Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3121 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בייבוכ סדיר אפשר לציין שהגיעה גרסה יותר מעודנת לאזטק בשם ביואיק רנדוו.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
לפי גוגל, הנסועה הממוצעת לנהג בארה"ב היא כ-13K מייל - כ-20% יותר מאשר בישראל.

גם באמריקה יש רק 24 שעות ביממה, ואני חושב שגם האמריקאי הממוצע מעדיף להקדיש את זמנו לעיסוקים אחרים (עבודה, תחביבים, משפחה וכו') מאשר לנסוע בכביש כל היום.

לעניין העיצוב: אני לא חושב שאפשר לנתק עיצוב (של הרכב, או כל דבר אחר) מהמטען התרבותי והאסתטי בסביבה הרלוונטית. במובן זה, העיצוב האמריקאי תמיד היה בעיניי תערובת אקלקטית ומוזרה ביותר של סגנונות שלא קשורים לכלום בלי שום קו אחיד. זה משתקף בבתים, במכוניות, באוטובוסים ועוד. לא פלא שהעיצובים היפים ביותר מגיעים ממדינות בעלות מסורת מגובשת של אסתטיקה מוקפדת - צרפת, איטליה, גרמניה ומדינות סקנדינביה. לאמריקאים יש עוד כברת דרך לעשות עד שיגיעו לשם. (על תרבות האסתטיקה המקומית שלנו כמובן שאין מה להרחיב את הדיבור - היא איננה קיימת כלל.)

+1

את הצרכן האמריקאי הממוצע מעניינת הרבה יותר נוחות, פרקטיות, תמורה לכסף, אמינות ומרחב/גודל מאשר קו עיצובי.

זה מאפיין גם את מותגי הבסיס אך גם את מותגי היוקרה (ע"ע לקסוס שלטעמי חסרת כל ייחוד עיצובי).

פורסם
זה הופך את זה למכוער ומצחיק ביחד :D

החלק האחורי מזכיר מאוד טויוטה פריוס. עוד הברקה עיצובית עם שיק של סנדלי בירקנשטוק.

פורסם
זה הופך את זה למכוער ומצחיק ביחד :D

וכמובן שמh שעזר לה להיות יותר "קולית" בשנים האחרונות זה וולטר וויט...

article-2429679-182E17A100000578-997_634x303.jpg

Cadillac ATS Premium 2015

Citroën C5 Aircross Shine PK 2021

פורסם
עניין של תרבות ותפיסת עולם. הכל בארה"ב מתבסס על גודל וכוח, לא על יופי. וזה זולג כנראה גם בתת המודע לתחומים אחרים. אפשר לספור על אצבעות כף יד של נגר עיוור את מספר הדגמים שבהם הושם והצליח דגש על עיצוב מחמיא. אחת כזאת היא הקורבט לדורותיה. הבעיה שהיא היוצאת מן הכלל שלא מעידה על הכלל הגמלוני והמכוער.

מה עם על תקופת Detroit barocco משנות ה50 ועד משבר הדלק של 1973?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
+1

את הצרכן האמריקאי הממוצע מעניינת הרבה יותר נוחות, פרקטיות, תמורה לכסף, אמינות ומרחב/גודל מאשר קו עיצובי.

זה מאפיין גם את מותגי הבסיס אך גם את מותגי היוקרה (ע"ע לקסוס שלטעמי חסרת כל ייחוד עיצובי).

"הצרכן האמריקאי" זו הכללה מאוד גסה.

קרובי משפחה שגרים בארה"ב נוסעים באאודי/BMW/לקסוס והיא מתחרה ישירות בהן ולא בביואיק.

אנשים קונים רכבים אמינים ששומרים על הערך שלהם-טויוטה(לקסוס),הונדה(אקיורה) וניסאן(אינפיניטי).

הרכבים האמריקאים הם לא כאלה פופולאריים ביחס לרכבים מיובאים ובצדק.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

לא מבין מה ההתנפלות על תוצרת ארה"ב, נכון יש להם טנדרים ענקיים, ונכון שמה שכאן נחשב לג'יפ בגודל מלא נחשב שם ל mid size, כי יש קאדילק אסקלייד, פורד אקספדישן וGMC סאברבן.

מאמצע העשור הקודם הם נהיו יותר אירופאיים וניתן לראות את זה בעיצובים, במנועים ובגודל של רכבי הנוסעים של קאדילק, שפעם נחשבה לרכב של נשיאים, קשישים וגנגסטרים, והיום מייצרים את זה (שלעניות דעתי נראית הרבה יותר טוב מסדרה 5 היוצאת):

cad.jpg

לעומת זאת כשאני מקפיץ את הבן שלי לבית ספר,אני עובר על פני בית עם לקסוס ES ויגואר XF אחת ליד השנייה בחנייה. לא רק שהשמות שלהם זהים, במבט מהיר ממש קשה להגיד which is which:

lex.jpgjag.jpg

לפני עשור+ אין מצב שמישהו היה מתבלבל בין לקסוס ליגואר

פורסם

לדעתי האמריקאיות הבאמת מכוערות היו כל

רוב הסדאנים של סוף שנות השמונים.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

והתשעים. אחר כך המצב התחיל להשתפר, במיוחד כשהם קיבלו בעיטה בתחת מהממשלה שלהם, שאמרה להם שלא מספיק לייצר מקומות עבודה, צריך גם למכור מכוניות.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לדעתי האמריקאיות הבאמת מכוערות היו כל

רוב הסדאנים של סוף שנות השמונים.

כן, אבל זו הייתה שעתה המכוערת של כל תעשיית הרכב העולמית, אולי מלבד יוצאי דופן כמו רכבי יוקרה (תאכלס, גם הן היו מכוערות למדי) ואיטלקיות מסוימות.

יפנים, גרמנים, אמריקאים, כולם ייצרו בשנים האלו קוביות חסרות ייחוד.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

אני חושב שגם אלה לא משהו,

מזכירות לי את המיני ופיאט 500, רכבים שמותחים ומותחים ומסרבים לוותר על העיצוב המקורי ופשוט לבנות משהו חדש.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
כן, אבל זו הייתה שעתה המכוערת של כל תעשיית הרכב העולמית, אולי מלבד יוצאי דופן כמו רכבי יוקרה (תאכלס, גם הן היו מכוערות למדי) ואיטלקיות מסוימות.

יפנים, גרמנים, אמריקאים, כולם ייצרו בשנים האלו קוביות חסרות ייחוד.

היפנים דווקא התחילו להבריק בתקופה הזאת. יצרו קו עיצובי של טויוטה מרובעת, וראו שזה נכנס לאופנה.

לדעתי עדיין יש חן מסויים ברכבים האלה. סגנון של "אל תסתכל בקנקן אלא במה שבתוכו"

220px-Toyota_Mark_II_X70_Hardtop.jpg

New_stock_ae86_coupe.jpg

280px-Nissan_Skyline_R31_2000_GTS-R_002.jpg

280px-1991_Honda_Accord_%28CB7%29_EXi_sedan_%282015-07-16%29_01.jpg

• תוכן חדש...