Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1269 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

****הודעת הנהלה - בהמשך לדיון על מסנני שמן מזויפים שפתח רון, הועברו לשרשור חדש נושא מסנני האוויר, נושא לא פחות חשוב עם מידע רב ומועיל****

מסנן אוויר לא יעיל כמו המקורי (הבדלים עצומים בין החליפיים הלא איכותיים) מגדיל בלאי בעשרות אחוזים לאורך זמן, כך גם החלפת מסנני אוויר תדירה יתר על המידה! (כן כן, להבדיל מהחלפת שמן ומסנן שמן באופן תדיר יותר מהמומלץ)

תוכל להסביר על הנקודה הזו? מדוע החלפה תדירה של מסנן אוויר למנוע מגדילה בלאי?

פורסם

אומרים ש:

ככל שמסנן האוויר נסתם יותר, כך רמת הסינון שלו עולה. כי כשהוא סתום חלקיקים שעברו אותו כשהיה נקי, לא עוברים אותו.

לפי זה, אם נחליף כל יום מסנן אוויר, המנוע יקבל אוויר פחות מסונן בסיכום הכללי.

בעבר דיברנו בפורום על הנושא הזה, היו אנשים בעד התאוריה ונגד.

אני רק רושם את זה, בלי פרשנויות.

פורסם (נערך)

בוקי, זו לא תאוריה,

אני רשמתי זאת כאן לא פעם וזה מדויק ונכון וארשום זאת שוב בהסבר הקבוע שלי:

יעילות מסנן אוויר עולה ככל שהוא תופס יותר לכלוך, עד הגעה להגבלת זרימת האוויר המקסימלית שהוגדרה ע"י יצרן הרכב.

כאשר מצב זה קורה יש מצב שהלחץ יגרום למעבר אוויר לא מסונן דרך דפנות המסנן או קריעת נייר הסינון ומעבר של הקרעים והלכלוך + לכלוך ללא סינון.

אינטרוול ההחלפה המומלץ של יצרני הרכב עבור מסנני אוויר מודרניים רבים מאז תחילת שנות ה 2000 נע בין 30,000 ל -90,000 ק"מ, תלוי דגם ויצרן, אך מרווחי זמן אלה הם בתנאי הפעלה אידיאליים, ללא מקדם אקלים או סייגי תנאי הפעלה. מרווח שירות מציאותי יותר הוא להחליף אותו כל שנתיים או עד 60 אלף ק"מ בהתחשב בתנאי הנהיגה. כאשר מחליפים מסנן אוויר מקורי או תואם מקורי בחליפי זול, שהוא יעיל הרבה פחות בתחילת ובסוף חייו ממסנן איכותי ובנוסף, תוחלת חייו גם קטנה יותר, בעצם מוסיפים חטא על פשע וגורמים לבלאי מואץ ע"י הכנסת יותר לכלוך למנוע לכל אורך ציר זמן החזקת הרכב. גם מחליפים תדיר יותר ומשלמים על העבודה יותר, גם עושים נזק למנוע לטווח ארוך וגם משלמים יותר על יותר חלפים כי מסנן איכותי או מקורי לא צריך להחליף בתדירות כזו. בנוסף לכך, נתקלתי לא מעט במסננים באיכות מאוד נמוכה שאינם מחזיקים לחץ כפי שנדרש ע"י היצרן וגם אינם אוטמים כראוי וכך יש דליפה של אוויר לא מסונן לתוך היניקה. בקיצור, מי שחוסך 50 או אפילו 150 שקל אחת לכמה שנים על מסנן אוויר, ומחליף כל שנה כי זה כאילו "זול יותר" בעצם זורק כסף לפח.

בנוסף, לא הרבה יודעים זאת אך מכרי הקרובים מהפורום יודעים שכל מסנני K&N למיניהם הם לא מומלצים כל כך. העובדה שהם "פתוחים יותר" גורמת לתגובת המצערת להשתפר ולהוספה של סוס אחד או שניים זמינים במעלה הסל"ד, אך יש לזה מחיר בטווח הארוך שלא שווה את זה.

הרבה יותר כדאי לקות מסנני אוויר מחברות מובילות בעולם החלפים - לכו עם המותגים הגדולים ולא סביר שתתקלו למרות שראיתי גם מסננים מקוריים שיצאו לא משהו מהמפעל - קחו בחשבון שבייצור כמו בייצור - אין 100% ואם כך אז מה קורה בייצור של מסנן סיני במפעל שכוח אל אי שם בערבות סין? ראיתם בשרשור זה דוגמא לכך.

עריכה אחרונה על ידי יאני
הוספת הערה לגבי כשלים באטימה של מסננים נחותים ובנוסף על כשלים בהחזקת לחץ שקבע היצרן

הזול עולה ביוקר

פורסם
בוקי, זו לא תאוריה,

איו מחלוקת על זה שפילטר אוויר שצבר כבר כמות X של לכלוך מסנן טוב יותר.

הטענה הנגדית היא שרמת הסינון של פילטר מקורי חדש נקי לגמרי, גם היא מספיקה לחלוטין ולא צריך יותר מזה. זאת אומרת השיפור הנוסף שמגיע עם צברית הלכלוך הוא "לא הכרחי".

לא יודע אן זה נכון או לא לכן רשמתי בלי פרשנויות.

אני כמובן מסכים לחלוטין עם זה שעדיף להחליף פילטר מקורי כל 60 אלף ק"מ מאשר להחליף פילטר תחליפי נחות כל 20 אלף.

פורסם (נערך)
איו מחלוקת על זה שפילטר אוויר שצבר כבר כמות X של לכלוך מסנן טוב יותר.

הטענה הנגדית היא שרמת הסינון של פילטר מקורי חדש נקי לגמרי, גם היא מספיקה לחלוטין ולא צריך יותר מזה. זאת אומרת השיפור הנוסף שמגיע עם צברית הלכלוך הוא "לא הכרחי".

לא יודע אן זה נכון או לא לכן רשמתי בלי פרשנויות.

אני כמובן מסכים לחלוטין עם זה שעדיף להחליף פילטר מקורי כל 60 אלף ק"מ מאשר להחליף פילטר תחליפי נחות כל 20 אלף.

טענה זו אינה נכונה מכיוון שלוקחים בחישוב שרידות המנוע כמה החלפות מסנני אוויר צפויות ומה ההתפלגות וכמות החלקיקים שצפויה להיכנס למנוע במשך מחזור חיי המנוע לפי המלצת היצרן עם מסננים מקוריים, כפי שהגדיר אותם היצרן, עם סטייה מסוימת לפי התפלגות האבק בתקן הבדיקה המתאים (יש אבק מיוחד שמשתמשים בו לשם הטסטים). קיצור החלפות מקצר את החיים שלו חד משמעית. זה יכול להיות באחוז ויכול להיות בעשרה אחוזים ואף יותר. בדרך לאחוז כזה או אחר לפי המזל יש איבוד קומפרסיה עליה בצריכת דלק ועליה בהצטברות פיח, כשלים בטורבו וכדומה.

שכל אחד יעשה את השיקולים שלו אני מביא לכאן בתור אדם פרטי את ההמלצות של התחום. מי שרוצה לפעול בדרכו שלו שיפעל. מטרתי היא לתת מידע למי שרוצה ללמוד.

עריכה אחרונה על ידי יאני

הזול עולה ביוקר

פורסם

חייב להסכים עם Buki, לא הגיוני שהמסנן המקורי לא יספק סינון ראוי למנוע כשהמסנן חדש. מדובר בטווחי רמת סינון וכמות אוויר שיכול לעבור תחת לחץ מסויים. כל עוד המסנן עומד בדרישות של הטווחים האלה, הוא נחשב לתקין וזה שהוא הפך להיות סתום ומסנן יותר טוב יותר לא הופך אותו לתקין יותר. מי שזוכר ברכבים ישנים יותר המסננים היו קטנים, עם מעט קיפולים, ולכן היה צריך להחליף אותם כל 10 אלף. היום המסננים גדולים וכבדים יחסית, עם שטח סינון גדול בהרבה. לכן המסקנה היא די ברורה, כדי להגדיל את מרווח הטיפול הגדילו את השטח סינון. לא הורידו את רמת הסינון בהתחשב לזה שהמסנן יהיה בשימוש יותר קמ.

לדעתי אין שום מגבלה להחליף את המסנן לפני הזמן, כי המסנן החדש הוא תקין לחלוטין.

פורסם
חייב להסכים עם Buki

למעון הסדר הטוב, אני לא טענתי שום דבר בהקשר הנ"ל כיוון שאני לא מבין מספיק בנושא.

אתה לא יכול להסכים או לא להסכים איתי.

מה שיאני מסביר עלה פה בפורום כבר לפני די הרבה שנים, מי שהעלה את זה הוא בעל מקצוע אחר מתחום הרכב (אני חושב שזה היה משתמש "מועדון סאאב").

הוא גם משוכנע לחלוטין שהחלפת פילטרים תדירה מידי מיותרת ומזיקה ואף רשם אז שפילטר אוויר הכי טוב זה פילטר שאוספים מפח הזבל שליד המוסך :-)

פורסם
למעון הסדר הטוב, אני לא טענתי שום דבר בהקשר הנ"ל כיוון שאני לא מבין מספיק בנושא.

אתה לא יכול להסכים או לא להסכים איתי.

מה שיאני מסביר עלה פה בפורום כבר לפני די הרבה שנים, מי שהעלה את זה הוא בעל מקצוע אחר מתחום הרכב (אני חושב שזה היה משתמש "מועדון סאאב").

הוא גם משוכנע לחלוטין שהחלפת פילטרים תדירה מידי מיותרת ומזיקה ואף רשם אז שפילטר אוויר הכי טוב זה פילטר שאוספים מפח הזבל שליד המוסך :-)

אני חושב שחברנו ALF חייב פשוט להתחכם ולהיות חכם יותר מכל בעל מקצוע שיש בכל תחום שיש.

או שהוא נהנה לפרש לא נכון את כל מה שנרשם ולעשות סקנדלים או "טרולים".

הזול עולה ביוקר

פורסם
חייב להסכים עם Buki, לא הגיוני שהמסנן המקורי לא יספק סינון ראוי למנוע כשהמסנן חדש. מדובר בטווחי רמת סינון וכמות אוויר שיכול לעבור תחת לחץ מסויים. כל עוד המסנן עומד בדרישות של הטווחים האלה, הוא נחשב לתקין וזה שהוא הפך להיות סתום ומסנן יותר טוב יותר לא הופך אותו לתקין יותר. מי שזוכר ברכבים ישנים יותר המסננים היו קטנים, עם מעט קיפולים, ולכן היה צריך להחליף אותם כל 10 אלף. היום המסננים גדולים וכבדים יחסית, עם שטח סינון גדול בהרבה. לכן המסקנה היא די ברורה, כדי להגדיל את מרווח הטיפול הגדילו את השטח סינון. לא הורידו את רמת הסינון בהתחשב לזה שהמסנן יהיה בשימוש יותר קמ.

לדעתי אין שום מגבלה להחליף את המסנן לפני הזמן, כי המסנן החדש הוא תקין לחלוטין.

אתה מפספס ומפרש לא נכון את כל מה שנרשם. מה שאתה רושם אינו קשור ולחלוטין לא מה שנאמר. המסנן המקורי מספק סינון ביעילות התחלתית לפי מה שהיצרן דרש בהתחשב בכל מה שהסברתי מעלה הוא קבע את אינטרוולי ההחלפה לפי צפי שכולל את השיקולים והשיקלולים שהזכרתי לעיל. החלפה תדירה יתר על המידה משמעה קיבוע גרף חדירת חלקיקים בתחום הסינון הראשוני וחדירת יתר חלקיקים בשלב היעילות ההתחלתית ללא קשר למקוריות המסנן או לא. אני לא מתכוון להסביר יותר. קצת נמאס.

הזול עולה ביוקר

פורסם

יאני, על מה אתה מדבר? כל האינטרוולים האלה שהומצאו על ידי היבואנים, זה שערוך מאוד מטושטש שלא משקף הרבה. ממש לא מדע מדוייק.

המדע המדוייק היחיד שנקבע בפילטר זה גודל החלקיקים המסוכנים למנוע, שהפילטר לא צריך להעביר אותם. זה שאנחנו משנים את הגרף חדירת חלקיקים זה ברור, אבל כל רכב נוסע בתנאים שונים ואין ביכולתנו ביכולתיו של היצרן לדעת מתי בדיוק להחליף את הפילטר, בכל מדינה, בכל איזור ובכל עיר עם תנאים שונים. עובדה שההמלצה של היבואן היא נגיד 30 אלף ק"מ לפילטר ברוב המדינות בעולם, בטח הרבה שאלו את עצמם למה זה מספר עגול, ולא 27367 ק"מ לדוגמא או למה הוא לא איפשהו בין הטיפולים לדוגמא ב 20000 אלף ק"מ. הגרף שאתה מדבר עליו מאוד מושפע מכל מני גורמים והחלטות בתוך החברה ולא רק מרצון להביא את הרכב למצב אופטימלי, או אפילו בחלק מהיצרנים לגסיסה מוקדמת כחלק מתוכנית התיישנות מתוכננת. מה שאומר שטענה הזאת פשוט לא מבוססת על שום דבר מציאותי. לא צריך לעשות תאור במדעים מדוייקים בשביל להבין שפילטר סתום גורם למנוע לעבוד בצורה לא נכונה. אם יש חשד שהוא מתכלכך יותר מהרגיל אז מחליפים, ולהחליף פילטר בתדירות גבוהה יותר לא צריך לעשות שום נזק, הפילטר החדש תקין ומסנן.

פורסם
יאני, על מה אתה מדבר? כל האינטרוולים האלה שהומצאו על ידי היבואנים, זה שערוך מאוד מטושטש שלא משקף הרבה. ממש לא מדע מדוייק. - טעות.

המדע המדוייק היחיד שנקבע בפילטר זה גודל החלקיקים המסוכנים למנוע, שהפילטר לא צריך להעביר אותם - טעות, עם כל הכבוד - אין לך מושג כמה פרמטרים נוספים יש.

זה שאנחנו משנים את הגרף חדירת חלקיקים זה ברור (למי ומה הכוונה במשנים את גרף חדירת חלקיקים? אתה רוצה ללמד אותנו? לך על זה), אבל כל רכב נוסע בתנאים שונים ואין ביכולתנו ביכולתיו של היצרן לדעת מתי בדיוק להחליף את הפילטר, בכל מדינה, בכל איזור ובכל עיר עם תנאים שונים. עובדה שההמלצה של היבואן היא נגיד 30 אלף ק"מ לפילטר ברוב המדינות בעולם, בטח הרבה שאלו את עצמם למה זה מספר עגול, ולא 27367 ק"מ לדוגמא או למה הוא לא איפשהו בין הטיפולים לדוגמא ב 20000 אלף ק"מ. - כי זה חסר משמעות אבל החלפה באינטרוול כפול היא משמעותית יותר

הגרף שאתה מדבר עליו מאוד מושפע מכל מני גורמים והחלטות בתוך החברה ולא רק מרצון להביא את הרכב למצב אופטימלי, או אפילו בחלק מהיצרנים לגסיסה מוקדמת כחלק מתוכנית התיישנות מתוכננת - הזיה ואין שחר לדבריך בכל הנוגע למסנני אוויר, חד משמעית.

מה שאומר שטענה הזאת פשוט לא מבוססת על שום דבר מציאותי - זו לא טענה, זוהי עובדה שמשתף איתך איש מקצוע בתחום.

לא צריך לעשות תאור במדעים מדוייקים בשביל להבין שפילטר סתום גורם למנוע לעבוד בצורה לא נכונה - ספר זאת לרוב האנשים שמגיעים למוסך יום יום, חלקם הלא מבוטל בעלי תואר במדעים או בהנדסה ואפילו מהנדסי מכונות מהטכניון רחמנא לצלן

אם יש חשד שהוא מתכלכך יותר מהרגיל אז מחליפים, ולהחליף פילטר בתדירות גבוהה יותר לא צריך לעשות שום נזק, הפילטר החדש תקין ומסנן.

תקין ומסנן - אמת, פחות טוב ממסנן במחצית חייו ולא במידה זניחה.

ראה הערותי מעלה. מיציתי.

הזול עולה ביוקר

פורסם
פחות טוב ממחצית חייו איפה באיזה תנאים? במעבדה? אולי.

לפחות על דבר אחד הסכמנו, המסנן תקין ומסנן.

במבדקי שטח הרסניים שה OEM עושים. אכן תקין ומסנן, בהחלט יש הסכמה על זה.

הזול עולה ביוקר

פורסם

זה נושא מאוד חשוב,

מסנני אוויר זוכים לזלזול רב בקרב רוב בעלי המקצוע, רובם המוסכים שאינם מוסכי רשת יבואן משתמשים במסנני אוויר שפוגעים במנוע, בתצרוכת הדלק, וגורמים להרעלות סביבתיות!

• תוכן חדש...