Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2740 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נורת הלד הגדולה ביותר להברגה E27 היא 18W (בסטנדרט בחנויות) וזה לא מגיע לעוצמה של 100W ליבון. בCFL אפשר למצוא עוצמות חזקות יותר.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זיגימן - לא מסכים איתך.

לטעמי נורת לד טובה (פיליפס, אוסרם) בחוזק של 18W מאירה חזק יותר מנורת 100W להט.

אני עם נורות LED של פיליפס בבית, כבר 4 שנים, עובדות מצויין.

גם הלדים של איקאה טובים.

ממליץ לא לרכוש נורות לד מסמיקום לקסיס- תחת המותג יונדאי... קניתי בזול, 3 מתוך 6 כבר נשרפו, אמנם החליפו לי לחדשות אבל הן נוטות להישרף.

"שלום מותק מדבר סרג'יו קונסטנסה, מה שלומו?"

אוהבים אותך פולי.

פורסם

אני לא מסתכל על ההספק אלא על עוצמת ההארה ביחידות לומן, המצוינות על האריזה. קונה נורות של 1000-1500 לומן, שמספקות תאורה מצויינת. ואני (למשפחתי) די מטורפים בעניין, דורשים חדרים שטופי אור.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אני קונה נורות בהום סנטר, בקושי מכיר את אייס.

בעבר קניתי בשז"ר (רשת חיפאית) - הנורות היו זבל, אבל השירות היה מצויין, החליפו לי לפחות חצי תריסר נורות.

אני קונה אותן בשז"ר... תודה על הטיפ.

ממליץ לא לרכוש נורות לד מסמיקום לקסיס- תחת המותג יונדאי...

הייתה לי חווית שירות מזעזעת עם סמיקום לקסיס (ענייני עבודה). אפילו כתבתי על זה בפייסבוק, וקיבלתי הכחשה גורפת לכך שהבחורה שדיברתי איתה בכלל עובדת שם! :lol::lol::lol:

אישית אני מעדיף לשמור מהם מרחק כמה שיותר גדול.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

לא סבלתי אף פעם CFL ופלורוצנטים, לא אוהב את האור שלהם.

כשנאסרה מכירת ליבון בעוצמה של יותר מ60W קניתי סטוקים של נורות 100W כל עוד שהיה ניתן להשיג.

בשמחה ובששון החלפתי הכל לLED לפני מספר שנים, משתמש בכל מיני מותגים. חשבון החשמל ירד בצורה משמעותית. קצב השריפה שלהם פחות או יותר זהה לשל מנורות ליבון (אחת לשנה-שנתיים).

הדגמים החזקים יותר בהחלט נותנים עוצמת אור יותר חזקה מנורת ליבון 100W.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
נורת הלד הגדולה ביותר להברגה E27 היא 18W (בסטנדרט בחנויות) וזה לא מגיע לעוצמה של 100W ליבון. בCFL אפשר למצוא עוצמות חזקות יותר.

זה בדיוק העניין על הלד- עוצמת ההארה אמנם גבוהה יותר אך במרבית נורות הלד המיועדות לE27 צורת פיזור האור גורמת לחדר להיראות חשוך.

הסיבה העיקרית לכך היא שהנורות האלו מקרינות (ע"פ רוב) בזווית של עד 180 מעלות כאשר הנורות ה"ישנות" מאירות בכל הכיוונים (בקירוב). בהמשך לכך מכיוון שהקירות בחלקם העליון וכמו כן התקרה נראים חשוכים - האווירה כולה בחדר מרגישה חשוכה.

מכיוון שנורות אלה חדשות בשוק ביחס לנורות מהסוגים האחרים והניסיון איתן קטן יותר - ניתן לראות פעמים רבות התקנות של נורות ומנורות לד (לא רק E27) אשר מצד אחד יוצרות סנוור כאשר מסתכלים מטה (שיש המטבח, שולחן הלימוד וכו') אך מצד שני האווירה עצמה עדין חשוכה.

פורסם
זה בדיוק העניין על הלד- עוצמת ההארה אמנם גבוהה יותר אך במרבית נורות הלד המיועדות לE27 צורת פיזור האור גורמת לחדר להיראות חשוך.

הסיבה העיקרית לכך היא שהנורות האלו מקרינות (ע"פ רוב) בזווית של עד 180 מעלות כאשר הנורות ה"ישנות" מאירות בכל הכיוונים (בקירוב). בהמשך לכך מכיוון שהקירות בחלקם העליון וכמו כן התקרה נראים חשוכים - האווירה כולה בחדר מרגישה חשוכה.

אכן אתה צודק. בחלק העליון הקרוב לתקרה ובתקרה עצמה עוצמת הארה יורדת.

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)

מקור האור של הנורות הלד קטן, ומה שנראה לעיין הוא אלמנט פיזור. בשנים האחרונות מקובל אלמנט בצורת אגס שמפזר את האור יותר טוב. עם זאת, אצלי כל הנורות נתונות באהילים סגורים ומרביתן צמודות תקרה, כך שהפיזור מספק.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
זה בדיוק העניין על הלד- עוצמת ההארה אמנם גבוהה יותר אך במרבית נורות הלד המיועדות לE27 צורת פיזור האור גורמת לחדר להיראות חשוך. הסיבה העיקרית לכך היא שהנורות האלו מקרינות (ע"פ רוב) בזווית של עד 180 מעלות כאשר הנורות ה"ישנות" מאירות בכל הכיוונים (בקירוב). בהמשך לכך מכיוון שהקירות בחלקם העליון וכמו כן התקרה נראים חשוכים - האווירה כולה בחדר מרגישה חשוכה.

אני לא מסתכל על ההספק אלא על עוצמת ההארה ביחידות לומן, המצוינות על האריזה. קונה נורות של 1000-1500 לומן, שמספקות תאורה מצויינת. ואני (למשפחתי) די מטורפים בעניין, דורשים חדרים שטופי אור.

זה, ובנוסף לזה זה עדיין לא נותן יותר אור מ100W ליבון.

הנה לדוגמה נורת לד פשוטה 18W, שנותנת 1460 לומן https://www.semicom.co.il/catalogue/product/8181

לעומת 1600 לומן בליבון.

וגם http://sfile.f-static.com/image/users/165202/ftp/my_files/טבלת%20השוואה%20בין%20נורת%20לד%20פלורסנט%20וליבון3(1).jpg?id=9419262

פורסם (נערך)

אני משתמש, בין השאר, בנורות אוסרם שנותנות 1550 לומן (בערך). לא זוכר מה ההספק, אם חשוב אוכל לבדוק אחה"צ.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

לומן זה לא מספיק כדי להגדיר את הבעיה.

לומן מתאר את כמות האור הכוללת שיוצאת מהנורה. לעומת זאת נורות ליבון ונורות לד מפזרות את האור שונה, כך שניתן להגיד שאם הן מוציאות כמות אור כוללת דומה (לומן), ניתן להעריך כי נורת לד (שהיא כיוונית) תתן יותר כמות אור לכיוון אליו היא מכוונת מאשר נורת ליבון.

אם אתה רוצה לדעת כמה הנורה תאיר לכיוון מסוים, מודדים זאת באמצעות לוקס (lux). שמתאר את כמות הארה ליחידת שטח (1 לוקס מתאר כמות של לומן אחד על פני מטר רבוע אחד).

אם כך, גם במידה וכמות הלומן שווה בין הנורות, כמות הלוקס שנורת לד מספקת לכיוון ההארה( המוגבל שלה) גדול מזה של נורת הליבון מספקת לכיוון ההארה שלה (שכמעט ולא מוגבל).

תכלס? כמות האור בחדר תהיה דומה, עם זאת שטף האור שנורות לד יספקו כלפי כיוון "למטה" יהיה גדול משל נורת ליבון עם נתון לומן דומה.

פורסם

במנורות החדישות הדיפיוזר מפזר את האור בכל הכיוונים למעשה דומה מאד למנורת ליבון, בניגוד לחצי כדור של הלדים הישנים. והאמת היא שבגופים שיש לי אין לכך כל משמעות - בכולם יש דיפיוזר נוסף (כחלק מגוף התאורה).

מבחינת הספקטרום אני מעדיף את הלבן (הכחלחל) של מנורות 6000K (בניגוד ל-3000-4000K של נורות ליבון)

פורסם

COB זו טכנולוגית אריזה של רכיבי LED (ולא רק) - במקום שכל LED יארז באריזת פלסטיק שקופה עם שתי רגלי מתכת, שיולחמו זה ליד זה במנורה, משתמשים בלדים שמודבקים ישירות על המעגל המודפס, ומחוברים אליו בחוטי זהב/נחשת דקיקים.

התוצאה - הוזלת עלויות ואפשרות לצופף יותר לדים בשטח נתון.

בקיצור - נורות COB הן נורות LED שנותנות בד"כ יותר אור בגודל פיזי נתון. הן הופכות במהירות לסטנדרט.

:turn-l:
פורסם (נערך)

תכלס? כמות האור בחדר תהיה דומה, עם זאת שטף האור שנורות לד יספקו כלפי כיוון "למטה" יהיה גדול משל נורת ליבון עם נתון לומן דומה.

ועדיין, כיוון שפיזור האור טוב יותר בליבון וCFL, התחושה תהייה שהחדר מואר יותר בשני אלו לעומת לד. זו הסיבה שתאורה מותקנת (בארץ לפחות...) בתקרה, ושתקרות צבועות לרוב לבן. פיזור האור והחזרו מהתקרה זה חלק משמעותי בתפיסת החדר כמואר.

במנורות החדישות הדיפיוזר מפזר את האור בכל הכיוונים למעשה דומה מאד למנורת ליבון, בניגוד לחצי כדור של הלדים הישנים. והאמת היא שבגופים שיש לי אין לכך כל משמעות - בכולם יש דיפיוזר נוסף (כחלק מגוף התאורה).

מבחינת הספקטרום אני מעדיף את הלבן (הכחלחל) של מנורות 6000K (בניגוד ל-3000-4000K של נורות ליבון)

הדיפיוזר מוריד לא מעט מעוצמת התאורה המקורית.

לגבי ההעדפה, יש בעיתיות מסוימת בגוון אור יום. המרכיב הכחול שבספקטרום, גבוה במיוחד בנורות אלה, ופוגע ביצור ההורמון מלטונין. ההמלצה הרווחת שאם כבר לד, אז להעדיף אור חם שבו המרכיב הכחול נמוך משמעותית. http://www.forbes.co.il/news/new.aspx?Pn6VQ=L&0r9VQ=EJJMM

בד"כ אני נוטה שלא להקשיב לסטלנים הממציאים סכנות קרינה בלתי מוכחות, אבל זה נשמע הגיוני.

עריכה אחרונה על ידי ZiggyMan

• תוכן חדש...