Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3075 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, התלבטות קטנה ואני זקוק לכם על מנת לעזור לי להחליט האם ללכת על זה, או האם לשכנע את החבר לרדת מזה.

בגדול חבר חשב על רעיון לאפליקציה, משהו שקשור לרשת חברתית שמבוססת על תמונות עם כל מיני אפשרויות בתוכה שעדיין לא קיים ברשת. יש תכונות דומות באינסטגרם למשל אבל לא בדיוק מה שהתכוון המשורר.. לדעתי, בגדול, הרעיון דיי טוב, משהו שאכן יכול להצליח והשאלה במה זה כרוך, אני כן מבין בתחום פה ושם אבל בתחום של קידום בנייה ותחזוקה של אפליקצייה אין לי מושג, לא בקטע הטכני ולא בקטע החוקי והתהליך.

הוא הציע את הרעיון לפני כחצי שנה, מסתבר שהוא הלך עם זה קצת קדימה וקבע פגישה עם עו"ד שמתעסק עם זה אבל בלעדיי, הוא הלך עם עוד 2 חברים.

בגדול הוא הסביר לי שאם הוא מעוניין בתהליך שיעשו הכל בשבילו זה יעלה לו 150 אלף שקלים, שמתוכם הולך נתח כל שהו לעו"ד ואחד מהתפקידים שלו זה לגייס משקיעים שממה שהם משקיעים הוא לוקח עוד 6%. אם הוא מעוניין לעשות את הדברים בדרך עצמאית אז זה כמעט ולא יעלה לו כסף והכל יפול על המשקיעים אבל הוא יצטרך להתמודד עם דברים לא פשוטים.

בגדול - נשמע לי זול מדי, גם אם הוא ילך על ה150 אלף שקלים זה עדיין נשמע לי נמוך מדי.

החבר טוען שמשקיע מחליט להשקיע ואם יש רווחים מגיעים לו אחוזים מסויימים, במידה ואין רווחים הכסף של המשקיע הולך לפח.. האם באמת ככה הדבר?

מדובר באפליקצייה בינלאומית שאמורה להיות מפורסמת לכל העולם, אותו העו"ד טוען שמישהו מהודו בנה אפליקציה ממש דומה לרעיון של החבר אבל עושה עשירית מהרעיון של החבר ואחרי חודשיים שרצה ברשת פייסבוק קנו אותה ב100 מיליון שקל.. חיפשתי ואכן יש אפליקציה כזאת שנקנתה ע"י פייסבוק בסכום הזה אבל לא היה כתוב שהיא רצה חודשיים ואף אחד לא מבטיח שהרעיון של החבר יתפוס.

בכל מקרה, רצות לי הרבה תמונות בראש.. צריך לשלם למתכנת שיבנה את התוכנה (אין לי מושג כמה זה עולה), צריך להחזיק שרתים, צריך לשלם על אבטחת מידע, צריך לסנן תוכן ובשביל זה צריך עובדים, צריך תחזוקה שוטפת, צריך לפרסם את האפליקציה ואני בטוח שפספסתי המון מהתהליך.

ה2 חברים מתוך ה3 שהיו בפגישה טוענים שהם מבחינתם לא צריכים לעשות כלום, בהכל מטפלים אנשים וכל הכסף מגיע מהמשקיעים, הם רק נותנים רעיון, משלמים למי שצריך סכום התחלתי כדי שיזרים את זה ומשם הם רק "מחליטים החלטות", אני בראש שלי מבין שאם האפליקציה תתפוס תאוצה, בשלב מסויים הם יצטרכו לעזוב את מקום עבודתם כדי להתעסק בזה.. ומשם במידה ואפליקציה נפלה והפסיקה להיות פופולארית לך תחפש לחזור למקום העבודה שלך ולא ליפול לחובות.. הם טוענים שאין צורך בלעזוב את מקום העבודה ואין מצב ליפול לחובות... הסיכון היחידי זה בזבוז זמן והסכום ההתחלתי ששולם. החבר הרביעי שבתמונה גם חושב כמוני.. שזה לא פשוט כמו שזה נשמע ל2 האחרים.

בכל מקרה, אני דיי בדילמה ואני אשמח לקבל קצת אור על הנושא.. תהליכים, במידה והולכים על זה מה צפויים לעבור? האם באמת משולם סכום התחלתי וזה הסיכון? האם באמת משקיעים לוקחים על עצמם את כל ההוצאות?

מה סדר גודל של כסף כדי לייצר אפליקציה כזאת מא' ועד ת'?

אשמח לכל מידע, תודה :)

פורסם

נתחיל מהסוף - נניח מצאת משקיעים והרמת אפליקציה באמת מועילה, מושלמת וחסרת באגים לתפארת מדינת ישראל - איך אתה בדיוק מתכוון לשווק אותה? וזאת שאלת המפתח שממנה צריך להתחיל.

חנויות האפליקציות של גוגל ואפל מלאות באפליקציות שהושקע בהן המון כספים ומאמץ, ולמרות זו הן אפילו לא נמצאות בטופ-50. שלא נדבר על בית הקברות, הידוע בכינויו Flippa.com - במילים אחרות, זה לא פשוט כמו שזה נראה. אני מבטיח לך שאם תחפש ממש טוב בסטור, אתה תמצא אפליקציה בדיוק כמו שאתם מתכננים לבנות.

פחות מטריד החלק של האיפיון, פיתוח ואחזקת שרתים, שכן אתה יכול למצוא מהנדסים ומתכנתים מעולים ב Upwork.com שיעבדו על בסיס שעתי / פר פרוייקט. אל תעסיק עובדים מקומיים אלא אם כן הם מוציאים לך חשבונית - אחרת אתה תצטרך להתחיל להתעסק עם ניכויים למס הכנסה, ביטוח לאומי וכל הכאבי ראש האלו.

No worries 8)

פורסם

"ה2 חברים מתוך ה3 שהיו בפגישה טוענים שהם מבחינתם לא צריכים לעשות כלום, בהכל מטפלים אנשים וכל הכסף מגיע מהמשקיעים, הם רק נותנים רעיון, משלמים למי שצריך סכום התחלתי כדי שיזרים את זה ומשם הם רק "מחליטים החלטות" "

פחחח, שטויוץ במיץ.

"אני בראש שלי מבין שאם האפליקציה תתפוס תאוצה, בשלב מסויים הם יצטרכו לעזוב את מקום עבודתם כדי להתעסק בזה.. "

ברור.

--

מה נראה להם שינפנפו ברעיון מול משקיע והוא ישר שם כסף על השולחן ?

על קצה המזלג, בעולם של היום, לכל אדם ברחוב יש רעיון של מיליונים.

כשיש כמעט הכל מהכל, משקיעים לא שמים כסף על רעיון, זה פשוט לא יקרה.

משקיעים שמים כסף כשמראים להם רעיון עם שוק, עם תכנון, מה הולכים לעשות ואיך, איך הופכים את הרעיון למשהו רציני, מאיפה יגיע הכסף וכמובן שבעלי הבית אנשים רציניים, מוכנים לסכן את הונם ואת זמנם (בדמות פרישה מהעבודה לצורך קידום המייזם).

אז תשאיר להם את הפנטזיות ולדעתי אל תכנס לזה בכלל עם החברה האלה, כי הם לא רק שלא מראים רצינות, אלא מראים שאין להם מושג מה הם עושים.

ממליץ לך להקשיב לפודקאסט שנקרא "השבוע".

פורסם

מחזק את מה שאמר phpclub - משקיעים הולכים לשאול אתכם המון שאלות מא' עד ת', ואם יש להם טיפה של ספק - אז אין ספק - הם לא ישקיעו אפילו שקל אחד (אולי ישלמו על הקפה). פשוט זה לא - גם אם יש לך כבר מוצר באוויר וצוות עם נסיון.

האם אין בעיותיות לעבוד מול מתכנתים מחו"ל? איך עובד הזכויות יוצרים במצב כזה?

המתכנת גם יכול להיות ישראלי לצורך העניין - השאלה היא אם אתה מעסיק אותו בתור עובד על תלוש משכורת, או בתור קבלן. בשני המקרים אתה צריך ללכת לעו"ד שיכין לך הסכם שסוגר את העניין מבחינה משפטית.

No worries 8)

פורסם

בשלב ראשון אף משקיע לא יציץ לכיוון שלכם.

א. צריך להביא כסף מהבית (F&F)

ב. צריך לבצע מס' בדיקות ראשוניות ושטחיות (בדיקת היתכנות, חקר שוק קצר, בניית מודל עסקי, וכו')

ג. להרים את האפליקציה לאוויר רק בהנחה והבדיקות הנ''ל הראו שיש סיבה מספיק טוב לעשות זאת

אם עברת את כל זה, תוכל כבר להקים חברה, לגייס משקיעים (מדע''ר / אנג'לים / קרנות הון סיכון).

ממליץ בהחלט לפנות למדע''ר (כיום זה נקרא רשות החדשנות). אאל''ט יש להם תוכנית שנקראת תנופה, שמאפשרת תקציב (לעומדים בדרישות) ראשוני של 200 אש''ח, שיאפשרו את ההנעה.

בהצלחה

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

מחזק את קודמיי. נשמע שלחברייך אין מושג ירוק בתעשיית היזמות ומה זה אומר להרים מיזם, ייטב להם אם יתחילו לקרוא בנושא (מה שהציג להם העו"ד הוא בדיחה והאינטרס העיקרי שלו הוא לקבל מהם כסף), יש המון חומרים ברשת.

לגבי תנופ"ה - אם אני זוכר נכון לתכנית הזאת (ולאלו של המדען הראשי בכלל) יש צורך בפטנט. לרשום פטנט על אפליקציה זה משהו שכנראה לא יקרה.

פורסם

מצטער להמשיך לבאס, אבל אתם כל כך לא בכיוון, שאם זה לא היה עצוב זה היה מצחיק.

רעיון זה נחמד. זה אפילו אחלה. אבל יש עוד די הרבה גורמים בדרך להקמה, ובטח להצלחה של סטארטאפ.

כדי שמישהו ייתן לך כסף הוא צריך להאמין בך. אם אתה מביא המון ניסיון והוכחות מהעבר, זה יכול לעזור. אבל מהניסוח זה נשמע כאילו אין לכם מושג ירוק במה שאתם עושים (לא מתכוון להעליב, באמת ככה זה נשמע).

רשת חברתית היא יצור מאוד מורכב, שהחלק העיקרי בה הוא יכולת אחסון, קטלוג וחיפוש. האפליקציה היא רק נקודת הקצה, שמציגה את המידע למשתמש, והיא החלק הכי פחות מהותי פה (לא שהיא לא חשובה, אבל באופן יחסי היא פשוטה מאוד).

אפילו רק ברמת הבנה של תהליך פיתוח, להוציא את כל הפיתוח שלך לגורם חיצוני אומר שאתה תלוי בו לגמרי. מה יקרה כשתגלה באג? או חמישים? או חמשת אלפים? מה יקרה כשתצטרך להוסיף פיצ'ר? איך תשמר את כח האדם? איך תייצר ותשמר מוטיבציה?

אתה מציג את אינסטגרם בתור סוג של מתחרה. יש לך אפילו קצה של ידע לגבי סדרי הגודל של אופרציה כמו אינסטגרם? אתה מבין מה זה לתת שירות לעשרות או מאות מיליוני משתמשים בעשרות או מאות שפות שונות, על מאות או אלפי פלטפורמות שונות, שמעלים אלוהים יודע כמה טרה-בייטים (או פטה-בייטים) ביום של מידע? זו אופרציה כל כך גדולה ומורכבת, שאפשר מאוד בקלות להתבלבל רק מלנסות להבין את סדרי הגודל שלה.

בקיצור, עזוב. פשוט עזוב. ובאופן כללי, כשמשהו נשמע too good to be true, הוא אכן באמת כזה.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

אני רק אדגיש שהרעיון הוא החלק הכי פשוט וטריוויאלי, יש רעיונות כמו זבל.

מה שהופך מיזם כזה להצלחה או כשלון אלו כישורים עסקיים של הקמה, יצירת קשרים, גיוס הון, ניהול מוצר, שותפויות וכו'.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

בהמשך למקלחת הצוננים של קודמיי - אפילו בסטארט אפ הכי קיקיוני תמיד יימצא לפחות מייסד או שניים

בעלי ניסיון + הבנה עמוקים באחד התחומים הקריטיים לעסק,

בין אם מדובר ביזמות (יזם ותיק שכבר עבד וליכלך את הידיים בדיוק בתחום שבו נמצא הסטארט אפ)

או בצד הטכני (מתכנת / ראש צוות עתיר ניסיון ואף מוכשר) או בניהול או בצד אחר.

מיקור החוץ של חלק מהעבודה אפשרי בהינתן ולמייסדים יש את הידע/הבנה/יכולת לתדרך את אותם עובדים או שירותים.

בקיצור, התמונה ברורה - רעיון לשכעצמו לא שווה כלום בלי היכולת לממש אותו,

ואי אפשר לשלוח למיקור חוץ את המימוש הטכני או העסקי או הניהולי, דברים לא יקרו מעצמם ככה בכזאת קלות.

גם אם יצליחו החברים ליצור מצגת משכנעת, שום משקיע לא ישתכנע מאי-קיומו של אפילו בעל ניסיון אחד מבין המייסדים.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...