Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2518 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

לפני כשבועיים בת הזוג שלי רכשה אופל קורסה 2012 מיד שנייה, דגם 1.4 Enjoy מנוע 1.4 XER.

האוטו היה בבדיקה לפני רכישה בקומפיוטסט רמלה, סה"כ עבר בסדר.

הנציג של קומפיוטסט אמר כי יש סימני קורוזיה ונזילות אך נראה כי כמות המים תקינה.

איני בעל ידע גדול בטכני ואחזקה שוטפת של רכב, סה"כ חובב רכבים, רק לאחרונה התחלתי לגלות התעניינות בעולם האחזקה והטיפולים השוטפים.

מאז הרכישה אני עוקב אחרי המים והשמנים, ונראה כי יש ירידה משמעותית במפלס נוזל הקירור.

לדעתי (הלא מקצועית בעליל) כי הנזילה באה בעצם ממיכל העיבוי עצמו, לפי הסימנים של התייבשות הנוזלים שסביב הפקק.

זה אוטו ראשון שאני ובת הזוג רוכשים ומטפלים ולא היה לנו יותר מדי ליווי בתהליך הרכישה.

יכול להיות כי עשינו טעות, ואם כן נלמד מהטעות, אבל כרגע אני רק רוצה שהיא תנהג ושאני אהיה בראש שקט שהיא יוצאת מהבית שמא אקבל טלפון רצוף בבכי שעולה עשן מהמכסה מנוע ושהיא לא יודעת מה לעשות (היא מהסגנון הלחוץ :lol:)

נכון לעכשיו, מילאתי נוזל קירור אדום בהתאם להוראות 2 מוסכים מורשים שהתקשרתי לשאול, בלי שום קשר, אעדכן מה יהיה מצב מיכל העיבוי מחר ובעוד יומיים לאחר נסיעות.

מצ"ב תמונות שצילמתי.

מה המלצתכם בנושא?

החלטתי שבמידה וכן יחסרו מים לאחר המילוי הנוכחי, אקח לבדיקה של לחץ לבדוק נזילות ולטפל בבעיה.

עריכה: נכתב בטעות מהמשתמש של אחי, אעדכן משלי :roll:

IMG_8158.jpg

IMG_8160.jpg

IMG_8162.jpg

פורסם

היי, אם המיכל עיבוי נוזל, אתה אמור לראות את זה ואפילו די בקלות (אצלי בשברולט סוניק 2014 היה מיכל עיבוי נוזל ואפשר היה לראות את הנזילה ממש בתום נסיעה כשהמנוע התחמם לטמפ' עבודה). אם זה אכן הסיפור, גש פשוט תחליף (אצלי עלה לי 150 ש"ח או משהו כזה לפני כמה חודשים), גם העבודה לא מסובכת ולא אמורה לעלות יקר מידי.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

בהנחה שמדובר בנזילה מאחד הצינורות או אכן מהמיכל עצמו לרוב זה משהו שניתן לראות בעין די בקלות.

כשהרכב מונע וכבר נמצא בטמפרטורת עבודה (משמע מערכת הקירור נמצאת בלחץ) תסתכל על המיכל מכל צדדיו ותעקוב אחר הצינורות השונים שיוצאים מהמיכל למנוע, מהרדיאטור וכדומה ותראה אם אתה מזהה טפטוף או נזילה כלשהי מאחד מהם.

רק חשוב לא לפתוח את הפקק כשהרכב מונע/כשהוא עדיין חם.

אם אכן מדובר במיכל, החלפתו קלה מאוד ועלותו סביב ה150 שקלים.

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

• תוכן חדש...