Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2717 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נפתח ב'טכני' כי אני מחפש תשובה מההיבט הטכני, תודה.

אתמול במהלך נסיעה (עירונית, 30 קמ"ש~) פתאום הרגשתי התרוקנות כל האויר מגלגל שמאלי קדמי.

מיד עצרתי בצד והחלפתי לרזרבי.

ארבעת הצמיגים חדשים (כ500 ק"מ), לא מותג פרימיום אבל לא סיני.

בבדיקה ויזואלית חיצונית לא ניתן להבחין בשום עצם זר/קרע על הצמיג, צריך להכניס לאמבטיה.

נסעתי לפנצ'רייה קרובה ושם הבחור לקח את הגלגל וישר פירק את הצמיג. חשבתי לעצמי שזה מוזר שהוא לא מנסה לבדוק איפה הפנצ'ר לפני פירוק הצמיג, אבל כיוון שאני לא נוטה להגיד לבעלי מקצוע איך לבצע את עבודתם שתקתי.

הוא פירק את הצמיג וקבע חד משמעית שהצמיג "הלך" כיוון שנסעתי עליו בלי אויר (דבר שלא קרה) ויש להחליפו.

שאלתי אם יש לו צמיג זהה וכשנענתי בשלילה אמרתי תודה וחזרתי על עקבותיי כשהרכב שלי עדיין נועל את הנעל החילופית.

אחרי כל הסיפור, שאלות:

1. האם מקובל שמפרקים קודם כל צמיג (חדש) ורק אם רואים שהוא תקין מבפנים אז מרכיבים אותו חזרה ואז שמים באמבט?

2. שאלת תם- במידה וצריך להחליף צמיג למה צריך לשים לב מבחינת תאימות לצמיגים האחרים (חוץ מגודל, כמובן), או שזה לא משנה?

אחרי המקרה כבר היה מאוחר ולא הייתה עוד פנצ'רייה פתוחה באיזור. אעדכן בהמשך כשאגיע לאחת.

ספארק 2014. תודה.

פורסם

קשה לדעת מה הוא ראה, היית צריך לבקש לראות מה לא תקין בצמיג כדי להבין את האבחנה שלו.

על פניו נראה הגיוני שהוא היה צריך לנפח אויר ולהכניס לאמבטיה כדי לזהות מאיפה ולמה בורח אויר.

פורסם
קשה לדעת מה הוא ראה, היית צריך לבקש לראות מה לא תקין בצמיג כדי להבין את האבחנה שלו.

על פניו נראה הגיוני שהוא היה צריך לנפח אויר ולהכניס לאמבטיה כדי לזהות מאיפה ולמה בורח אויר.

שאלתי, הוא הראה לי את פנים הצמיג, מעט משופשף (ממש מעט) וטען ש"הנה, תראה, זהו. הצמיג מת, אם אני אנפח אויר הצמיג ייראה כמו בלון".

פורסם

הוא כרגע מורכב על הג'אנט, אתה יכול לקפוץ לתחנת דלק לנפח אותו ולראות אם ומאיפה בורח אויר, לפי מה שאתה אומר ומתאר האויר אמור להתרוקן במהירות כמו כן לראות את "הצורה" שלו.

גש לבעל מקצוע אחר שיבדוק את הצמיג, חבל להחליף צמיג חדש אם אין צורך.

פורסם

בס"ד

יכול להיות שהצמיגאי(ככה קוראים לו, לא?), צודק.

ברגע שהג'אנט רוכב על הצמיג הוא בהחלט יכול לפסול אותו.

הגישה שלו, של לרוץ לפרק בלי הקדמה כלשהי גרמה גם לי לברוח מצמיגאי, שישר רץ עם הג'ק והרים את הרכב, ברגע ששאלתי שאלות, ולו לא היו תשובות מספקות, התחפפתי משם לקול מחאותיו של הבחור, אמרתי לו, פה, אני לא מטפל גם אם אני ינסע על הג' אנט בעצמו.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

פורסם

ברגע שמגיעים עם גלגל מפונצר לצמיגיה הנוהל הוא חד משמעית לאתר את מקור הפנצר...לא אותר? מנפחים ומכניסים לאמבט כדי לראות מהיכן בריחת האויר. הוא דילג על השלבים החשובים ביותר! לא מפרקים ישר צמיג מהגאנט וזו כניראה טכניקת העבודה שלו לרוץ ולהחליף צמיגים! הגלגל אצלך למזלך אז לך נפח וראה איפה הבעיה בעצמך וגש לפנצריה אחרת ותעדכן מה ניגמר.

ולעולם אל תתבייש לומר מה על ליבך ולהפגין ידע לאיש מקצוע... הוא בן אדם כמוך ואם עשה טעות הוא יכול לחזור בו מהטעות בזכותך. גם לי יצא לא פעם לשבת למוסכניק על הראש וללמד אותו בעסק שלו דבר או שניים...אלה שלוקחים זאת באהבה מה טוב. החכמולוגים שלוקחים זאת קשה...שייתמודדו!

פורסם

לבן דוד שלי יש מאזדה 3 חדשה עם צמיגי דנלופ ספורט מקסקסקס. אחרי חודשיים על הכביש נסע על בורג קטן באמצע הצמיג.

הגיע לפנצרייה של הליסינג, מיד אמרו לו תחליף 2 צמיגים, מגיע לך מהליסינג 2 קלבר.

שלחתי אותי לפנצרייה שאני מכיר, 30 שקל ונסע לשלום. נשאר עם זוג צמיגים שעולה יותר מרביעייה של קלבר...

פורסם

הבטחתי עדכון-

אז הצמיג היה קרוע בדופן שלו והיה צריך להחליפו. הייתי צריך לגשת ל3 פנצ׳ריות עד שהתייאשתי ונכנעתי לצמיג סיני כי לאף אחד לא היה צמיג לא סיני בגודל הזה. על הדרך שאלתי את דעת המומחים- כולם טענו שמצידו הפנימי של הצמיג אין שום בעיה.

מסקנה- אם הנוכל הראשון היה טורח לנפח את הצמיג ולראות שהוא לא בר-תיקון, אולי הייתי מחליף אצלו צמיג, בלי שאף אחד ירומה.

הפנצ׳ריה שבה זה קרה זה 'צמיגי דניה' בירושלים. שומר כספו ירחק!

פורסם

איך נוכל?

הוא הוריד את הצמיג מהג'נט וראה שיש התפוררות הצמיג מבפנים וישר קבע ( נכון ) שהצמיג פסול/ גמור / לא ניתן לתיקון.

זה שלא האמנת לו הופך אותו לנוכל?

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

לא הבנתי משהו. הצמיגיסט ראשון אמר לך שצריך להחליף צמיג. שלושה צמיגיסטים אחריו אמרו לך שצריך להחליף צמיג. בסוף החלפת צמיג. והצמיגיסט הראשון נוכל? לא מסתדרת לי הלוגיקה מאחורי חוט המחשבה הזה.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

הצמיגאי הראשון צדק באבחנה, אבל הוא רץ אליה מבלי לבדוק את הבסיס, האם יש פאנצר בצמיג ועל זה פות"ש מתלונן.

האם על כזה דבר הייתי קורא לבעל מקצוע נוכל? לא בטוח אבל מה שבטוח, צדיק גם לא הייתי קורא לו.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

נכון, הראשון פירק ישר את הצמיג, מבלי לבדוק איפה והאם יש פנצ׳ר. צמיג חדש. הוא נתן חצי מבט לבפנים וקבע שהצמיג גמור. אחרי שניפחתי אויר לבד וראיתי שיש חור בדופן הצמיד נסעתי לפנצ׳ריות אחרות כדי לחפש צמיג, על הדרך ביקשתי את דעתם על פנים הצמיג ונעניתי כי אין שום דבר חריג/פסול מצידו הפנימי של הצמיג.

עבדתי 3 שנים כמכונאי אופנועים. באופנועים, מחליפים צמיגים ומתקנים פנצ׳ר במוסך כך שיצא לי לעשות זאת לא מעט פעמים בחיי וההתנהלות של לפרק צמיג שעל פניו נראה תקין מבלי לחפש קודם איפה יש פנצ׳ר הייתה נראית לי תמוהה.

לי אין ספק כי הוא עשה זאת לא בתום לב ובכוונת תחילה.

רוכב ונוהג 20 שנה כבר אבל חדש לי הקטע של להיות בעל 4 גלגלים ולכן שאלתי. מי יודע, אולי ההגיון שלי דפוק ונהוג לפעול כפי שפעל.

שמח לכלות שהתאים הבודדים שנותרו לי במוח עדיין מתפקדים כיאות.

פורסם

לצמיגאי מספיק חצי מבט כדי לראות אבקה שחורה של התפוררות הצמיג בפנים.

ואם הצמיג נקרא בדופן, בטוח בחלק החיצוני רואים סימן שפשוף, שנגרם בגלל נסיעה ללא אוויר בכלל וכתוצאה של פגיעת ג'נט בצמיג.

הוא בטוח ראה פגיעה חיצונית, עוד לפני שפירק את הצמיג ורצה דבר ראשון לבדוק שאין נזק פנימי.

כל עוד לא ניתן היה לתקן את התקר במקום אחר, אינך יכול לקרוא לצמיגאי נוכל ובטח לא לפרסם את העסק שלו באור שלילי + לקרוא להתרחק ממנו.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אולי הוא נוכל, ואולי הוא פשוט מקצוען שזיהה את הסימנים שנדרשו לו כדי להחליט שהצמיג לא בר תיקון מספיק מהר. ואז הוא רצה לוודא את האבחנה ע"י פירוק הצמיג.

אני בטח שלא יכול לדעת בוודאות מה הסיבה האמיתית, אבל במבחן התוצאה הוא צדק. הוא אולי לא צדיק כמו שבגירה אמר, ועדיף היה אם הוא היה קורא לך לפני פירוק הצמיג ומראה לך למה הוא החליט את מה שהוא החליט ורק אז מפרק את הצמיג ומראה לך את ההתפוררות, אבל כאמור, בסופו של דבר הוא אמר שצריך להחליף צמיג וזה אכן מה שנדרש.

Ford Focus estate ; Subaru XV

• תוכן חדש...