Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סוויפט 2011-13 vs ספארק 2016

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2540 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקיי הגעתי להחלטה סופית לגבי שני הרכבים האלה. ירדתי מה פיקנטו כי היא לא מספיק חסכונית.

ספארק 2016 יתרונות: שנתון גבוה, מנוע חזק, יחסית מאובזרת.

חסרונות: נמוכה, פחות מרווחת, אמינות לא לגמרי ברורה

.

סוויפט 2011 - 2012 יתרונות: אמין, חסכוני בדלק, יותר מרווח.

עכשיו השאלה היא כזאת, אני מניח שהספארק פחות אמינה מה סוזוקי (לשברולט אין ממש שם טוב כשזה מגיע לאמינות ממה שהבנתי) פלוס זה דגם די חדש אז אולי עדיין לא התגלו המחלות.

לגבי ה סוויפט, בייסקלי השנתון נמוך 2011-2013 במקרה הטוב, אנשים דורשים סכומים פשוט מטורפים לרכב כ"כ ישן.

השאלה היא כזאת, על מה הייתם הולכים? האם עדיף רכב עם שנתון נמוך אבל בוודאות אמין וכנראה עם יותר ק"מ, או רכב אם שנתון יותר גבוה ורוב הסיכויים שעם מעט פחות ק"מ ואמינות פחות מוכחת?

האם הגיל הצעיר פלוס הפחות ק"מ שהרכב עשה עדיף על רכב יותר ישן עם מעט יותר ק"מ אבל שאמינותו מוכחת? תודה:-D

פורסם

באותו המחיר הייתי מעדיף ספארק, הוא איתנו מ 2016, ולא שמעתי על בעיות.

הוא מאובזרת החל מרמת איבזור lt+, מנוע בעל כושר סחיבה טוב, וגם תהיה חדשה יותר.

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הבעיה הגדולה שלי עם סוויפט שזה רכב ערום לגמרי. וכמה שהוא יחסית סביר לנהיגה, אני לא מרגיש שונה בהרבה כשאני נוסע בו או כשאני נוסע בפיזו 307 בת 15.

אפילו בגרסת ה glx i שיש שם גם ב.שיוט ועוד כמה דברים(שאפשר לספור על יד אחת כמה כאלה נמכרו)

לעומת זאת הספארק בגרסת ה ltz אשכרה מרגישה כמו רכב מודרני.

מבחינת כוח ודלק הם שניהם דומות מאוד.

אם תא המטען הקטן שיש בספארק לא מטריד אותך(לא שבסוויפט הוא גדול) אין לי ספק שהייתי הולך על הספארק

פורסם

אמינות לא לגמרי ברורה בספארק?

אני קורא ותיק בפורום ופעיל פה לא מעט, לא זוכר שנתקלתי במשהו חריג לגביי הספארק.

עושה רושם שהמכוניות האלו בסדר גמור.

לדעתי אחת ממכוניות המיני הטובות (מבין המיני הסטנדרטיות), לא מוערכת מספיק.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

לדעתי הספארק עדיפה, מודרנית ומאובזרת הרבה יותר.

הסוויפט מגיעה נטולת איבזור לא משנה באיזו רמת גימור.

באשר לאמינות, לא נתקלתי לא בארץ ולא בפורומים בחול בשום דיווח חריג על המנוע/גיר/דגם באופן כללי והוא איתנו כבר 3 שנים, אני חושב שזה די מספיק כדי לומר שאין בעיות חריגות במיוחד לדגם.

כמו שdorsht אמר ואחזק - הספארק היא אחת ממכוניות המיני הטובות בקטגוריה.

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

פורסם

תודה. מה לגבי איבוד הערך של הספארק, בגלל שהוא חדש יותר הוא אמור לאבד יותר מערכו יותר מהר, לא? זאת אומרת בעוד שנה כמה אלפים אפסיד אם ארצה למכור?

ומבחינת ביטוח האם יש הבדל גדול ביניהם?

פורסם

אתה יכול לבדוק ביד 2 מחירים בין השנים, יתן לך מדד מסוים.

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

חסכון בדלק זה לא הכל - סוג של פרה קדושה

כשאתה מדבר על אמינות בין רכב בן 3 שנים לבן רכב בן 7-9 שנים -> אתה כבר לא ממש יכול להסתמך באמת על "אמינות"

לא הייתי ממהר כל כך לפסול את הפיקנטו - יש לה אחריות מצויינת, היא יחסית שקטה לקטגוריה וגם נוחה ואם מדובר בדגם שלוש דלתות הוא בעיני גם נראה ממש טוב.

גם לסוויפט יש את הצדדים הרעים שלה וזה תא מטען פשוט מגוחך - זה עוד תא כפפות.

מעצורי תוף בגלגלים האחוריים.

ואתה מחפש אקזמפלר שכבר ממש מתחיל להזדקן - בלי היסטוריית טיפולים ברורה - ממש אל תבנה על אמינות.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם (נערך)

בהקשר החיסכון של הדלק מהפיקנטו לספארק, רכב חסכוני (ספארק) יחסוך 3000 שח לשנה במידה ובערך 2000 קמ בחודש בערך פלוס מינוס.

לא לתפוס אותי בקטנות. במידה והרכב עושה 25000 ק"מ בשנה,אם הוא עושה פחות ק"מ בחודש , או בשנה, ההבדל קטן יותר.

אבל הספארק גם נעימה לנסיעה , יותר זריזה וחסכונית , וגם אמינה לא פחות.

אבל ... יש אבל גדול בירידת ערך של הספארק, כל שנה אתה מאבד את ה 3000 שח שחסכת על הדלק לעומת הפיקנטו.

אז אולי חסכת בדלק , אבל לא ממש.

אישית, אני בוחר בספארק על הפיקנטו, מעדיף את הזריזות שלה פשוט ועל הסוזוקי לא נהגתי.

אז אם חיסכון אתה מחפש, הייתי מחפש הונדה ג'אז היברידית ואז אפשר לחסוך כבר מעל 5 אלף בשנה.

עריכה אחרונה על ידי bigmik
,
פורסם

שקלתי את הג'אז, אבל אם הסוללה תתקלקל כי הרכב בין כמה שנים אז גם אאבד את החסכון בדלק בהוצאות על תיקון הסוללה.

פורסם

אז אל תרכוש את הדגם ההיברידי, חפש לעצמך את הדגם הרגיל.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

ואם תחזיק את הג'אז 10 שנים ותתקן פעם אחת סוללה עדיין תחסוך בדלק - זאת בדיוק הבעיה עם שיקולים לרכישת רכב כל התנאים וההתניות של דברים שהם בלתי צפויים ובניגוד דברים שהם צפויים סטטיסטית ואתה יכול לכמת אותם בעלות הרכישה מראש. (להשאיר את הסכום הזה בצד - נעול)

כל האם ואם ואם - זו לא הדרך הנכונה לרכישת רכב.

אתה צריך להגיע למספר מועמדות לרכישה ולחפש אקזמפלר אחד ששמרו עליו כמו שצריך!

שתבין - אתה יכול לקנות סוויפט בת 10 בגלל שהיא "אמינה" ולגלות שהראש מנוע, כל האטמים, בלוק מנוע - הכל אכול לגמרי מקרוזויה בגלל שלא החליפו ברכב מי קירור שכל התוספים המגנים שהיו בהם כבר מזמן פרשו לגמלאות.

אתה יכול לקנות רכב יד שניה שנראה ומרגיש מצויין אבל עבר אפיזודה של התחממות ואח"כ באופן מיקרי לחלוטין בידוד של אחד החוטים מתפורר בגלל שהוא התייבש לגמרי והופס קצר ותגיד שלום לאלוהים יודע כמה רכיבים ברכב כולו.

אמינות זה משהו שאני מאוד האמנתי בו פעם - היום בתור אחד שמטפל בהרבה מאוד דברים ברכבים שלו בעצמו אני יכול לאמר לך שאמינות לאורך שנים זו נגזרת של:

1. תכנון ואיכות רכיבי הרכב - זה היצרן אחראי - לפעמים יש שיפורים שיכולים לטפל בתקלות ידועות ע"י חלק מתוכנן טוב יותר.

2. איך שאתה מתחזק את הרכב!

אין יותר מצב בחיים! שאני קונה רכב יד2 אם אין לי את כל היסטוריית הטיפולים שלו מודפסת אצלי ביד.

רכב אחד קניתי יד ראשונה מאבא שלי.

רכב שני - השם ייקום דמי.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...