Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חלודה על צלחות בלם

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2777 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא במקום לענות לך על זה. לא הייתי עושה שינוי כי כל דבר יכול להשפיע, אפילו על פיזור החום. אבל שוב כמו שאמרתי, אני לא במקום לקבוע זאת.

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם (נערך)

אסף, מעל ל 90% מצלחות בלם מיוצרות בסין כולל Brembo , TRW וכד'

בסין יודעים לייצר גם מוצרים איכותיים (סין זו מדינה לא מפעל)

עריכה אחרונה על ידי davidl
פורסם
ברור. אבל כשאומרים צלחות סיניות, לא מתכוונים לברמבו. מתכוונים לדרעק סיני עלום שם.

פעם הבאה ארכוש ברמבו זה בטוח, ואיזה רפידות היית ממליץ לאיביזה היפה שלי :)

פורסם
אסף, מעל ל 90% מצלחות בלם מיוצרות בסין כולל Brembo , TRW וכד'

בסין יודעים לייצר גם מוצרים איכותיים (סין זו מדינה לא מפעל)

כמובן שאתה צודק הכל בסין

אבל אל תשכח מוצרים גרמנים למשח שמיוצרים בסין אתה חושב שאין פיקוח רציני?

לעומתת מה שהסינים מוכרים לך בזול, יש הבדל תאמין לי

פורסם

בזמנו ביבוא דברים מסין יצא לי לדבר עם בחור שאחראי על הסחר חוץ של אותו מפעל סיני

ודיברנו על הסטיגמה שמשהו סיני נחשב למשהו נחות

אז הוא אמר שאנשים תמיד רוצים את הכי זול

וקונים בעיקר את ה הכי זול שאפשר למצוא

וכדי לעמוד במחירים האלה הם מצמצמים את שלבי בקרת האיכות ממוצר מסוים

ואותו מוצר שעובר את כל שלבי בקרת האיכות מקבל מחיר יחסית גבוה אבל המוצר יהיה ברמה מאוד גבוה

פורסם
בזמנו ביבוא דברים מסין יצא לי לדבר עם בחור שאחראי על הסחר חוץ של אותו מפעל סיני

ודיברנו על הסטיגמה שמשהו סיני נחשב למשהו נחות

אז הוא אמר שאנשים תמיד רוצים את הכי זול

וקונים בעיקר את ה הכי זול שאפשר למצוא

וכדי לעמוד במחירים האלה הם מצמצמים את שלבי בקרת האיכות ממוצר מסוים

ואותו מוצר שעובר את כל שלבי בקרת האיכות מקבל מחיר יחסית גבוה אבל המוצר יהיה ברמה מאוד גבוה

מבלי לדבר על הסגסוגת ועל מבנה הגאומטרי של צלחות הבלם הבדל בין צלחות הבלם הוא פשוט במשקל שלהן, צלחת בלם זולה היא יותר קלה מצלחת בלם איכותית ->פחות "ברזל" =פחות במחיר.

כנראה שגם אין עליהם בקרת איכות וזה גם מוזיל.

פורסם

חלק מלקנות משהו בעל ״שם״ זה שגם אם הוא מיוצר בסין (והרוב היום מיוצר בסין). זה הסטמפה של האיכות, ממה מייצרים איך מייצרים ובאיזה רמה. מפעל בסין יכול לייצר זבל ויכול לייצר ברמת oem. הכל שאלה כמה משלמים לו ומה דורשים ממנו. אז אני משלם למישהו עם ״שם״ כדי שאני אדע שהוא מוודא שהמפעל צד 3 שכנראה גם ממוקם בסין מייצר לי מוצר איכותי.

ובבלמים בכלל אין מה להתלבט. בדיוק דיברתי על זה עם מישהו אתמול, כשיצרן oem כמו sangsin נמכר ב- 80-120 ש״ח לסט רפידות קדמי לרוב הרכבים אין לי סיבה לחסוך יותר. זה פשוט נהיה זניח. לא מדובר פה על סט ב- 500 שקל אל מול סט ב- 100.

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם
חלק מלקנות משהו בעל ״שם״ זה שגם אם הוא מיוצר בסין (והרוב היום מיוצר בסין). זה הסטמפה של האיכות, ממה מייצרים איך מייצרים ובאיזה רמה. מפעל בסין יכול לייצר זבל ויכול לייצר ברמת oem. הכל שאלה כמה משלמים לו ומה דורשים ממנו. אז אני משלם למישהו עם ״שם״ כדי שאני אדע שהוא מוודא שהמפעל צד 3 שכנראה גם ממוקם בסין מייצר לי מוצר איכותי.

ובבלמים בכלל אין מה להתלבט. בדיוק דיברתי על זה עם מישהו אתמול, כשיצרן oem כמו sangsin נמכר ב- 80-120 ש״ח לסט רפידות קדמי לרוב הרכבים אין לי סיבה לחסוך יותר. זה פשוט נהיה זניח. לא מדובר פה על סט ב- 500 שקל אל מול סט ב- 100.

באיזה רכב המותג (נראה לי שמדובר ב HI-Q) הזה מקורי? ישנם רכבים פרטיים ששוקלים 800 ק"ג ורכבים פרטיים ששוקלים 2,000 ק"ג איך יכול להיות בניהם הפרש כזה קטן במחיר?

• תוכן חדש...