניילון עבה וכדומה. הרי הקומבינה בכל מקרה לא יפה.

יוסי

פורסם

יוסי תודה.

המזגן הוא של העבודה ואני כחובב טכני התעקשתי לנסות לתקן

היה חבל לי לזרוק מדחס טוב לפח בגלל מאוורר.

אם אין מנוס ישלחו לי חדש מהארץ או שאקנה מזגן נייד פשוט.

אני לא מתכוון להתחיל להתעסק עם התאמות מכניות, מה גם שהמפוח יושב בדיוק יחסי במרכז החלל וכל סטיה הכי קטנה תגרום לו לגרד את הפח...

יש גבול לכמה אנרגיה אפשר להשקיע בדברים.

פורסם

הטכנאי מתעקש שכל עוד הזרם תקין המנוע תקין וזה בנאדם סיני וסינים הם... עם מאוד "מיוחד"!

לצפות במערבי מתווכח עם מקומי דובר סינגליש על פרטים של משהו זו ההצגה הכי טובה בעיר.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

אחרי עשר שנים באי... גם הסינגליש שלי לא רעה בכלל.

אני לא רוצה להיכנס בו בכל הכוח כי הם נותנים לי שרותי מיזוג הרבה יותר משמעותיים וחבל לי להרוס יחסים בשביל מנוע מאפן.

אבל הם כמנהג המקומיים בהחלט ׳ראש קשה׳

פורסם

אם הזרם תקין למה אתה לא מתקין את המנוע?

תתקין את המנוע ותבדוק את כמות האויר שהוא מוציא . אם היא תקינה אז הכל בסדר . למה להתעקש על דברים שכנראה אתה לא יודע בוודאות . מניסיום כמי שכן עובד בתחום המיזוג כאשר מפעילים את המנועים הללו הם לא עושים רושם שמסתובבים מהר אבל הבדיקה הנכונה זה כמות אויר שיוצאת לפי המפרט של המזגן

פורסם

התקנתי... לא יוצא אויר

פורסם

האמת שלא...

למה שהוא ישתנה?

• תוכן חדש...