Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2914 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הינע 1/2

הינע 1/4

זה אומר שאורך הידית הוא רבע אינץ' או חצי אינץ'?

רכב אירופאי הבנתי צריך מ"מ רכב אמריקאי אינץ' לא רלוונטי אלי אמריקאי

איך הסט הבא יחס עלות תועלת לשקל? 100 ש"ח

d039cf6a9eab26acccf587de7b5c279c.jpg

http://www.haspaka.co.il/items/1324577-%D7%A1%D7%98-%D7%91%D7%95%D7%A7%D7%A1%D7%95%D7%AA-%D7%9E%D7%A7%D7%A6%D7%95%D7%A2%D7%99-25-%D7%99%D7%97-1-4-Signet

או שמומלץ מה שמצאתי בחיפוש, מאמזון

product_5637.jpg

https://www.amazon.co.uk/Mannesmann-Socket-Bit-Set-Pieces/dp/B009I4HRDW

כולל שילוח עד לבית יוצא בסביבות ה 170 שקל, יקר מSignet ב70 ש"ח

גם פה הינע 1/4 ומידות במ"מ רק שהוא קצת יקר יותר. מה כדאי?

פורסם

בס"ד

כשכותבים הינע, הכוונה למוביל (החיבור של הבוקסה לראצ'ט).

ישנם שלושה סוגים עיקריים של הינע: 1/4 ,3/8 ,1/2.

מנסיון אישי רב, סיגנט הם מעולים בתור כלי עבודה, את החברה של הסט השני, אני לא מכיר.

במידה ואתה מתכנן לעבוד על הרכב שלך, הינע של רבע לא יתאים כל כך, עדיף 3/8.

יש מקומות שאתה תצטרך יותר מומנט בשבילם, ה1/4 לא יוכל או לחילופין תצטרך לאמץ אותו על סף הריסה בכדי לפתוח, למרות שסיגנט יעמדו בזה.

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

פורסם

חשבתי 1/2 או 1/4 אלה המידות המומלצות לידית בשביל לעבוד ברכב. אם אתה אומר 3/8 ויש פה הסכמה

אז אני אקח את הסט הבא מה דעתך עליו?

https://www.amazon.com/TEKTON-4-Inch-8-Inch-6-Point-16-Inch/dp/B00RCYX58G

03-308-321-08.jpg

המידות גם אינצ'יות וגם מילימטריות

והידית פה באורך של 3/8 אינץ' ולא 1/4 כמו בסטים הקודמים

פורסם

רשמו לך שהגודל הכוונה לחיבור בין הבוקסה למפתח עצמו ולא אורך וגודל המפתח.

אורך וגודל המפתח יחסית קבועים ביחס לגודל ההינע עצמו (מומנטים) וכו'.

זה לא משנה אם תבחר בידית ענקית עם הינע ענקי אבל כל עוד הבוקסה עצמה מתיישבת ויש לך נגיד גודל של 10 עד 30 סתם דוגמא, אתה בסדר.

מה הבעיה? שגדלי בוקסה שונים מגיעים בגדלי הינע שונים ולדוגמא, בוקסה בגודל של 10 או 6 יכולה להגיע בגודל הינע הקטן ביותר ומפתח גדול, יצטרך או מתאם או מפתח עם הינע מתאים.

בכללי, הסט הזה יספיק לך יש לך גודל מ 5 מ"מ ועד 19 אבל תלוי מה אתה מתכנן לפתוח איתם עוד.

אם תצטרך בוקסות גדולות יותר באופן נקודתי, תוכל לרכוש בכל החנויות זה לא בעיה.

פורסם

נוסף לסט, אם יש כוונה לעבוד על ברגים שדורשים מומנט רב, כמו חלקי מתלה, חלקים במנוע וכיוצא באלה, אין מנוס מסט "1/2 בתוספת של ידית כוח. אם יש לך מפתח גלגלים מבוסס על ידית כוח, אפשר להשתמש בו, אבל לא תמיד יש גישה עם הזווית שהוא בנוי בה.

העניין (הבעייתי) בסט 1/2 הוא שלא תמיד יש גישה בעזרתו לברגים קטנים ופנימיים. לכן מוכרים סטים שמשלבים את שני הגדלים.

* פתיחה ראשונית והידוק - אלא אם מדובר בבורג עדין יחסית - אסור להשתמש בראצ'ט. הוא ישבר, והאחריות לא מכסה את הנזק הזה.

פורסם

* פתיחה ראשונית והידוק - אלא אם מדובר בבורג עדין יחסית - אסור להשתמש בראצ'ט. הוא ישבר, והאחריות לא מכסה את הנזק הזה.

אין שום בעיה להשתמש בראצ'ט, בגודל המתאים וברגש הנכון.

יום טוב גם לך

פורסם

3/8 הוא אכן המומלץ, הוא סוגר את הטווח בין החצי לרבע.

אין לך שום צורך בבוקסות אינצ'יות אלא אם יש לך רכב אמריקאי.

בזבוז.

כן יש צורך בביטים TORX ואלן, במיוחד אם הרכב אירופאי.

ממליץ מאד להצטייד גם בידית מומנט, לא נשמע שיש לך הרבה נסיון עם ברגים ועדיף שתסגור עם ידית מומנט ולא עם ה'אין רגש' שלך.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

לפני קניית סט ספציפי הייתי מרים טלפון לטכנו צינור בתל אבעב הם מוכרים ארגזי כלים מלאים קומפלט כולל סטים כאלה בתוכם במחירים מצחיקים. לא מזמן היה להם מיבצע על ארגז מתכת 3 מגירות ותא נוסף שכולל בתוכו מרבית הכלים הבסיסיים לעבודה על רכב.

פורסם

כדאי מאוד לנצל את השילוח החינמי של אמאזון כיוון שאומנם יש הגבלת משקל (אבל היא מאוד גבוהה), שווה לרכוש סט גדול או מוגדל ועם מלא כלים ולבדוק באיזה סט חורגים ממגבלת המשקל והמשלוח החינמי.

הסטים שם זולים מאוד אבל חשוב מאוד להיצמד לסטים גדולים שיש להם מאות ביקורות והציון גבוה גם כן.

לגבי אינצ'י או לא, מרבית הסטים הנמכרים גם בארץ ובמיוחד בחו"ל הם משולבים, זה לא קריטי אם יש לו גם אינצ'י שם ושום דבר מיוחד, אין שום סיבה להתחיל לחפש בנרות סט מ"מ בלבד.

מה שכן חשוב, זה סט ביטים TORX כפי שכתבו לך, החל ממידות קטנות ועד למידות די גדולות, אני יכול להגיד לך שנזקקתי למידה 50 או 55 כאשר הייתי צריך להוריד משהו במערכת הבלמים אצלי לדוגמא, כתלות בגודל ומורכבות הרכב.

מפתח מומנט זה עוד סיפור כיוון שצריך למעשה 2 או 1 שמכסה טווח מאוד רחב ומתאמים עבור בוקסות קטנות וגדולות (מבחינת ההינע), זה עוד כמה מאות שקלים בכיף למשהו נורמלי אבל... זה כן נדרש במידה ותעשה פעולות שדורשות את זה.

גם סגירת גלגלי הרכב, צריכה הפעולה להיעשות עם מפתח מומנט סתם לידע כללי.

פורסם

יש לך קישורים אולי לאמזון? או אם לא, ולמישהו אחר יש כי גם באתר הזה אין לי ניסיון בחיפוש סינון צדק מי שאמר שאין לי ניסיון עם הכלים, זה נכון.

• תוכן חדש...