Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2684 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נסיון אחד לא צלח, אז אני מנסה שנית.

זה כניראה יותר מתאים לאוף טופיק , אבל מאמין שפה תהיה יותר חשיפה.

אני מעוניין ללמוד על מכונאות רכב בסיסית- שמן, פילטרים, ברקסים, וכו' בתור התחלה. רציתי להצטרף לחבר'ה של הכנופיה אבל הבנתי שהם בעיקר במרכז וצפונה. אני מהדרום וזמין עד איזור אשדוד אשקלון לצערי.

האם יש מישהו כזה? או מכיר מישהו כזה? כמובן שאני אשלם על זה, למקרה וזה לא ברור מאילו.

תודה לעונים.

פורסם

יוטיוב מכסה את רוב הרכבים הפשוטים.

כל עוד אין לך איזו אודי A8 מפוצצת במחשבים אז אפשר לעשות הכל לפי סרטונים.

תתחיל בקטן תקנה כלים בסיסיים,בוקסות,בוקים ואז תקנה כלים לסוג העבודות שאתה רוצה לעשות.

פורסם

תשאל פה. כל דבר שנראה לי הכי טרוויאלי. תצלם תמונות. תשאל עוד פעם.

תרשום איזה כלים יש לך ונגיד לך מא אתה צריך להשלים.

פורסם

אני די מפחד להתחיל להתעסק עם הרכב מבלי שיהיה מישהו שמבין שלפחות יראה שאני לא עושה שטויות.

סרטונים ביו טיוב זה פשוט לא אותו דבר. זה נחמד בשביל ידע תיאורתי, אבל מעשית- צריך שיהיה מישהו איתי.

פורסם
יוטיוב מכסה את רוב הרכבים הפשוטים.

כל עוד אין לך איזו אודי A8 מפוצצת במחשבים אז אפשר לעשות הכל לפי סרטונים.

תתחיל בקטן תקנה כלים בסיסיים,בוקסות,בוקים ואז תקנה כלים לסוג העבודות שאתה רוצה לעשות.

א) זה לא נכון, כי היום גם הרכבים הכי פשוטים מלאים במערכות אלקטרוניות, גם אם זה רכב כמו קורולה (כשיגיע הדגם ההיברידי, אז בכלל יהיה שמח).

ב) ידע תיאורטי לחוד, וניסיון מעשי לחוד. לא כל דבר אפשר לעשות לבד בלי ידע מוקדם ועם מדריכים מיוטיוב, וזה עוד לפני שתגיע לדברים ייחודיים לרכב ספציפי, יש לך פוטנציאל גדול לעשות יותר נזק מתועלת.

ג) סט כלים בסיסי יעלה 600-700 שקל (ביררתי פעם). יותר יקר מטיפול 15 ברוב המוסכים הכלליים.

ד) לזחול מתחת לאוטו בחום ובקור זה דבר לא בדיוק קל ונעים.

ה) יש דברים שפשוט אסור לך לעשות לפי החוק, אלא אם אתה מכונאי רכב מוסמך, כמו טיפול בבלמים ומערכת היגוי, אני חושב שזה כולל עוד דברים, נראה לי אפילו ברמה של כל דבר מעבר ללהחליף גלגל או נורה, כמו עם החשמל בבית.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בלי ידע תאורתי אי אפשר לנסות באמת, ואם יש לך ידע תאורתי ואתה עושה דברים בסיסיים כמו החלפת שמן סביר להניח שלא תגרום נזק כי אתה יודע מה לא לעשות.

כל מה שצריך זה טיפה אומץ להתחיל וזהו. אחרי שתקבל ביטחון תוכל לעשות דברים יותר מסובכים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
א) זה לא נכון, כי היום גם הרכבים הכי פשוטים מלאים במערכות אלקטרוניות, גם אם זה רכב כמו קורולה (כשיגיע הדגם ההיברידי, אז בכלל יהיה שמח).

ב) ידע תיאורטי לחוד, וניסיון מעשי לחוד. לא כל דבר אפשר לעשות לבד בלי ידע מוקדם ועם מדריכים מיוטיוב, וזה עוד לפני שתגיע לדברים ייחודיים לרכב ספציפי, יש לך פוטנציאל גדול לעשות יותר נזק מתועלת.

ג) סט כלים בסיסי יעלה 600-700 שקל (ביררתי פעם). יותר יקר מטיפול 15 ברוב המוסכים הכלליים.

ד) לזחול מתחת לאוטו בחום ובקור זה דבר לא בדיוק קל ונעים.

ה) יש דברים שפשוט אסור לך לעשות לפי החוק, אלא אם אתה מכונאי רכב מוסמך, כמו טיפול בבלמים ומערכת היגוי, אני חושב שזה כולל עוד דברים, נראה לי אפילו ברמה של כל דבר מעבר ללהחליף גלגל או נורה, כמו עם החשמל בבית.

א. ואיך זה קשור לטיפולים בסיסיים? מקסימום מנתקים חיישן.

ב.זה תהליך שנקרא למידה. כשהתחלתי לרכב על אופניים נפלתי עשרות פעמים , כעת אני יכול לרכב בלי ליפול, איזה פלא.

ג.לא מגיע ל 600-700 לדברים בסיסיים וגם אם כן, זה מחזיר את עצמו אחרי 2-3 טיפולים ולאחר מכן הרווח כולו שלך.

ד.לא כל דבר נעים. אבל ההרגשה שעשית את זה בעצמך, בצורה הטובה ביותר ועל הדרך חסכת כמה גרושים שווה את זה.

ה.נכון, ממליץ גם לבדוק שמן במוסך ולא לבד. יתכן ותשכח את המדיד בחוץ וכל השמן יעוף.

אני מקבל אנשים שלא מעוניינים לעשות דבר מסויים מתוך חשש או כל סיבה אחרת, אבל כשהם מנסים להוריד גם אחרים מהרעיון תוך כדי סיבות מוטעות על בסיס כלום זה כבר מוגזם.

פות"ש -תצטרף לקבוצת "תשאל כנופצון" בפייסבוק ובקש להתלוות לחברי הקבוצה בזמן התיקונים השונים.

Miata ND2

פורסם (נערך)

ב.זה תהליך שנקרא למידה. כשהתחלתי לרכב על אופניים נפלתי עשרות פעמים , כעת אני יכול לרכב בלי ליפול, איזה פלא.

אני מקבל אנשים שלא מעוניינים לעשות דבר מסויים מתוך חשש או כל סיבה אחרת, אבל כשהם מנסים להוריד גם אחרים מהרעיון תוך כדי סיבות מוטעות על בסיס כלום זה כבר מוגזם.

פות"ש -תצטרף לקבוצת "תשאל כנופצון" בפייסבוק ובקש להתלוות לחברי הקבוצה בזמן התיקונים השונים.

תהליך למידה תקין כולל בין היתר קבלת ביקורת חיצונית מתמדת והפקת לקחים כתוצאה מאותה ביקורת. אדם שלומד לבד רק יקבע את הטעויות שהוא עושה וכנראה לא יצליח לעלות מעל לרמה הבסיסית ביותר. בטווח ארוך זה מה שהוא את ההבדל בין איש מקצוע איכותי ובין סתם עוד הומפה לומפה.

אם רוצים ללמוד יסודות מכונאות בשביל לחסוך כסף על טיפולים בסיסיים זה דבר אחד, אבל אם השאיפה להפוך לאיש מקצוע אין תחליף להכשרה ראויה אצל איש מקצוע ברמה טובה.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

מישהו פה מדבר על להפוך לאיש מקצוע?

סה"כ הבן אדם רוצה ללמוד לעשות טיפול בסיסי.

פורסם

תתחבר לכנופיה בפייסבוק, יש חבר׳ה מאיזור אשקלון / באר שבע / מיתר.

אני בטוח שמישהו ישמח להצטרף אליך לכשתצטרך.

You may kiss the bride.

בא לשאול על חשבון בנק, יצא נשוי. קארספורום.

פורסם
א) זה לא נכון, כי היום גם הרכבים הכי פשוטים מלאים במערכות אלקטרוניות

אין שום הבדל עקרוני בביצוע טיפול 15.000 בין רכב משנות ה 80 לבין רכב מודרני (אבל עדיין עממי ופשוט יחסית).

בטיפול רגיל לא מתעסקים במערכות אלקטורניות. אנחנו לא מדברים כאן אל אבחון ותיקון תקלות אלא רק על טיפול.

בטיפול עצמו שום דבר לא השתנה, אם כבר אז היום זה פשוט יותר מפעם.

לגבי הכלים. מניסיון שלי, כל כלי עבודה שתקנה, לרכב או לבית מחזיר את העלות שלו בדרך כלל כבר בפעם הראשונה שתשתמש בו, מקסימום בפעם השניה.

גם אם זה כלי יחסית יקר כמו פטישון וכו'.

• תוכן חדש...