Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2909 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קנינו רכב פג'ו 5008 2011. הרכב היה דרוש יישור קו וטסט ולכן נמכר במחיר נמוך יחסית.

אנחנו קנינו דווקא אותו כי היינו צריכים רכב גדול והתקציב שלנו היה מאד מוגבל.

לקחנו בחשבון שנשקיע עוד כמה אלפים בתיקון, אך בגלל שאנחנו מגלים עוד ועוד בעיות

אנחנו מתלבטים האם אנחנו צריכים לצאת מהביצה בזמן ולהיפטר ממנו, או לחילופין להשקיע עוד קצת ולקוות שיהיה בסדר...

חלק מההתלבטות שלנו היא בגלל שאנחנו מתחילים לחשוד שמי שמכר לנו אותו רימה אותנו.

את הרכב לקחנו לבדיקה במכון שלאחר מעשה המוסכניק החדש שלנו סיפר שרימו אותו בו..

הבודק אמר לנו את המצב כפי שהוא רואה אותו- גיר שילדה ומנוע נקיים (אחר כך ראינו הערה לא ברורה לגבי קורה כלשהיא בשילדה). אנחנו התקשרנו למוסכניק שלנו ובהתאם לעצתו כן קנינו את הרכב.

הבעיות שהיו ברכב ועלו בבדיקה הם:

שמשה סדוקה

שני בולמים אחוריים גמורים

צמיגים דרושים החלפה

נזילה או מהמנוע או מהגיר

בהקשר לזה דלקה מנורת אזהרה למנוע.

החלפנו שמשה, לקחנו את הרכב למוסך.

המוסכניק תיקן את הנזילה והחליף איזה אטמים ואמר לנו שהראש מנוע עבר שיפוץ

בנוסף הוא אמר שהטורבו חלש בגלל צינור כלשהו שצריך להחליף.

כמו כן ראינו לאחר מכן שגם הרדיאטור סדוק ויש איבוד מהיר של מים (לא נאמר לנו בבדיקה..)

בבדיקה גם הזיהום אויר היה גבוה. המליצו לנו לשים תוסף בתקווה שזה יעבור וזה לא ממיר קטליטי

כרגע הרכב עדיין בלי טסט, עוד לא החלפנו צינור לטורבו, עוד לא החלפנו צמיגים, לא טיפלנו ברדיאטור.

הרכב נוסע נחמד אבל לפעמים נתקע בפתיחות. אפשר לתת גז והוא לא זז כמה שניות ארוכות עד שהוא מתאפס..

ראינו בדיעבד שיש איזה שיפוץ גם בטמבון.

הוא לוקח כרגע 1 ל6 שזה יותר ממה שאמרו לנו וגם מבאס..

בקיצור אנחנו די מתלבטים האם לשים עליו עוד כסף או להגיד ששמנו מספיק ולחפש רכב אחר..

(כל תיקון לקח כמה פעמים, הרכב נכנס ויצא במוסך)

אני חייבת לציין שאם נשקיע ברשימה הזאת ונחליף זה עדיין לא יגיע למחיר מחירון של הרכב וגם לא למחיר שבו בד"כ מוכרים אותו,

אבל בגלל שיש לנו חשש מעוד הפתעות שנגלה ומכך שרימו אותנו אנחנו חוששים...

נשמח לשמוע את דעתכם..

ועוד שאלה קטנה לסיום- היה כתוב בבדיקה הערה שצריך לוודא את הקילומטראז' ע"י עיון בספר רכב..

אין לרכב ספר כזה.. יש עוד דרך לוודא שהקילומטראז' שכתוב אכן הקילומטראז' האמיתי?

• תגובות 87
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לגבי הפגמים שנמצאו אחרי הבדיקה - ולא נמצאו בבדיקה אמורה להיות לכם אחריות של מכון הבדיקה (בטח לגבי הרדיאטור).

לא ברור לי אם בכלל יש אפשרות למכור את הרכב במחיר שלא ישקף הפסד גדול לכם, וממה שאת מתארת הפרוטה לא מצויה בכיסכם.

הדגם הזה ידוע כבעייתי ולא זול לטיפול, כך שגם אם יתוקן הכל, לא בטוח שלא יצוצו בעיות אחרות זמן קצר לאחר מכן.

לדעתי, לתקן, להעביר טסט, לנסוע, לקוות לטוב, ולנסות למכור במינימום הפסד. לא מאמין שעל הרכב במצבו, ללא טסט ועם בעיות משמעותיות, מישהו ישלם מעבר לסכום זניח.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

זה נראה שבלי דוח הבדיקה אי אפשר להבין מה מכרו לכם.

בכל אופן הייתי מתייעץ עם שמאי ומוסכניק מומחה לדגם לגבי עלות של יישור קו. ככה על רגל אחת מאוד קשה לחוות דעה.

פורסם

טסט מן הסתם אתם צריכים להעביר לא משנה מה...אלא אם תזרקו את הרכב לפח כבר עכשיו. אז מה שאני מציע הוא שתיגשו איתו לטסט...תראו על מה יכשילו בדיוק...לא מאמין שיתחילו להגיד לכם אל כל הליקויים אלא רק את העיקריים לטסט כמו הזיהום אויר. שימו יום יומיים לפני הטסט תוסף טוב על חצי מיכל ותגיעו לטסט על רבע מיכל מקסימום. תגיעו אחרי נסיעה בסלד מעט גבוה שהממיר יהיה חם כמו שצריך. אני מקווה שתעברו..אם לא תעברו טפלו במה שיכשילו בטסט בלבד ואחרי שתעברו פרסמו את הרכב למכירה בלי לבלבל יותר מידי את המוח לקונים פוטנציאליים. מי שרוצה לבדוק את הרכב שייקח לבדיקה וזה הכל. בכמה שתצליחו להעיף את הרכב אחרי דין ודברים על ליקויים שיימצאו תקנו רכב אחר...אני מניח שבצרפתיות כבר לא תגעו יותר אחרי טראומה שכזו.

פורסם

האם הרכב נקנה מסוחר רכב אשר במקרה לקח אתכם למכון בדיקה שהוא מכיר ?

נשמע שנפלתם לעוקץ די מוכר בתחום.

ספרי יותר פרטים על הקניה עצמה , ייתכן ויש בסיס לתביעה משפטית פה.

לגבי הרכב , אני מניח שמדובר על פגר שחוט אשר עבר נסועה מאוד גבוהה והגיע למגרש אשר עשה עליכם קומבינה..

לא ניתן לייעץ כיוון שלא ניתן פה תיאור מהימן של מצב הרכב.

תעלי את דוח הבדיקה , ניתן יהיה להתייחס ספציפית למצבו של הרכב .

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
השאלה אם הבעיה היא זהה בכל צרפתית שהיא או שזה הרכב הספציפי הזה...

(ועוד בעיה זה שאין לנו הרבה אפשרויות אחרות..)

ממש לא קשור לצרפתיות - יש הרבה צרפתיות מוצלחות (אפילו ה-508 אבל לא עם המנוע הזה) המנוע הספציפי הזה ידוע כבעייתי, וגם כשהוא תקין יש לו מחלות שצריך לטפל בהן באופן יזום (כמו למשל הצטברות פיח שכנראה גם יש לכם כי הזכרת האצה לא אחידה)

עוד דבר שכדאי לחשוב עליו הוא לגשת למוסך שמתמחה בדגמים הללו, זה אולי על פניו נראה יותר יקר, אבל כנראה שבסוף זה יצא זול יותר, כי המוסך מיומן בטיפול בתקלות הללו. ממליץ על מוסך גבע מעריך גם שהם יוכלו לתת לך חוות דעת כמה תצטרכי להוציא על הרכב כדי להביאו למצב תקין, ומה הכדאיות של דבר כזה.

עוד דבר שצריך להפנים הוא שלא לחינם המילה זול מתחילה באות השביעית...

הרשת (וקבוצות מאת מסויימות בפייסבוק) מלאות מודעות של כלי רכב "נהדרים" במחירים מצחיקים, כאלה שצריך "רק" להעביר אותם טסט או לתקן תקלה "קטנה" במנוע/גיר/חשמל. בדרך כלל המוכרים יודעים מה יש להם ביד, ומוכרים במחיר ש(לפעמים) מישהו עם ידע/זמן/חלקים יוכל לתקן, אבל לסתם אדם מהיישוב מדובר על מלכודת דבש מסוכנת.

איך ממשים את האחריות הזו?

באים למכון הבדיקה עם הרכב וטופס הבדיקה, ומראים לו את התקלה שגיליתם - אבל כפי שאמרו כבר לפני - עד שלא יוצג טופס הבדיקה - הכל דיבורים באוויר.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

בגדול, 508 בשנים האלו (עד מתיחת הפנים ב-2015) הוא רכב לא זול לתחזוקה, עם מס' בעיות ידועות (טיימינג, משאבת דלק, הצטברות פיח ובטח עוד משהו ששכחתי) ולא זולות לתיקון, חלקן גם בעיות חוזרות. זה ממש לא הרכב להחזיק בתקציב מוגבל. הבעיות האלו קיימות בכל רכב של פיג'ו וסיטרואן (וגם קצת מיני) עם המנוע הזה (thp156) בשנים האלו, אבל לא בכל רכב צרפתי.

מעבר לזה, אצליכם יש גם בעיות נוספות שיכולות לקרות בכל רכב (שמשה סדוקה, ראדיאטור, בולמי זעזועים) וגם סתם בלאי (צמיגים). כל זה בנוסף לעניין זיהום האוויר ומנורת מנוע שלא ברור כרגע ממה זה נובע.

על פניו, נשמע שזה רכב שלא שווה את ההשקעה.

אם בכל זאת תחליטו להשקיע, ואתם נמצאים באזור המרכז, הייתי מאוד ממליץ לכם לקחת את הרכב למוסך גבע בת"א או לאורן שירותי רכב בחולון, לקבל חוו"ד אובייקטיבית על מצבו של הרכב שלכם והעלויות צפויות.

בכל מקרה, ה-508 אמנם ארוכה יותר ממשפחתית רגילה, אבל יש לה עדיין רק 5 מקומות ותא מטען מעט גדול יותר, לא ברור למה אתם חושבים שמדובר ברכב גדול משמעותית ולמה זה כל כך חשוב לכם.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

בכל מקרה, ה-508 אמנם ארוכה יותר ממשפחתית רגילה, אבל יש לה עדיין רק 5 מקומות ותא מטען מעט גדול יותר, לא ברור למה אתם חושבים שמדובר ברכב גדול משמעותית ולמה זה כל כך חשוב לכם.

הם קנו 5008

יום טוב גם לך

פורסם

אופס... ככה זה כשמזדקנים, גם הראיה כבר לא משהו[emoji851]

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם (נערך)

5008 הזאת בור ללא תחתית.

במקומכם הייתי מתקן את מה שצריך כדי לעבור טסט ומוכר.

במקביל הייתי מחפש רנו גרנד סניק בנזין 2000 סמ"ק מאותו השנתון ובמצב סביר. אני מניח שקניתם 5008 בגלל הצורך ביותר מ 5 מקומות.

לשאלתך, לא כל הרכבים הצרפתיים בעייתיים. הסניק הזאת אמינה למדי ( אולי כי זה מנוע וגיר כמו בניסאן קשקאי).

אם 5 מקומות ישיבה מספיקים לכם,יש את רנו בלואנס בנזין 2000 סמ"ק ( אותם מנוע וגיר ). מכונית נוחה, בטיחותית, אמינה וחזקה.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

כן - זה אותו מנוע

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

• תוכן חדש...