Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2612 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ובכן הגיע הרגע הזה שהוחלט שאני חייב לעשות טסט לגרוטאה שלי. במקור תיכננתי לתת למוסכניק הקבוע שלי להעביר לי את הטסט, אבל מרפי כמו מרפי דאג שהמוסכניק לא ירגיש טוב (ממתין לניתוח) כשכבר מצאתי זמן להתקשר אליו.

קצת רקע, מדובר ביונדאי אקסנט 1994 עם גיר ידני, שנוסעת הרבה יותר טוב מאיך שהיא ניראת. היא נוסעת בממוצע 5 ק"מ בחודש במקרה הטוב, והחלפתי לה את 4 הצמיגים לפני כמה ימים. עד כמה שידוע לי אין סיבה אמיתית שהיא לא תעבור (אין נזילות, הבלמים במצב טוב, כל האורות עובדים) למעט הלוק החיצוני שלה (צירפתי תמונה להמחשה). לא מחפש לתקן בה דברים קוסמטיים או להפוך אותה לרכב מירוצים עם מנוע חדש וחזק.

מכיוון שאני למוד טסטים עם גרוטאות אני די בטוח שברגע שאני אתקרב למכון לעשות טסט לבד היא תיכשל רק על המראה שלה, ולכן אני מחפש מוסכניק אמין וטוב שיוכל 'להפעיל את קסמיו' ולהעביר אותה. בעדיפות למוסך פרטי וקטן, באזור ראשון לציון מרכז/מזרח, עם חריגה קלה מאוד עד אזור (בכל זאת אין לרכב טסט וכבר קיבלתי צינור על נסיעה בלי טסט). הבונוס למוסכניק, באם ימצא חן בעיני, הוא הזכות להעביר אותה טסט כל חצי שנה.

תודה לעוזרים.ef4713277250aec524e81e8b0aabaac6.jpg

פורסם

אתה מטפל בעצמך?

מדינת ישראל פינקה אותך בטסט חצי-שנתי כולל חובת אישור מוסך לפני הטסט.

לדעתי יותר זול להעביר בעצמך! (אישור מוסך 50-150 ש"ח, בדרך כלל כלול בטיפול)

בזמנו חשבתי ש-15+1 שנים הם זמן טוב להחליף את הרכב לפעמים בונוס עוד שנה (אישור בלמים) וכיום אני שוקל את צעדי ומחשב מתי הרכב יחגוג 20.

בכל אופן, לדעתי לא שווה לך להחזיק את הרכב עם אגרה משולמת וביטוח (חובה ו-ג') לשימוש המועט הזה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אם אתה כבר הולך למוסך בשביל אישור בלמים, עדיף להוסיף עוד 200 שקל ושיקחו את הרכב לטסט.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
אם אתה כבר הולך למוסך בשביל אישור בלמים, עדיף להוסיף עוד 200 שקל ושיקחו את הרכב לטסט.
מסכים , בשבילזה אני מחפש המלצה למוסך.
פורסם

בדרך כלל נלווה לכך צ'ק מטאפורי פתוח. לרוב זה לא הולם רכב ישן שאינו אספנות ( הטסט עלול להסתכם בסכום גבוה בסדרי גודל).

פורסם

תודה על התגובות.

הרכב הזה הוא הרכב השלישי בבית (עם שני נהגים, אחרי טוסון של אשתי ואופנוע שלי). המטרה של הרכב היא רכב גיבוי לפעמים המעטות מידי שאני צריך לאסוף את הילדים מהמסגרות, או לפעמים הנדירות שאני נוסע למילואים עם הרבה ציוד. אני לא מתכנן להחליף את הרכב בעתיד הקרוב, בעיקר משיקולי עלות-תועלת, אלא להחזיק אותו עד שלא ישתלם (נניח תיקון/החלפה של חלק מהותי), אחריזה ילך למגרש גרוטאות.

המטרה שלי היא רק להעביר אותו טסט כדי שיהיה זמין כשאצטרך.

פורסם (נערך)

moonshield - "(בכל זאת אין לרכב טסט וכבר קיבלתי צינור על נסיעה בלי טסט)"

בכדי לקחת רכב למוסך שתבחר רצוי שיגיע לשם בעזרת גורר רכבים.

ניתן לשלם חד פעמי לגרר או ללא תשלום במסגרת ביטוח צד ג' שסביר שעשית לרכב.

יכול להמליץ לך על מוסך בתל אביב שטיפל במסירות

באחד מהרכבים שלי שגילו עלה על 20 שנים ועבר בהצלחה

מבחן רישוי פעמיים בשנה.

עריכה אחרונה על ידי eyalkar
פורסם

אפשר גם להוציא אישור ממשרד הרישוי לנסיעה לתקופה של כמה ימים.

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

ממליץ על מוסך תמיר כדורי בפ"ת.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

עדכון למי שזה מעניין: בסוף נמצא, בהמלצת חבר, מוסך ממש קרוב לבית (5 דקות הליכה) שבין שירותיו קיים גם קוסם-טסטים. הגרוטאה עברה טסט בהצלחה, וכמו שחשבתי הליקויים היחידים היו קוסמטיקה שהסתכמה ב 200₪, כולל אישור הבלמים (החלפת מספר, הדבקת שבר בפגוש, צביעה זמנית של מצבורי החלודה, יישור כנף עקומה וכאלה), ולי היתה עולה בהרבה עצבים ושעות עבודה.

בסך הכל יצאתי מרוצה מהמוסך והשירות וכמומשזה נראה עכשיו הגרוטאה תקפוץ לשם לביקור נוסף בעוד שלושה חודשים לעוד טסט (קוסומו החצי שנה טסט הזה!).

תודה לכל מי שתרם מדעותיו וידיעותיו לדיון!

• תוכן חדש...