Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7785 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני מוכן לעשות איתך ניסיון לשם הספורט.

ניפגש במגרש בו אתה מתרגל. אתה תבלום כפי שלימדת את עצמך ולאחר מכן תסביר מה קרה בבלימה ואני אעיר את ההערות שלי, בהתבסס על הניסיון שלי כתלמיד. אזנראה אם הלימוד העצמי שלך לימד אותך לזהות מה קורה עם הרכב שלך בבלימה והאם אתה בולם נכון. אני מהמר שזה לא אני שאהיה "בשוק" אבל תמיד יש הפתעות נעימות בחיים.

בחרת לנבוח על העץ הלא נכון...:wink:

אני לאחר 3 קורסי נהיגת ראלי (1 באנגליה אצל ג'ים ראסל,2 בפינלנד בביה"ס של יוהא קנקונן (1 נהיגת יער והשני נהיגת ראלי בתנאי חורף קשה)) ומחזיק ברשיון ראלי תקף !

בנוסף, 2 קורסים בדונינגטון (אנגליה) לנהיגת מסלול.

בשנתיים שחייתי בבלגיה השתתפתי בצורה קבועה ב GOLF CUP (מרוצי מסלול) ובאליפות הראלי של בנלוקס, קבוצה N (עם אותה גולף), לצערי הרב ללא תוצאות מרשימות או גביעים להתפאר בהם, אבל לעזאזל, זה היה כיף!!!

יש לי איזה מוסג קלוש איך בולמים:wink: .

רק בגלל זה אני מעיז לטעון שיש יכולת לימוד עצמית גבוהה בבלימה. זה עניין של תרגול.

בברכה,יניב

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 88
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני מחזיק בדעה דומה לזו של יניב, גם אם לימוד עצמי של בלימה נכונה לא יהיה לרמה מושלמת, ניתן עדיין לשפר את יכולות הבלימה ברכב ע"י אימון.

דווקא רעיון המגרש הריק וסימון הפס הלבן נשמע לא רע בכלל למי שיש מגרש שהוא יכול לסמן אחד כזה ולהתאמן בו (אני מניח שלרוב הקוראים).

הערה למי שחושב להתאמן על בלימות חירום בצורה הנ"ל - תוך מספר בלימות חירום מסוג זה הבלמים יתחממו, אין להעמיד את האוטו ברגע זה אלא להמשיך לסוע איתו גם אם במהירות איטית תוך כדי המנעות משימוש בבלמים... האויר שזורם על הבלמים בנסיעה מקרר אותם הרבה יותר טוב!

ובשום מקרה - לא להרים בלם יד על בלמים חמים!

מוטי.

פורסם
בחרת לנבוח על העץ הלא נכון...:wink:

אני לאחר 3 קורסי נהיגת ראלי (1 באנגליה אצל ג'ים ראסל,2 בפינלנד בביה"ס של יוהא קנקונן (1 נהיגת יער והשני נהיגת ראלי בתנאי חורף קשה)) ומחזיק ברשיון ראלי תקף !

בנוסף, 2 קורסים בדונינגטון (אנגליה) לנהיגת מסלול.

בשנתיים שחייתי בבלגיה השתתפתי בצורה קבועה ב GOLF CUP (מרוצי מסלול) ובאליפות הראלי של בנלוקס, קבוצה N (עם אותה גולף), לצערי הרב ללא תוצאות מרשימות או גביעים להתפאר בהם, אבל לעזאזל, זה היה כיף!!!

יש לי איזה מוסג קלוש איך בולמים:wink: .

רק בגלל זה אני מעיז לטעון שיש יכולת לימוד עצמית גבוהה בבלימה. זה עניין של תרגול.

בברכה,יניב

על אחת כמה וכמה אתה צריך לדעת שלבד אי אפשר ללמוד טכניקה נכונה.

קח לדוגמא מישהו שקרא בספר איך צריך לשחות חתירה ונכנס לבריכה לנסות זאת. את מאמין שהוא יצליח להגיע לטכניקה סבירה של שחייה בלי הדרכה פרונטאלית ותיקון שגיאות?

בחיים לא.

יכולת לימוד עצמית יכולה להיות רק למי שיש לו לפחות בסיס וניסיון של איך מבוצעת בלימה נכונה, כך שהוא ידע מתי הביצוע היה טוב ומתי לא ולזה לא ניתן להגיע לבד.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אני מחזיק בדעה דומה לזו של יניב, גם אם לימוד עצמי של בלימה נכונה לא יהיה לרמה מושלמת, ניתן עדיין לשפר את יכולות הבלימה ברכב ע"י אימון.

מוטי - תרגול עצמי זה מעולה אבל ללא לימוד קודם ונכון של הטכניקה זה לא יעזור בכלום. בלימה נכונה מתחילה מישיבה נכונה, מעבודה נכונה עם המבט וצריך מישהו מחוץ לרכב שידע אם עבדת נכון עם הבלמים או לא ועד, דברים שבטח לא אני צריך להסביר לך. אין שום טעם בלימוד ראשוני ללא פידבק מקצועי. זה חסר טעם ומתכון לאימוץ טכניקות שגויות תוך הגדלת הביטחון העצמי ללא בסיס.

פורסם

אכן, יש לך כמה נקודות טובות בדברים, שוכנעתי.

בכל מקרה, אם יש (ואני בספק) מישהו שעדיין לא הבין את החשיבות שבלימוד נהיגה ברמה מתקדמת, אני לא סגור על מה עוד יעזור לאותו אדם להבין.

מוטי.

פורסם

עם כל העצות שלכם אני מקווה שלא תשלחו בן אדם לאיזה עמוד בסוף.

אני שמח שהגעתם לנקודה שבלי הדרכה לא כדאי בכלל להתחיל לנסות, לא משנה כמה המגרש יהיה ריק!

אני לא שולל קורס נהיגה מתקדמת. רק אני אומר שזה לא הכרחי לכל אחד.

לאחד כמוני? כמובן שזה כדאי. בן אדם בן 18 (בקרוב) כל החיים לפניו, מרבה לנסוע עם חברים, מרבה לשמוע מוזיקה גבוהה, רק לומד עדיין (אחרי כמעט שנה) את הרכב ואת המגבלות שלו ושל האדם. כדאי להכנס לקורס.

אני לא אחד שמרבה לעבור את ה110. אם אני רואה על הספידומטר 110 אני מתחיל להאט. אני לא חובב נהיגה מהירה מדיי. אני מכיר את המגבלות שלי ושל האוטו שלי. אחת הסיבות שבחרתי בסובארו לאונה (חוץ מזה שהיא זולה לאחזקה) זה היה סירוס עצמי, ואתם יכולים לקרוא לזה להקדים תרופה למכה. כמו כל נער אחר יכלתי לשגע את ההורים שלי על אלפא 33 או איזו אונו טורבו קרועה ולהבטיח לטפל בה. אבל העדפתי רכב שאני יודע מראש שלא מסוגל להגיע להרבה (גם איטי באופן יחסי, וגם התנהגות כביש בקאנטים).

בואו נתפשר על זה שקורס נהיגה מתקדמת לא מתאים לכל אחד באופן טוטאלי. נאמר שזה יותר מתאים לנערים שצריכים להבין את המגבלות שלהם מאשר לנהגים עם 20 שנה וותק על הכביש, ובדר"כ עברו המון. יותר הגיוני שאני אעבור קורס כזה ולא אבא שלי.

הזמן יעשה את שלו.

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם
בואו נתפשר על זה שקורס נהיגה מתקדמת לא מתאים לכל אחד באופן טוטאלי. נאמר שזה יותר מתאים לנערים שצריכים להבין את המגבלות שלהם מאשר לנהגים עם 20 שנה וותק על הכביש, ובדר"כ עברו המון. יותר הגיוני שאני אעבור קורס כזה ולא אבא שלי.

הזמן יעשה את שלו.

אני לא מסכים איתך, יוסי.

בשלושת הקורסים שהייתי בהם, היו עימי אנשים מבוגרים שקיבלו את הקורס כמתנה מילדיהם או מבנות זוגיהם.

הם נהנו, למדו דבר או שניים ואפילו הודו בכך.

העיניין מזכיר לי את המזדה MPV (של גבר מבוגר ואישתו) שעשתה תירגולים של היגוי יתר בקורס האחרון. :)

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

איייי יוסי יוסי,

איך אני אוהב את הלך המחשבה שלך ושל אחרים כמוך.

אני אסע לאט , יהיה בסדר.

לא , לא יהיה בסדר ! :evil:

לא אתה בוחר באופן בלעדי את המצבים בכביש. יש לך שותפים לשימוש בדרך.

כבר נכנסת לכמה מצבים מביכים (לא מצבי חירום , רחוק מזה) , ובכל פעם נוכחת לדעת עד כמה הידע שלך והמיומנות שלך אפסיים , וכמה אתה לא יודע איך להגיב.

97 אחוז מנהגי ישראל הם כמוך .

הכותרת בעיתון למחרת : "3 נהרגו כאשר הנהג איבד שליטה על הרכב".

זה לא אובדן שליטה , זה חוסר ידע מוחלט בתגובה הנכונה ובזמן הנכון , ועל חוסר הידע הזה שום זהירות לא מפצה.

אז לפני שאתה רושם שוב את הגיגיך , בוא פעם אחת למקום בוא מגיעים אל מגבלות האוטו (מומלץ קורס) ואז תבין עד כמה אין לך מושג מה לעשות.

בדיוק בגלל החינוך המוטורי שקיבלת ואתה מפגין פה יש 500 ומעלה הרוגים בשנה :evil: (לא , אני לא מאשים אותך חלילה , אלא את המערכת שמייצרת קו מחשבה עקום כזה).

אה ,והזמן לא תמיד עושה את שלו - לפעמים העמוד/אי התנועה/הרכב ממול וכו' עושים את זה קודם.:idea:

פורסם

הזמן יעשה את שלו.

וותק על הכביש לא נותן כלום ולעיתים גם מזיק בשל השתרשות הרגלים מגונים.

מי שלא למד לנהוג לא יודע לנהוג. אם אף אחד לא לימד אותך או את אביך איך בולמים נכון אז שניכם ביחד וכל אחד לחוד בולמים לא נכון. נקודה.

כבר הייתי במספיק הדרכות בסיסיות יותר ופחות עם נהגים עם ותק כזה או אחר ואני יכול לחתום לך שאין קשר בין הותק של הנהג על הכביש לרמת היכולת הטכנית שלו בנהיגה (כל זמן שהוא לא ממש לא מנוסה). שום קשר.

היחידים שהראו יכולת עדיפה במהירות הלימוד והביצוע היו... טייסים במקצועם וגם הם היו צריכים שקודם כל יראו להם מה לעשות ואיך.

פורסם

אתם לא חושבים שכדי ללכת לקורס נהיגה מתקדמת כודם צריך לדעת לנהוג בצורה בסיסית כאשר הרבה אנשים לא יודעים לנהוג אפילו בצורה בסיסית? ואני מדבר על אנשים שנוהגים כבר שנים....

If there is a car in front of you, you are going too slow... :-D:drinking:

פורסם
אתם לא חושבים שכדי ללכת לקורס נהיגה מתקדמת כודם צריך לדעת לנהוג בצורה בסיסית כאשר הרבה אנשים לא יודעים לנהוג אפילו בצורה בסיסית? ואני מדבר על אנשים שנוהגים כבר שנים....

קורס נהיגה מתקדמת בה ללמד נהיגה טכנית, כלומר איך מתפעלים מכונית במצבים שונים ואת זה הוא עושה מהבסיס - איך יושבים, איך מחזיקים הגה וכו'. קורס כזה לא בא ללמד דברים הקשורים להשתלבות בתנועה, אם כי יש כאלו המשלבים בין השניים ומדגימים איך ליישם נהיגה נכונה בתנאי כביש (לא ניסיתי, לא יודע איך זה מבוצע).

באופן טבעי, אם יש לך מושג מה יהיה מרחק העצירה שלך אז סביר להניח שתדע לשמור מרחק נכון ואם אתה יודע לעבוד נכון עם ההגה אז סביר שהמכונית לא "תברח" לך לנתיב הסמוךבסיבוב, אבל לא זו מטרתו המוצהרת של קורס נהיגה מתקדמת.

פורסם

הקורס אולי נקרא "נהיגה מתקדמת" , אבל כאשר מלמדים אותך איך לשבת ליד ההגה - זה מאוד בסיסי.

פורסם

הכוונה היתה שהנהג צריך להרגיש את הרכב כלומר להבין מה קורא לרכב בכל רגע ורגע(ואני מתכוון לא באופן תאורטי)

בדרך כלל לנהגים חדשים אין את הרגש הזה אך גם להרבה אנשים אם וותק דיי גדול אין. ולצערי זה דבר שאי אפשר ללמד... הקורס אומנם ילמד את האדם מה לעשות במקרים מסויים אך אם לאדם אין הרגשה של הרכב הוא עלול להרגיש את זה מאוחר מדיי..(כמו החלקה)

ויש אנשים כאלה אני אפילו מכיר אחד ואני מפחד לנסוע איתו הבן אדם מסוגל לזרוק תחת בסיבוב כמעת להכינס לתוך אמוד בלי להרגיש אפילו ש קרא משהו... :roll:

If there is a car in front of you, you are going too slow... :-D:drinking:

פורסם

אני אקביל את זה לבניית בניין.

כאשר אתה בונה יסודות בריאים , ניתן לבנות הרבה קומות מעל.

שים יסודות רעועים , והבניין יקרוס תוך 3 קומות.

את מה שיוסי כתב - הנסיון והלמידה תוך כדי נהיגה - יש לבנות על יסודות נהיגה נכונים .

מי שיוצא היום עם רשיון חדש - לא יידע בד"כ לנהוג (אלא אם העשיר את נהיגתו באמצעים אחרים) , ועם הזמן הוא לא ייהפך לנהג יותר טוב.

פורסם

אני חדש בפורום וגם על הכביש וקראתי את מה שרשמתם רק הדבר היחידי ששכחתם הוא הגורם האנושי....אנחנו לא בנויים להסתדר במהירויות של מעל 60 בייחוד לא עם משקל של טון ומעלה לכן תמיד יהיו תאונות דרכים עד שלא יהיו מחשבים שיעזרו בנהיגה כמו שיש למטוסי קרב למשל שרוב ההיגוי נעשה ע"י מחשב

ואני יכול להגיד מניסיון שחודשיים אחרי שעברתי טסט אני עדיין לא מבין כלום בנהיגה ואני נתקל במצבים שלנהגים מנוסים אין בעיה ואני מסתבך בהם רצח...אז תקשיב למישהו שכבר עבר טסט ולא ממזמן לא משנה כמה שיעורים תעשה ולא משנה מה המורה שלך לנהיגה יגיד אתה בכלל לא יודע לנהוג

פיג'ו 205 שנת 94 יד ראשונה!!

החיים הם אפס למאה

• תוכן חדש...