Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2700 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ועוד 6 שעות לחזרה לבסיס, לא כולל ההמתנה בגבול פעמיים (לא עשיתי זאת, אבל בפורום הזה מדווח שמדובר בעניין מייגע).

מכל מקום, כדאי מאד לשמור על כל כללי הויזות, הרי תרצה לחזור לאירופה ולא תרצה להתקל בבעיות במעברי הגבול.

דרך אגב, קוריוז קטן - לפני 3 שבועות הגעתי בטיסה לוונציה. אני עברתי עם הדרכון הגרמני תוך 3 דקות בביקורת הביומטרית, אשתי, עם דרכון ישראלי, המתינה בתור בערך 45 דקות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

לפות"ש, השנקל שלי:

כל מה ש-Spire כתב אמת לאמיתה. מעבר לכך, הרעיון שלך מצויין, לך - לא, בעצם רוץ על זה. רווק בלי יותר מדי מחוייבויות שיכול לעבוד עם הלפטופ מכל מקום - למה לא.

הרעיון של להתקע במקום אחד לתקופה ארוכה מקובל מאוד באירופה, נפוץ מאוד שאנשים יוצאים לנופש במקום מסויים למשך שלושה שבועות-חודש, לעתים במשך שנים על גבי שנים חוזרים לאותו מקום ממש. ההתרוצצות הישראלית המקובלת ממקום למקום כחגבים מוכי K300 היא החריג.

שים לב לנושא מיקומים, תאריכים ועלויות. אלפים אמרת? תתרחק משוויץ אחרת הארנק שלך ייתכווץ במהירות שיא. כפרים קטנים זה לכאורה ציורי, במציאות אין הרבה מה לעשות שם מעבר לכמה ימים. המקומות הקטנים האלה לרוב חיים מתיירות נטו, וזה קורה בשתי עונות, חורף (סקי) וקיץ (טיולים וספורט אקסטרים), בין לבין עוסקים בשיפוצים, התחדשות וסתם מנוחה, ואם תבוא בזמנים האלה אתה תלמד מהר מאוד את פירוש המילה Geschlossen. אני הייתי חושב על משהו באמצע, אולי לא עיר גדולה, אבל גם לא כפר זעיר.

אגב, בשביל הרים ואגמים ממש לא חייבים אלפים, יש נופים נהדרים גם במקומות אחרים ביבשת. יש דולומיטים, פירינאים, קרפטים, הרי הטטרה, ...

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר

חזיר דיזל

פורסם

כנראה הטיול לא יעבור את ה 45 יום לכל היותר, הבוס אמר שמעל 30 יום הוא יצטרך להתאמץ בלאשר את זה, אז מניח שאכוון לחודשיים ואתפשר על חודש וחצי.

לוקח לגמרי את מה שאמרתם על להתמקם ב 2-3 מקומות ולא במקום אחד.

קורן - הדולימיטים לגמרי בתוכנית - הם חלק מרכס האלפים :)

• חודש מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

מעדכן בפרטי המידע והתוכנית הכללית שגיבשתי עד עכשיו:

אז לשכור רכב מעניין לכל התקופה יקר לי מדי. גם נראה לי מטופש שתחנה לי M2 בחוץ בימות השבוע כי אני באמת מתכנן לעבוד מרחוק. כי כשמאשרים לך קומבינה כזו צריך לתת עבודה בתפוקה של 200% לפחות מהיום יום.

בינתיים גיליתי שאפשר לקחת אחלה BMWים ממינכן במחירים באמת סבירים לגמרי [לדוג' M2 קומפטישן 600 יורו ל 5 ימים מלאים באמצע שבוע או 300 יורו לסופש (48 שעות)]. למען האמת אני מתלבט איך לשלב את המידע החדש הזה עם התוכניות שלי.

לגור בסביבה עירונית לא בא בחשבון, זה מפספס את כל הפואנטה שלי. אני רוצה לקום בבוקר, לשבת עם קפה ולפטופ ולהתחיל לעבוד כשמולי נוף עוצר נשימה [משהו כזה:

Hv21yVq.jpg

תמונה מהטיול האחרון]

רעיונות?

עריכה אחרונה על ידי Morningstar
פורסם

DO IT

החיים קצרים מידי מכדי להתלבט, אם יש לך את האפשרות תעשה את זה.

ביטוח - אין בעיה, כל חברת ביטוח ישראלית תבטח אותך בגרושים עד שישה חודשים.

דירות - כמו שנאמר אפשר לסגור AIRBNB ארוך טווח, צורך קשר עם מספר בעלי בתים ותנהל איתם דיאלוג לגבי זה. הייתי אפילו סוגר שבוע, ואז מדבר עם בעל הבית שם על לסגור תקופה יותר ארוכה

ויזה - המגבלה היחידה שלך בהנתן דרכון ישראלי בלבד.

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם

אני אנסה לעזור עם קצת ידע מעשי, אני כרגע נמצא באוסטריה בנתיים חודשיים ו11 ימים ונשאר פה עד לסביבות אפריל מאי לפחות.

ויש לי נוף נחמד מהמפרסת.

DSC_0272.jpg (עכשיו אפילו יורד שלג אבל אני עצלן מידי כדי לצלם)

קודם כל לתקופה של חודשיים אתה באמת לא צריך שום ויזה מיוחדת בתור מחזיק דרכון ישראלי אתה מקבל אוטומטית ויזת שנגן שמאפשרת לך לשהות במדינות השנגן למשך 90 יום בתקופה של 180 יום.

לגבי ביטוח, הביטוח הזול ביותר שמצאתי שהתאים לי היה ביטוח תרמילאים של מגדל ויש לחבר שאיתי פה כבר ניסיון טוב עם החזר זריז ביותר של הוצאות רפואיות ישר לתוך האשראי.

אסייג בכך שאנחנו מתעסקים בספורט אתגרי וחיפשנו ביטוח ספציפי שייתן לנו כיסוי מתאים לנושא.

לגבי אינטרנט, אני נמצא בסוג של מלון עם חדרים לתקופה ארוכה, המקום מבטיח אינטרנט אלחוטי מהיר בפועל הוא איטי מאוד ככה שזה מאוד תלוי במקום ולא בטוח שהייתי מסתמך על אינטנט במקום המגורים.

אינטרנט סלולארי שיהיה כנראה יותר בטוח הוא יקר יותר באירופה מאשר בישראל, חבילה של 30GB אינטרנט עלתה 40 יורו.

*חשוב, רוב הסימים prepaid שמוכרים באירופה תקפים לתקופות קצרות אבל יש גם סימים שתקפים לשנה.

לגבי אוכל ובירה

הסופר באוסטריה יותר זול מבארץ, בדגש על בשר חזיר שעולה באמת גרושים (חצי קילו פילה חזיר אפשר להשיג ב6-7 יורו)

הבירות מחולקות חינם, ארגז של 24 בקבוקים של חצי ליטר עולה 10-20 יורו בהתאם לסוג הבירה ובמידה ומזדכים על הארגז מקבלים 5 יורו בחזרה.

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

המון תודה על המידע :)

האמת שהרעיון נולד כאשר הייתי על איזה הר, באמצע שום מקום, נוף עוצר נשימה עם הקפה של הבוקר, ו 100 מגה סימטרי בבדיקת מהירות 0_0, התחלתי להשתעשע עם העניין של באמת להוציא את זה לפועל ואני מקווה שאצליח לגרום לזה לקרות מתישהו בשנה שנתיים הקרובות.

פורסם

rupni - ברוך השב לפורום.

הערה לגבי כרטיסי הסים - בדרך כלל התוקף שלהם ניתן להארכה על ידי רכישת קרדיט ו\או שימוש. צריך לבדוק ספציפית לכל חברה ותכנית.

המחיר משתנה מאד בין מדינה למדינה ותכנית לתכנית, יש מדינות בהן השירות זול מאד ויש בהן הוא יקר מאד, אם כי אף מדינה אירופית לא מתקרבת למחירים של קנדה.

כמוכן קיים roam like at home - שוב, במגבלות שכל חברה מטילה על לקוחותיה מחוץ לגבולות מדינת האם של הכרטיס.

לגבי עבודה - עקרונית מצריכה ויזת עבודה, ואסורה בויזת תייר. אבל אם מדובר במעסיק ישראלי סביר שאף אחד לא ידחוף את האף יותר מדי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כל מה שנמצא חצי שעה דרומה ממינכן יספק אותך כנראה. כל העיירות על גבול גרמניה-אוסטריה הדרומי, וגם כל העמקים של טירול. באירבנב יש דברים במחירים הגיוניים. ככה גם תוכל אם תרצה להגיע למינכן ולקחת את הבמוו שלך לסופ"ש.

כמה חשוב עניין האינטרנט? אני יכול להגיד לך שבבוואריה (ובגרמניה באופן כללי) האינטרנט די חרא, זה אפילו היה אחד הנושאים החמים במאבק הבחירות האחרון. זה מאוד משתנה ממקום למקום, ומהירות ויציבות האינטרנט זה משהו שצריך לוודא במפורש מול בעל הבית לפני שאתה מתחייב לאיזושהי דירה. סים לטלפון זול יותר באוסטריה מאשר גרמניה.

מומלץ באזור האביב והקיץ. קצת מהחודשים האחרונים:

20180812_115052_HDR.jpg 20180812_124444_HDR.jpg 20180812_172818_HDR.jpg 20180527_135553_HDR.jpg 20180527_124524_HDR.jpg 20181225_110745_HDR.jpg

פורסם
זורק הצעה - אולי תגור אצל\עם חבר פורום? יש פה כמה וכמה

כן. ברור. כבר מפנים מקום בארון.

לשבת בעליית גג של משפחה גרמנית, .

ניסינו את זה פעם, לא נגמר טוב. יומנים, חסידי אומות עולם, וכו'.

דווקא איירביבי נשמע אחלה.

לצרכי נהיגה וטיולים - לא הייתי מתמקם בעיר גדולה

לצרכי התערות עם אוכלוסייה - כן הייתי מתמקם בעיר גדולה.

שים לב שבאירופה יש מקומות עם חוסר סובלנות לזרים בגלל תופעות פליטים.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

אם אתה רוצה למזער תקציב ועדיין להישאר בשנגן עם הרים, עצים ואגמים - תחשוב על איזור זאקופנה והסביבה בדרום פולין.

תנחת בורוצלב או קטוביץ, קח רכב וסע לשלום

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

• תוכן חדש...