Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2743 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם ברכב שלי טורבו דיזל 2003 כמה בעיות אשמח לייעוץ:

1)נורת סליל דלוקה באופן קבוע אני יודע שזה מנורת תקל ה כללית אמרו לי שאפשר לנקז פילטר סולר מישהו יכול להסביר לי?

2)הרכב מניע ממש תוך שניה בלחיצה חזקה על דוושת הגז יש מלא עשן שחור יש למישהו אינדיקציה לזה?

ודבר אחרון אשמח אם תמליצו לי על מוסך ומכון דיזל באזור טבריה בלבד שאוכל לקחת את הרכב שלי לבדיקה תודה לכל העוזרים

פורסם

1. כנראה דיברו על ניקוז מים מפילטר סולר. 99% שזה לא הבעיה. אין בסולר בארץ מים בכמות כזאת שצריך לנקז מהפילטר. בשנות ה 2000 במכוניות דיזל לרוב היה חיישן נוכחות מים בפילטר שהיה מדליק נורת "drain fuel filter" בלוח שעומים כשהיו מצטברים מים מעל כמות מסויימת. אני הרבה שנים נוסע על דיזלם, הנורה הזו (במכומיות שהיא הייתה קיימת) לא נדלקה אף פעם.

תעשה סריקת תקלות.

2. עשן שחור - בריחת אוויר מצנרת גדישה. או חיישן MAF מזייף. טורבו לא בונה לחץ מספיק. ריסוס מזרקים לא תקין. ועוד מגוון סיבות.

פורסם
1. . בשנות ה 2000 במכוניות דיזל לרוב היה חיישן נוכחות מים בפילטר שהיה מדליק נורת "drain fuel filter" בלוח שעומים כשהיו מצטברים מים מעל כמות מסויימת. .

גם אצלי קיים החיישן הזה, כלומר קיים גם ברכבים

מתקדמים יחסית

יום טוב גם לך

פורסם

במחשבה שניה, החיישן קיים עד היום. רק את הפועלה עצמה של ניקוז מים מהפילטר הורידו מ"טיפולי נהג".

וכמו שכתבתי, אין בארץ מים בסולר, לא צריך לנקז אלא אם תידלקו סולר מהול בתחנה מפוקפקת. אבל אז מים בפילטר זו הבעיה הכי קטנה.

פורסם
1. כנראה דיברו על ניקוז מים מפילטר סולר. 99% שזה לא הבעיה. אין בסולר בארץ מים בכמות כזאת שצריך לנקז מהפילטר. בשנות ה 2000 במכוניות דיזל לרוב היה חיישן נוכחות מים בפילטר שהיה מדליק נורת "drain fuel filter" בלוח שעומים כשהיו מצטברים מים מעל כמות מסויימת. אני הרבה שנים נוסע על דיזלם, הנורה הזו (במכומיות שהיא הייתה קיימת) לא נדלקה אף פעם.

תעשה סריקת תקלות.

2. עשן שחור - בריחת אוויר מצנרת גדישה. או חיישן MAF מזייף. טורבו לא בונה לחץ מספיק. ריסוס מזרקים לא תקין. ועוד מגוון סיבות.

בוקי מכון דיזל יכול לעלות על הבעיה?

פורסם

החיישן והבורג ניקוז קיימים כי תמיד יש מים בסולר ואפילו יש תקן לנוכחות מים מותרת בסולר, מה שלמשל אין ואסור כלל בבנזין.

נתקלתי בנורת מים בסולר דולקת מספר פעמים, זה לא שכיח אבל כן רואים קצת מים לעיתים, כשמנקזים את המסנן סולר בטיפולים.

פורסם

עשיתי פעם ניתוח לפילטר סולר של פיז'ו, מי שהנושא מעניין אותו יכול לראות פה איך בנוי בורג ניקוז, איפה מוברג החיישן וכו':

https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=5017272

כמובן יכול להיות שאני טועה, לדעתי ניתן את הפילטר שבקישור להרכב גם ללא חיישן מים, יש שם מקום ייעודי לפלג של חיישן המים למקרה שהחיישן לא קיים.

פורסם

תעשה סריקת תקלות.

נראה לי שזה בדיוק הכיוון שלך.

שמעתי דברים טובים על דיזל השרון בנתניה.

כמה ק"מ לרכב אגב?

הרכב עם 240000 ק"מ נורת סליל דלוקה באופן קבוע עם הרכב נמצא במצב עמידה ואני לוחץ על דוושת הגז יוצא הרבה עשן שחור וריח מסריח

פורסם

עדכון מהיום:

החלפתי את הפילטר אוויר לפילטר חדש מקורי כמו כן,ניקזתי מים מהפילטר סולר עשיתי נסיעת מבחן קטנה העשן שחור נעלם אבל כרגע בזמן האצה יש שאני לוחץ על הדוושת גז שהרכב במצב עמידה על ניוטרל יש עשן בצבע כחול בהיר מה עוד אני אמור לבדוק?

פורסם

טוב אז ככה עשיתי התייעצות עם מוסכניק שאמר לי דבר כזה;

אם העשן יוצא רק בלחיצה על דוושת הגז ובסל"ד מעל 2000,תחליף שמן ל 5w40 בתקן רנו,עוד אמר לי ששימוש בשמן בצמיגות לא מתאימה המנוע ישרוף שמן השאלה שלי היא כזאת:

יש לי בוקסה 8 מ"מ על 8 מרובעת,אני עומד מול הרכב שהפנים שלו מול שלי באיזה צד נמצא בורג הניקוז הנוסע או הנהג?

• תוכן חדש...