Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2567 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי,

האם זו קניה חכמה: טויוטה פריוס בת 7, שאחרי 5 שנים החליפו בה את הסוללה, ז"א הסוללה עצמה די חדשה, ז"א תוקף הביטוח סוללה בכפוף לבדיקה הוא לעוד 3 שנים. היא צברה 250 אלף ק"מ, והמחיר הוא 35 אלף ש"ח. מבחוץ ומבפנים נראית סבבה.

מה שאני מנסה להבין זה:

1. למה בכלל החליפו סוללה? היום לפי אתרי היצרנים הסוללה לא אמורה להיות מוחלפת. ז"א זה לא רכיב כמו טיימינג וכו' שכל 100 אלף ק"מ נדרש להחליפו. במילים אחרות האם זה מצביע על בעיה? כי לפי חישוב זה תוך 3 שנים עוד פעם אצטרך להחליף סוללה.

2. איך אני יכול לדעת שהמערכת ההיברידית תקינה? קראתי שזה עוד עקב אכילס ידוע בהיברידיות משומשות ועלותו 12-15 אלף ש"ח כולל עבודה ומע"מ. האם בבדיקה לפני קניה יגידו לי? אפשר לקפוץ למוסך שיבדקו בדיוק כמו שהם בודקים את הסוללה בטקס הארכת האחריות?

3. באופן כללי בתמונה הרחבה פריוס בת 7, סוללה חולפה ו-250 ק"מ - כן או לא?

תודה,

פורסם

הי,

1. לגבי אחריות לרכב מעל 210 אלף ק"מ: הכוונה שם שחייב להיות רצף ביטוחי כדי לחדש את מנגנון ההארכה. בכל מקרה הביטוח סוללה לדעתי זה קצת בלוף: אם אתה תחת הביטוח ובאמצע השנה ברע הסוללה מתקלקלת לגמרי אז יחליפו לך בחינם. אבל הסיכוי לתקלה מהסוג הזה היא קטנה. רוב הסיכויים שיהיה בלאי והפחתה בביצועים. ואז תגיע לסוף שנה, תלך לחדש, לא תעבור את הבדיקה ולא תקבל את הביטוח לשנה הקרובה.

2. השאלה לגבי העובדה שסוללה כבר הוחלפה - האם מקור הבעיה הוא המערכת ההיברדית שבגללה הסוללה נהרסה? הרי אז אם לא החליפו את המערכת ההיברידית, גם הסוללה הנכוחית תיהרס וכאמור גם המערכת ההיברדית מקולקלת. סה"כ 25,000 ש"ח תיקונים.

3. משום מה אין פריוס שנתון 2011-2012 עם ק"מ נמוך - כולם 200 ומשהו אלף ק"מ ועולות 35 אלף ש"ח. מנגד, יש מלא יאריס הייבריד 2012 עם ק"מ נמוך שעולות 50-60 אלף ש"ח! מה הקטע? יאריס רכב בקטגוריה או שניים מתחת לפריוס. זה מעלה אצלי חשד שהמחיר הנמוך של הפריוס מגלם בעיה טכנית ידועה.

תודה,

פורסם

מקריאת השרשור אכן מדובר על המערכת ההיברידית שציינתי שהיא עקב אכילס ידוע בהיברידיות עם תג מחיר מוגזם.

אבל היה שם עוד משהו שקפץ לי, שבעצם טויוטה הייבריד אחרי 12 שנה כשאין כבר הארכת אחריות על הסוללה-הופכת לרכב לא סחיר. זו נורה אדומה אמיתית.

פורסם

מנוע

גיר

חיישנים (יש מליון חיישנים ברכב וכל אחד עולה לא מעט)

גומיות

ועוד מרעין בישין שיכולים לעלות לך יותר מכל הרכב.

ואגב, יש לי חבר טוב עפ פיריוס שעברה 300000 ק"מ. טופלה רק בחברה.

אמר שהעלויות טיפולים לא זולות בכלל וחוצמיזה הרכב התחיל לצרוך 1:17 כשהתיישן אז זה כבר לא משתלם בכלל.

35 אלף שקל? פראייר מי שיקנה. אבל הישראלים היו ונשארו עדר שקונים בלי לחשוב אז בטוח שהוא ימצא פראייר.

• תוכן חדש...