Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2543 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אז ככה,

קניתי מכשיר בידה מארה"ב, הגיע עם מחבר T (מצ"ב תמונה), המחבר הוא 7/8 ויוצא לצינור שמתחבר אל הבידה בחיבור 3/8

הבעיה היא שה 3/8 שהם הצהירו לא מתאים ל 3/8 הישראלי, הוא יותר קטן ממנו משום מה.

האופציות הן:

א. להשאיר את המתאם T המקורי ולמצוא מתאם מ 7/8 ל 1/2 הישראלי.

ב. למצוא מחבר אחר שהוא חצי וממנו יוצא 3/8, הבעיה במקרה הזה שכמו שאמרתי האופציה נבדקה אבל ה 3/8 לא תואם, אולי מישהו יוכל להאיר את עיניי ולהסביר לי למה הוא לא תואם ? הסיבה שאני חושב עליה היא שהם עשו את זה בכוונה בחברה כדי שלא יחברו מתאמים אחרים

למי שרוצה לדעת איך נכנסתי לברוך : רכשתי מאמזון את המכשיר, מסתבר שהחברה לא מעוניינת למכור אותו מחוץ לארה"ב ואמזון לא מוכנים להחזיר את עלות המשלוח חזרה אליהם על המכשיר.

בכל מקרה אם אחת האופציות ניתנת למימוש אשמח לדעת איך והיכן

תודה מראש.

BIDAN.jpg

עריכה אחרונה על ידי Or05230
  • רעיון טוב! 1

Miata ND2

פורסם

~

מנסיון עם יותר מדי קומבינות שנעשו בדירות ישנות ששכרנו לאורך השנים - היית מתחיל מלגשת עם כל הצינור והמחברים לטמבוריה הרצינית הקרובה ולהתחיל לבנות 'לגו' מחלקים שיש להם במלאי. לא יודע איך זה עובד בשכונה שלך, אבל בנתניה ובכפ"ס האנשים שעובדים בחנויות כאלה בד"כ אוהבים את האתגר ושמחים לסייע. מחירי המחברים השונים נמוכים למדי, כך שסביר להניח שכל הסיפור לא יעלה יותר מכמה עשרות שקלים.

פורסם

ניגשתי לטמבוריה עם בחור מבוגר שיש לו ניסיון ושמח לעזור, לגבי ה 7/8 טען שלא ראה בחיים חיבור כזה, אחרי זה ניגש ל 3/8 ובדק עם מחבר שלו וראה שזה לא מתאים ל 3/8 שלו, מאמין שאולי יהיו חלקים מתאימים רק במקומות גדולים שמתעסקים ספציפית במוצרים דומים ולא יבהלו מהחיבורים

Miata ND2

פורסם (נערך)

האמריקאים עובדים עם תבריגים NPT והתקן ישראלה הוא BSP. זה לא יתאים.

עריכה: אולי תמצא בושינג מעבר אבל הסיכוי לא גבוה. אם תיתן לי מידות של התבריגים (קוטר ואם התבריג בחלק פנימי או חיצוני) ואני אבדוק אם יש לי מברז מתאים. אם יש אכין לך מעבר.

עריכה אחרונה על ידי Night Driver

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

חבר'ס, אתם לדעתי קצת מבלבלים.

אין בישראל או בארה"ב תקן כזה או אחר ל-" עם איזה אינץ' עובדים בארץ".

יש אינץ' תקני למים, יש לגז, יש להידראוליקה, יש ללחץ אויר וכו' וכו'.

בדרך כלל ולא תמיד, ההבדלים הם תצורת השן, גיאומטרית והפסיעה, כאשר הכוונה היא לכמות הפסיעות לאינץ' אחד, מה שמוכר כ- TPI.

עד כאן 30 שניות בנושא.

לפות"ש - כל מה שאתה צריך זה מעבר מהקיים שקיבלת ל- 1/2 אינץ' שקיים לך בדירה. כל חנות בתחום תוכל לעזור ולא הייתי פונה לטמבוריות, אלא לחנויות כמו ספרקו בחולון וכו'. יש כמובן סיכוי שתקן האינץ' לא יהיה זהה, אבל עדיין תוכל להרכיב ולהדק יפה ללא נזילות ובעזרת טפלון.

מהיכן אתה בארץ?

פורסם

אכן האמריקאים מרבים להשתמש בתקן NPT.

קיים מעבר מNPT 3/8 לBSPT 3/8, למשל:

https://www.ham-let.com/catalogue/product/15675

מדובר בפריט יקר שמיועד ללחצים גבוהים אבל ניתן למצוא גם מעבר זול יותר

אם אתה מהקריות או מהסביבה אתה יכול ליצור קשר בפרטי ואנסה לעזור.

אם הפער הוא ב7/8 אז זו בעיה כי מדובר בחיבור נדיר.

אין החותם מעיד על גיסתו

פורסם

הבעיה היא שה 3/8 שהם הצהירו

[ATTACH=CONFIG]521217[/ATTACH]

יש לך את ההצהרה? ייתכן ששם כתוב סוג התבריג.

מעבר לכך.

נסה לפנות לתמד מערכות מים באזור המרכז. זה פחות הכיוון שלהם, אבל אולי יוכלו לייעץ לך.

מעבר לזה, יש לא מעט חנויות המתמחות בצנרת (בחיפה יש לך את צנרת הצפון, תחום ההתעסקות שלהם הוא צנרת... ואם תסביר להם שיש לך חיבור אמריקאי אולי יוכלו לעזור), וכנראה משם תבוא הישועה.

לעניות דעתי, התבריג שבתמונה הוא דווקא BSW. אבל אל תתפסו אותי במילה, א' כי זה כואב, ו-ב' כי זה רק ממבט בתמונה ולא מבדיקה עם כלים יעודיים לבדיקה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

תודה לכולם! אני מחולון אז אתחיל בלפנות לספארקו מחולון כמו שירחמיאל רשם ואם לא תבוא משם הישועה אמשיך לפי עצותיכם.

NightDriver תודה על הנכונות לסייע, אצור איתך קשר אם לא אמצא שם פתרון.

Miata ND2

פורסם

אין בישראל או בארה"ב תקן כזה או אחר ל-" עם איזה אינץ' עובדים בארץ".

יש אינץ' תקני למים, יש לגז, יש להידראוליקה, יש ללחץ אויר וכו' וכו'.

בדרך כלל ולא תמיד, ההבדלים הם תצורת השן, גיאומטרית והפסיעה, כאשר הכוונה היא לכמות הפסיעות לאינץ' אחד, מה שמוכר כ- TPI.

עד כאן 30 שניות בנושא.

לפות"ש - כל מה שאתה צריך זה מעבר מהקיים שקיבלת ל- 1/2 אינץ' שקיים לך בדירה. כל חנות בתחום תוכל לעזור ולא הייתי פונה לטמבוריות, אלא לחנויות כמו ספרקו בחולון וכו'. יש כמובן סיכוי שתקן האינץ' לא יהיה זהה, אבל עדיין תוכל להרכיב ולהדק יפה ללא נזילות ובעזרת טפלון.

מהיכן אתה בארץ?

ירחמיאל ידידי, אתה טועה ומטעה.

התקן הישראלי אימץ תבריג bsp לתבריגים ישרים (תי 50.2) ו bspt לקוניים (תי 50.3). באירופה יש תקן שונה לסוללות אמבט למשל ובארה"ב עובדים עם npt שבארץ משמש בעיקר להידראוליקה.

ההמלצה לסגור בכוח טובה אם יש 2-3 כריכות משולבות. וותר מזה אתה הורס את התבריג ותוך לא הרבה זמן יתחילו הנזילות.

פורסם

עד כאן 30 שניות בנושא.

אכן 30 שניות של דברים לא נכונים שכתבת.

איזה כייף לי :)

פורסם
עד כמה שאני יודע (ואולי באמת אני טועה), ישראל אימצה את תקן ISO המטרי ועובדת לפיו.

ישראל עושה סלט.

בתחום הצנרת התבריגים אינצ'יים, האוגנים הנפוצים הם לפי התקן הבריטי שכבר לא קיים (אז מצאו את האוסטרלי שזהה פרט לטולרנסים), בתחום האנרגיה משתמשים בתקן האמריקאי והתקן הישראלי הוא בכלל אימוץ של האיזו.

מאמצים תקנים מכל העולם בלי שום כלל מנחה פרט לזה שהוא יהיה זר ומה שיותר מתאים לארץ (כל שינוי מחייב נימוק ואישור שלשר הכלכלה).

פורסם
אכן 30 שניות של דברים לא נכונים שכתבת.

וזה? 5 שניות של התנשאות שכתבת?

אני רשמתי בפתיח - "שלדעתי..."

אתה רק רשמת הצהרה.

והיכן הנימוק? ההסבר?

לזרוק משהו וללכת - לא חוכמה.

• תוכן חדש...