Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2739 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

לאחרונה רכשתי טויוטה קורולה שנת 2013.

אני בתהליך ישור קו לרכב.

הייתי רוצה לדעת אם צריך להחליף לCVT שמן ובאיזה תדירות?

כמו כן איזה שמן מומלץ לשים?

תודה!

יואב

פורסם (נערך)

הנושא שנוי במחלוקת.

מצד אחד - אין הוראות החלפת נוזל cvt בגיר רציף של טויוטה = אותו השמן כל חיי הגיר.

מצד שני, איכות השמן יורדת עם השנים, מה שמקצר את חיי הגיר.

אם כבר מחליטים להחליף, אז רק לשמן המקורי של טויוטה.

תבדוק במוסך מורשה לפי מספר הרכב, איזה סוג שמן בדיוק יש ברכב שלך , כי יש שני סוגים TC/FE. השמן יקר מאוד ( במורשה 5 ליטרים עולים כ 750₪, בחוץ בחנויות חלפים יש אריזות 4 ליטרים ב 530₪ ). מי שמחליף, עושה זאת אחרי 5-6 שנים או 80-90 אלף קילומטרים, ואחרי זה כל 60-50 אלף.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

קראתי בכמה פורומים שבעיקרון השמן הCVT הוא אמור להיות לכל החיים (למעט שימוש אינטנסיבי כמו גרירה).

בגלל שזה רכב שנקנה ממנהל הרכב הממשלתי ויש לו 176000 ק"מ, אני כנראה פשוט אקח אותו למוסך מורשה שיבדקו.

במיצובישי אאוטלנדר שלי צריך להחליף שמן גיר CVT כל 90000 ק"מ ולכן ההצהרה הזאת של טויוטה על Million Miles transmission fluid נשמעת לי מוזרה...

פורסם

בפעם האחרונה שהייתי במוסך טויוטה הביאו לשם שתי ניידות משטרה עם גיר גמור - הרכבים עברו 400 אלף קילומטרים.

במוסך לא יכולים לבדוק - אין אפילו מדיד שמן כדי לבדוק. גם אין מה לבדוק - השמן שחור.

יכולים להחליף לפי הבקשה שלך את השמן ( ההחלפה הוא תמיד חלקית, כי אי אפשר לרוקן את כל השמן מהגיר ), להוריד קרטר ולנקות אותו + מגנטים שמושכים נסורת מתכתית, ולהחליף אטם אגן השמן.

אבל, אחרי 176 אלף קילומטרים בשימוש "ממשלתי" יש סיכוי שהחלפה כזאת יכולה להזיק.

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
אבל, אחרי 176 אלף קילומטרים בשימוש "ממשלתי" יש סיכוי שהחלפה כזאת יכולה להזיק.

להזיק?

אשמח לדעת מדוע אתה חושב שזה יכול להזיק אבל כנראה זה באמת סתם יהיה בזבוז של כסף...

ד"א, הרכב שמור די טוב והיה רכב צמוד אז אני בספק אם הוא עבר התעללות כמו רכב משטרתי (אבל זה רק אני מנסה להיות אופטימי :-D).

פורסם

במידה וכבר נוצרה בוצה בגלל השמן הישן, והמעברים בתוך הגיר סתומים באופן חלקי, החלפה ( של בערך חצי מכמות השמן) לשמן חדש ודליל יותר, יכולה לזרז הסתימה המלאה של מעברי השמן ואת סופו של הגיר.

פורסם
במידה וכבר נוצרה בוצה בגלל השמן הישן, והמעברים בתוך הגיר סתומים באופן חלקי, החלפה ( של בערך חצי מכמות השמן) לשמן חדש ודליל יותר, יכולה לזרז הסתימה המלאה של מעברי השמן ואת סופו של הגיר.

הבנתי.

אז נוותר ונקווה לטוב.

תודה רבה על התשובה המושקעת!!

פורסם

לפי המלצות יצרן לא מחליפים בתנאים רגילים, אבל כמו כל נוזל גם הנוזל הזה נשחק ומאבד את תכונותיו עם הזמן.

בארץ לדעתי לא הרבה הגיעו לק"מ שמצריך החלפות (חוץ מהניידות של המשטרה), אז אין הרבה אינפורמציה.

לעומת זאת פורומים בחו"ל מדברים על הגיר והחלפת השמן די הרבה...

יש כאלה שמדווחים על 170 אלף מיילים (מעל 250 אלף ק"מ) עדיין עם השמן המקורי ואין להם בעיות.

לעומת זאת יש הרבה שמחליפים לבד ב 60 אלף מייל (100 אלף ק"מ) ומרגישים שינוי לטובה ברעשים ובהתנהגות התיבה.

הם מדברים על החלפות בתדירות של 60-100 אלף מיילים ... כלומר 100-160 אלף ק"מ.

זה אומר שלא אמורה להיות בעיה עם החלפת השמן אצלך ברכב.

וגם לא רואה סיבה למה לרכוש את השמן המקורי של טויוטה במחיר המופקע שלו... יש חברות רציניות שמייצרות שמן CVT שעומד

בתקנים של טויוטה במחיר סביר יותר

http://www.autostore.co.il/%D7%A9%D7%9E%D7%9F-%D7%92%D7%99%D7%A8-Motul-Multi-CVTF.html

ואפילו במחיר מגוחך שאכן קצת מפחיד לסמוך עליו

http://www.justmotor.co.il/product/%D7%A9%D7%9E%D7%9F-%D7%92%D7%99%D7%A8-%D7%90%D7%95%D7%98%D7%95%D7%9E%D7%98-%D7%A1%D7%99%D7%A0%D7%98%D7%98%D7%99-eurol-atf-1100-1

וההבדל בין TC ל FE זה רק בצמיגיות של השמן .. השמן FE יותר דליל על מנת להגיע לחיסכון בדלק ולעמוד בתקנים של אירופה.

רשום על הפקק את התיבה איזה שמן יש בתיבה שלך .. בקורולות כמעט בטוח שזה FE .

פורסם

המעבר מתיבה עם שמן TC ל FE היה בדיוק ב 2013. טלפון אחד למוסך היבואן ייתן תשובה מדוייקת לגבי סוג השמן הנדרש .

כל השמנים התחליפיים , גם אם עומדים במפרט טויוטה, הם כולם עם נתוני צמיגות שונים משמן FE המקורי (בדקתי).

לא הייתי חוסך 200 -300 שקלים על שמן גיר לא מקורי פעם בלא יודע כמה זמן\קילומטרים.

• תוכן חדש...