Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2709 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

משהו מוזר קורה לי, אני נמצא בהילוך, מרים את הגלגלים הקדמיים, מסובב את הגלגלים והקראנקשאפט לא מסתובב, איך זה יכול להיות?

עריכה אחרונה על ידי ronenfe
  • תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

מה זאת אומרת?

הרכב לא נוסע?

כנראה שהקלאץ שרוף לגמרי או שהכבל קלאץ מתוח מידי והקלאץ כל הזמן מפריד.

אפשרות שניה ונדירה היא שמשהו מתוך הגיר נשבר.

נ ניסית לדחוף את הרכב או באוויר סיבבת?

כי בשביל שהמנוע יסתובב שהגלגלים באוויר אתה צריך לסובב את שניהם בו זמנית או לעצור את אחד הגלגלים ואת השני לסובב.

עריכה אחרונה על ידי ba323f
פורסם

תודה. זה הנתון שהיה חסר לי. הגלגל אחד צריך להיות על הקרקע. אני צריך לכוון שסתומים ולא ידעתי שככה זה עובד. עדיין לא ברור לי איך ולמה זה עובד ככה..

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

צריך עזרה. הרכבתי הכל והרכב לא מניע, יש ניצוצות, יש דלק זורם , קומפרסיה: 75 50 50 75 PSI, לא יודע מה לעשות מעבר.

פורסם
צריך עזרה. הרכבתי הכל והרכב לא מניע, יש ניצוצות, יש דלק זורם , קומפרסיה: 75 50 50 75 PSI, לא יודע מה לעשות מעבר.
מה הספרות אומרת לגבי התחום התקין לקומפרסיה?

לרכבים מהעשורים האחרונים זה לרוב 150 וצפונה

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

יום טוב גם לך

פורסם

האם עשית התאמת שסתומים לתושבות?! או שרק עשית יישור שטח?

אם הטיימינג במקום והכיוון שסתומים תקין כנראה שהשסתומים דולפים, כדי לאמת בצע בדיקת ליקייג'

אם השסתומים דולפים תצטרך לפרק ראש שוב.

פורסם
מה הספרות אומרת לגבי התחום התקין לקומפרסיה?

לרכבים מהעשורים האחרונים זה לרוב 150 וצפונה

אמור להיות 135 PSI כי יחס הדחיסה הוא 9.2 . אולי אצלי זה נמוך כי המנוע קר וכי לא לחצתי על הגז עד הסוף כשבדקתי?

האם עשית התאמת שסתומים לתושבות?! או שרק עשית יישור שטח?

אם הטיימינג במקום והכיוון שסתומים תקין כנראה שהשסתומים דולפים, כדי לאמת בצע בדיקת ליקייג'

אם השסתומים דולפים תצטרך לפרק ראש שוב.

הראש היה אצל חרט והוא החליף גם אטמים לשסתומים, מאמין שהוא בדק הכל. בטיימינג לא נגעתי כי אין צורך, זה שרשרת מלמטה.

אנסה לחזור על בדיקות הקומפרסיה שוב.

פורסם

אטמים לשסתומים לא מעניין את האמונה בחרט תשאיר בצד. שאל אותו האם הוא ביצע התאמת שסתומים.

חרט עושה מה שמבקשים ממנו.

בדיקת קומפרסיה עם מנוע קר וגז עד הסוף.

בדוק שהשעון קומפרסיה תקין. למרות שיש הפרש קיצוני בין 50 ל 75 זה כבר לא בסדר.

פורסם (נערך)
אמור להיות 135 PSI כי יחס הדחיסה הוא 9.2 . אולי אצלי זה נמוך כי המנוע קר וכי לא לחצתי על הגז עד הסוף כשבדקתי?

.

במדידה במנוע תקין השעון יראה קומפרסיה תקינה גם אם לא לוחצים על הגז בכלל, זה פשוט יצריך עוד כמה סיבובי מנוע יותר מאשר אם המצערת פתוחה.

גם על מנוע קר הקומפרסיה צריכה להיות בתחום התקין, ובודאי לא פחות מחצי ממנו..

חזור על המדידה ואם אתה מקבל אותם ערכים בדוק שוב תזמון מנוע (גם שרשרת אפשר להרכיב לא נכון), מה הכוונה ״זו שרשרת מלמטה״? זה מנוע עם דחיפים?

ובצע בדיקת לחץ הפוך על מנת לראות מאיפה הדליפה בצלינדרים

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

פורסם
מה הכוונה ״זו שרשרת מלמטה״? זה מנוע עם דחיפים?

כן בטווינגו עד 1996 או 1997 היה את המנוע הישן של רנו 5 עם קאמשפט תחתון.

פורסם (נערך)

אם כך בפירוק ראש לא נוגעים בתזמון, משמע יש כאן דיליפה חמורה.

או כיוון שסתומים לקוי מאוד(שסתומים לא נסגרים בכלל).

או בוכנות שבורות/ רינגים או צלינדרים טחונים מאוד(לא סביר שכל ה 4 כתוצאה מהתחממות יתר סיכוי נמוך ונדיר מאוד)

נשארנו או עם שסתומים דולפים כתוצאה מעיוות בראש המנוע והעבודה לא בוצעה כהלכה להתאמתם בחזרה.

אפשרות אחרונה היא שהשעון קומפרסיה לא תקין והמנוע לא מניע מסיבה אחרת, אך גם אם השעון מזייף ההפרשים בין הצילינדרים עם הפרש גס.

לדעתי בסופו של דבר אחרי בדיקת כיוון שסתומים תצטרך לפרק שוב את הראש וכך יהיה.

ההוכחה לכך היא שהמנוע התחמם יתר על המידה בין צילינדרים 2 ו 3 עפ מבט באטם ראש הישן.

זה אומר שהחרט שלך לא ביצע התאמת שסתומים בכלל ונשארת עם הנזק עפי שהיה.

צילינדרים 1 ו 4 התחממו פחות לכן שם תושבות השסתומים פחות התחממו לכן שם יש לך קומפרסיה טובה יותר.

שסתומים דולפים.

עריכה אחרונה על ידי ba323f
פורסם

דיברתי עם המוסכניק והוא ענה שנעשה שלייפ סופפים. הבוכנות והצילינידרים נראו תקינים כי בלי הראש ראיתי שהם נעים יפה כשאני מסובב את הקרנקשאפט, לא הגיוני שגם כולם יהרסו. כיוון שסתומים עשיתי, אולי לא עשיתי כמו שצריך. אני מאד מקווה שלא אצטרך לפרק ראש שוב. הקטע הוא שלפני שהתחלתי בפירוק הראש הרכב עדיין היה מניע כמה פעמים אחרי מנוחה ועם לחיצה על גז עד הסוף. עד שהפסיק להניע יותר. בגלל זה אני חושד שיש בעיה אחרת בנוסף לראש, כמו חיישן TDC או אספקת דלק או הצתה.

פורסם

אז איך אתה מסביר שהקומפרסיה נמוכה מידי?

בדוק שוב את ההרכבה, חיזוק ראש, כיוון שסתומים.

שלייף סופפים נשמע כמו עבודה בשיטה העתיקה של מקל וחומר וסיבוב ידני של השסתומים שאין לדעת אם יש או אין אטימה עד לאחר ההרכבה.

לחרט מקצועי יש כלים מיוחדים לחריטת תושבות השסתומים והשחזת השסתומים לזויות הדרושות לפי הוראות היצרן ולבסוף בגיקת אטימות ע"י מעונת וואקום עם שעון.

אם יש ניצוצות בכל הפלאגים כל עוד שאתה נותן סטרטר משמע החיישן tdc תקין.

יש כאן יותר מידי ערפל, היה מניע, יש קומפרסיה אין קומפרסיה לא יודע כן יודע אם עשה שלייף, כיוון שסתומים...

בקיצור בשביל להתניע פרק מכסה שסתומים ובדוק כיוון, לאחר מכן בצע בדיקת ליקייג' לבדיקת דליפות.

בדוק קומפרסיה עם שעון תקני, אם הקומפרסיה נמוכה שפוך מעט שמן מנוע לתוך הצילינגרים דרך הפלאגים וחזור על הבדיקה, אם הקומפרסיה עלתה משמעותית יש לך דליפות מהבוכנות/שסתומים.

צריך לשבת ולבדוק(יותר נכון לעמוד על הרגליים) ולא לחפש פתרונות באינטרנט לבעיה שאינך יודע מהיכן מגיע.

מה שמצלצל כאן זה קומפרסיה נמוכה.

פורסם

תודה ba323f, יש מצב שאתה צודק והחרט דפק אותי. או שהמוסכניק בטוח במשהו שנעשה על ידי החרט בלי שביקש ממנו במפורש.

אני בודק קומפרסיה עם מכסה שסתומים מפורק. צילינדר 1 מגיע ל 100 PSI , אבל צילינדר 2 לא עולה על 50 PSI, צילינדר 3 50 PSI וצילינדר 4 110 PSI. כבר יצא לי החשק להמשיך לעבוד על האוטו.

• תוכן חדש...