Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2564 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

יש לי אלמרה 99 אוטומטית 1.6 ליטר, נמצאת במשפחה הרבה מאוד שנים. האוטו מצויין, סוחב טוב, עולה לירושלים כשצריך, מזגן מעולה.

חזרתי מנסיעה בין עירונית במהירות גבוהה. כ300 מטר אחרי הכניסה לעיר, הרכב פתאום נכבה. כמובן שאז נדלקו הנורות של המנוע, חוזר טעינה ולחץ שמן.

העברתי לניוטרל, הנעתי בלי בעיה. סגרתי מזגן. לאחר דקה עוד פעם. סגרתי רדיו ועוד פעם ועוד פעם. מאוד לא נעים באמצע הכביש ומלחיץ.

לא שמתי לב לאיזה קירטוע של המנוע, או קפיצות בטורים או גימגומים. עובד תקין, והופ - אין מנוע, נכבה המנוע בצ'יק.

כשהרכב עובד אין שום נורה דולקת.

החניתי את הרכב. היה נדמה לי שיש ריח דלק קל, אבל יתכן שזה דמיוני הפורח. פתחתי מכסה מנוע. לא שמעתי, ראיתי או הרחתי משהו חריג.

דוממתי. הנעתי בלי בעיה. מאז האוטו חונה לו.

יש ברכב דלק, תודלק בתחנה הקבועה שלי, ונסע לעבודה, הבעיה קרתה בדרך חזרה ממש לא רחוק מהבית.

פתרונות? הצעות? אין לי מוסך נורמלי שאני מטפל אצלו. כל פעם מתאכזב מהמוסך בשלב מסויים ועובר לאחר בשנים האחרונות.

נמצא בראשון לציון. אין לי שום כלי עבודה. סתם קצת ידע וקצת הבנה/מחשבה.

צריך מוסך מומלץ לטיפול הזה באיזור ראשון לציון, בת ים, חולון.

הרכב עשה טיפול שנתי לפני שנה, הוחלף שמן מנוע, פילטר אוויר, אולי עוד משהו קטן.

אשמח לכיוונים אפשרים, פתרונות והצעות, לא רוצה להיות שפן ניסיונות.

מספר כיוונים אפשריים שחשבתי עליהם -

1. פילטר דלק - כנראה לא הוחלף בשנים האחרונות, נמצא בתא המנוע ע"פ השרשורים ברשת. אמור להיות פשוט יחסית להחלפה. עוד לא הסתכלתי איפה בדיוק נמצא פיזית.

ע"פ השרטוט -Original fuel filter (strainer??) – 1640041B05 or 1640041B00 החלק כנראה כבר לא קיים ויש לו מקט אחר חליפי.

מלאי של מקטים דומים עפ אתר ניסאן ישראל –

[TABLE=class: MsoNormalTable, width: 475]

[TR]

[TD=width: 183] NI-1640041B1A [/TD]

[TD=width: 64]

256.36

[/TD]

מסנן דלק

[/TD]

מקורי

[/TD]

[TD=width: 64] R[/TD]

זמין

[/TD]

[TD=width: 131] 19/03/2018 06:01:35[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 183] NI-1640041B26 [/TD]

194.85

[/TD]

מסנן דלק

[/TD]

מקורי

[/TD]

[TD=width: 64] R[/TD]

לא זמין

[/TD]

[TD=width: 131] 19/03/2018 06:01:35[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

2. צינור סתום - צינורות ואקום? שסתום דלק כשלהוא?

3. משאבת דלק סתומה חלקית או עם ספיקה לא יציבה? ע"פ האינטרנט משאבה מקורית עולה 250 יורו...

4. בעיות במנוע - אינג'קטורים? סלילי הצתה?

אני מניח שהמוסך ירצה לבדוק קודי תקלות, לדעתי יש מחבר לא סטנדרטי בשנים האלה (אם קיים בכלל חיבור?). כבר 300 שח.

אחרי זה טיפול, כבר עוד 200-600 שח.

פורסם

קרה לי אותו דבר בסובארו גרנד לאונה (אימפרזה) מאותם שנים, לבסוף לאחר החלפה שלא לצורך של פילטר דלק, פלגים, תוספי דלק למינהם, ניקוי מצערת, הבעיה נפתרה לחלוטין ע"י החלפת חיישן קראנק. ככל הנראה זו הבעיה גם אצלך.

פורסם

המחלה של האלמרות האלה הם חיישן קראנק באמת. האם לאחר שהוא ניכבה הוא מניע מייד בנגיעה ראשונה או שלפעמים צריך כמה נסיונות הנעה כדי שיניע?

פורסם

מניע בלי בעיה אחרי שנכבית. בלי שום שיעולים.

החלפתי אלטרנטור לפני שנה בערך.

בזמן האחרון בבוקר לפעמים בזמן ההנעה יש קול קצת מוזר, מעיין קקקחחח די קצר. לא תמיד מופיע.

פורסם

כרגע התקלה לא חזרה על עצמה - זאת לאחר מספר נסיעות, אחת של כחצי שעה ועוד שתים-שלוש קצרות יותר בתוך העיר, בתנאים דומים לתנאים שבהם נכבה לי המנוע.

רעיונות?

לבוא למוסך להחליף רק פילטר דלק ולצאת משם, בלי בדיקה כללית ושאר השחלות? לא ממש הצלחתי לזהות את מיקום הפילטר דלק.

הבעיה שהטסט מתקרב ואיתו טיפול שנתי, אישור בלמים ושאר ירקות. הכדאיות של אחזקת הרכב לעוד שנה מתחילה להראות גבולית.

פורסם

עזוב את הפילטר דלק, אין שום קשר בין הסימפטומים לבין הפילטר המסכן.

צודק כל מי שאמר חיישן קראנק

יום טוב גם לך

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

המון המון תודה למאור על הייעוץ. וליגאל על הדעה. לאחר נסיעה נוספת בזמן שהכבישים פנויים, כולל רמזורים מרובים וגלישה התקלה לא חזרה.

איבחנתי שהטורים בזמן גלישה לפעמים יורדים עד 500 סל"ד. בD עם ברקס הם על 700-600.

במוסך הנוכחי שלי (עוד לא מצאתי מוסך שאהיה מרוצה ממנו), בוצעה נסיעת מבחן קצרה, ניקוי בית מצערת (ללא פירוק) שלטענת מאור זה לא מקצועי בכלל ועלול להכניס ג'יפה לתוך המנוע. אכן לאחר העבודה המנוע פלט גזים לא נעימים למראה. הוסף תוסף דלק WURTH.

סה"כ עלות 250 שח כולל מעמ.

כרגע נראה שהטורים עלו ולא מתקרבים ל500.

בעיות נוספות שאובחנו הן דליפת שמן, לטענתם מטפטף. מעולם לא ראיתי טיפטוף שמו אצלי בחניה. אבדוק את זה.

בעבר החלפתי אטם מכסה שסתומים, העבודה היתה חאפרית או שהגומיה לא תאמה/ישבה טוב, המשיך לדלוף אחרי זמן קצר, החאפר (מוסך אמיתי וגם לא זול במיוחד בדרום) שם סיליקון שחור. אחרי זמן קצר המשיך לדלוף. לא נגעתי מאז.

אני מוסיף סביב שני שליש ליטר שמן פעם בחצי שנה.

פורסם

ניראה שהניקוי הלא מיקצועי פתר לעת עתה את הבעיה אם הטורים כבר לא נמוכים. אם זה יחזור לא יהיה מנוס מלפרק את המצערת מסעפת היניקה ולנקות אותה בצורה מקצועית יותר. לגבי הנזילה שאיבחנו מהיכן הם אומרים שזה?

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

התקלה חזרה. וזה אחרי שהרכב עבר טיפול גדול במוסך, כולל פלאגים, שמן ופילטרים, לםני מספר ימים.

זאת היתה הנסיעה הרצינית הראשונה מאז הטיפול.

בבוקר בדרך לעבודה הרכב נסע חלק ועגול, סה"כ היה נעים מאוד לנסוע עליו, וגם בקטעים של קצת פקקים לא נרשמו בעיות.

בדרך חזרה אחה"צ, אחרי 30 ק"מ (היה יום חם מאוד, 32 מעלות, אם זה קשור), בזמן גלישה (בלי גז, בלי ברקס) הטורים ירדו והוא קצת קרטע ונכבה.

לא נדלק חלק.

אחרי זה חזר עוד פעם. עברתי לנסוע על 1-2-3, והעברתי ידנית כדי להקטין את האופציה לכיבוי.

בפעם האחרונה נכבה בחנייה מתחת לבית ובקושי הסכים להתניע. ממש התניע בקרטוע והיה צריך לתת גז, לא אופייני בכלל.

רעיונות?

ניקוי מצערת רציני? ניקוי אינג'קטורים (אינפוזיה) ? יכול להיות שזה קשור לטיפול איכשהוא? לדחוף פחית של BG או איך שלא קוראים לנוזל שקר הזה שמוכרים בתחנות דלק?

מאור - אני לא זוכר על מה דיברנו, שאין אצלי חיישן קראנק, ורק חיישן קאמשאפט?

פורסם

היה לי כמעט אותו דבר באלמרה 2004 שלי, הרכב היה נכבה לפעמים תוך כדי נסיעה, אבל לא תמיד מניע מפעם ראשונה. אחרי סאגה קצרה וסטרטר חדש הכל בסדר והתקלה לא חזרה.

מוסך מומלץ - מוסך זיסו בת"א.

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

מעדכן למרות שהרכב הנהדר הזה נמכר לפני מספר חודשים כי למי יש כח לטסט כל חצי שנה -

מצאתי מכונאי שאוהב לעבוד. הוא פירק את כל בית המצערת וניקה אותו כולל ניקוי מנוע צעדים. אמר שהיה בורגאחד חלוד שעם קצת חומר וקצת סבלנות השתחרר.

זה לא חזר מאז.

בושה וחרפה המוסך ש"ניקה" את הבית מצערת עם סמרטוט וחומר ניקוי קרבורטורים.

אם זה יבוצע לרכב עם טורבו, לדעתי יכול לפגוע בטורבו וגם במנוע.

מאז רגלי לא דרכה במוסך הזה.

אם רוצים לעשות לכם ניקוי מצערת - חובה לפרק אותה ! אל תתנו יד לחאפריזם !

פורסם

תודה על העידכון חבר! מצערת מנקים רק עם פירוק שלה. לפני קרטב לשנה הרכב של שכנה של חמותי לא הניע...סובארו אימפרזה 99 סטיישן, קראה לשירותי דרך שבנדיבות רבה הסיר את פילטר האויר ותוך כדי נסיונות הנעה פרק ספריי קרבורטור שלם בהתזה לפרפר. תוך כדי שנשמעים פיצוצי ענק ואש יוצאת מהמצערת הרכב הניע והטורים שיחקו והתעצמו ללא נגיעה בגז. בלי לחכות יותר מידי לקחה את הרכב למוסך ששם עשה טיפול, לא יודע במה נגע בדיוק ושיחרר את הרכב שהטורים מישתגעים בטענה שאין מנוס מלהחליף מצערת ושהיא לא תקינה. יום אחרי שדיברה איתי כבר פרקתי את המצערת והזדעזעתי לגלות שהגומייה שאוטמת את פין מנוע הצעדים נישרפה לחלוטין מספריי הקרבורטורים ואויר לא מבוקר זורם דרכו. אז להחליף את כל המצערת אין צורך זה בטוח אבל חיישן כזה עולה בחברה כ 3000 שח. מפירוק חא מצאנו. מה שעשיתי בסופו של דבר אטמתי את כל המעבר של מנוע הצעדים והרמתי מעט טורים דרך כבל המצערת ומאז המנוע עובד תקין. בכל מצב זה לא הפיתרון האידיאלי אבל זה הפיתרון שמונע לזרוק את הרכב כי הם רוצים להמשיך לנסוע בו וכמובן שהם רצו את החלופה הזולה ביותר.

וזה למה לנקות מצערת בצורה הבטוחה ביותר על ידי פירוק שלה.

פורסם

מבלי להתייחס יותר מידי למאור המזועזע..

אם מדובר במצערת ללא מייצב סיבובי סרק, מיותר לגמרי לפרק את המצערת לצורך ניקוי.

אם זה מצערת עם מיצב סיבובי סרק מובנה בה, אז כן, חשוב לפרק את המצערת לצורך הניקוי איכותי.

• תוכן חדש...