Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3150 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
רק לשם השוואה, כשפתחתי את הבית מלאכה שלי בתחום הרכב, שכרתי מבנה עשיתי ביטוח והתחלתי לעבוד.

לכל המשרדים שאורן הזכיר לעיל יש מספיק עבודה כאן, בלי שאני אבוא לבלבל להם את המוח עם אישורים.

למעשה כל הדרישות שאני צריך לעמוד בהם הן נגזרת של הביטוח. והן לגמרי הגיוניות.

ברור שהמצב המועדף הוא באנגליה והמצב בארץ הוא סיוט, אבל בכל זאת, נשאלת השאלה, אין לגוף הרלוונטי באנגליה שום אינטרס לבדוק אם בעל המוסך הוא בכלל בעל הידע וההכשרה הנכונים?

אחכ מתפלאים על המחירים לשעה שמוסך צריך לגבות, זה בישביל שהוא יןכל לשלם לכל הרשויות ובהם יושבים אנשי הכלום שמרשים בטובם למוסך להתקיים.

מסכים לחלוטין ועוד אוסיף, זה שעמדת בתקנים מסויימים בפתיחת העסק (בא נגיד כולה לפני שנתיים) לא מונע כלל שמחר יכנס תקן חדש ובשביל לקבל רשיון עסק (הרי מחדשים אותו מידי שנה שזה חלק מהקומבינה), אתה צריך להתקין מערכות חדשות לפי גחמות של איזה פונקציונר מתלהב במשרד הרלוונטי.

כיבוי אש ואיכות הסביבה הם הגרועים שבהם.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא נראה לי שבבריטניה אפשר את השמן המשומש לשפוך לביוב ואין חובה של מוסך לדאוג לפנות אותו באופן מסודר.

קרוב משפחה שלי בארצות הברית מפקח מטעם רשות מקומית על מתן אישורי כיבוי אש לעסקים.

כל מה שהוא עושה, נוסע מעסק לעסק, בודק שיש להם את כל ההתקנים, השילוט והציוד נדרש ופוסל רישיון למי שאין...מה שונה בארץ מהבחינה הזו?

פורסם (נערך)

חובבי ארה"ב הנאורה, בדיוק בבוקר קראתי על חוסר הרגולציה שלה, שבזכותה נמכרים תמרוקים המכילים עופרת וכספית ופורמאלדהיד וכל מיני מרעין בישין שגורמים סרטן וממיסים את המוח. הכל בשם רגולציה עצמית של העסקים ואי התערבות הממשל. אתה מעדיף שאשתך תתמרח בחומרים המכילים עופרת, העיקר להמנע מרגולציה? או שאתם רוצים לוותר על מפקחי כיבוי האש, ושישרף המוסך עם הרכב שלכם (בהנחה האופטימיות שתצליחו לברוח, אבל בלי פיקוח גם לא יהיו דרכי מילוט)

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
רק לשם השוואה, כשפתחתי את הבית מלאכה שלי בתחום הרכב, שכרתי מבנה עשיתי ביטוח והתחלתי לעבוד.

דווקא במקרה הזה אני חושב שאנגליה קצת קיצונית מדי ושצריכה להיות סוג של רגולציה: בטוח שאתה רוצה על הכביש רכבים שהבלמים שלהם טופלו במוסכים של מישהו ששכר מבנה והתחיל לעבוד, בלי שום ידע והכשרה? אז נכון, יש אוטו דידקטים שלמדו מקריאה/מהאינטרנט, התנסו בעבודה, התמקצעו, ועושים דברים מדהימים, אבל אני מעריך שיש גם מספיק כאלו שחושבים שיש להם ידע, כשבפועל הם לא יודעים כלום.

הפתרון, לדעתי, הוא היכנשהו באמצע.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ספריאל, כשנדרשים 6 חודשים לבן אדם לקבל אישור לפתוח עסק משהו כאן מאד לא בסדר. ביקורת צריכה להיות, אבל יש כמה דרכים טובות יותר מלקבור בן אדם שרוצה לעבוד ולהתפרנס בבירוקרטיה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
חובבי ארה"ב הנאורה, בדיוק בבוקר קראתי על חוסר הרגולציה שלה...

צודק, רגולציה היסטרית כמו שתוארה לעיל זה אחלה.

אבל מה אחר כך פותחים שרשור ומתלוננים שבחו"ל חלפים עולים X ובארץ 10X?

לא בעל העסק יספוג את העלויות האלה.

אגב סתם אנקדוטה,

בעבר עבדתי במוסך שהיה מחולק כך שחצי מהמבנה היה המוסך, והחצי השני היה סוכנות מכירות (כלים משומשים חדשים, וציוד רכיבה).

בחלק של הסוכנות היה מטבחון פנימי ולידו בחדר נפרד מקלחת קטנה שמעולם לא הייתה בשימוש, והחדר תפקד למעשה כמחסן.

יום אחד בביקורת שעשו להם, ראו שיש דוש של מקלחת. מפה לשם הכריחו אותם להתקין רכיב מסוים שעלה כמה עשרות אלפי ש"ח,

רק כי יש מקלחת והתקן מחייב, גם אם מעולם לא נעשה בו שימוש.

מיותר לציין שלאחר קבלת האישור הוא פורק בגלל שהוא גרם לבעיות עם המים שם.

אגב מעולם בביקורות נוספות לא בדקו את קיומו של הרכיב המדובר.

זה סוג הבירוקרטיה והרגולציה שגורמות לבעלי עסקים קטנים לדפוק את הראש בקיר בבואם להתמודד עם הרשויות.

לא הדוגמא הקצת פופוליסטית בעיני שהבאת.

• אחראי פורום
פורסם (נערך)
חובבי ארה"ב הנאורה, בדיוק בבוקר קראתי על חוסר הרגולציה שלה, שבזכותה נמכרים תמרוקים המכילים עופרת וכספית ופורמאלדהיד וכל מיני מרעין בישין שגורמים סרטן וממיסים את המוח. הכל בשם רגולציה עצמית של העסקים ואי התערבות הממשל. אתה מעדיף שאשתך תתמרח בחומרים המכילים עופרת, העיקר להמנע מרגולציה? או שאתם רוצים לוותר על מפקחי כיבוי האש, ושישרף המוסך עם הרכב שלכם (בהנחה האופטימיות שתצליחו לברוח, אבל בלי פיקוח גם לא יהיו דרכי מילוט)

למה לקחת לקצוות?

למה אי אפשר להפעיל רגולציה נאותה, בלי לחנוק את הבעלים עד שיוצא כל האוויר?

למה אי אפשר לחוקק חוקים שהאדם יכול לעמוד בהם בלי לעשות המון (המון) פעולות בעייתיות, שכולן כסת"ח אחד היסטרי,

שבוודאות הומצאו ע"מ שנשלם עוד כסף לעוד פונקציונרים? ולא לשכוח - שעולות אלפי ש"ח?

כיבוי אש - ב-5 שנים האחרונות הוצאו עשרות תקנים חדשים, כל אחד מצריך בדיקה, כל אחד עולה כסף.

כל יום טיפלתי בדברים, כל דבר שאתה מביא להם לא מספיק. "לא, האישור הזה הוא רק לגלאים החיצוניים. איפה האישור לגלאי שבתוך הארון?" (אותו גלאי בדיוק)

אתה שולח להם אישורים - הם שולחים לך התראה לפני נקיטת תהליכים.

עירייה - "למה לוקח לך זמן?" - "אבל שלחתי את כל הניירת לפני שבועיים ווידאתי מולכם" - "קבל זימון לבית משפט וקנס של 50 אלף על תנאי".

עירייה - רישיון שעשיתי לפני 5 שנים הוא לצמיתות. רישיון שעשיתי לאחרונה מוגבל ל-10 שנים. למה? ככה.

משרד הכלכלה - "אתה צריך נהלי בטיחות" - "יש לי, תראה" - "לא, זה לא נוסח מתאים. יש קציני בטיחות בעבודה שמשלמים להם והם מנסחים" (בדיוק אותו נוסח, כן?)

איכות הסביבה - "תראה לנו לאן נפלטים גזים רעילים שהמפעל מייצר" - "הוא לא מייצר שום גז" - "כתוב מכתב שאתה מתחייב על כך" (!!!!)

המתואר לעיל לא מעביר חצי מהתהליך ולא מעביר בערך 100% מהייאוש, חוסר האונים, הדיבור לקירות וכו'.

תפעילו חוקים ותפעילו רגולציה. במדינה שלנו גם עם זה יש ג'ונגל.

אבל בא יזם, מקים חברה, רוצה לעשות הכל במסגרת החוק וגומרים אותו. פשוט ככה.

וסליחה, טעיתי לגבי החצי שנה שלקח לי הרישיון האחרון. עכשיו אני רואה על התעודה "11.9.17".

התחלתי את התהליך בינואר.

עריכה אחרונה על ידי itaysamurai

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

כל ההערות נכונות, ובכל זאת לא מתים פה בכביש על בסיס יומי בגלל מוסכים שלא יודעים לעבוד.

זה לא שאין רגולציה, תבינו הרגולציה בעיקרה היא נגזרת ביטוחית.

אין מצב שאני מזלזל באחד הסעיפים כי אז במקרה של שריפה או פריצה, לא יהיה כיסוי.

למשל- הביטוח מחייב אותי לאזעקה שמחוברת למוקד עם שני קוים נייד וקוי.

סמרטוטים משומשים אני חייב לשים בקופסא ייעודית.

וכו׳

זה לא שאין רגולציה, זה פשוט משהוא שהפקידות פינתה משולחנה.

אחרי הכל יש לגופי ממשלה מספיק עבודה כאן

פורסם

לאן אתה שופך שמן שרוף?

פורסם
אם המחוקק מתייחס אל האוכלוסייה כאילו כולם גנבים/טיפשים/חיות אדם- אז אחרי מספיק שנים בני האדם יהפכו לכאלו.

זה נקרא אפקט פיגמליון- נבואה שמגשימה את עצמה.

אפשרות אחרת זה מחוקק שמתייחס אל האוכלוסיה כאל בני אדם נורמטיבים. במקביל מי שאינו כזה מטופל בחומרה על ידי הרשות השופטת. כשמישהו שעשה כיוון פרונט ושכח כמה ברגים ובעל הרכב יסטה וידרוס את הבת שלי לא מעניין אותי שאחר כך הוא יטופל בחומרה. תפקיד הרגולציה לוודא שבעל מקצוע בכל הקשור לבטיחות יודע מה הוא עושה ומה הנהלים ועמד ברמה מקצועית מינימלית.

רוצה מכון פרונט- בבקשה קנה ציוד, שכור מקום מתאים (שאתה מחליט, הרי אם המקום לא מתאים העסק לא יחזיק מעמד) תעשה ביטוח ותעמוד בכל הקריטריונים, ושא ברכה. ומי מוודא שיש את הציוד הדרוש לבצע את העבודה במקצועיות הדרושה וברמת בטיחות מינימלית?

׳רישוי עסקים׳? מה זה הקשקוש הזה? שוכרים מקום שמיועד לעסק- המקום כבר קיים באזור תעשיה! מה יפתחו שם אם לא עסק כלשהו?

אתה מסכים איתי שמחסן צבע צריך "קצת" יותר אמצעי כיבוי וגילוי אש ממחסן ברזל?

הסמכות, וכו, ממש. גארי טאמס ואביו סטיוארט (שניתן לראות את עבודותיהם בשרשורים שלי על פורשה 996 ו-356) אין להם ׳הסמכה׳ של משרד התחבורה של בריטניה, כי אין כאן כזה דבר ׳הסמכה׳. או שאתה יודע לעבוד אן שאתה סוגר את העסק. פשוט וקל.ועד שאתה סוגר את העסק כמה אנשים סיכנת?

מדובר במתלים במכוניות כביש מודרניות, באמת לא מדע טילים.

גיאומטריה די פשוטה, וכמה עקרונות פשוטים, קורס של שבוע גג, גג וגם הבת שלי בת 12 יכולה להבין את כל העקרונות (אולי לא תצליח לפתוח את האומים שנועלים את התפוחים, אבל את העקרונות ואיך לכוון היא תבין.

בנספח שאורן הוסיף אפשר לראות בלשון המחוקק את הפחד הקמאי הזה מהדבר הזה שנקרא מכונית.

שייך למחוזות אחרים, שלא לומר כאילו נחתו המכוניות מהחלל...

ספרות מקצועית. אולי במקום זה עדיף לחייב חיבור וןיפאי?

נו באמת. ממש שנות החמישים.

אחכ מתפלאים על המחירים לשעה שמוסך צריך לגבות, זה בישביל שהוא יןכל לשלם לכל הרשויות ובהם יושבים אנשי הכלום שמרשים בטובם למוסך להתקיים.

אני בעצמי מנהל עסק בינוני (כ 25 עובדים). אין לי בעיה עם דרישות כיבוי אש (באגירה, אי אפשר היום להוסיף דרישות שלא היו קיימות כשניתן האישור הראשון) ועם דרישות נוספות אלא עם זה שהדרישות לא אחידות ופתוחות למשא ומתן. אצלי כשבנינו את המבנה ב 92' לקח 8 חודשים מהיום שעלינו לקרקע עד שהתחלנו לעבוד עם רשיון עסק. זה דרש לא מעט ריצות ומאבקים אבל זה אפשרי.

לגבי ארנונה עסקים סוחבים על גבם את האזרחים. על 5000 מטר מגרש 1250 מטר בנוי אני משלם ארנונה 12,000 שקל בחודש ואפילו על פינוי האשפה אני צריך לשלם בנפרד. כל זמן שאני מתחרה מול שווים לי מבחינת מיסוי אין לי בעיה עם זה אבל מול יבוא מרגישים טוב את נטל הרגולציה (ארנונה, מכון תקנים וכו').

אני כן בעד הסדרהף רישוי ופיקוח אבל ברמה שונה ממה שנהוג היום. לא יכול להיות שלא יהיו נהלים מסודרים ומוגדרים חד חד ערכית לגבי מה צריך.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
(באגירה, אי אפשר היום להוסיף דרישות שלא היו קיימות כשניתן האישור הראשון)

.

אני לא יודע למה כוונתך ב"כיום" אולי זה איזה סידור חדש אבל גם אם אתה לא נתון לגחמת הפקידון, אתה עדיין נתון לרגולציה עיסקית מתעדכנת.

סתם לדוגמא, לא היה הכרח למערכות כיבוי אש אוטומטיות בתוך ארובות מנדף של מסעדות, יום אחד נשרפה מסעדה והופ, פתאום כלל מסעדות ישראל צריכות מנדף בארובה.

ישראל מחר חותמת על איזה אמנת איכות הסביבה בתקן אחיד ל OECD, הופה, פתאום כלל מסעדות מדינת ישראל צריכות להחליף פילטריזציה שתעמוד ברגולציה החדשה (זה היה ככל הזכור לי ב 2007).

פורסם

לפני כחצי שנה נקבע שכיבוי אש לא יכול להציב דרישות חדשות למקום בעל רשיון עסק בתוקף. אם מחר יחליטו שצריך מיכל 1000 קוב מעל כל ארובה אם יש לך רשיון עסק בתוקף ואישור מכיבוי אש בלי המיכל לא יוכלו להציב לך דרישה כזו.

יש דברים שכן יציבו לך שחלקם גם בצדק (בטיחות, זיהום קרקע ומי תהום וכו').

פורסם

לפני חצי שנה?

זה מעניין מאוד.

בדיוק שאלתי את אישתי לא מזמן איפה הנציג כיבוי אש שנכנס אליינו לביקורת פעם בחודשיים?

כנראה שמאז שהוא לא יכול להפליץ לי כל מיני מערכות חדשות להתקנה, אין לו מה לסייר יותר.

בפעם האחרונה שלו פה הוא החליט שהמדרגות לקומה השניה (שהיא מחסן ומטבחון) עשויות מעץ ובמקרה שריפה ההמונים (הוא השתמש אשכרה במילה הזו) לא יוכלו להתפנות בזמן.

לא עזרו השכנועים שההמונים זה אני כשאני עולה לעשות כוס קפה!

למזלי בסוף בא הממונה עליו, עשה מין פרצוף של "הכבאים הצעירים האלה..." ואמר לי שזה בסדר גמור.

מזל.

פורסם
אני בעצמי מנהל עסק בינוני (כ 25 עובדים)... כשבנינו את המבנה ב 92' לקח 8 חודשים מהיום שעלינו לקרקע עד שהתחלנו לעבוד עם רשיון עסק. זה דרש לא מעט ריצות ומאבקים אבל זה אפשרי.

זו בדיוק הנקודה שאני שומע מהרבה בעלי עסקים - שבסוף הכל מסתדר, אבל עד שמסתדר, מוציאים להם את הנשמה, כשלפעמים כשאתה בא לפקיד ביום א' הוא אומר לך שאתה צריך X דברים, ואז אתה בא להגיש את האישור על X הדברים ובמקרה יש שם פקיד אחר, והוא מודיע לך שחסרים לך עוד 3 דברים נוספים.

עסק שמעסיק 25 עובדים מפרנס 25 משפחות - ואתה עוד מפרנס אותם ב"פריפריה" (כן, אני יודע שאצלכם לא אוהבים לחשוב שאתם פריפריאליים) ולא במרכז - וגם אם בהתחלה העסקת רק 10 עובדים, המדינה היתה צריכה לעשות לך את החיים פשוטים ברמה שתגיד "לא האמנתי שכל כך קל לפתוח עסק כאן" (לא על חשבון דרישות בטיחות, כן?) ולא להביא אותך למצב של "המון ריצות ומאבקים".

פורסם

מותר וצריך להתוכח איתם.

אצלי הם באו עם דרישה לספרינקלרים (מפעל מתכת שכל החומר הדליק שלי זה 3 חביות שמן שנמצאות בחצר). בתגובה אמרתי לו שהוא בא וסופר הידרנטים בכלל בלי לבדוק שהם מתאימים לתקן ושיש בהם מים ושלמעשה אין לו מושג מה הוא דורש. בהמשך כתבתי למפקד התחנה שאני דורש לראות את דוח סקר הסיכונים שעשה הסוקר המוסמך אצלי וקבע שצריך ספרינקלרים. בתגובה הגיע רמ"ד בטיחות ארצי אליי (ואני מכיר אולו עוד מקודם ואנחנו חברים אבל לא רציתי לערב אותו כדי שיעשוט בזה סדר אחת ולתמיד) ושם ביקשתי שיציב כל דרישה הגיונית שנראית לו ואני אמלא אותה כי המטרה היא ביטחון האנשים ולא כלום מעבר. הוא כמובן ביטל את הדרישה ודרש מערכת גילוי אש. אחרי שהסברתי לו שעובדים משמרת אחת ואין אנשים כאן אחרי שעות העבודה הוא ביטל גם אותה.

השיא שלהם היה ששלחו לי סוקר עם סנדלים. כשסירבתי להכניס אותו מטעמי בטיחות הוא טען שאני עושה לו דווקא ובסוף שלח לי את אותו הדוח של שנה שעברה. פה כבר התעצבנצי והרמתי טלפון לנציבות הכבאות ודרשתי ביקורת כמו שצריך.

• תוכן חדש...