Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קריסת חברות מסחר בורסאיות -usgcapital, shortrade

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2980 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראיתי עכשיו כתבה על קריסת חברת מסחר - SHORTRADE

https://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3737566,00.html

ועל כך שאנשים השקיעו שם מאות אלפי דולרים , וכנראה שלא יראו את כספם בעתיד.

אני לצערי בעברי השקעתי סכום נמוך יחסית(לשמחתי נמוך יחסית..) - אך עדיין סכום - בחברת USG CAPITAL ובינתיים אני לא רואה את כספי בחזרה.

https://www.globes.co.il/news/usg_%D7%A7%D7%A4%D7%99%D7%98%D7%9C.tag

רציתי לשאול אם מישהו מכיר את התהליך במקרה כזה ? האם יש סיכוי שאנו נראה את כספנו בחזרה?

ואיך זה בכלל שהחברה יכולה לשאוב את הכסף שאני הפקדתי לחשבון נאמנות?

לפי מה שהוסבר לי במעמד ההצטרפות הכסף הוא רק שלי ולחברה בעצם אין שום יכולת לגעת בו...

פורסם

בניגוד לבתי השקעות "נורמאלים", החברות הקיקיוניות הללו לא עובדות עם חשבונות נאמנות.

לא יודע איזה סיפורים סיפרו לך אבל כשאני שיחקתי בזמנו עם סכום קטן דרך USGCapital אף אחד לא מכר לי סיפורים כאלה.

פשוט חייבו את הכרטיס אשראי.

כיוון שהסכום לא היה משמעותי מידי (1k$) וממילא יועד לניסוי, לא חפרתי על זה יותר מידי, אבל היה לי ברור שחשבון נאמנות זה לא.

לבסוף אחרי כמה חודשים של משחקים יצאתי break even וביקשתי לרוקן את החשבון.

מודה שדי הופתעתי כשהכסף נכנס אלי לחשבון בנק בלי יותר מידי כאבי ראש.

לשאלה שלך לגבי התהליך שעליך לעשות:

תפתח את החוזה שחתמת עליו. יש סבירות גבוהה שכתוב שם שאתה יכול לתבוע את החברה אך ורק בבית משפט בבריטניה (שם הם רשומים). אם הסכום כסף שיש לך שם שווה את זה, אתה יכול לנסות.. זול זה לא יהיה.

אגב יש לך טעות בכותרת, אלו חברות מסחר, אבל בורסאיות הן לא.

יום טוב גם לך

פורסם

החברה פנתה לפירוק - אתה לא תראה את הכסף אלא אם כן יכנס כסף לקופת המפרק ממכירה של נכסי החברה.

https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A4%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A7_%D7%97%D7%91%D7%A8%D7%95%D7%AA

לגבי חוקיות של נגיעה בכספים או לא- יענו לך בהמשך כי אני פחות בקיא, ממה שהבנתי זה הופקד בקרן נאמנות שהם לא היו אמורים לגעת בה (שורט טרייד) ולמרות זאת נגעו.

אפשר גם לראות את זה כמו בנק, אתה מפקיד כסף והוא הולך למתן הלוואות וכד', אם כולם יבואו למשוך את הכסף ביום אחד מהבנק לא יהיה לו לתת לכולם , שורט טרייד חשבו לקחת בתקווה שלא תהיה בהלה למשיכת כל הכספים שהופקדו ע"י המשקיעים, כנראה שהעסקה הכושלת שלשמה לקחו את הכספים הובילה אותם לגבול תחתון שהם לא יכלו להמשיך את הפעילות של החברה.

בניגוד לבתי השקעות "נורמאלים", החברות הקיקיוניות הללו לא עובדות עם חשבונות נאמנות.

שורט טרייד ספציפית היו עם חשבון נאמנות במזרחי טפחות אאל"ט

Miata ND2

פורסם

אתמול צפיתי בכתבה ואני מופתע שהרשות לניירות ערך לא מפקחת על חברות השקעות פרטיות באותה מידה שמפקחת על חברות הביטוח.

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם

אין מה לפקח...החברה היא מאיי הבתולה וגם לא עשתה בכלל מסחר, אלא רק "כמו במערכת דמו", הפקודות לא נשלחו לחבר בורסה ישראלי.

משכנתא זה קל

פורסם

בנוגע ל SHORTRADE למיטב הבנתי היה מדובר בלתת גישה לחבר בורסה אמריקאי דווקא.

אם ניהול השקעות בישראל מצריך רישיון, למה חברות שיושבות בישראל ופשוט רושמות חברות בחו"ל לא מפוקחות ? על פניו מרגיש שזה מועד לפורענות.

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

• תוכן חדש...