Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2815 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה שאבא שלי התעניין בה ועניינה גם אותי, מה החוק אומר או מצפה מנהג רכב לעשות כאשר הולך רגל/רוכב אופניים (או כל כלי אחר שהוא לא אופנוע/מכונית) מתפרץ לו לכביש. האם רק לבצע בלימת חירום אינסטינקטיבית הכי מהר שאפשר או שבנוסף מצופה ממנו לבצע תמרון כלשהו כדי לנסות להימנע מפגיעה, תמרון שיכול למשל להסתיים בהתנגשות בעמוד/הולכי רגל אחרים/רכב אחר/התדרדרות לתהום וכד'?

פורסם

תקנה 21(ג) מדברת על עצירה נוחה ובטוחה.

תקנה 21 (ב)(2) מדברת על לא יגרום נזק לאדם או לרכוש ולא ייתן מקום לגרום נזק כאמור

מכאן אני למד שהחובה היא עצירה.

אם יש מקום לתמרון בטוח בנוסף על העצירה הרי זה משובח

פורסם
תקנה 21(ג) מדברת על עצירה נוחה ובטוחה.

תקנה 21 (ב)(2) מדברת על לא יגרום נזק לאדם או לרכוש ולא ייתן מקום לגרום נזק כאמור

מכאן אני למד שהחובה היא עצירה.

אם יש מקום לתמרון בטוח בנוסף על העצירה הרי זה משובח

תודה רבה

פורסם

כמובן שציות לחוקי תעבורה חל גם על הולך רגל (לדוג' - חובת מעבר במעבר חצייה, איסור מעבר באור אדום ועוד) וגם על רוכב אופניים (עליו חלים מרבית חוקי התעבורה שחלים על כל נהג בכביש)

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

החוק לא מסוגל לתת מענה לכל מקרה שעלול לצוץ במציאות. אי אפשר לפרט את כל המקרים שבהם תמרון חירום עלול להתסיים בנזק אחר מזה שניסית למנוע, גדול או קטן יותר.

שלא לדבר על זה שלעיתים קרובות לא ניתן לחזות את מהות הנזק. רוב פעולות הנהג הן אינטינקטיביות, נהג שיבחין במישהו מתפרץ לכביש יבלום ואם יש צורך יסטה, ולא תמיד ספיק לבדוק או יזכור בכל לאם יש רכב לידו. ואם זה רכב שיקבל מכת פח לא נורא אבל עם זה רוכב טוסטוס שישבור רגל זה יותר גרוע, ואם יסטה ויפגע בעמוד חשמל ויגרום ל-10 אנשים להתחשמל למוות....זה לא נגמר.

החוק מצפה ממך למנוע תאונה, לא תמיד אפשר ואלה דברים שניתן לבחון רק בדיעבד.

פורסם

בגדול, אם פגעת בהולך הרגל - יחס ברירת המחדל של החוק אליך הוא שעשית משהו לא בסדר ותצטרך לעבוד קשה כדי להוכיח שנהגת בזהירות.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

• תוכן חדש...