Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חדש או משומש ב-130K (נערך)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2774 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוצה להשקיע עד 130 אלף קניית רכב פנאי שטח.

איזה רכב משתלם יותר כלכלית ל 5 שנים ואיזה יותר טוב לדעתכם.

אופציה א׳- אני קונה לדוגמא יונדאי טוסון חדש 0 קילומטר, ראש שקט יותר במחנות תיקונים אבל רכב סטנדרטי.

אופציה ב׳- ביד 2 רכב בסגנון q3 עם קילומטרז נמוך סביבות 40 אלף ומטה 3 שנים על הכביש.

עכשיו ממה ששמתי לב,

היתרון- מצד אחד זה שהשנתון ישן לא אומר שהרכב פחות טוב להיפך בגלל שהוא יותר מפואר יכול להיות שאקבל יותר איבזור, אפילו במערכות בטיחות. + סטטוס שזה גם שווה קצת בנינו. מנוע יותר חזק ברוב המקרים ולפעמיים גם יותר מפואר מבפנים.

החיסרון- רכב 3 שנים על הכביש, כרגע עם רנו ואחרי 4 שנים החלו תקלות. השאלה אם רכבים יוקרתיים יותר הם בהיכרח אמינים. כלומר יתכן שמבחינת בלאי של אודי לעומת יונדאי החלקים באודי יותר איכותיים ולכן ישרדו יותר זמן באופן יחסי.

אז יש 2 משוואות שלא הצלחתי לענות עליהם ומקווה שתצליחו:

1. אחרי 5 שנים במכירה האם דווקא האודיי שיהיה 8 שנים על הכביש לעומת שווה הטוסון שיהיה 5 שנים על הכביש יהיה שווה יותר בגלל ירידת הערך החדה של רכב חדש (טוסון)?

2. האם האודי יותר אמין לאורך שנים לכן זה לא משמעותי מבחינת טיפולים ותחזוקה?

3. כמה אתם מעריכים שאפסיד כולל הכל על כל רכב אחרי 5 שנים?

פורסם

אם אתה רוצה רכב זריז כמו q3, אבל שעולה סביב 130? תעשה מה שאני עשיתי, תקנה אטקה, מנוע 1.4 עם 150 כ"ס(אותה מערכת הנעה של האודי) , מהיר ומתנהג מצויין, מערכת מולטימדיה 8 אינצ טובה, אני ממש מבסוט מהאוטו.

Sent from my Mi Note 3 using Tapatalk

פורסם

בסוף אתה צריך להגיע להחלטה עם עצמך אם רכב יוקרתי יותר שווה לך את הסיכון כביכול של לקנות רכב משומש .. אתה צריך לזכור שגם תחזוקה של רכב יוקרתי בלי קשר לגילו תעלה לך יותר כסף (מכלולים יקרים יותר ,טיפולים יקרים יותר וכדומה ) . בקשר לירידת הערך אי אפשר לחזות ב100% מה יקרה בעוד מספר שנים לדעתי ירידת הערך תהיה יחסית דומה ברכבים בעלי מחיר זהה !!

והטיפ הכי חשוב שיכול לסכם פחות או יותר כל שרשור כאן הוא : תעשה נסיעת מבחן ותראה מה אתה אוהב יותר

פורסם

אי אפשר להשוות רכב של אאודי לרכב של יונדאי מבחינת עלויות אחזקה וטיפולים. אפילו חלקים שתצטרך בוודאות להחליף במהלך חייו של הרכב כמו: צלחות, רפידות, פילטרים ושמנים - המחירים שונים לגמרי וכך גם עלויות העבודה במוסכים. וכמובן שגם ביטוח הרכב.

וגם בצריכת הדלק יש הבדל, אמנם פחות משמעותי.

קודם תעשה את החשבון של עלויות שוטפות ורק אחר כך תסתכל על העלות החד פעמית של רכישת הרכב.

פורסם

דווקא בצריכת דלק האודי טובה יותר משאר הבחינות, בייחוד במוסך האודי יקרה יותר, שוב חוזר על ההמלצה, סיאט אטקה.

Sent from my Mi Note 3 using Tapatalk

פורסם

יש לי שברולט ספארק, ובמסגרת העבודה אני נוהג על מלא טוסונים וחוץ מהגודל (מבחוץ) אין בו כלום... הוא די עגלה אפילו לעומת הספארק ובטח ב130,000 זה הרמת גימור הנמוכה שאפילו לא מגיעה עם מערכת מולטימדיה...

אם אתה שואל אותי שברולט ספארק או יונדאי טוסון אני אקח את הספארק בלי לחשוב פעמיים...

ושאני אומר יונדאי טוסון אני מדבר באותה נשימה על ספורטאג׳ (שקצת יותר ״מפנקת״ מהטוסון) וקשקאי.

אז אי אפשר להשוות אותו באמת לQ3 (שדרך אגב, למרות הדגם - פחות מאובזרת ועדכנית מהQ2... בנוסף קח בחשבון שעוד שניה Q3 חדשה בארץ ותיהיה עם צורה ״ישנה״).

השאלה האמיתית פה אם אתה יכול לעמוד במחירי הביטוח והרישוי של Audi Q3. מבחנת אחזקה.. תשאיר כמה אלפים בצד ליום רע :)

• תוכן חדש...