Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1987 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי,

 

יש לי דאצ'יה 0.9 ט' עם גיר רובוטי בת 7 חודשים שלאחרונה התחילה לרעוד ולגמגםבצורה קיצונית כשמתחילים נסיעה. הרעידות ממשיכות 10 דקות בערך ולאחר מכן מורגשות פחות.

האוטו לא מגיב טוב לדוושת הגז כשמתחילים נסיעה (לוחץ והאוטו פשוט לא זז) ורק לאחר כמה דקות מתייצב והדוושה מגיבה כמו שצריך.

חשוב לציין שמהילוך 3 ומעלה לא מרגישים רעידות והאוטו זריז ונוסע חלק.

 

הרעידות מרגישות כאילו המנוע מגמגם ולא מקבל מספיק דלק ולחיצה חזקה יחסית על דוושת הגז מעלימה את התופעה מהר והאוטו מתחיל לזוז.

אם אני מוסיף מזגן למשוואה...אוי ואבוי! האוטו רועד וקופץ ואני מרגיש בלימת מנוע חזקה ברגע שאני עוזב את דוושת הגז.

 

האוטו עם פחות מ10,000 קילומטרים ואני חושש שזה מה שמצפה לי בהמשך... לא נוח לנסוע עם המזגן דולק ואני מוצא את עצמי מיוזע כי קשה עד בלתי אפשרי להיאבק באוטו עם מזגן דולק בפקקים.

הטורים של הרכב עולים ויורדים כל הזמן, גם כשהמזגן כבוי והאוטו עומד, המחוג רוקד למעלה ולמטה ושומעים את המנוע מתאמץ ונרגע פעם ב5 שניות בערך.

 

האוטו ביקר במוסך מורשה ששם ביצעו איפוס למחשב וטענו שזה הפיתרון לבעיה ואכן היה לי שקט לכמה ימים ולאחר מכן הרעידות חזרו.

עד לפני חודש האוטו נסע מעולה ולא הרגשתי רעידות בכלל!

 

מה יכולה להיות הבעיה באוטו? ברור לי שהאבחנה לא תהיה כמו אבחנה של מוסך אבל הייתי שם כבר ונראה שגם הם לא יודעים איך לטפל בבעיה.

 

תודה מראש!

 

עריכה:

מרפרוף קטן בפורום מצאתי סרטון שממחיש את הבעיה לי עם הסל"ד שעולה ויורד כל הזמן, אצלי זה מעט יותר קיצוני:

עריכה אחרונה על ידי Rakuel
פורסם

תצטרך לגשת למוסך מורשה יבואן טוב יותר כי הרכב באחריות.מהיכן אתה בארץ ? יתכן ויש לברי פורום שמכירים מורשי רנו איכותיים ..

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

לפ.ש שלום.

דבר ראשון הבעיה שלך מוכרת.פעם עשו עדכון תוכנה אפילו היה ריקול.

דבר שני איפה טיפלו בך באיזה מוסך ?

הבעיה שלך כנראה היא בגיר רובוטי המצמד ביחד עם מערכת קלאץ' הידראולי שעל הדרך קיים גם ווסת לחץ.כמובן צריך לבדוק הכל לעומק.דרך אגב שמעתי על בעיה דומה בגיר ידני ביקר בדאסטר עד שלא מתחם העסק לאחר כמה דקות רק אז נעלמות רעידות בגיר.

רכב באחריות כך שאין לך מה להילחץ,יטפלו בך בסוף ויפתרו את הבעיה.

פורסם
לפ.ש שלום.

דבר ראשון הבעיה שלך מוכרת.פעם עשו עדכון תוכנה אפילו היה ריקול.

דבר שני איפה טיפלו בך באיזה מוסך ?

הבעיה שלך כנראה היא בגיר רובוטי המצמד ביחד עם מערכת קלאץ' הידראולי שעל הדרך קיים גם ווסת לחץ.כמובן צריך לבדוק הכל לעומק.דרך אגב שמעתי על בעיה דומה בגיר ידני ביקר בדאסטר עד שלא מתחם העסק לאחר כמה דקות רק אז נעלמות רעידות בגיר.

רכב באחריות כך שאין לך מה להילחץ,יטפלו בך בסוף ויפתרו את הבעיה.

כל מה שרשמת לא נכון בכלל ורחוק מהבעיה של פותח האשכול.

לידיעתך אין שום הידראוליקה בגיר הזה!

 

מדובר במנוע 3 צילינדר מטבעו מעט רועד.

סלד סרק לא יציב כמו בסרטון זו בהחלט תקלה שיש לבצע לה איבחון.

לדעתי הבעיה במנוע ולא בגיר.

פורסם

BA323F

 

מדובר בתופעה/תקלה ידועה ומוכרת ואלצקו תיאר אותה היטב.

 

לעצם העובדה שלמנוע יש רק 3 צלינדרים אין שום קשר לתקלה המתוארת.

למען האמת, אין קשר כלל כי הוא ממש לא רועד.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

ועדיין, מומלץ לגשת למוסך בדחיפות.

ואם לא התרשמת לטובה מהמוסך אליו ניגשת, גש למוסך יבואן אחר.

 

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

  • 8 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

היי לכולם לאשתי באוטו יש את אותה הבעיה וכבר פעמיים סידרו לנו . לדעתי זה לא יעלם אף פעם פשוט עד שיש לך אחריות תנצל את זה 

  • 4 שבועות מאוחר יותר ...
  • 8 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

שמי ניסים . אני בוחן רכב מטעם משרד התחבורה . מנהל מוסך אקדמאי הנדסאי רכב .מרצה למכניקה הנדסית במכללות שונות . יש בעיה רצינית בכל רכבי דציה סנדרו 0.9 טורבו אוטומטי . אסור להשתכנע שהבעיה תעלם או שהיא זמנית . בשניה שהאחריות תפוג תצטרכו לשלם המון כסף על מנת לתקן דבר שהוא אינו בר תיקון . מערכת הקלאצ הממוחשב שכולל מס חיישנים. קלאצ מכני שלא עובד ולא יעבוד בצורה טובה לעולם . תוכנה .מנועי סטפר ודיסקיות שאינן מתאימות ואינן יכולות להעביר תנועה ללא רעידות . ואם כן רק למספר ימים . עד שהמערכת יוצאת מאיזון עצמי . אני מוכן לעזור בתביעה יצוגית בנידון אך עליכם לצלם את הבעיה ותיאורה ולהעלות ליוטיוב כי המדיה מתרחשת שם. אחרי עשרות סרטונים דציה והיבואן המכובד יבינו שיש בעיה . 

 

×
×
  • תוכן חדש...