Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3002 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

מחפשת רכב שישמש בד״כ לנסיעות קצרות בתוך העיר.

מאוד חשובים לי ברכב: בטיחות (ולכן מיני לא מתאים) אמינות, ירידת ערך נמוכה וגם נראות.

חסכון בדלק, יתקבל בברכה, אבל לא נורא אם יהיה 1 ל10 כי לא אשתמש ברכב כל הזמן.

לא כ״כ רוצה להוציא הרבה כסף ומוטרדת מירידת הערך ברכב חדש (יחסי), אבל מתלבטת אם רכב ישן (בעלות 10-15) יהיה אמין מבחינת תקלות.

מניחה שבטווח הארוך, ירידת ערך ברכב חדש יחסית, זה בערך 20/30 אלף.

האם תיקונים ברכב ישן יהיו יותר זולים?

מתלבטת בין:

רכב ישן 2006-2008:

run-x או סיד

לבין

רכב חדש (2012-2014):

סוויפט glx / glx-i

גולף

i30

מה עדיף?

אשמח גם לקבל הערכה למחיר שוק לרכבים אלו, איך יודעים כמה לשלם?

תודה

פורסם

בלי קשר לדגם ספציפי. בעיקרון רכב שהוא חדש יותר סיכון נמוך יותר לתקלות בהנחה שהוא טופל כמו שצריך.

רכבים ישנים יותר כעיקרון הסיכון גבוהה יותר לתקלות. אבל בסופו של דבר כל מקרה לגופו.

יבוא אחד יטען שרכב 2008 לא מתוחכם עם גיר אוטומטי פשוט ובלי טורבו סיכון נמוך יותר מרכב 2012 עם תיבה רובוטית וטורבו ומנוע שנוטה לצרוך שמן.

יתכן וכי זה נכון אבל שוב, רכב לא משנה האמינות הבסיסית שלו, כל עוד הוא הוזנח מבחינת אחזקה יביא מרור.

לא חסר אנשים שקונים רכב חדש ולא מטפלים בו שנתיים מזניחים תקלות במערכת קרור, וכו'.

מסרב לחתום:evil:

פורסם

נראה שהתפזרת לגמרי. בתור התחלה, כדאי מאוד להגדיר תקציב (או לפחות גבול עליון). בלי שום מספר הדיון נהיה מאוד תאורטי.

שנית, כככל אצבע, ככל שהרכב חדש יותר הוא יהיה בטוח יותר. לא בטוח בכלל שרכבים כמו הראנקס יהיו יותר בטוחים מסופר מיני מודרנית יחסית. יש כמובן יוצאים מהכלל, וצריך לדון בכל רכב באופן פרטני.

רכב ישן יצריך יותר טיפולים. הם יכולים להיות זולים יותר פר טיפול מאשר רכב ממש חדש (כי ברכב חדש מומלץ לטפל במוסך מורשה יבואן בשביל אחריות, וברכה ישן אפשר לשים חלקים תחליפיים), או כי ברכב ישן את עשויה להתקל בתקלות מוכרות כבר, עם פתרונות ברורים וזולים יחסית. כמובן שזה לאו דוקא יהיה המקרה, ובכל אופן ככל שהרכב מזדקן כמות התקלות עולה, אז עלויות האחזקה לרוב עולות, גם אם לא בסדר גודל.

לדעתי כיוון כללי למישהו שרוצה רכב בעלות כללית זולה מצד אחד ובלי תחזוקה יוצאת דופן מצד שני הוא לקנות רכב בערך בן 5 ולמכור כשהוא בערך בן 8, ורצוי דגם פשוט, אמין ובלי שוק (ואז מראש עלות הקניה די זולה וירידת הערך האבסולוטית (לאו דוקא באחוזים) נמוכה יותר).

לגבי נראות, ממש לא ברור איזו נראות תביא לך ראנקס או i30. אולי כדאי שתרחיבי לגבי מה את מחפשת שנוכל יותר לעזור.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

תודה על התשובות.

אני מחפשת משהו שהעלות סה״כ לאחר מכירה תהיה הנמוכה ביותר (כולל עלות ירידת ערך, טיפולים ואחזקה שוטפת).

התקציב הוא עד 60 פחות או יותר, אבל כמובן שאעדיף להוציא פחות. מצד אחד קורץ לסוע על רכב זול אבל מצד שני, החשש שזה יהיה חור שחור של הוצאות..

נהגתי על מכוניות מיני כמו פיקנטו, i10 למינהם או מזדה 2 אבל הם לא הרגישו לי מספיק יציב על הכביש.

בעוד שבנסיעה על טויטה קורולה וסוויפט היה לי מאוד נוח והרגשתי בטוח. גם פאביה 2016 היתה נוחה, אבל מעבר לתקציב..

ברוב המודעות לrun-x יש ק״מ מאוד גבוה. האם 200 אלף ק״מ זה כבר יותר מדי?

מבין גולף/סוויפט וi30, מה מומלץ?

תודה על העזרה

פורסם

מתקן אותך שסוויפט זה רכב מקטגורית הסופר מיני (מתחרה בI20 ובפאביה).

בגולף משומשת לא נוגעים אלה אם את יודעת לאן את נכנסת, כנ''ל לפאביה עם מנוע TSI וגיר DSG.

הI30 (מ2012 ומעלה)תתאים לך ,לא יקרה, מרווחת, אמינה, לא צורכת המון דלק, והיא מזכירה את היציבות של הקורולה.

פורסם

תבדקי את המיצובישי ספייס סטאר היא אוטומטית מאוד חסכונית אמינה לא סובלת מירידת ערך גבוהה ומבוקשת בשוק היד2.

הבעיה היחידה שהיא דיי מתנדנדת ולא יציבה שזאת אחת הנקודות שהגדרת.

עוד אופציה סוזוקי ספלאש או סוויפט הן גם אמינות חסכוניות לא דורשות הרבה בטיפולים ויציבות אך מחיר הקניה ההתחלתי דיי יקר (הכוונה לרכב יד2 בן 3-4 שנים)

על משפחתיות לא הייתי ממליץ טיפולים יותר יקרים פחות ביקוש בשוק היד2 שמוביל לירידת ערך גבוהה יותר ויותר בזבוז על דלק.

פורסם

מיצובישי לנסר 1.8 2012+

קרוז טורבו אמריקאית 2012.

סוברו b3 2012+.

היו בתקציב, או פחות מזה.

קרוז אמריקאית אמינה ומפנקת.

2 יפניות אמינות ובחירה "בטוחה" יותר.

גם זולות יותר, לאומת טויוטה/הונדה מאותם שנתונים.

Chevrolet cruze turbo 1.4L 140hp LTZ

פורסם

הייתי מחפש סיד ישנה או אקסנט 1600 שעולות פחות מ20 אלף

אופציה נוספת היא האיי30, אם אין צורך בהרבה מקום תחפשי האצבק ולא סטיישן.

פורסם

אם את נוסעת רוב הזמן לבד (או לפחות לא עם עוד 3 או 4 אנשים), סופר מיני נראית לי פיתרון הרבה יותר הגיוני.

יונדאי i20 או פורד פיאסטה (עד 2012, החל מ-2013 היא הגיעה עם גיר רובוטי בעייתי) יכולות לדעתי להיות פיתרון מעולה, איפשהו בטווח המחיר של 20-30 אלף ₪. הן לא יהיו מאוד חסכוניות אבל בטח גם סיוויק / i30 / סיד והאחרות לא יהיו חסכוניות.

שתיהן קיבלו 5 כוכבים במבחני ריסוק אז הן די בטוחות (יחסית לתקציב, לא לרכבים חדשים בחצי מיליון שקל כמובן).

אם את מוכנה גם לשקול גיר ידני, יש עוד כמה אלטרנטיבות מעניינות וחסכוניות יותר.

אני מסכים איתך

פורסם

רק להבהרה:

פיקנטו, i10, aygo, ספארק וכו׳ - מיני

מאזדה 2, סוויפט, i20, פיאסטה - סופר מיני

גולף, לנסר, i30, סיד - משפחתיות (קטנות).

מבין הקטגוריה של סופר מיני, הסוויפט דווקא נחשבת לאחת מהקטנות והקלות - ולכן קצת מוזר שהיא הרגישה לך יציבה כמו המשפחתיות - מצד שני מה שחשוב כמובן זו הנוחות שלך.

מזכרון ה-i30 אפשרות טובה, אבל כמו שנאמר מעלי הייתי כן מנסה סופר מיני.

פורסם

תודה על המידע והתשובות.

למה לא גולף? נסיעה בו הרבה יותר טוב מסוויפט, למרות שאולי זה לא ככ כוחות להשוות. שמעתי שמועות על גיר של פאביה, אז טוב לדעת לא להתקרב. מיצובישי לא ככ אהבתי מבחינת עיצוב.

לגבי שברולט קרוז, ראיתי שיש ירידת ערך עצומה. האם דגם של קרוז טורבו הוא לא כזה? דרך אגב, לא ראיתי תת דגם כזה ביד 2, איך זה נקרא שם? זה הרושם שקיבלתי גם לגבי B3 ולכן הנחתי שזה לא רכב אמין. לא?

ידני לא מתאים - מעייף בפקקים. סופר מיני יכול להתאים, אבל הכל תלוי במה שאמצא.

לא אוהבת את העיצוב של יונדאי i20 בשנתון ישן וחדש נראה לי לא בתקציב.

לגבי פורד פיאסטה (ופוקוס), אמרו לי להתרחק מהם בגלל הגיר הבעייתי, אבל חשבתי שזה גיר בעייתי מ2010.

יש דגם/שנה מומלצת לפיאסטה? בזמנו ניסיתי 1400 ידני (שאמור להיות יותר טוב מאוט׳) אבל הוא היה די חלש.

מה לגבי הסוויפט? יכול להיות שהרושם של רכב יציב הוא יותר מנסיעה בדגמים בנפח 1500. בכל מקרה הרבה יותר יציב מפיקנטו ושות׳. יותר יציב מהם זה המשפחתיות כגון i30, גולף וכד׳ ולכן גם ברשימת המתמודדים.

קצת מתקשה למצוא סוויפט כחולה מטאלי glx או glx -i . מבחינת בטיחות נראה לי שgls פחות מומלץ. האם להתפשר ולקחת עם ק״מ גבוה?

אם שוקלים רכבים ישנים, מה לגבי run-x? מבחינת עיצוב דומה לי לסיד וטויטה נתפסת לי יותר אמינה מניסיון בנהיגה על קורולה ואאוריס

תודה על העזרה

פורסם

VW לא הכי אמינות.

אני גם חושב שעדיף RunX.

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם

מקריאת הרצונות, אל תציעו רכבי מיני + יש לה חשש לאחיזה וזה שיקול.

גם אשתו של חבר טוענת, כי מכלל רכבי המיני הסוויפט יותר יציבה, זו ההרגשה שלהן.

היא צריכה / רוצה רכבים מהפלח של האמצע משפחתי (-)

רכב בין 3-5 יתאים לך, הבעיה היא - המצב של הרכב הספציפי, ולא בין כמה הרכב.

כדאי להתכוון לרכבים עד 120 אלף ק"מ ומדרגת האמצע, ולבחור את המתאים והטוב ביותר בבדיקה.

חשוב - את צריכה למקד את הבחירה, לשבת ברכבים המתאימים ולבדוק כי הם מתאימים לך.

בדרגות הללו: כדאי לוותר על משפחת VAG ואלפא - הם טובים אבל רגישים לתחזוקה.

הייתי מתמקד בסוזוקי סוויפט, קיה פורטה יונדאי !30, מאזדה 3 מ 2010 ורנקס.

חשוב - לגשת להתרשמות סינון ראשוני ובדיקה, עם אדם המבין ברכבים.

יש עוד מסלול אשר אפשר לבדוק, ליסינג תפעולי לרכבים משומשים - כך האחריות למצב הרכב

והטיפולים הם על חברת הליסינג.

הליסינג הנ"ל הוא לרכבים בני 3-4 שנים, אשר חזרו לחברת הליסינג מלקוחות אשר סיימו מסלול.

והחברה מוציאה אותם לליסינג נוסף כרכב משומש, אבל הם יודעים את מצב הרכב ונזהרים.

מאחר והטיפול והתחזוקה עדיין חל עלייהם, והם לא רוצים בעיות.

כך אתם, במקום לקנות רכב בסכום מלא, משלמים מקדמה, ותשלום חודשי, יותר נמוך מלרכב חדש.

רוב הכסף נשאר אצלך בחסכון בצד, ומתקציב זה משלמים פעם בחודש את התשלום לחברת הליסינג.

לא לכולם זה מתאים, אבל כדאי לבדוק ולחשוב.(כך יש יותר שקט)

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם (נערך)

קצת סדר:

פולקסווגן, סיאט, סקודה ואאודי הן כולם חלק מקונצרן וואג, ורוב הדגמים העממיים של הקונצרן משתמשים בגיר רובוטי שנקרא dsg7. יש לו כמה גרסאות, אבל בסבירות מאוד גבוהה כל אלו שתפגשי בטווח המחירים שאת מחפשת יהיו עם מצמדים יבשים, ולא כל כך אמינות.

עם השנים נצבר ניסיון עם הגיר הזה, והמצב היום כנראה קצת יותר טוב (מבחינת עלות הטיפול) משהיה בהתחלה, ועדיין, מדובר באלפי שקלים.

לדעתי לא צריך לפסול את כל תוצרת ואג בגלל הגיר, אבל חשוב להיות מודעים לעלויות הפוטנציאליות.

לגבי הגיר הרובוטי של פורד, הוא הגיע לפוקוס דור 3 שהגיעה לפה במהלך 2011, והגיע מאוחר יותר (ב-2013 אאל"ט) לפיאסטה. קל מאוד להבדיל בין הגרסה הקודמת של הפיאסטה לחדשה, כי בקודמת היה מנוע 1.4 ובחדשה 1.6.

לגבי הקרוז, ובכלל מכוניות עם ירידת ערך גבוהה: זה דוקא עדיף למי שקונה רכב משומש, כי הוא יכול לקבל רכב חדש יותר באותו תקציב, או משנתון דומה בתקציב מופחת (בהשוואה לרכב ש"מחזיק מחיר"). השאלה היא ממה נובעת ירידת המחיר. בקרוז היו בהתחלה תקלות גיר (שלדעתי לא קיימות בגרסאות מאוחרות יותר), ומנוע ה-1.6 היה חלש מדי. הסובארו פשוט חלשה, בזבזנית ומיושנת, אמינות היא דוקא הצד החזק שלה.

אם כבר הוזכרה הקרוז, הייתי חושב גם על הסוניק RS, שמשתמשת במנוע וגיר של הקרוז לרכב קטן יותר ומוסיפה אבזור לא רע. אבל היא תעלה קצת יותר.

לגבי ה-runx, אני הייתי נמנע. כמה אמין שהרכב לא יהיה, תמיד יהיה בלאי שתלוי בזמן. ובמקרה הזה מדובר על רכבים כבר די ישנים. תוסיפי לזה בטיחות נמוכה יותר, אני לא רואה איך זה שווה את המחירים המבוקשים היום.

עריכה אחרונה על ידי pooh-bear

אני מסכים איתך

פורסם

סוויפט אכן יציב בכמה רמות מעל כל הקוריאניות ושות'.

אני מתייחס לסוויפט 2008.

אם את מוכנה לרדת בשנתונים, אנחנו בדיוק מעמידים אותו למכירה - כחול כהה GLX.

האוטו הזה פשוט מעולה, ואלמלא אשתי הייתי אמורה ללדת בימים הקרובים היינו גם נשארים איתו עוד שנים רבות.

כמובן, שצריך לשים לב ולשאול כמה פינוקים את מצפה לקבל ברכב.

ואיזה בטיחות את מצפה. משער שכל המערכות החדשות פחות רלבנטיות בשל הכוונה ליסוע בעיר.

• תוכן חדש...