Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2901 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום, הבאתי את האוטו שלי היום למוסך מומלץ בחיפה שמטפל ברכבי סיאט אאודי פולקסווגן וסקודה. הרכב סיאט איביזה 2008 1.6 ספורט ידני עם 105 כ"ס - טיפול 10,000. סהכ ברכב 111,000 ק"מ.

מבט קצר של המכונאי העלה שצריך להחליף בוקסות כי ראינו שהן קרועות ולדבריו זה לא עובר טסט, פילטרים (לדבריו פילטר דלק לא הוחלף מעולם ברכב), ונוזלים (בלמים, קירור ושמנים.)

מה שהעלה בי סימני שאלה זה לגבי ההחלפה של מי הקירור, מעולם לא שמעתי שצריך להחליף אותם אלא רק להוסיף במידה וחסר. מחיר הטיפול הוא 2250 ש"ח כולל מע"מ.

אשמח לשמוע את דעתכם למרות שהטיפול כבר בוצע.

עריכה אחרונה על ידי Liran3331
פורסם

הייתי בודק לפני נוזל קירור מתי החליפו לאחרונה רצועת טיימינג. אני חושב שזה הרבה יותר חשוב.

לגביי נוזל קירור לדעתי אמור להיות רשום בספר הרכב.

פורסם
הייתי בודק לפני נוזל קירור מתי החליפו לאחרונה רצועת טיימינג. אני חושב שזה הרבה יותר חשוב.

לגביי נוזל קירור לדעתי אמור להיות רשום בספר הרכב.

לא החליפו, אבל למה שתהיה בעיה איתה?

לגבי הנוזל קירור זה הגיוני שצריך לרוקן הכל ולשים נוזל חדש? הרי זה מים בסופו של דבר

פורסם

תראה, אתה חבר פורום פעיל מזה 8 שנים, אני מניח שראית כמה וכמה שרשורים לאחרונה על נוזלי הקירור, לא?

זה ממש לא "סתם" מים אלה נוזל קירור עם תוספים מסויימים ותכונות מאוד מסויימות - אם היצרן אצלך בספר הרכב מבקש להחליף כל X שנים, זה מה שאתה עושה.

יש רכבים שבהם היצרן לא כותב שצריך להחליף (לרוב ברכבי VAG עם נוזל קירור בתקן G13), אז ברכבים הללו, אתה לא מחליף.

כן, זה אומר לרוקן הכל ולמלא מחדש נוזל מעורבב מוכן מראש או להכין מתרכיז.

שוב, מה רשום אצלך בספר הרכב?

בנוגע לרצועת טיימינג, מה רשום בספר הרכב? אם רשום להחליף כל X ק"מ או שנים, זה מה שאתה עושה - המוקדם מבינהם, אין צורך לנחש.

פורסם
לא החליפו, אבל למה שתהיה בעיה איתה?

לגבי הנוזל קירור זה הגיוני שצריך לרוקן הכל ולשים נוזל חדש? הרי זה מים בסופו של דבר

רצועת טיימינג דורשת החלפה פעם בכמה שנים. תבדוק מתי החליפו.

אם הרצועה תיקרע תוך כדי נסיעה, הנזק יהיה גדול בהרבה מעלות ההחלפה של הרצועה (ועל הדרך כדאי להחליף משאבת מים וכבר יחליפו לך נוזל קירור).

פורסם

הוא צריך להתחיל מלבדוק בספר הרכב מה נדרש, מתי היצרן ממליץ כל כמה ק"מ או שנים (המוקדם מבינהם).

פורסם

לרכב שלו אין רצועת טיימינג אלה שרשרת ונוזל קירור אינו מצריך החלפה אבל אחרי 10 שנים לא יכול להזיק לתת איזה ריענון קל של נוזל קירור.

פורסם (נערך)

מחילה, אבל לדעתי אתה טועה. היו לי 2 רכבים עם מנועי 1.6 של VAG ובשניהם רצועת טיימינג שדורשת החלפה כל 3 שנים או 90 אלף ק"מ המוקדם מבניהם.

בחלק מהרכבים ההחלפה היא כל 5 שנים או 90000 ק"מ.

בכל מקרה צריך לוודא מה ההנחיות ולבדוק מתי החליפו לאחרונה.

עריכה אחרונה על ידי itamarg
פורסם

הצדק עם רועי, ברכב שרשרת שלא דורשת החלפה.

לגבי נוזל הקירור - אין דרישת יצרן להחליף, אבל אם את הסטורית התחזוקה של הרכב אתה לא מכיר הייתי ממליץ לבצע זאת. אולי החליפו בעבר (סביר במידת מה, אפילו אם רק נקרע צינור) ואז הנוזל לא מקורי ודורש החלפה כל 3-5 שנים.

פורסם

יפה, לכן אמרתי שקודם כל מתחילים מספר הרכב ולבדוק מה צריך ומה יש בכלל, מיותר לכתוב לו מה צריך להחליף ולנחש כאשר אף אחד כאן לא בדק את ספר הרכב, סתם הלכו מספר הודעות האם יש שרשרת או רצועה והאם צריך או לא, הספר היה אומר לנו קודם לכן.

אם הוא הולך למלא נוזל G13 מוכן או מתרכיז ויכין אותו 50/50, זה נוזל שיחזיק איתו מעל 10 שנים.

בשביל לבצע את זה, יש לרוקן ו "לנקות" את המערכת מהנוזל הקודם אם לא ברור מה הוכנס ומה נמצא שם.

לדוגמא, בפורד מונדאו מבקשים להחליף נוזל לאחר 10 שנים ולאחר מכן, מדי 5 שנים אבל אני סבור שגם לאחר 10 שנים, הנוזל יהיה אפקטיבי מבחינת התוספים והתכונות שלו.

את זה אפשר לוודא רק בבדיקה של הנוזל באמצעים מסויימים שניתן לרכוש דרך אגב, אבל הרעיון ברור.

***כל זה בתנאי שהרכב מבקש תקן G13 לדוגמא, נתתי את זה לצורך דוגמא כי הנוזל הזה בעל אורך חיים ארוך מאוד... מאוד.

פורסם

לא לכולם יש את הספר זמין ולא תמיד אנשים יודעים מה לחפש שם, בשביל זה קיים הפורום, כדי שאנשים יוכלו לחלוק מידע אחד עם השני.

לגבי נוזל קירור, לרכב שלו בעיקרון צריך ++G12 אך כמובן שאין מניעה להשתמש ב G13 ואפילו רצוי.

אורך החיים של שתיהם זהה.

פורסם

זה נכון אבל אתה טענת/האמנת שיש לו רצועה וצריך להחליף כאשר יש לו שרשרת, פה מתחילה הבעיה עם שיתוף המידע - הוא לא נכון.

פורסם

הבעיה היא כשלא קוראים נכון את מה שכתוב:

לרכב שלו אין רצועת טיימינג אלה שרשרת ונוזל קירור אינו מצריך החלפה אבל אחרי 10 שנים לא יכול להזיק לתת איזה ריענון קל של נוזל קירור.

• תוכן חדש...