Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2974 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי

בהמשך לפוסט הקודם שפרסמתי, האם משהו ביצע מדידות קרינה בקיה נירו ויכול לחלוק רשמים/מדידות או כל דבר שישפוך אור על הנושא.

בתודה מראש

פורסם (נערך)

אני מציע לאחד את השרשור הזה עם שרשור ההשוואה מול הראפיד.

לגופו של עניין בתור מי שרכש נירו לאחרונה בעצמו, התלבטתי גם לפני כן בנושא הקרינה והשאלה הזו גם חזרה הרבה בפורום עם וויכוחים ערים בחלקם.

בסופו של דבר ובהקשר של הקרינה באופן אישי החלטתי לרכוש את הנירו מהסיבות הבאות:

1. אם הקרינה הייתה מסוכנת לבריאות הרשויות בארה״ב ובמדינות אחרות היו מפסיקות את השיווק של רכבים היברידיים וחשמליים.

2. אם הקרינה הייתה מסוכנת לבריאות היו מוגשות תביעות ייצוגיות נגד יצרני ו/או יבואני הרכב במדינות השונות, אף עו״ד ממולח לא היה מפספס זאת.

3. המשרד להגנת הסביבה כאמור ביצע בדיקת קרינה לרכבים היברידיים, בהנחת חשיפה של 18 שעות בשבוע, בחלקן נמצאה חריגה מתקן מסוים (פריוס דור 2 ודגמי הונדה) ובכל זאת ניתן אישור שהרכבים לא מסכנים את הבריאות. בפריוס דור 3 לא נמצאה רמת קרינה גדולה יותר מרכבי בנזין רגילים.

http://www.sviva.gov.il/subjectsEnv/Radiation/Radiation/non-ionising/Pages/HybridCars.aspx

4. זמני הנסיעה ברכב הם קצרים בדרך כלל אצל מרבית האנשים, אצלי למשל מדובר בכשעה ביום באמצע השבוע והילדות שלי ואישתי בערך כ- 20 דקות ביום. בשבתות בין שעה לשעתיים בממוצע. כאמור רמת הסיכון מהקרינה נמדדת על ידי שילוב של עוצמת הקרינה ומשך החשיפה.

פליטת הקרינה היא לא רציפה בכל משך הנסיעה אלא רק בחלקה (כתלות בפעולת מנוע הבנזין, מנוע החשמל וטעינת הסוללה) כלומר בפועל היא בזמנים קצרים יותר מזמן הנסיעה. לגבי רמת חשיפה קצרה שכזאת, אם בכלל חודרת לתא הנוסעים (ראה כאמור פריוס דור 3) וגם אם מעל התקן וברמות דומות לאלו שהיו ברכבים הנ״ל, ניתן להגיע למסקנה הגיונית שהיא לא מהווה גורם שמסכן את הבריאות.

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
תודה על הקישור.

אשמח לעוד מידע ספציפית על קיה נירו.

המחקר בוצע ב 2014 עוד לפני השקת הנירו.

על אחת כמה וכמה, הנירו היא היברידית מודרנית (טכנולוגיה מתקדמת יותר משל הפריוס), אז מאד סביר להניח שהיא תוכננה כאשר המידע שפורסם במאמר נלקח בחשבון.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
אני מציע לאחד את השרשור הזה עם שרשור ההשוואה מול הראפיד.

לגופו של עניין בתור מי שרכש נירו לאחרונה בעצמו, התלבטתי גם לפני כן בנושא הקרינה והשאלה הזו גם חזרה הרבה בפורום עם וויכוחים ערים בחלקם.

בסופו של דבר ובהקשר של הקרינה באופן אישי החלטתי לרכוש את הנירו מהסיבות הבאות:

1. אם הקרינה הייתה מסוכנת לבריאות הרשויות בארה״ב ובמדינות אחרות היו מפסיקות את השיווק של רכבים היברידיים וחשמליים.

2. אם הקרינה הייתה מסוכנת לבריאות היו מוגשות תביעות ייצוגיות נגד יצרני ו/או יבואני הרכב במדינות השונות, אף עו״ד ממולח לא היה מפספס זאת.

3. המשרד להגנת הסביבה כאמור ביצע בדיקת קרינה לרכבים היברידיים, בהנחת חשיפה של 18 שעות בשבוע, בחלקן נמצאה חריגה מתקן מסוים (פריוס דור 2 ודגמי הונדה) ובכל זאת ניתן אישור שהרכבים לא מסכנים את הבריאות. בפריוס דור 3 לא נמצאה רמת קרינה גדולה יותר מרכבי בנזין רגילים.

http://www.sviva.gov.il/subjectsEnv/Radiation/Radiation/non-ionising/Pages/HybridCars.aspx

4. זמני הנסיעה ברכב הם קצרים בדרך כלל אצל מרבית האנשים, אצלי למשל מדובר בכשעה ביום באמצע השבוע והילדות שלי ואישתי בערך כ- 20 דקות ביום. בשבתות בין שעה לשעתיים בממוצע. כאמור רמת הסיכון מהקרינה נמדדת על ידי שילוב של עוצמת הקרינה ומשך החשיפה.

פליטת הקרינה היא לא רציפה בכל משך הנסיעה אלא רק בחלקה (כתלות בפעולת מנוע הבנזין, מנוע החשמל וטעינת הסוללה) כלומר בפועל היא בזמנים קצרים יותר מזמן הנסיעה. לגבי רמת חשיפה קצרה שכזאת, אם בכלל חודרת לתא הנוסעים (ראה כאמור פריוס דור 3) וגם אם מעל התקן וברמות דומות לאלו שהיו ברכבים הנ״ל, ניתן להגיע למסקנה הגיונית שהיא לא מהווה גורם שמסכן את הבריאות.

תודה רבה על התגובה המפורטת.

אחרי דיון עם ההנהלה בבית נקבל החלטה לגבי הנירו.

פורסם (נערך)

:mm_yeah:

נקודה נוספת ששכחתי לציין, קשה להאמין שמספר רב כל כך של יצרני רכב (מעבר לקיה וטויוטה יש יצרני רכב נוספים שמייצרים רכבי פלאג אין ומושקעים גם כאמור תקציבי עתק בפיתוח רכבים חשמליים) יימכרו רכבים שמסכנים את הבריאות של הנוסעים בהם בצורה ישירה (להבדיל מ״סיכון״ עקיף לבריאות כלל הציבור מזיהום אוויר ברכבים רגילים).

אלו הכל הנחות אבל לפעמים זאת הדרך להחליט או שיש את הדרך ההפוכה ״כשיש ספק אז אין ספק״.

בכל אופן תעשו נסיעת מבחן.

פורסם

וכמובן לא לשכוח שעיקר הקרינה המסוכנת והמסרטנת נכנס לרכב דרך החלונות (במספר סוגי שמשות ישנם מסנני UV שמפחיתים את הסכנה)

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

יצא לי לראות מסמך על בדיקת קרינה מקיפה לאיוניק שנעשה לפני כחודשיים ע"י חברה גדולה, שהזמינה אותו מחברה שמתמחה בבדקות קרינה. המסקנה, שבמושב מאחורי הנהג יש רמות קרינה מטורפות, ולכן מותר לשבת במושב זה רק 15 דקות ביום, ובתנאים פחות מחמירים עד 45 דקות ביום._זה מטריד מאוד אם אכן נכון.

פורסם (נערך)

רב סרן שמועתי...

התכבד נא ופרסם את המסמך, המסמך יכול לשמש לכאורה כבסיס לתביעה ייצוגית ענקית נגד יונדאי.

מה שם החברה שהזמינה את הבדיקה והאם החברה בסוף הזמינה את האיוניק או לא?

פורסם

ניסיתי, לא מצליח להעלות אותו. המסמך הגיע לידי במקרה ונראה אותנטי, אבל אינני מתחייב על כך. אני יודע שהוא הופץ ברשת, אבל לא יודע עלידי מי.

מכיוון שאני שוקל בקרוב את הנירו או האיוניק, זה מאוד מטריד אותי והייתי שמח לחוות דעת של מביני עניין.

פורסם

עיינתי במסמך הבדיקה, הוא בהחלט מדאיג, אבל הוא מתבסס על הנחה שלא נבדקה ספיציפית באיוניק וכאן ישנה בעייתיות בתוקף המסמך.

אני מתכוון לכך שרשום במפורש שהמסקנה מתבססת על הנחה מחמירה שתדר השדה המגנטי באיוניק הינו בתחום תדרי רשת החשמל. (50HZ).

מנגד רשום שבאיוניק ספיציפית לא נמדדה תכולת התדרים של השדה המגנטי אך ממדידות שהם ביצעו בעבר ברכבים היברידיים נמצא כי מרכיב משמעותי מתכולת התדרים נמצא בתחום תדרי רשת החשמל ולכן בוצעה הנחה מחמירה בייחוס ערכי המדידות לזמני חשיפה המתאימים לתדרי חשמל.

לא ברור למה לא נמדדה תכולת התדרים של השדה המגנטי ספיציפית באיוניק והייתה הסתמכות על מדידה שבוצעה בעבר ברכבים היברידיים? לא צויין אילו רכבים היברידיים אחרים נבדקו, מאילו שנים הם, כיצד בוצעה הבדיקה וכיוצ"ב והאם בהכרח הדבר משליך על האיוניק? אולי באיוניק התדרים הם שונים ולא בתחום תדרי רשת החשמל? (ואז רשום במסמך הבדיקה שבתחומי תדר אחרים, רמת התקן גבוהה יותר).

בהנחה שהתדרים גם באיוניק הם בתחום רשת החשמל זה בהחלט מדאיג.

פורסם

הבעיה עיקרית היום היא שפשוט אי אפשר לדעת..

אי אפשר לתבוע אף אחד וגם לא להפסיק הפצה אם אין הוכחת נזק.. וכיוון שזו טכנולוגיה חדשה יחסית לא היה עדיין נזק בפועל.

תחשבו כמה קרינה יש בסלולאריים ובמודמים/ראוטרים ביתיים, ועדיין לא הצליחו להוכיח נזק ישיר שלהם.

פורסם

אני רק שאלה - עמידה בתקנים מחמירים כפי שנקבעו בתקינה האירופאית, הקנדית והאמריקאית הם תנאי בסיסי לקבלת אישור יבוא ושיווק רכבים בישראל, בארה"ב ובאירופה. עד כאן כולם מסכימים? יופי. למה שמישהו יאשר ייבוא של רכב שלא עומד בכל דרישות התקינה, לרבות חשיפה לקרינה אלקטרו-מגנטית? לא נשמע לכם קצת מוזר?

• תוכן חדש...