Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תכנון חודש בארה"ב

Step
שימו לב! השרשור הזה בן 2226 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

היי חברים,

כחלק מה"טיול הגדול" אני מתכנן לטייל כחודש בארצות הברית, יחד עם בת הזוג.

זו הפעם הראשונה שלי בארה"ב.

ההגעה תהיה ממקסיקו, ככל הנראה מקנקון וכבר יש כרטיס טיסה ארצה מניו יורק באמצע אוקטובר.

לא מחפשים מסיבות, בעיקר לטייל ולראות מקומות יפים ולחוות את המדינה.

זקוק לעזרה והכוונה לגבי הרכבת המסלול - חשבתי על חלוקה גסה של כ3 שבועות לחוף המערבי, כביש 1 ופארקים דוגמת יוסמיטי וגרנד קניון (לשכור רכב לרוב התקופה?) וכשבוע לניו יורק (ללא רכב?).

כמו כן, איפה כדאי לישון לאורך התקופה בהתחשב בזה שאנחנו מטיילים בתקציב נמוך יחסית - b&b/מוטלים/הוסטלים/מלונות? האם להזמין הכל מראש כבר עכשיו, או להזמין הכל בזמן אמת תוך כדי תנועה?

בכלל, כך טיפ ומידע שתוכלו לתת יעזור מאוד.

תודה!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

^^

למה, אפשר פשוט לקפוץ מעל הגדר.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני לא כזה מומחה גדול בבניית טיולים ועל כן לא אוכל לעזור לך. נראה לי שבחוף המערבי אתה תרצה אוטו ובניו יורק לא תרצה בהנחה ותשהה במנהטן.

בתקציבים נמוכים הייתי שוהה במלוניות\מוטל וכנראה שהייתי עושה את זה בצורה ספונטנית יחסית ולא קובע מראש. יש מספיק מקום במלוניות לאורך הדרך..

היי חברים,

כחלק מה"טיול הגדול" אני מתכנן לטייל כחודש בארצות הברית, יחד עם בת הזוג.

זו הפעם הראשונה שלי בארה"ב.

ההגעה תהיה ממקסיקו, ככל הנראה מקנקון וכבר יש כרטיס טיסה ארצה מניו יורק באמצע אוקטובר.

לא מחפשים מסיבות, בעיקר לטייל ולראות מקומות יפים ולחוות את המדינה.

זקוק לעזרה והכוונה לגבי הרכבת המסלול - חשבתי על חלוקה גסה של כ3 שבועות לחוף המערבי, כביש 1 ופארקים דוגמת יוסמיטי וגרנד קניון (לשכור רכב לרוב התקופה?) וכשבוע לניו יורק (ללא רכב?).

כמו כן, איפה כדאי לישון לאורך התקופה בהתחשב בזה שאנחנו מטיילים בתקציב נמוך יחסית - b&b/מוטלים/הוסטלים/מלונות? האם להזמין הכל מראש כבר עכשיו, או להזמין הכל בזמן אמת תוך כדי תנועה?

בכלל, כך טיפ ומידע שתוכלו לתת יעזור מאוד.

תודה!

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שלחתי לך קישור למפה מעולה של חבר הפורום barryG שהפכה לי את הטיול למשמעותית קל לתכנון. הייתי 10 ימים בניו יורק ולא הספקתי חצי. אני ממליץ שתחפש כי נכתב לא מעט בהודעות עבר.

ניו יורק יקרה, אבל יש דברים שלדעתי הם חובה:

american museum of natural history

levain's bakery (העוגיות הכי טובות שתאכלו בחיים)

הצגה בבורדוואי. אני שונא תאטרון ונהניתי בטירוף. זה מיליארד רמות מכל מה שאי פעם יכול להיות מוצג בכל מקום שהוא לא ברודוואי.

כל השאר גמיש בטירוף.

עלינו ל-30 רוק במקום לרוקפלר, כי ממנו רואים את כל העיר וגם את רוקפלר. עלייה בערב תהיה יותר רומנטית. בעיניי זה לא שווה את המחיר המופקע (32 דולר לאדם).

ממליץ להיצמד לטריפ אדוויזור, רוב ההמלצות בול.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לגבי ניו יורק, הייתי 3 פעמים, כנראה המצבר קרוב ל 30 יום וכל פעם מוצאים משהו חדש ועדיין עוזבים התחושה שהיו עוד דברים להספיק. מנהטן הרבה יותר גדולה מתל אביב ויש מלא מה לעשות, אם אתה אוהב "אקזוטיקה מזרחית" יש מה לעשות בקווינס ואם אתם אוהבים בארים מגניבים אז גם בברוקלין יש מה לראות.

חוץ מזה, בוסטון ושיקגו מדהימות ונהננו מאד, בוסטון יותר יקרה מניו יורק, אבל אפשר להגיע באוטובוס, לשיקגו טסנו.

וושינגטון די סי גם יעד מומלץ, המוזיאונים מדהימים (חובה מוזיאון התעופה ו natural history) ואפשר לטייל ב national mall, לדעתי צריך לפחות יומיים נטו ועדיף לשלם יותר על מלון קרוב למרכז ולא לקחת airbnb בקצה העיר כמונו, הסאבווי יקר יותר מניויורק (משלמים ביציאה לפי מרחק נסיעה) והקיטוב בין ניקיון מרכז העיר והעובי בשכונות הוא עצום.

אם אתם במקרה בפילדלפיה, תאכלו cheesestake בשוק המקורה.

רוצים לנהוג בחוף המזרחי? צפון מדינת ניו יורק מדהימה ויש המון מה לראות.

בעיר ניו יורק אין מה לעשות עם רכב, חניה של כמה שעות עולה 30 $ וגם בקווינס לא בטוח שתמצא חניה.

טיפ של אלופים, אל תקחו את המעבורת ל liberty island (איפה פסל החרות) כי היא יקרה, כי צריך להזמין כרטיסים כדי לעלות לפסל כמה חודשים לפני ועוברים בידוק כמו של שדה תעופה כדי לעלות למעבורת, קחו את המעבורת ל Staten island כי היא חינם אין כסף ושטה על פני הפסל. אם אתם עושים את זה, שימו לב שלא מוכרים לכם בטעות כרטיסים למעבורת ל Staten island כי זה רמאות ויפנו אליכם המון אנשים ברחוב.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אמנם בערך 10 שנים מאז שהייתי לאחרונה בארה"ב, אבל בכל זאת כמה עצות מהזכרון:

1. לבדוק איזה אטרקציות מצריכות רכישת כרטיסים מראש, וכמה זמן. זכור לי, למשל, שהפלגה לאלקטרז מצריכה הזמנה חודשים מראש. לעומת זאת הפלגה סביב האי אפשר לעשות במסגרת ההפלגות היוצאות מרציף הדייגים של סן פרנסיסקו ופשוט באים וקונים כרטיס. בדוק זאת לגבי כל אטרקציה שבה אתם מתכננים לבקר.

2. במנהטן יש שני קוי hop on - hop off, ויש כרטיסים הכוללים גם הפלגה סביב אי פסל החרות. חפש את ה-Gray Line ואת המתחרה.

3. הזמן כרטיסים מראש ודאג להגיע בשעות הנכונות. לדוגמא - בניין האמפייר סטייט. הזמנתי את הכרטיסים עוד מהארץ ודאגתי להגיע לפני שעת הפתיחה (הייתי במלון יחסית קרוב) כך שלא סבלתי מהתורים בביטחון ובמעליות. אם אני משווה את זה ל-CN Tower בטורונטו שבו ביקרתי לפני מספר שבועות - שבו המתנתי קרוב לשעה בשעות הצהריים. כאשר אני ביקרתי היה צורך להדפיס כרטיסים, אני מניח שכיום מרבית האתרים ישלחו אותם לנייד (גם אם תצטרך להוריד אפליקציה ייעודית לאתר).

4. אם אתה אוהב לצעוד הרי שחלקים ניכרים ממנהטן (שטוחה), סן פרנסיסקו (גבעית מאוד) ובוסטון אפשר לעשות ברגל. העניין הוא שחלק מהאתרים יותר מרוחקים ויתכן שתרגיש שחבל על זמנך.

5. בוסטון אכן נעימה מאד, למיטב זכרוני מתאימה למשהו כמו יומיים - שלושה. סן פרנסיסקו - משהו דומה. ניו יורק - לצערי הייתי מוגבל ל-3 ימים, בסופו של דבר זו אחת משני מרכזי התרבות הגדולים בעולם ואפשר לבלות בה שבועות בלי לשבוע.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה על הטיפים!

אני בספק אם אספיק גם ניו יורק סיטי (דגש על מנהטן) וגם בוסטון, וושינגטון, פילדלפיה.

חשבתי ששווה להשקיע את רוב (אם לא כל) הזמן שיש לי בחוף המזרחי על מנהטן ואולי עוד יעד אחד שלא מסבך במיוחד את המסלול (בלי רכב).

לגבי החוף המערבי, בו יהיו לי כ20 יום, מה הם היעדים שהם לדעתכם בגדר חובה?

סן פרנסיסקו, כביש 1 (שנפתח לאחרונה), ל.אנג׳לס (?), וגאס (?), גראנד קניון, סן דיאגו (?).

יעדים שצריך להוסיף/להשמיט ביחס לזמן שיש לי?

מה אתם הייתם רוצים לראות בחוף המערבי אילו היו לכם כ20 ימים וזו הפעם הראשונה בארה"ב?

לגבי הרכב, יש מקומות בהם אין צורך ברכב כמו סן פרנסיסקו - בהנחה והוא לא יהיה היעד הראשון/אחרון האם כדאי לחלק ל2 שכירויות נפרדות? או לספוג את הימים שבהם לא אצטרך את הרכב והוא יעמוד?

בכלל, איך להתנהל עם שכירת הרכב ואיך לקבל את התמורה הכי טובה לכסף (שדרוגים וכו')?

האם ישנן דרכים לא לשלם את קנס ההחזרה שלא במקום קבלת הרכב?

ניקו, לא קיבלתי את המפה, אשמח אם תשלח לי שוב.

תודה רבה!

Sent from my M3s using Tapatalk

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לגבי בוסטון - בהחלט אינה מצריכה רכב, סה"כ די קומפקטית, ואם צריך לחסוך קצת זמן יש תח"צ. ההגעה מניו יורק היא בחצי שעת טיסה או כמה שעות ברכבת המהירה ("מהירה" זה בקנה מידה אמריקאי, לא אירופי\אסייתי. נדמה לי שבקטעים המהירים מגיעה ל-200 קמ"ש, ואלה לא קטעים ארוכים).

20 יום במערב זה לא הרבה, אל תשכח שהמרחקים עצומים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני דווקא הייתי משקיע את כל הטיול במערב ארה"ב + ווגאס.

לחוף המזרחי הרבה יותר קל להגיע מבחינה כלכלית ומרחק והייתי "שומר" אותו לטיולים הבאים.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ניקו, לא קיבלתי את המפה, אשמח אם תשלח לי שוב.

Sent from my M3s using Tapatalk

שלחתי.

לצערי את זו שאני עדכנתי על של ברי לא מצאתי, אז שלחתי לך את המקורית של ברי.

כל הקרדיט לו. אני רק התעלקתי.

הצלבתי בינה לבין טריפ אדוייזר והיה מדהים. באמת, אני לא יכול להפסיק לחלום על הרגע שאני חוזר לשם.

שרשורים מועילים:

1

https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?634307-%D7%AA%D7%9B%D7%A0%D7%95%D7%9F-%D7%99%D7%A8%D7%97-%D7%93%D7%91%D7%A9-%D7%9C%D7%90%D7%A8%D7%94-quot-%D7%91&highlight=%D7%A0%D7%99%D7%95+%D7%99%D7%95%D7%A8%D7%A7

2 (עם תמונות) וכמה הודעות

https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?624551-%D7%91%D7%99%D7%A7%D7%95%D7%A8-%D7%A2%D7%91%D7%95%D7%93%D7%94-%D7%91%D7%A0%D7%99%D7%95-%D7%99%D7%95%D7%A8%D7%A7-%D7%9C%D7%A9%D7%91%D7%95%D7%A2-%D7%9E%D7%94-%D7%90%D7%A1%D7%95%D7%A8-%D7%9C%D7%94%D7%A4%D7%A1%D7%99%D7%93&highlight=%D7%A0%D7%99%D7%95+%D7%99%D7%95%D7%A8%D7%A7

3

https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?619365-%D7%AA%D7%9B%D7%A0%D7%95%D7%9F-%D7%98%D7%99%D7%95%D7%9C%D7%95%D7%9F-%D7%9C%D7%90%D7%A8%D7%94-quot-%D7%91-%D7%A9%D7%9C-%D7%90%D7%9E%D7%A8%D7%99%D7%A7%D7%94&highlight=%D7%A0%D7%99%D7%95+%D7%99%D7%95%D7%A8%D7%A7

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...