Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2762 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רק שכחתם שההטענה היא ממש לא בחינם וחשמל עולה לא מעט כך שהחיסכון הכלכלי הוא לא גדול כמו שזה נראה.

שיקול נוסף הוא עניין ירידת הערך שכנראה תהיה גבוהה מאוד כי לרכב לאחר מספר שנים בגרסת 5 מקומות לא אמור להיות קופצים רבים מדי לולא הורדת מחיר משמעותית.

צעצוע יפה אך לא כלכלי ויעידו נתוני המכירות, לעניין מבצע חבר אל דאגה, תבוא כשייגמר המבצע ותקבל פחות או יותר אותו מחיר כשתהיה רציני.

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
תחשוב על חניה לא מקורה, או לחזור עם ילד ישן. מקרים כאלה...

לגבי הנושא של חניה מקורה, זה מעניין, באולם התצוגה הרכב חונה בחניה חיצונית לא מקורה, ומחובר לטעינה כל הזמן. אני אשאל האם זה כך גם בימים גשומים. החיבור עצמו (פיזית) אמור להיות תאורטית מוגן מגשם, אגב.

לא הבנתי בכלל מה הקשר לילד ישן? אם אני חוזר הביתה והילד ישן - יופי! אני חונה, יוצא לחבר את הטעינה, לוקח את הילד הביתה ושלום על ישראל... לא?

פורסם
לגבי עוד היברידי 4x4, הראב4.

בדקתי כאן, והדגם ההיברידי לא 4X4.

כאמור, נכון להיום בבוקר, רק המיצובישי אאוטלנדר ההיברידי הוא 4X4.

פורסם (נערך)
מהאתר של מיצובישי ישראל: https://www.mitsubishi-israel.co.il/models/outlander/

רמות גימור סופרים ואליט הן עם הנעה כפולה.

אתה מסתכל על העמוד הלא נכון (דגמי ההנעה בבנזין בלבד).

תסתכל על הדגמים מסוג phev, הנה כאן.

(ניסיתי למחוק את התמונה המצורפת, לא הצלחתי. אפשר להתעלם ממנה)

mitsubishi.jpg

עריכה אחרונה על ידי amidar
פורסם
איך? זה הבדל מאד משמעותי מבחינתי... (5 שנים לעומת כמעט 11 שנים)

אם אתה מטעין גם בבית וגם בעבודה, בהנחה והטווח החשמלי 50 ק"מ הוא אכן מציאותי, וכל כיוון נסיעה הוא 40 ק"מ זה אומר שאת כל הקילומטראז' הזה תסע על חשמל בלבד - 80 ק"מ ביום, שזה רוב הנסועה שלך.

פורסם

לגבי הטעינה זאת פשוט התעסקות נוספת.

לא חסרים אנשים שזה יפריע להם עד כדי ביטול עסקה.

איך? זה הבדל מאד משמעותי מבחינתי... (5 שנים לעומת כמעט 11 שנים)

חישוב פשוט: חילוק וכפל. העלות לרכב החסכוני היא חצי לפי ההנחה. מאוד תלוי בטווח המעשי (יכול להיות גם 25 עם מזגן). הזנחתי את עלות החשמל.

פורסם
אני כן, אני קורא גם לטעינת סלולר התעסקות. אם החיבור לא נעשה כפי שצריך בבוקר תהיה בלי סוללה.

במקרה של PHEV זה לא יתקע אותך, רק יעלה לך כמה ליטרים (מדובר על שכחה).

תחשוב על חניה לא מקורה, או לחזור עם ילד ישן. מקרים כאלה...

אבל זו התעסקות של כמה שניות לכל היותר, וזה ברור למדי אם חיברת כמו שצריך או לא.

גם לא הבנתי מה הבעיה עם חניה לא מקורה, כמו גם את ההערה על ילד ישן.

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם
לגבי הנושא של חניה מקורה, זה מעניין, באולם התצוגה הרכב חונה בחניה חיצונית לא מקורה, ומחובר לטעינה כל הזמן. אני אשאל האם זה כך גם בימים גשומים. החיבור עצמו (פיזית) אמור להיות תאורטית מוגן מגשם, אגב.

אין שום סיבה שלא יהיה מחובר ביום גשום. החיבור אכן מוגן מגשם, ואין שום בעיה להוציא ולחבר לרכב גם בעיצומו של גשם שוטף.

פורסם

כאמור, נכון להיום בבוקר, רק המיצובישי אאוטלנדר ההיברידי הוא 4X4.

עובדתית זה לא נכון :)

פורסם
עובדתית זה לא נכון :)

אני כמובן מדבר על מכוניות היברידיות 4X4 שמשווקות בארץ. ברור שקיימים דגמים נוספים כאלו בעולם :)

אלא אם אני טועה, ואז אשמח להפניה לדגם שאתה מדבר עליו.

פורסם (נערך)

נסיעה של 22,000 ק"מ בשנה לפי צריכה של 1 ל- 10 באאוטלנדר רגיל, תצרוך 2,200 ליטר בשנה.

לפי 6 ₪ לליטר, העלות השנתית תהיה 13,200 ₪.

מחיר phev בדגם הפשוט 195 אלף ₪, מחיר אאוטלנדר 5 מושבים בדגם הפשוט 158 אלף ₪. מחירים לפני הנחות, על שניהם ניתן לקבל הנחות אבל ההפרשים יישארו דומים (בהשוואה בין תפוחים לתפוחים, לא יבואן מול אפס ק"מ שאז ההפרש טיפה גדול יותר אבל במכירה הוא גדל שוב).

ירידת הערך העודפת על הפרש המחיר הגבוה יותר של האאוטלנדר phev לעומת הרגיל, שעומדת על 37,000 ₪, לפי ירידת ערך של 10 אחוז לשנה ממחיר הרכב כחדש, תהיה 3,700 ₪ לשנה (זוהי ירידת הערך הממוצעת בשנים הראשונות, בפועל ירידת הערך של האאוטלנדר היא כ- 15 אחוז לשנה הראשונה ולאחר מכן כ- 8 אחוז מהמחיר בשנה לפני כן ולא מהמחיר כחדש כמובן, שזה יוצא משמעותית פחות מ- 10 אחוז לשנה ממחיר הרכב כחדש. כלומר לאחר כמה שנים של אחזקה ירידת הערך תהיה נמוכה יותר).

עד כאן 13,200 ₪ פחות 3,700 ₪= 9,500 ₪ חסכון בעלויות שנתיות לטובת ה- phev.

בכתבות שונות צויינו נתונים שונים על טווח הנסיעה בפועל בו ניתן לנסוע רק על חשמל, נראה ש- 40 ק"מ ניתן להשיג בנסיעה מתונה- עירונית פלוס בינעירונית במהירות עד 100 קמ"ש.

לא מצאתי נתון מדוייק על העלות הכספית של טעינת הסוללה, בכתבה אחת רשמו שהיא שליש מעלות הבנזין.

אם עלות הבנזין ל- 80 ק"מ ביום לפי 1 ליטר ל- 10 ק"מ ו- 6 ₪ לליטר היא 48 ₪, עלות החשמל תהיה 16 ₪ ליום כזה. 5 ימים בשבוע פלוס עוד 2 הטענות מהבית בשישי שבת והעלות השבועית תהיה 96 ₪, נעגל ל- 100 ₪. בחודש העלות היא 400 ₪. בשנה 4,800 ₪.

כלומר ההפרש לטובת ה- phev קטן, מסך של 9,500₪ פחות 4,800₪= 4,700 ₪.

עד כאן החישוב מבוסס כאמור על 100 אחוז נסיעות בחשמל ב- phev.

בפועל ניתן להניח שלא זה יהיה המצב ותהיה גם צריכת דלק שתעלה את העלויות של ה- phev.

לצורך החישוב נניח צריכת דלק בסך של 1,700 ₪ בשנה ווהפרש לטובת ה- phev ייקטן ל- 3,000 ₪.

אני מניח שעלות הביטוח ב- phev תהיה גבוהה יותר וההפרש ייקטן עוד קצת.

כמו כן יש עלויות מימון או הפסד תשואה על הפרש המחיר.

כלומר העלויות שלך יהיו נמוכות יותר ב- phev אבל בסכומים יחסית נמוכים.

מצד אחד האבזור ורמת הגימור ב- phev יותר גבוה (אבל פחות מבעבר מאחר והאאוטלנדר הבסיסי מצויד מעתה בכל מערכות הבטיחות האקטיביות).

מצד שני ב- phev תא המטען קטן יותר, הישיבה במושב האחורי גבוהה יותר ויש פחות מרחב לכפות הרגליים מאחר וריצפת הרכב גבוהה יותר, הוא כבד יותר, פחות נוח ופחות מתנהג.

למכור אותו יהיה קשה לדעתי בגלל שצריך חניה פרטית ולהתקין שקע לטעינה וייתכן שגם ירידת הערך תהיה גבוהה יותר (לא בדקתי במחירון).

אם ניקח רכב היברידי רגיל כמו הטויוטה פריוס, קיה נירו, יונדאי איוניק שצורכות בנהיגה מתונה כ- 20 ק"מ לליטר, עלות צריכת הדלק השנתית שלהם תהיה 6,600 ₪ לעומת 13,200 ₪ באאוטלנדר רגיל, חסכון של 6,600 ₪ בשנה לעומת אאוטלנדר רגיל. מחיר הרכישה בנירו ובאיוניק הוא נמוך יותר מאאוטלנדר רגיל 5 מושבים והפער בירידת הערך עוד ייגדל לטובתן והעלויות שלהן יהיו נמוכות יותר מאאוטלנדר phev. כמובן שמדובר ברכבים מסגמנט אחר וההשוואה היא רק בעלויות אחזקה.

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
אני כמובן מדבר על מכוניות היברידיות 4X4 שמשווקות בארץ. ברור שקיימים דגמים נוספים כאלו בעולם :)

אלא אם אני טועה, ואז אשמח להפניה לדגם שאתה מדבר עליו.

למען השלמות האקדמית אני אציין את המיני קאנטרימן ההיברידית:

http://campaigns.mini.co.il/Countryman_Hybrid/4629.66529.pdf

היא לא עולה הרבה יותר מהמיצובישי והיא מתעלה עליה באינסוף תחומים (כשהכח שהיא יודעת להעביר לגלגלים הוא די מטורף). אני יכול אפילו לשדך לך מישהו שקנה כזו לאחרונה אבל אני לא בטוח שגם היא מתאימה לדרישות...

• תוכן חדש...