Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2974 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום רב לכל חברי הפורום.

אני משתמש פסיבי שעוקב אחרי שרשורים מזה כמה חודשים, קורא בעניין המון תגובות של מביני עניין כאן בפורום.

היום החלטתי שאני נרשם, במיוחד כדי לקבל טיפ מבעלי עניין לגבי רכישת רכבים.

ברצוני לקבל המלצות על שני רכבים עבורי ועבור הוריי.

אני בן 26 , סטודנט שחי בקריות.

צריך רכב חזק ואמין ולא יעשה 1-5 בצריכת הדלק. כמו כן שיהיה בנוי לסביבה שלי במהלך השבוע.

הרכה ישמש גם לנסיעות ארוכות במידת הצורך(פעם בשבועיים רמת הגולן וכן נסיעות למרכז וירושלים).

כיום ברשותי סוזוקי סוויפט 2008, ק"מ נמוך יחסית לשנתון.

אני מאד שומר על רכבים ודואג לטפל בהם כמו שעון,

אך אני איני מבין הרבה ברכבים(לצערי ולשם זה יש לי מוסכניק נפלא).

לכן חשוב לי שיהיה לי רכב שיספק לי שקט.

לצערי אני סובל מבעיות גב ולכן רצוי שזה יהיה רכב יחסית נוח.

להוריי שגרים ברמת הגולן יש צורך ברכב אמין וחסכוני שישרת אותם נאמנה לאיזור ולנסיעות ארוכות

(רצוי גם שיהיה מרווח להובלות קטנות מאיקאה

:lol:

)

ברשותם כיום מאזדה לנטיס 323 שנת 2001 מצויינת ומדהימה שהגיע ל330 אק"מ, אך צריך כבר להחליף מתישהו.

המאפיינים :

בגדול תקציב משולב יהיה משהו כמו 100K-110K לשני רכבים.

אופציה נוספת היא יכול ליהיות שלקנות רכב קטן כמו קיה פיקנטו חדשה במימון זו גם מחשבה ואת הרכב השני בשביל הוריי לקנות באמת כיד 2(רכב מרווח יותר).

כרגע לאחר קריאה של כחודשיים

רוב הדברים שראיתי מובילים לקוריאניות\יפניות כמובן(I35, קיה פורטה, מאזדה 3)

לגבי צרפתיות אשמח להארות (למרות שגם כאן הדעות מאד חלוקות וגם אני בא עם הסטיגמה הישראלית).

רוב החומר שקראתי על הקונצרן(VAG) ואמריקאיות נראה שזה לא בא בחשבון.

תודה רבה,

בברכה,

דניאל.

עריכה אחרונה על ידי drStrange
פורסם

שלום, ישנם הרבה מאוד שילובים של שני רכבים במקרה שתיארת.

אני רוצה להתחיל מבעיות גב - דווקא בגזרה הצרפתית תוכל למצוא רכבים עם מושבים נוחים ותומכים.

ואת החיפושים הייתי מתחיל מפיג'ו 208 בת שנתיים - שלוש , עם מנוע 1.2 טורבו וגיר אוטומטי.

סתם פתחתי לוח יד 2 וראיתי מודעה כזאת :

yad2.co.il/s/c/cb3hrm

להורים שלך, שאוהבים לבקר באיקאה, הייתי מחפש יונדאי I30cw ( סטיישן ).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
שלום, ישנם הרבה מאוד שילובים של שני רכבים במקרה שתיארת.

אני רוצה להתחיל מבעיות גב - דווקא בגזרה הצרפתית תוכל למצוא רכבים עם מושבים נוחים ותומכים.

ואת החיפושים הייתי מתחיל מפיג'ו 208 בת שנתיים - שלוש , עם מנוע 1.2 טורבו וגיר אוטומטי.

סתם פתחתי לוח יד 2 וראיתי מודעה כזאת :

yad2.co.il/s/c/cb3hrm

להורים שלך, שאוהבים לבקר באיקאה, הייתי מחפש יונדאי I30cw ( סטיישן ).

תודה על התגובה בהחלט נשמע שזו הצעה טובה להוריי.

האם לפיג'ו שציינת אין בעיות מיוחדות?(אני הסתכלתי על 3008 וראיתי שבדגם בנזין 156 כ"ס יש בעיות למשל)

פורסם (נערך)

אין שום קשר בין מנוע בעייתי של 3008 דור קודם ל 208. מנועים שונים לגמרי.

אני צופה שהמוסכניק שלך לא יתלהב מ 208, אבל כאן נכנס עניין כאבי גב ( כנראה סוויפט לא נוחה לך ). אפשר לנסות לשבת ברכבים יפנים או קוריאניים מקבוצת מיני/סופר מיני, אבל גם לטויוטה יאריס, גם ולקיה ריו , גם לפיקנטו/ I10 המושבים הרבה פחות נוחים.

לרנו קליאו ( רכב נוח למדי ) הגיר בסימן שאלה לגבי האמינות לתווך הרחוק ( רובוטי כפול מצמדים ). ככה יוצא שגיר אוטומטי יפני של 208 משדר יותר שקט תעשייתי .

אפשר לנסות את הונדה ג'אז שהיא יחסית גבוהה מבחינת הישיבה, אבל מבחינת הכוח אין מה להשוות אפילו לסוויפט הנוכחית שלך ( הונדה מרגישה חלשה ).

קיימת במספרים לא גדולים I20 עם מנוע 1600 - אם המושב שלה נוח לך, יכולה להיות אופציה מעניינת בשבילך ( 1400 חלשה בעליות ).

אין תחליף לביקור בסוכנויות וישיבה בתוך הרכבים - כל אחד מרגיש שונה את נוחות המושבים.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

עוד יתרון לפיגו לעומת הקליאו הוא נוחות נסיעה, המתלים של הרנו נוקשים יותר, כמו כן לפיגו יש מושבים רכבים ונוחים.

Sent from my iPad using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

נוחות המושבים לא חד משמעית , משתנה מאדם לאדם.

אבל כאן יש שאלה אחרת בכלל - בין השורות, מדובר בעוד מקרה שהמוסכניק עלול להכתיב /להשפיע בבחירת הרכב ( בגלל סטיגמות או נוחות העבודה שלו / ידע או חוסר מיומנות בדגמים מסויימים).

זה בסדר, כל עוד לא צריך לקחת בחשבון בעיות גב.

אני אישית הייתי מוכן לשלם יותר ( משמעותית יותר ) למוסך כדי לא לראות בתדירות גבוהה אורטופד / כירופרקט.

לכן סדר עדיפויות, לדעתי, צריך להיות :

1. נוחות הישיבה.

2. אמינות

4. יכולת דינמית.

3. הוצאות דלק.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

פורסם

מה לגבי דגמים כמו 308 או 3008 של פיג'ו? בכל מקרה גם משפחתיות באות בחשבון כמו הi35, והמאזדה. (גם לי וגם להוריי)

פורסם

יש פה בפורום כמה בעלי 308 שמרוצים ממנה, חפש את הסיקורים שלהם.

3008 מהדור הקודם, רק עם מנוע 165 כ"ס , ה156 מגיעות עם מנוע בעייתי.

פורסם

3008 עם מנוע משופר יאכל לכם את כל התקציב של שני הרכבים. גם 308 עם מנוע טורבו 1.2 לא זולה כל כך, אבל אפשר למצוא משהו נורמלי סביב 60 אלף שקלים+. במקרה הזה לרכב שלך יישאר 35-40 אלף.

רכבי סדן (I35\ מאזדה 3) הרבה פחות נוחים להובלות מטען מאשר רכבי סטיישן.

פורסם

I35/ 2יה פורטה להוריי גם יכול ליהיות טוב השאלה אם הם רכבים מומלצים?

לא אתנגד שיהיה להם ואז למצוא משהו לעצמי. מה ההבדל הניכר בין ה208 ל308 בעצם? ומהם עלויות האחזקה?

בנוסף לכל הייתי שמח לקבל עוד חוות דעת על רכבים נוספים

פורסם

פורטה / I35 בהחלט רכבים אמינים ולא יקרים לקניה לאחזקה.

גם מיצובישי לנסר אפשר לקחת בחשבון.

308 זה רכב משפחתי . בנוסף, הדגם 1600 טורבו סבל מאותן בעיות מנוע כמו 3008, ככה שהדגם המומלץ הוא 1.2 טורבו - יש אותו מ 2015 ( ואולי חלק מ 2014 ).

הוא יותר יקר, פחות חסכוני מאשר 208. לסטודנט אין צורך ברכב משפחתי.

אגב, יש מודעת מכירה מהיום בפורום הזה על 208 מודל 2017.

שווה להציץ.

פורסם

אאל"ט, ה-308 היחידה בארץ עם איזושהיא גרסה של ה-1.6 טורבו היא ה-gti. גם הקודמת וגם החדשה לא הגיעו איתו בגרסאות נרגילות.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

אוקיי אין לי למה להתקרב ל308 אם כך וגם לא לgti .. מה עלויות האחזקה של 208 כזו בבסיס? שאלה נוספת

נכון שאמרתי לא vag אך מה לגבי פאביה? או מאזדה 3 קצרה?

פורסם (נערך)

להורים מאזדה 3 האצ'בק ואו יונדאי I30CW / קאיה סיד - רכבים שהם מכירים ואמינים

ויותר איכותיים וחדשים.

(מאחר וההורים רגילים למאזדה, תפעול טיפולים וכו', הייתי מנסה אותה כעדיפות הראשונה)

עבורך - התייעץ עם המוסך המטפל - יש להם ניסיון וידע, מעוד רכבים אשר הם מטפלים.

ואם מצאתה מוסך טוב - השאר איתו.

כמובן - בקש 2-3 דגמים - העלה את הדגמים הללו לדיון, כך אנו נעזור במידע והניסיון.

אייל.

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

כל עוד מדובר ברכב אוטומטי, זה אותו הגיר, לא משנה , פולו/ איביזה/ פאביה.

בשביל מאזדה 3 האצ'בק תצטרך לרדת בשנתון, אחרת כל התקציב יתבזבז. שוב, רכב משפחתי ולא חסכוני. נכון, אמין, כייפי לנהיגה עם מנוע 2000, שומר טוב את המחירון ( בעתיד זה יתרון, עכשיו חיסרון ).

• תוכן חדש...